Wielki Mistrz Zakonu Krzyżackiego Pifcio von Pifcio :P wysyła Wam dwa nagie miecze. Jeśli jesteście dość silni to przyjmiecie wyzwanie i w 600-setną rocznice bitwy pod Grunwaldem historia zatoczy koło i znów spotkają się na polu dwie wielkie armie średniowiecza.

W rolach głównych:
Zakon Krzyżacki (klan REF)
Polska armia (Polacy zrzeszeni i nie zrzeszeni w klanach)
A teraz sprawy techniczne:P
Chcielibyśmy uczcić rocznice bitwy pod Grunwaldem i właśnie chcemy zoorganizować taką bitwę. W Zakon Krzyżacki wcieli się klan Ref, natomiast w polską armię, osoby chętne do wzięcia udziału w tym spotkaniu. Bitwa zostanie rozegrana na normalnych zasadach bitew klanowych, przy czym, żeby było choć troche historycznie to dowódcy będą mogli wybierać tylko i wyłącznie mapy otwarte (jak Field by the river bądź Random plains, a może pokusimy się o stworzenie mapy historycznej). Poszukujemy składu armii Polskiej a także kogoś kto wcieli się w role Jagiełły:) Ilość osób biorąca udział w spotkaniu jeszcze będzie do przedyskutowania, wszystko zależy ile osób się zgłosi (ile klanów i osób niezrzeszonych). Klany oraz osoby, które chcą wziąć udział w tej bitwie niech piszą do mnie na pw. Jak wcześniej powiedziałem, poszukujemy również dowódcy armii polskiej, więc również z propozycjami prosze pisać na pw. Na bitwe zostaną stworzone odpowiednie banery: Polski i Krzyżacki, więc każdy uczestnik bitwy będzie miał na tarczy, bądź godło polskie bądź krzyżackie. Termin spotkania... myślę że w przeciągu 3 tygodni. Mam nadzieję, że uda nam się to zoorganizować i będzie świetna zabawa.
Zapraszam do zgłaszania się do bitwy klany i osoby niezrzeszone w klanach.
W razie pytań pisać w wątku
Ps. Słyszałem plotki, że ma powstać dodatkowo film promujący te spotkanie, a także będziemy nagrywać całą bitwę, tak żeby została jakaś pamiątka ze spotkania:)
Zapraszam i pozdrawiam :)