Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190922 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #255 dnia: Kwietnia 25, 2012, 14:35:11 »
    Zacząłem dziś grę jakiś czas po pierwszym podejściu i od razu rzuciła się w oczy optymalizacja grafy. O ile wcześniej w ogóle nie dało się grać, to teraz ściny występują tylko przy wielu efektach (dym i wybuchy). Dla mnie, posiadacza starego komputera, jest to bardzo korzystne.

Na razie zbieram na T-46, bo moje t-26 (chyba) zadaje obrażenia tylko traktorom :D Pytanie: Czołgi jakiej nacji mają potężny dmg, a przy tym są dobrze opancerzone? Preferuję siedzenie w krzakach i bronienie bazy.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2012, 14:39:49 wysłana przez Solejók »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #256 dnia: Kwietnia 25, 2012, 16:25:51 »
    @Gregor

KW zostaje podzielone na KW-1 i KW-2...KW-1 zostaje na tym samym miejscu to teraz, KW-2 zostaje przeniesione o poziom wyżej, po drodze do bociana (s-51). Można także z KW-2 przejść na T-150, tier 6 który zastępuje KW-3. KW-3 idzie na poziom 7, poziomem 8 zostaje KW-4, 9 to ST-1,a 10 to IS-4. Z resztą, co ja będę gadał...Na tym drzewku masz wszystko...

http://worldoftanks.eu/dcont/fb/media/art/tank_trees/ussr-_full%28eng%29-eu.jpg

W grze układ drzewka wygląda inaczej, ale informacje zawarte są te same.

@Sulej

Jeżeli lubisz kampić w krzaczkach (pewien pan z brodą z jutube też tak lubi) i bronić bazy, ew. być zaopatrzeniem z III linii, to polecam niszczyciele czołgów. Bonus do kamuflażu, działa z porządną penetracją i urwaniem (no chyba że niemieckie, ale JagdTiger choć nie ma zadziwiających obrażeń, to ładuje strasznie szybko, i jest celny jak cholera w porównaniu do ruskich czy hamburgerów) powinny załatwić sprawę. Zależy jaki styl gry lubisz, wybierasz odpowiedniego TD'ka (tank destroyer'a) - ruskie mają porządne urwanie, ale średnio u nich z pancerzem. Nie są zbyt celne, mają za to porządny kamuflaż (ze względu na to, że są niskie). Niemieckie - szybkostrzelne, celne działa, nie powalające dmg'em. Dość dobry przedni pancerz, trochę słaby kamuflaż jeżeli mówimy o Ferdku i JT. Dobra mobilność, tak samo jak u ruskich. Hamburgery - dobre działo, celne, z porządnym pie*dolnięciem. Dobry kamuflaż, b. dobry pancerz przedni. Prędkość: do 13km/h. :P

Ps. Jeżeli chodzi o TD'ki to starałem się scharakteryzować top tiery dla każdej nacji.

Offline marianeqziomall

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #257 dnia: Kwietnia 25, 2012, 21:09:55 »
    Pz IV zawsze dostawał po dupie od KV ze 107, trollgun tak czy siak był beznadziejny. Teraz niemiec sie wybije, imo to będzie best V tier
    Walczę do śmierci i umieram jak honor

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #258 dnia: Kwietnia 25, 2012, 21:50:58 »
    Trollgun beznadziejny? A tak z ciekawości...z jakich pocisków strzelałeś? To dość drastyczna różnica.

Offline marianeqziomall

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #259 dnia: Kwietnia 25, 2012, 22:50:03 »
    Z HE, po prostu te działo jest beznadziejne z jego czasem przeładowania a ciężkie czołgi z którymi gra KV (lowe, kt, IS-3) można przebić bez problemu na 107 strzelając w weakspoty
    Walczę do śmierci i umieram jak honor

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #260 dnia: Kwietnia 26, 2012, 09:19:25 »
    Z trollgunem przesrane jest jak sie wyląduje na górze listy :P
    (click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #261 dnia: Kwietnia 26, 2012, 16:17:32 »
    Chciałem pograć sobie na wersji 7.3 i sprawdzić te nowe ruskie, ale gdy włączam grę przez klienta testowego, to mi wyskakuje: "Unable to connect to the network". Czy trzeba się gdzieś rejestrować dodatkowo na testy czy może limit 28000 testerów został osiągnięty?

Ps. Tak, wyskoczyło mi okienko sieciowe przy 1 uruchamianiu i kliknąłem "Odblokuj".

Dobra, widzę. "Serwer testowy zostanie zamknięty o godz. 13:00 czasu polskiego dnia 26 kwietnia."

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #262 dnia: Kwietnia 27, 2012, 14:04:16 »
    Pytanie mam. Jako że jestem dopiero na III tierze u Niemców to wciąż zastanawiam się nad "drogą rozwoju". Wstępnie po krótkiej (i zakończonej) przygodzie z Panzerjager I wybrałem drogę czeskich Pz35 (teraz Pz38 i już niedużo brakuje mi do Pz38nA). Poszedłem w tę odnogę, bo mogę później z niej skręcić w Hetzera i dalej iść w niszczyciele czołgów oraz bezpośrednio w dół do czołgów prototypowych (bo chyba to "P" przy ich nazwach określa, że są to modele prototypowe ;)). Tyle tylko, że nie wiem czy np. ten prototypowy Tygrys nie jest gorszy niż Tygrys bez litery "P".

Screen tak dla jasności choć pewnie i tak osoby tutaj się wypowiadające znają drzewka na pamięć.
    (click to show/hide)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #263 dnia: Kwietnia 27, 2012, 14:42:36 »
    P oznacza, że z pojazd jest z pod znaku Porsche :)

Pz38nA to była dla mnie męczarnia, 5 cm pałka nic nikomu nie robiła, bo wrzucało do 8 tierów, a kolosalnego przyśpieszenia i zwrotności ten czołg nie ma żeby być dobrym skałtem.
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #264 dnia: Kwietnia 27, 2012, 15:38:35 »
    Znaczy tak...Jak z drzewka wynika, to przez Panzer III możesz iść sobie w artki, medy i ciężkie - linię z E-setą. Natomiast z Pz38na możesz iść na niszczyciele i oba drzewka ciężkich. 38na wrzuca do gier jak skauta, tak jak Gregor napisał, ten czołg nie ma kolosalnej zwinności, ale za to później jest legendarna PanzerIV. Kiedyś, przed patchem 0.7.0 (zanim znerfili HE'ki) jeździłem z haubicą 10,5 i HE'kami. Teraz, gdy pociski te nie mają już takiego kopa, przesiadłem się na najlepszą 75. I z góry mogę powiedzieć, że po nadchodzącym wielkimi krokami patchu (zmiany w ruskim drzewku i nadchodzący Dzień Zwycięstwa - cóż za dziwny zbieg okoliczności), panzerIV ma szansę zostać królem V tieru. :P
    Druga linia natomiast, lepiej losuje czołgi do PanzerIII/IV. Co nie zmienia faktu, że to właśnie droga przez Czwórkę dała mi największą frajdę.
    A, i co do niszczycieli - nie omijaj Panzerjagera, Mardera - przecież to b. dobre maszyny. I jeszcze jedna sprawa - na Hetzerze nie ma co badać radii (wtf? nie wiem jak to odmienić. :P), ok. 10k zmarnowanego expa, nadają się one tylko i wyłącznie do Żuczka. :P

Ps. Dopisek "H" przy maszynie to znak firmy "Henschel", a "P" to zakład "Porsche".

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Kwietnia 27, 2012, 16:26:44 »
    W starciu tygrysów H i P 1vs1 gdyby czołgi stały naprzeciw siebie i po prostu w siebie naparzały - wygrywa Tiger P. Jest wytrzymalszy i po prostu mocniejszy, natomiast ten z lewej strony drzewka jest zwrotniejszy. Wybór należy do ciebie.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #266 dnia: Kwietnia 27, 2012, 16:27:32 »
    Nie dziel skóry na niedźwiedziu, nie wiadomo czy wytrzymasz na pz38nA, ja wymiękłem :<
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #267 dnia: Kwietnia 27, 2012, 16:30:06 »
    Nawet codzienne zdejmowanie gwiazdek to jakieś ~1,5k expa na tym czołgu, więc prędzej czy później się dochrapiesz...Najgorsze jest to, jeżeli sprzeda się czołg przed ukończeniem drzewka. Po prostu, raz dziennie zagrać jedną bitwę, wpadnie te 1/1,5k expa i tak do końca. PanzerIV wynagradza męki z pz38na. :p

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #268 dnia: Kwietnia 27, 2012, 16:57:48 »
    Wytrzymam... :p Już Pz38 bez ulepszeń mnie irytował bo wrzucając taki czołg do bitwy gdzie po każdej ze stron były 3 czy 4 czołgi V tieru mogłem co najwyżej robić za mięso armatnie. Z tym Pz38nA też pewnie będzie podobnie i znów zastosuję moją noobską taktykę dołączania do najcięższych czołgów i chowania się w ich cieniu. :D

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #269 dnia: Kwietnia 27, 2012, 17:14:20 »
    Spokojnie. Pz 38 nA wyrzucany jest do tierów 8 tieru :D A co do PZ III/IV, na V tierze, wg. mnie jest lepszy niż PZ IV. Można nim potrolować podobnie co ruskim T-34. Niszczysz ciężkiego objeżdżając go -> chowasz się za nim strzelając w pozostałych -> chronisz linie [przy wsparciu] przeciwko reszcie wroga w tym rejonie mapy. Raz mi się udało w jednej bitwie zniszczyć 1 Kw, 2 Bdr, 2 Pz IV i Hetzerka ^^