Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nation Cup Wystartował !!! - Info dla graczy, terminarz, zasady turnieju  (Przeczytany 23601 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nation Cup Wystartował !!! - Info dla graczy, terminarz, zasady turnieju
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 01, 2010, 23:05:22 »
    Dzięki ^IvE , byłbym wdzięczny (myślę że nie tylko ja) za takie małe sprawozdanie po każdym meczu.
    Jeszcze raz dzięki:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Marcin_z_Dobrej

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 01, 2010, 23:10:25 »
    Czyli zemścił się znienawidzony przez polskich graczy Chanat. Szkoda może następnym razem będzie lepiej. Tak czy inaczej gratuluję remisu i czekam na więcej. :-)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 01, 2010, 23:14:54 »
    Jutro czas na Turków, ogłoszenie kiedy wszyscy mają się stawić dałem w pierwszym poście ;). Co do sprawozdań pomeczowych postaram się ;p. Jutro jak już mówiłem gramy z Turkami nie jest to mocny przeciwnik, ale nie można ich zlekceważyć bo mogą nam urwać kilka rund.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 00:27:42 wysłana przez ^IvE »

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 02, 2010, 00:59:53 »
    Khanat- frakcja która absolutnie nie  powinna być   brana pod uwagę jeżeli chodzi o turnieje

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 02, 2010, 07:38:01 »
    Dzięki wszystkim za grę...

Małe podsumowanie
    No cóż, po meczu mam pewien niedosyt. Mimo remisu na zwykłej mapie, z normalnymi frakcjami dostali ostro po pupci i gdyby nie nasze rozluźnienie i czasami spięcie po tym, że przegraliśmy Khergitami na Ruined Fort myślę, że można było ich bardziej pociągnąć. Ale mimo remisu ja uważam ten mecz za wygrany, z trzech powodów: 1. Nie wystawiliśmy najmocniejszego składu 2. Graliśmy przeciwko najlepszym graczom pochodzących z najlepszych klanów, czyli 22nd, Cor i Einharjaru 3. Wygraliśmy na normalnej mapie, grając normalnymi frakcjami. Ta pierwsza runda i tak była sukcesem, nigdy wcześniej nie graliśmy chanatem i nie traktowaliśmy tej frakcji poważnie, stąd taki wynik plus to, że nie mieliśmy żadnego fachowego strzelca w grupie (8v8 to jednak zły pomysł). Twierdziliśmy, że to była loteria i tak się stało. Co do Ruins. Jakby nie to rozluźnienie i gra naszej konnicy w drugiej rundzie myślę, że spokojnie byśmy ich rozjechali do zera, okazali się bardzo słabą nacją i tak naprawdę uratował ich Chanat. I właśnie po pierwszej rundzie na ruined fort chyba za bardzo chcieliśmy wygrać i za bardzo byliśmy spięci... dzięki temu popełnialiśmy zbyt dużo błędów (pieprzony Chanat:P). I jeszcze ten ping... no, jednak ciężko się gra z drużyną, która ma ping od 0 do 20. A my od 50 do 250:P Co do gry piechoty, zrobiliście kawał dobrej roboty. Jak graliście grupa na grupe to oni dostawali po pupci. Nie wspomogliśmy Was jako konnica i stąd mam troche żalu do siebie, bo gdybyśmy byli bardziej efektywni to spokojnie moglibyśmy grać o wynik 8:2 lub 9:1. Ale cóż, każdy może mieć złe dni, spróbuje sam się wziąć za siebie plus porozmawiać z naszą konnicą i będzie dobrze. Naszym małym problemem był brak strzelców, ale coś za coś, bo albo liczymy na piechotę albo na strzelców. Doskonale było wiadome, że oni będą dysponować bardzo dobrymi strzelcami, więc nie chciałem ryzykować pojedynku snajperów. Postawiłem na piechotę i jak się okazało, opłaciło się. Dwie rzeczy dadzą nam wygrać następne mecze, pierwsza to brak nerwów i spięcia, a druga to brak rozluźnienia. Po prostu mamy grać swoje. Co do mojego dowodzenia, faktycznie było mało precyzyjne, ale mnie też trochę zjadła atmosfera poddenerwowania. Na Ruined Fort przegraliśmy 5:3, ale to jest akurat mało ważne, najważniejsze, że pociągnęliśmy ich na Ruins 6:4 i analizując ich wygrane to mieli w 2 rundach naprawdę dużo szczęścia, ale cóż zdarza się. Jeszcze raz powtarzam, na następnych meczach powinniśmy grać swoje i nie wprowadzać napiętej atmosfery, wtedy damy radę z każdym. Jeszcze jeden mały błąd logistyczny popełniliśmy, nie powinniśmy grać na początku z jedną z najlepszych nacji w turnieju, stąd te nerwy. Teraz kolejne mecze, pierwszy z Turkami, mam nadzieje, powtórze to kolejny raz, że po prostu zagramy swoje, tak jak w klanie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 07:43:21 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Marcin_z_Dobrej

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 02, 2010, 10:21:13 »
    Dobry wynik. Nie ma co sie przejmować remisem, chociaż to zawsze podrażnia ambicję. Zróbcie Turkom powtórkę z Wiednia i stres zejdzie! :-) Powodzenia w następnym meczu.
    A no i pamiętajcie, że Celtowie też mają niedosyt ;-)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 02, 2010, 12:56:05 »
    Przypominam, że dzisiaj o godzienie 19.00 odbędzie się mecz z Turcją... zbiórka na Tsie o 18.20

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 02, 2010, 14:26:25 »
    Patrzyłem na bannery i zainteresował mnie 4 od końca ;) Jaka drużyna go używa ?

Offline Mulek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 02, 2010, 15:59:42 »
    Wstawiłem go jako żart, dla Ameryki Północnej - znam trochę tych gości z forum TW. Na razie nie zaproponowali nic innego, a ja nie mam pojęcia jak efektownie połączyć Kanadę z Ameryką, więc kto wie, może tak zostanie XD

Wynik PL v TR: 11:3 - nie mieli już szans nawet na remis, więc skończyli grę

Bardzo małe podsumowanie
    http://www.iv.pl/images/20780934045620496704.jpg
    Grając jako Swadia miałem wrażenie, że nie wykorzystaliśmy w pełni naszej siły, stąd tak słaby wynik :P.
    http://www.iv.pl/images/35529763460690818652.jpg
    Jako Swadia Turcy zastosowali samą kawalerię. Działało to bardziej jak straszak niż skuteczna taktyka, dlatego ciągle graliśmy na Mastera. Zaowocowało to jednym remisem, gdy nie mieliśmy czasu dobić ostatniego gościa. Ogólnie gdy dochodziło do walki wręcz, to szybko padali pod naszymi szablami.
    http://www.iv.pl/images/03466158633011174051.jpg
    Tu to nawet nie ma o czym opowiadać :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 21:41:26 wysłana przez Mulek »
    GG: 1.9.7.9.1.0.3
    Nie pisać głupot

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 02, 2010, 20:39:41 »
    Tytuł na dziś: Wakacje...

Tak dzisiejszy mecz, był bardzo specyficzny, nie wiadomo czy by się w ogóle odbył bo nie mieliśmy graczy z powodu wakacji.. jedni wyjechali drudzy pili a trzeci a zresztą :d. Mecz rozpoczął się od patologi zostałem zmuszony do gry na koniu O_O, nie mieliśmy konnicy.. ale jakoś 2 rundy wydukaliśmy, potem panowie z Turcjii wzięli samą konnice + łuczników co okazało się dla nas mordercze bo nasza konnica nie mogła nic poradzić na nich, a oni nas zajeżdzali robiąc z naszej piechoty salami, a tymczasem  łucznicy do nas strzelali co było jeszcze większym ciosem w plecy w ten sposób przegraliśmy 2 rundy i dopiero w 3 się pozbieraliśmy wynik 3-2 dla nas. Jak już wspomniałem nasze atuty czyli piechota i konnica nie mogły być wykorzystane, po zmianie spawnów wzięli samą konnice z Great Lancami o_O przegraliśmy pierwszą rundę, lecz później zdecydowaliśmy się na 2 tarczowników+2 konnych+spam łuczników, okazało się to skuteczne, jednak na jednej rundzie konny nam uciekł wynik 3-1 dla nas. Po zmianie mapy dostaliśmy w łapki Vaegirów oni Nordów... nasz atut piechota i konnica mogły być wykorzystane (Darkula powrócił).. i co tu dużo mówić zostali zmasakrowani bo postawili na piechote która nie mogła się z nami równać i kilka koni.. którzy z powodu swoich lanc.. nie mogli nawiązać walki 5-0 dla nas. Po tym wyniku panowie z Turcji nie mieli już szans na wygraną dlatego ładnie podziękowali grę.. Wynik ogóllny 11-3 dla nas.

Rzeczy do przemyślenia.
    -Skład.. i co dalej..
    -Dowódca piechoty, nadal chaos organizacyjny
    -Taktyka na samych konnych..

Rzeczy na plus

-Jak zawsze piechota.. jednak nadal się trochę rozdziela stąd potrzebny człowiek co nad nią zapanuje ( Na razie ja staram się jakoś ludziom przypominać ;p, ale wiadomo że mnie nikt nie słucha xD)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 20:41:40 wysłana przez ^IvE »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 02, 2010, 20:55:12 »
    No nie napisałeś jak się do nich świetnie strzelało :D To była rzeź dla ich koni.

A na drugiej mapce to ciągle strzelec ściągał konnych :D

~~
    A właśnie robił ktoś screeny z tabeli ?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 20:57:18 wysłana przez Kalsiver »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 02, 2010, 23:58:31 »
    błąd w tabeli, mamy 3+1=4 pkt. :))))

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 03, 2010, 00:02:24 »

Za zwycięstwo są 2 punkty nie 3.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 03, 2010, 00:07:53 »

czy ktoś słyszał o takiej imprezie jak Mundial?

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 03, 2010, 00:18:56 »

czy ktoś słyszał o takiej imprezie jak Mundial?

Co Mundial ma do Nation Cup w Warbandzie? W regulaminie imprezy jest napisane, że przyznawane są 2 punkty za wygrany mecz.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"