Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53543 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 23, 2010, 12:39:17 »
    Pomysł Harpaqa byłby świetny ale jak powiedział Pifcio nie przejdzie. Co do bitwy to inscenizacja też by nie przeszło, jeden gracz byłby jak cała chorągiew:) Hmm, ja bym z chęcią urządził oblężenie Zbaraża na modzie Witch Fire and Sword ale to byłoby cholernie ciężkie do zrobienia:)

Chciałbym zadać jeszcze jedno pytanie? Czy przed bitwą byłaby ceremonia z dwoma mieczami? Bo w sumie jeżeli Ref grałby Swadią można być przed bitwą przynieść dwa miecze dwuręczne i położyć je na ziemi:D Byłoby bardziej klimatycznie.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 23, 2010, 12:39:57 »
    Najpierw sprawdzimy czy to wyjdzie na serwerze 64 osobowym...spokojnie wystarczy... jeśli natomiast ludziom się spodoba, to możemy robić takie spotkania też na modach w innych epokach np. Wojny Napoleońskie, Powstania, Western mody, I WŚ... no zobaczymy...każdą bitwę można odwzorować na mapie, wszystko tylko zależy od ludzi i ich zaangażowania i obecności

Edit: Argaleb, dobry pomysł z mieczami, można jedną runde na to poświęcić

Ps. Jeżeli przyjdzie więcej osób to może wrzucimy większy serwer... zobaczy się
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2010, 12:58:52 wysłana przez pwi7aaf »

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 23, 2010, 14:29:26 »
    Proponuje 2 kandydatury jako Jagiełłe Weterana lub Vondagara Klan Imperium Polskie
    jako Witolda Lidera klanu sarmatians
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2010, 23:06:21 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 23, 2010, 14:35:42 »
    Przy okazji przydałby się ktoś kto dodałby płytówke i zbroję z tabardem do Vaegirów i Swadii, zmienił im nazwę i dodał paczkę z bannerami Krzyżaków i Polaków ( ta paczka jest gotowa )

Mogę się tym zająć dzisiaj, ale tylko dzisiaj i ewentualnie jutro ponieważ w piątek wyjeżdżam na wakacje i niestety nie będę mógł brać udziału w bitwie :(

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 23, 2010, 16:03:40 »
    Korona Królestwa Polskiego i Wielkie Księstwo Litewskie :Propozycja  aby naszą stronę dokładnie tak nazwać
    Liderów klanów prosiłbym o spotkanie na ts w sprawie dopracowania szczegółów   

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 23, 2010, 16:09:14 »
    możemy się umówić na jutro na Tsie Spankiego o powiedzmy 19.00... dane do Tsa są w wątku 1REF Serwer http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4834.0

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 23, 2010, 17:57:47 »
    Moża ja bym był Jagiełłą? A co do spotkania na TS-e mnie nie bedzie moich zastepców też, ponieważ nie możemy - jakby był ktoś tak uprzejmy i to co uzgodniliście napisał na PW? Bardzo bym prosił. Aha Nie ma już MW - teraz jest Wielka Gwardia niektórzy z SRT i GOT już o tym wiedzą. Chciałbym jeszcze żeby ktos nam wytłumaczył przez PW jak te texturki na tarcze sobie wkleić i jak po wojnie zrobić by znów była oryginalana paleta.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:23:19 »
    Moża ja bym był Jagiełłą? A co do spotkania na TS-e mnie nie bedzie moich zastepców też, ponieważ nie możemy - jakby był ktoś tak uprzejmy i to co uzgodniliście napisał na PW? Bardzo bym prosił. Aha Nie ma już MW - teraz jest Wielka Gwardia niektórzy z SRT i GOT już o tym wiedzą. Chciałbym jeszcze żeby ktos nam wytłumaczył przez PW jak te texturki na tarcze sobie wkleić i jak po wojnie zrobić by znów była oryginalana paleta.

Eee szkoda, z chęcią posłuchałbym okrzyku "Za Polskę!" w wykonaniu killera, podczas gdy wszyscy jak jeden mąż stanęli by i walczyli a tego honorowego i walecznego wojownika:)

A tak na serio to stawiam na dowódcę kogoś z IPL-u lub od nas, oczywiście jest to do ustalenia, chyba że jedna osoba odegrała by Jagiełłę (dowódca) a druga Witolda (zastępca) ale to jeszcze wszystko jest do ustalenia.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 23, 2010, 19:01:05 »
    Gdyby okazało się, że są problemy z ustaleniem Jagiełły i Witolda, to rozwiązaniem może być "mecz o Jagiełłę" 15 vs 15 xD

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 23, 2010, 19:15:31 »
    A co do Jagieły... zgłaszam swoją kandydaturę. Znam mniej więcej przebieg bitwy i kwestie też ("mieczów ci u nas dostatek...") Więc jakby co, to ja chętnie

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 23, 2010, 20:09:39 »
    A co do Jagieły... zgłaszam swoją kandydaturę. Znam mniej więcej przebieg bitwy i kwestie też ("mieczów ci u nas dostatek...") Więc jakby co, to ja chętnie

Jak już mówiłem Jagiełło jest dowódcą. To nie jest funkcja czysto reprezentatywna. Myślę że to powinien być raczej ktoś kto zna się na dowodzeniu. Nie wystarczy wiedzieć kto wygrał, bitwa nie będzie inscenizacją więc potrzebujemy kogoś kto potrafi dowodzić...

Offline gracjan11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 23, 2010, 21:03:26 »
    ja liczę na serwer około 200 osób , i jaki tryb bitwy będzie ? ,Chciałbym żeby w tej grze było dowodzenie a nie każdy robi co chcę , zgłaszam kandydaturę w tej bitwie , Pozdrawiam

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 23, 2010, 21:57:36 »
    Rozumiem że klany wystawią największą ilość reprezentantów ale nie możecie zapominać o innych graczach (np. o mnie). Też chcielibyśmy (na razie widzę ze jako niezależny gracz zgłosiłem się sam więc może lepiej, też chciałbym) być albo chociaż mieć swojego reprezentanta (jeśli będzie takich graczy więcej) przy omawianiu szczegółów... Może lepiej zorganizować konferencję na gg?

Może niepotrzebnie wszczynam rwetes, nie chciałbym żeby to wydarzenie skończyło się jak sparing REFu z IPL- STR...

Aha, Argaleb, członkowie klanów nie mają monopolu na bycie dobrymi dowódcami, nie zapominaj o tym...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Andreuse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 23, 2010, 22:16:51 »
    JA i mysle ze reszta mojego klanu bedzie bardzo zainteresowana
    Ale ja bede napewno

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 23, 2010, 22:30:12 »
    Wstępnie klan Utopia zgłasza się do udziału w tym evencie ^^...