Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53283 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « dnia: Czerwca 22, 2010, 15:26:44 »
    Wielki Mistrz Zakonu Krzyżackiego Pifcio von Pifcio :P wysyła Wam dwa nagie miecze. Jeśli jesteście dość silni to przyjmiecie wyzwanie i w 600-setną rocznice bitwy pod Grunwaldem historia zatoczy koło i znów spotkają się na polu dwie wielkie armie średniowiecza.

W rolach głównych:

Zakon Krzyżacki (klan REF)

Polska armia (Polacy zrzeszeni i nie zrzeszeni w klanach)

A teraz sprawy techniczne:P

Chcielibyśmy uczcić rocznice bitwy pod Grunwaldem i właśnie chcemy zoorganizować taką bitwę. W Zakon Krzyżacki wcieli się klan Ref, natomiast w polską armię, osoby chętne do wzięcia udziału w tym spotkaniu. Bitwa zostanie rozegrana na normalnych zasadach bitew klanowych, przy czym, żeby było choć troche historycznie to dowódcy będą mogli wybierać tylko i wyłącznie mapy otwarte (jak Field by the river bądź Random plains, a może pokusimy się o stworzenie mapy historycznej). Poszukujemy składu armii Polskiej a także kogoś kto wcieli się w role Jagiełły:) Ilość osób biorąca udział w spotkaniu jeszcze będzie do przedyskutowania, wszystko zależy ile osób się zgłosi (ile klanów i osób niezrzeszonych). Klany oraz osoby, które chcą wziąć udział w tej bitwie niech piszą do mnie na pw. Jak wcześniej powiedziałem, poszukujemy również dowódcy armii polskiej, więc również z propozycjami prosze pisać na pw. Na bitwe zostaną stworzone odpowiednie banery: Polski i Krzyżacki, więc każdy uczestnik bitwy będzie miał na tarczy, bądź godło polskie bądź krzyżackie. Termin spotkania... myślę że w przeciągu 3 tygodni. Mam nadzieję, że uda nam się to zoorganizować i będzie świetna zabawa.

Zapraszam do zgłaszania się do bitwy klany i osoby niezrzeszone w klanach.

W razie pytań pisać w wątku

Ps. Słyszałem plotki, że ma powstać dodatkowo film promujący te spotkanie, a także będziemy nagrywać całą bitwę, tak żeby została jakaś pamiątka ze spotkania:)

Zapraszam i pozdrawiam :)

Offline rozman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 22, 2010, 15:51:09 »
    Rozumiem że cały REF vs wszyscy których zbierzemy , liczba się nie liczy ? ? Poza tym to chyba REF powinien być Polakami , jako że nie chcemy zmieniać biegu wydarzeń ( Polska wygrała w bitwie pod grunwaldem , w tym przypadku może być inaczej :D ) .

Myślę że co do frakcji to krzyżacy swadia , a Polska Vagirzy.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2010, 18:45:04 wysłana przez rozman »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 22, 2010, 16:04:57 »
    Rozumiem że cały REF vs wszyscy których zbierzemy , liczba się nie liczy ? ? Poza tym to chyba REF powinien być Polakami , jako że nie chcemy zmieniać biegu wydarzeń ( Polska wygrała w bitwie pod grunwaldem , w tym przypadku może być inaczej :D ) .

No właśnie nie do końca... chcemy, aby Polacy mieli pewną przewagę wojska, tak samo jak było w bitwie pod Grunwaldem... a ile, to jeszcze sprawa do przedyskutowania :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 22, 2010, 16:11:11 »
    Jak rozumiem bój odbędzie się na waszym serwerze i TS3 Spankiego? Wiem że pytania są głupie ale wole mieć pewność.

Hmm...jak dla mnie będzie świetnie musimy tylko znaleźć kogoś kto będzie dowodził. Jakieś konkretne frakcje będą brały udział w bitwie? Bo głupio byłoby dać Khergitów:) Do Krzyżaków najbardziej pasowała by mi Swadia lub Rhodokowie natomiast połączone siły Polsko-Litewsko-Ruskie to chyba Vaegirowie lub Nordowie:) Więc jak będzie rozwiązana ta kwestia?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 22, 2010, 17:15:30 »
    Tak... serwer 1REF i TS Spankiego

Co do frakcji masz dobre pomysły... bardziej na Polske pasowali by Vaegirowie, natomiast na Krzyżaków Swadia :) chociaż Rhodocy mają bardziej klimatyczne tarcze i piki :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2010, 17:45:08 wysłana przez pwi7aaf »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 22, 2010, 17:48:52 »
    Zawsze można stworzyć w miarę prosto moda zmieniającego ekwipunek dwóch frakcji, tylko trzeba by pomyśleć jak to zbalansować odpowiednio.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 22, 2010, 18:07:24 »
    Wg. mnie same bannery na tarczach (Polskie i dla Krzyżaków, które są już wykonane) nadadzą odpowiedni klimat..  modowanie przysporzy dodatkowych komplikacji, bo nie dość że chętny na Bitwę musiałby pobrać TS'a, bannerki to jeszcze podmieniać moduł? Zresztą co tutaj podmieniać za dużo chyba nie ma co.. ewentualnie zbroję. Aha na bitwę dajmy więcej pieniędzy, tam nie latali w skórzanych kapciach.

Co do mapki można jakąś ciekawą stworzyć dodanie do serwera teraz to nie problem.

Ps. Proponuję rozesłać informację o Bitwie, na strony Polskich klanów.
    Jeśli będzie pobierał banerki to czemu od razu nie może pobrać całego modułu? Nawet łatwiej byłoby z instalacją...

Na robienie modułu.. jest a mało czasu.. chyba że ktoś szybko ( Nie wiem ile to trwa )  by przerzucił zbroję z jakiegoś moda do WB..
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2010, 18:11:58 wysłana przez ^IvE »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 22, 2010, 18:10:33 »
    Jeśli będzie pobierał banerki to czemu od razu nie może pobrać całego modułu? Nawet łatwiej byłoby z instalacją...
    Choć osobiście nie uważam tego za konieczne, po prost rozwiązuję problem który ktoś zgłaszał parę postów wcześniej:-)

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 22, 2010, 18:26:34 »
    A ja chciałbym się zwrócić z prośbą  o zmianę terminu, jako iż wiele osób pewnie pojedzie na tą całą bitwę (w tym i ja), by sprawdzić czy przez te wszystkie 600 lat siła Krzyżaków jakoś nie urosła;) W dodatku to jest czwartek, więc wypadałoby przenieść na weekend, sądzę, że jeden dzień w tą czy we w tą nie ma różnicy.
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 22, 2010, 18:34:22 »
    Ive, nawet nie myślałem o przerzucaniu czegokolwiek z innych modów, po prostu wykorzystać te przedmioty co są dostępne w Warbandzie i odpowiednio je przypisać dwóm frakcjom wedle potrzeb, nie powinno to zająć sporo czasu.

Co do terminu to myślę że nie obejdzie się bez przeniesienia naszej gry na najbliższy weekend czyli 17 llub 18 lipca.

Offline gracjan11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 22, 2010, 19:24:48 »
    fajny pomysł na pewno wezmę udział , wg jeśli nie było by modu to rhodzi vs vegris ,rhodzi to krzyżacy .

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 22, 2010, 19:39:43 »
    Od razu mod... Wystarczy przerobić tekstury tych 5 przedmiotów na krzyż w biało-czarne barwy, żeby każdy mógł krzyżaka poznać. Do tego dla "polaków" można zmienić teksturę na jakieś bardziej kojarzące się z Koroną i to w sumie wszystko. Dla jednej osoby, to jest jakiś... dzień roboty.

Oczywiście według mnie bez sensu jest jakieś robienie nowych przedmiotów, broni oraz zbroi, tak żeby zgadzały się historycznie bo uważam że jest to trochę bez sensu. Tak jak pisałem wcześniej, wystarczy zmienić kilka tekstur zbroi oraz hełmów dla krzyżaków i polaków i dodać po kilka historycznych herbów i klimatycznie na pewno event byłby lepszy, a roboty przy tym dużo niema.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 22, 2010, 20:20:30 »
    Zgadzam się z Proudem. Szkoda czasu na robienie nowych rzeczy. Wystarczy zmienić teksturki przedmiotów i nazwy frakcji.
    Ja też byłbym chętny na wzięcie udziału w tym. Będzie pysznie. ;)

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 23, 2010, 00:04:01 »
    Może lepiej ustawić tą bitwę (wszystko po kolei jak na BPG, cały przebieg), nagrać i puścić na YT? Można ustanowić nową, coroczną tradycję polskiej sceny WB :)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 23, 2010, 07:03:08 »
    1. Bitwa nie odbędzie się w rocznice, tylko na weekendzie. date jeszcze się ustali:P

2. Dzięki Ive mamy już baner Krzyżaków (oceniajcie, bo sam nie wiem czy jest dobry:P), a dzięki IPL (Vondagar sam zaproponował) skorzystamy z ich baneru

3. Broni zmieniać nie będziemy... tak naprawdę to tylko trzy rzeczy

a) Zbroje i ubranka dla żołnierzy

b) nazwy frakcji

c) ubranka dla koni

4. Zobaczymy jak wyjdzie z mapką. Jeśli już podejmiemy się wyzwania stworzenia takowej to znajdzie się w niej na pewno las w którym przebywali Polacy przed bitwą, wilcze doły i nie wiem czy się tak da (komppletnie nie znam się na modowaniu:P) świecące prosto w oczy Krzyżakom słońce:P, oczwiście pogórki dla Króla i Mistrza Krzyżackiego, żeby mogli wydawać rozkazy:P