Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84739 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swadians

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #345 dnia: Maja 03, 2011, 21:42:21 »
    Swadia.Do tej pory pamiętam jak po przejęciu któregoś (nie pamiętam) z zamków Nordów, ich przyjaciele Rhodokowie zaatakowali ten Zamek.Moich 300ludzi+20 z zamku na 1200 Wroga+100wsparcie Nordów.Półtorej godziny strzelania z łuku i walki na miecze.Noc,deszcz,trupy na drabinie,na murach a ja stoje z kusznikami-po 2strzały i próbuje trafić.Zresztą Swadia jest bliska średniowieczu a ja kocham te czasy.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #346 dnia: Maja 03, 2011, 21:54:31 »
    Ja miałe trochę podobną sytuację tylko nas było 200 razem z zamkiem ( a był to zamek alburq) a ich 1400 mieszanka vaegirów nordów i trochę rhodoków i khergitów. Ja miałem swadiańskich rycerzy i jakiś łuczników. I wygrałem a ile broni na drabince aż nic nie było widać.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Maja 03, 2011, 22:00:10 »
    O WŁAŚNIE!!!!! To było też na Zamku Alburq! Jedyny bug tam był taki że większość bełtów zawisła w powietrzu :(
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Maja 03, 2011, 22:09:09 »
    Ja łukiem strzelam, wtedy też miałem tam buga że przelatywały strzały przez gości do których strzelałem ale wystarczyło broń zmienić i znów na łuk i już było git.
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2011, 22:43:13 wysłana przez Lord Dawo »
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Maja 04, 2011, 14:04:29 »
    @up:
    Też tak nieraz mam. Aha, zamek Alburq zdobyłem Vaegirami od Nordów i jest mój :)
    (click to show/hide)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #350 dnia: Maja 04, 2011, 20:38:11 »
    A jakże, Nord, arr! Młócić ogromnym dwuręcznym toporem, z lubością patrząc na rozłupywane łby... Zahartowane wilki, nie znające bólu ni strachu, niepowstrzymani w gniewie i szale berserkera, przejmą każdy zamek i obronią murem tarcz wszystko, co im ważne : Piwo, piwo, może zapomniałem, ale piwo i na dodatek jeszcze piwo. Tuzin chłopa zwanego Huskarlem z jedno/dwuręcznymi toporami, małe toporki do rzucania i nic im się nie sprzeciwi.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2012, 22:01:13 wysłana przez Solejók »

Offline Król Morx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Czerwca 12, 2011, 20:57:21 »
    Dołączyłem do nord i zniszczyłem inne frakcje. Nie wiem jak tyle denarów starczy na utrzymanie np. 100 ludzi ? To już i tak jakieś 3000 denarów ( jak ma się dobrych).Z kąt  wy bierzecie ta kasę, ale bez kodów?
    Komixxy.pl

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Czerwca 12, 2011, 21:40:14 »
    Z łupów z pojmanych lordów z plądrowania wiosek itd.
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #353 dnia: Lipca 24, 2014, 17:22:57 »
    królestwo swadii - mają najlepszą konnice w grze i piechote mają średnią oraz strzelców
    królestwo nordów - na płaskim polu łatwo ich staranować swadiańskimi rycerzami ale w bitwach w górach i w oblężeniach są świetni ale brak koniccy
    królestwo rhodaków - mają najlepszych strzelców a piechote średnią brak koniccy
    chanat khearecki - mają łucznicków konnych i lansjerów moim zdaniem to najsłabsza frakcja w calandri
    sułtan sarranidzki - mają dobrych mamulków
    Królestwo Vaegirów - taka średnia frakcja nie jest ani słaba ani mocna

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #354 dnia: Lipca 24, 2014, 17:25:44 »
    IMO najsłabsi są Sarranidzi, zawsze pierwsi padają (przynajmniej u mnie). Niezgodzę się też ze średnią piechotą u Rhodoków. Razem z Huskarlami od Nordów to najlepsza piechota. W sumie, to Swadianie i Khergici dobrzy są tylko w polu, obu frakcjom zdobywanie zamków idzie o wiele gorzej.

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #355 dnia: Sierpnia 09, 2014, 23:05:36 »
    walczyłem z wszystkimi frakcjami w warband i zmieniam zdanie
    Królestwo Swadii - najlepsza konnica, średnia piechota, słabi kusznicy. najlepsza w polu
    Królestwo Rhodoków - najlepsi kusznicy, mocni sierżanci. najlepsza frakcja do obrony zamków i niezła w oblężeniach
    Królestwo Nordów - najlepsza piechota, średni łucznicy. z rhodockimi sierżantami najlepsza do oblężeń
    Królestwo Vaegirów - mocna konnica, mocna piechota, najlepsi łucznicy. taka dobra dla początkujących
    Chanat Khergicki - najlepsi łucznicy konni, kawaleria średnia. dobra na polu bitwy
    Sułtant Sarranidzki - mocna konnica, słaba piechota, słabi łucznicy.
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2014, 20:42:07 wysłana przez Relkov98 »

Offline Andargon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Marca 08, 2016, 16:11:06 »
    ja gram nordami ze względu na ich świetną piechotę która nie tylko sprawdza się na polu bitwy ale też pozwala na proste i najbardziej skuteczne zdobywanie jak i obronę fortyfikacji co jak co ale nordowie w tej grze wymiatają i gra się nimi świetnie.

Polecam tą frakcje każdemu kto zamierza zdobywać ziemie bez wielkich strat, bo inne frakcje są w tym fatalne gram na najwyższym poziomie trudności żeby nie było ;)

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #357 dnia: Marca 17, 2016, 08:39:12 »
    IMO najsłabsi są Sarranidzi, zawsze pierwsi padają (przynajmniej u mnie). Niezgodzę się też ze średnią piechotą u Rhodoków. Razem z Huskarlami od Nordów to najlepsza piechota. W sumie, to Swadianie i Khergici dobrzy są tylko w polu, obu frakcjom zdobywanie zamków idzie o wiele gorzej.

U mnie Sułtanat zazwyczaj miażdży Khanat i wraz z Vaegirami robią rozbiory. Na Florisie (WB) Saranidzi wraz ze mną rozebrali rhodoków, swadię i khanat i do tego jesteśmy sojusznikami, ale mam w planach zaatakować mojego "Sojusznika", bo robi się za silny.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #358 dnia: Marca 17, 2016, 09:20:26 »
    Już się tu wypowiadałem chyba, ale zawsze wybieram frakcje wikingo podobną także nordów.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #359 dnia: Marca 17, 2016, 10:14:52 »
    W Native próbowałem wszystkich frakcji, ale ostatecznie najlepiej grało mi się Khergitami. Łatwe szkolenie, sama konnica, więc nie ma potrzeby bawić się w szkolenie wielu różnych typów jednostek, w dodatku tani i skuteczni. W krótkim czasie można wyszkolić nową armię lub uzupełnić jej stan. Do szturmu nadają się średnio, ale słowo klucz w ich wypadku: tani. Za to przy obronie ich łucznicy spisują się doskonale.

We Florisie swoją armię opieram na freelancerach i najemnikach.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/