Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53500 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 23, 2010, 23:20:00 »
    Rozumiem że klany wystawią największą ilość reprezentantów ale nie możecie zapominać o innych graczach (np. o mnie). Też chcielibyśmy (na razie widzę ze jako niezależny gracz zgłosiłem się sam więc może lepiej, też chciałbym) być albo chociaż mieć swojego reprezentanta (jeśli będzie takich graczy więcej) przy omawianiu szczegółów... Może lepiej zorganizować konferencję na gg?

Może niepotrzebnie wszczynam rwetes, nie chciałbym żeby to wydarzenie skończyło się jak sparing REFu z IPL- STR...

Aha, Argaleb, członkowie klanów nie mają monopolu na bycie dobrymi dowódcami, nie zapominaj o tym...
    oczywiscie nikt tu niema zamiaru nikomu zabierać monopolu na Władka ale gracze zrzeszeni są bardziej zorganizowani doświadczeni w prowadzeniu bitew w trybie multiplayer są wydawane komendy dzięki którym niema chaosu wyćwiczone niejednokrotnie na błędach podczas treningów
    dlatego nadal proponuje
    na Władka 2 osoby Vondagar lub  Weteran
     Na księcia Witka jakiegos  Lidera  klanowego  który trzyma silna reke nad cała reszta osoby niezrzeszone moim skromnym zdaniem nie maja doświadczenia i tu jest pies pogrzebany

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 23, 2010, 23:57:48 »
    A ja twierdzę że jeśli kto ma pomysł na daną rozgrywkę i odpowiednią charyzmę (nie twierdze że ja taką mam) to poradzi sobie jako dowódca bez specjalnego przygotowania. Choć myślę, że jak zostanie wybrany wódz wojsk polskich, to przydałoby się spotkanie z liderami klanów i chociaż przedstawicielami graczy niezrzeszonych.

PS. Aron, błagam, interpunkcja...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Marcin_z_Dobrej

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 24, 2010, 01:19:08 »
    Rewelacyjny pomysł! Rewelacyjny!
    Bardzo chetnie tez bym się zgłosił, ale zależy od terminu. Jeśli chodzi o mnie to od powiedzmy 6 lipca do jakiegoś 23-24 odpada. Jeśli jeszcze w czerwcu to zgłaszam się bardzo chętnie, jako szarżownik konny. Oczywiście chcę być dowódcą i się do tego znakomicie nadaję. Wiecie trzeba wziać pod uwagę, że kiedyś były inne czasy. Królem był najmężniejszy z wojowników. Moja osoba stanowi 100 kilo żywej, brutalnej i nieokiełznanej wagi, a do tego cały czas się rozwijam. Muskulatura na moim ciele widoczna jest z odległości 200m, a moje skronie przykrywa siwizna. Weźcie mnie, weźcie mnie, weźcie mnie!

Program wyborczy:
    1. Jeśli mnie wybierzecie, wszystko będzie murowane,
    2. Jeśli mnie wybierzecie, wszystkie miecze będą nagie,
    3. Jesli mnie wybierzecie, to Wanda nie będzie chciała Niemca,
    4. jeśli mnie wybierzecie, to na pewno pożałujecie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 01:24:17 wysłana przez Marcin_z_Dobrej »

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 24, 2010, 01:36:43 »
    Marcin? Mogę posmyrać się po klacie? :P Jesteś IDEALNYM KANDYDATEM, DEKLASUJESZ WSZYSTKICH, ale Bitwa pod Grunwaldem odbyła się 15 lipca, a ty do 23 lipca jesteś poza domem, więc sory. Next plissss.

A tak na serio, to Jagiełłę powinien zagrać jakiś człowiek znany, popularny, bitny i lubiany za razem. Gdyby nie chodziło o ludzi z Tawerny brał bym Pudziana.

REF słyszałem, że ostatnio złoiliście d**ę jakiemuś niemieckiemu klanowi. W ten sposób pokazaliście, że potraficie poradzić sobie z Niemcami, a z Polakami udającymi Niemców tym bardziej. Rozumiecie aluzję?:D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 24, 2010, 01:48:51 »
    Hmm za to ty chyba nie zrozumiałeś aluzji Marcina. Naprawdę sadzisz że nie przeczytał on uważnie tematu? A zresztą ja już nic nie piszę...myślę że jeżeli ktoś z poza klanu chce dowodzić niech się po prostu zgłosi.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 24, 2010, 02:11:31 »
    Zgłosić się może każdy, ale kto go wybierze? Może przedstawisz mi na czym ma polegać głosowanie na Jagiełłę? Demokracja szlachecka? Przecież wiadomo, że jakiś random, albo cienias (ja np.) nie ma szans. Zaoszczędzicie czas i nerwy. Przysiądźcie się na TS'sie i wybierzcie wg. was najbardziej ogarniętych kandydatów z wiodących klanów i dajcie ankietę. Nie mówię tego z jakąś złośliwością czy ironią, mówię na poważnie.

P.S Nie to, że chce się zgłosić, po prostu nie lubię i nie potrafię dowodzić.
    P.S 2 Prócz obietnic przed wyborczych nie zauważyłem żadnych aluzji w poście towarzysza z Dobrej. Wg. to było żartobliwe zgłoszenie się na króla.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 24, 2010, 02:13:57 »
    A czemu nie? Chociaż w sumie masz rację pewnie nikt się nie zgłosi...

Co do postu Marcina skoro żartobliwie zgłosił się na króla to czemu zareagowałeś tak ostro? Spóźniona reakcja, nie sądzę...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 24, 2010, 02:20:16 »
    Wcale nie! Nie zareagowałem ostro! Źle mnie zrozumiałeś! Też chciałem żartobliwie potraktować jego zgłoszenie, ale widocznie mi nie wyszło :) Dobra kończmy (przynajmniej ja) bo robię offtop.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 24, 2010, 07:28:24 »
    Wtrące się już i rozwieje pewne wątpliwości:

1. Sir Luca, gracze spoza klanów na pewno zagrają, o to się nie martw.

2. Dzisiaj na na spotkaniu wybierzemy Jagiełłe, Witolda, dowódce wojsk najemnych Krzyżaków (wszystko zależy teraz od Was, jeśli przyjdzie dużo ludzi na bitwe to zrobimy 200 slotowy serwer). I jeszcze jedno... bitwa nie odbędzie się w rocznice, tylko na weekendzie, ale którym dokładnie to nie wiadomo jeszcze, chce zapiąć wszystko na ostatni guzik i czas dla mnie nie gra roli.

3. Niedługo przedstawimy Wam filmik promocyjny dotyczący bitwy

4. Proponuje dzisiaj spotkanie o 19.00 na Tsie (mogą przyjść wszyscy ale na pewno chce widzieć chociaż jednego reprezentanta każdego klanu)... link do pobrania http://www.speedyshare.com/files/22952135/TeamSpeak3-Client-win32-3.0.0-beta20.exe (ściągnijcie akurat tą wersję, ta jest starsza, na innej nie pójdzie) i dane:

IP - 217.208.132.68
    PORT - 9987
    SERVER PASSWORD - kaltak
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 07:42:14 wysłana przez pwi7aaf »

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 24, 2010, 08:40:40 »
    -Sir RoZmAn zwany również RoZmAnEm z SRT zgłasza się do wielkiej bitwy jako Jagiełło - powiedział mężczyzna dość męskim głosem.
    -Obiecuję iż jako Król Jagiełło dumnie poprowadzę was w bitwie tak jak moją kompanię "SRT" - po tych słowach wsiadł na białego rumaka i odjechał.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 24, 2010, 08:51:40 »
    -Sir RoZmAn zwany również RoZmAnEm z SRT zgłasza się do wielkiej bitwy jako Jagiełło - powiedział mężczyzna dość męskim głosem.
    -Obiecuję iż jako Król Jagiełło dumnie poprowadzę was w bitwie tak jak moją kompanię "SRT" - po tych słowach wsiadł na białego rumaka i odjechał.

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4941.msg99177#msg99177

Offline Cadhi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 24, 2010, 09:55:01 »
    Wyjazd wakacyjny planuję na 18.07 czy teoretycznie 17.07 powinien móc dołączyć. A jaka godzina jest wstępnie planowana?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 24, 2010, 11:18:17 »
    Panowie nie róbmy wiochy, rozumiem że młodsi gracze (rozman, killer), też chcą wcielić się w role Jagiełły, ale spójrzmy prawdzie w oczy, nastolatek nie zyska uznania osób dorosłych (Takie jest moje zdanie ). Dlatego jako rozsądne kandydatury rozpatrywałbym tylko wnioski dorosłych. Zresztą dzisiaj spotkanie na tsie, i potencjalni dowódcy mogą się zaprezentować ;).
    Hmm... może Cię to zadziwić ale SRT wybrało mnie na generała podczas bitew , głosu nie mam wcale dziecięcego jak to ocenili koledzy z REF ( jak jeszcze w nim byłem ) i SRT. Spójrzmy prawdziwe w oczy...Zyskałem uznanie u tak licznego klanu jak SRT to dlaczego nie mam zyskać u innych ?
    PS.Jeżeli masz głupio odpisywać w ogóle nie pisz , taka prośba , aha no masz na myśli mówiąc młodsi gracze myślę , że 90 % osób grających w WB to osoby w moim wieku lub poniżej mojego wieku.Nie liczni są powyżej 16 roku życia , to tak na marginesie.

Napisałem o moim zdaniu..  i tyle..
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 18:07:23 wysłana przez ^IvE »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 24, 2010, 11:19:29 »
    Pif, nie martwię się o to czy zagrają a o to ilu ich zagra...
    Bardzo martwi mnie mała ilość zgłoszeń osób spoza klanów, a wiem, że takich jest sporo jeszcze.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 24, 2010, 11:24:18 »
    Panowie nie róbmy wiochy, rozumiem że młodsi gracze (rozman, killer), też chcą wcielić się w role Jagiełły, ale spójrzmy prawdzie w oczy, nastolatek nie zyska uznania osób dorosłych (Takie jest moje zdanie ). Dlatego jako rozsądne kandydatury rozpatrywałbym tylko wnioski dorosłych. Zresztą dzisiaj spotkanie na tsie, i potencjalni dowódcy mogą się zaprezentować ;).

Hmm... może Cię to zadziwić ale SRT wybrało mnie na generała podczas bitew , głosu nie mam wcale dziecięcego jak to ocenili koledzy z REF ( jak jeszcze w nim byłem ) i SRT. Spójrzmy prawdziwe w oczy...Zyskałem uznanie u tak licznego klanu jak SRT to dlaczego nie mam zyskać u innych ?
    PS.Jeżeli masz głupio odpisywać w ogóle nie pisz , taka prośba , aha no masz na myśli mówiąc młodsi gracze myślę , że 90 % osób grających w WB to osoby w moim wieku lub poniżej mojego wieku.Nie liczni są powyżej 16 roku życia , to tak na marginesie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 13:21:49 wysłana przez rozman »