OK, czyli możemy pozmieniać kilku ludzi.
Jeżeli chodzi o problem z Niemcami vs BeNe, dla nieznających angielskiego lub leniwych małe streszczenie:
Niemcy przyszli na omówiona godzinę w pełnym składzie. BeNe miało tylko 5 graczy.
Zolatnus jako oficjalny sędzia po pewnym czasie oczekiwania na graczy BeNe za prośbą drużyny Niemiec przyznał wygraną walkowerem. (czego nie ma w zasadach!)
Arch3r zanegował tą decyzję, mówiąc że mecz ma się odbyć w innym terminie.
Problem w tym, że Arch3r sam należy do BeNe.
Znam go osobiście jako szefa mojego klanu i wierzę, że podjął tą decyzję w dobrej wierze.
Ja jestem całkowicie przeciwko walkowerom, bo to ma być gra dla zabawy, nie tylko i wyłącznie na punkty - to psuje ducha rozgrywki.
Jednak fakt, że my graliśmy kilka razy za składem 8 graczy, bez rezerw, bez naszych najlepszych przedstawicieli, po to by zmieścić się w ustalonym terminie, a inni zdają się mieć lepsze traktowanie, psuje ducha rozgrywki.
Jako, że to jest pierwsze podejście do tak dużego turnieju w Warbanda, uważam, że cała sprawa powinna być załatwiona jak najszybciej, a zasady powinny być doprecyzowane tak, by podobne sytuacje nie zdarzyły się w przeszłości. Puchar powinien trwać dalej.
Jeżeli ktoś ma inne zdanie, niech da znać. Chciałbym opublikować na TW oficjalne stanowisko naszej drużyny.