Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53965 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #450 dnia: Lipca 22, 2010, 14:12:17 »
    Tworzył ją Oktawian, ale ma wakacje, zaraz wraca i znowu siada do pracy, poza tym klan IPL miał przygotować mapę, pogadam dzisiaj z Aronem i spytam co i jak...

Zrobimy dwie sesje, tak aby każdy mógł być na próbach, bo będziemy sprawdzać na naszym serwerze gdzie ludu może wejść tylko 64 osoby

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #451 dnia: Lipca 22, 2010, 14:13:31 »
    Tak, daj bete w niedzielę. Ludzie się nagrają i 8 sierpnia zagramy REF vs IPL + SRT. Genialny pomysł, a mapy jeszcze nie ma i długo nie będzie więc nie wiem o jakiej przewadze mówisz Argaleb.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #452 dnia: Lipca 22, 2010, 14:18:27 »
    Myślę że jeśli będą to stosunkowo krótkie sesje i mod nie będzie udostępniany na innych serwerach to tylko zaostrzymy apetyty ewentualnych chętnych:-)

Aha, jeszcze jedno, nie cierpię jak się mnie pomija, a ja 8 sierpnia na pewno się na bitwie pojawię (w żadnym klanie nie jestem);-)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 14:21:44 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #453 dnia: Lipca 22, 2010, 14:19:14 »
    Tak, daj bete w niedzielę. Ludzie się nagrają i 8 sierpnia zagramy REF vs IPL + SRT. Genialny pomysł, a mapy jeszcze nie ma i długo nie będzie więc nie wiem o jakiej przewadze mówisz Argaleb.

Ale będzie w niedziele. A wy będziecie ją mogli testować. Nie chodzi o to że jakoś specjalnie się oburzam, ludzie niezrzeszeni i tak w większości oleją ten trening więc nie widzę problemu. Poza tym jak zobaczą moda to mogą się jak napisał Sir_Luca jeszcze bardziej ucieszyć tym modem:)

EDIT: Dzięki Pifcio. I tak wątpię by na treningu zjawiło się tyle osób.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 14:20:59 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #454 dnia: Lipca 22, 2010, 14:19:44 »

Damy bete na godzinke czy dwie w poniedziałek, zobaczymy przy okazji czy obciąża bardzo serwer na 64 luda...  o mape się nie martw

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #455 dnia: Lipca 22, 2010, 14:20:19 »
    Po pobraniu każdy może pograć sam stawiając swój własny serv. Każdy będzie mieć tego moda i nawet na SRT będą mogli go postawić. Nic nie dodaje smaczku jak gra do padnięcia ze znudzenia ;p

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Lipca 22, 2010, 14:24:16 »
    Acha, nie znam się za bardzo na tym. Masz rację Glaedr, ewentualnie przetestujemy go sami lub z jakąś nieliczną grupką znanych nam osób.

Więc poniedziałek odpada

sorki za wprowadzenie w błąd

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ingwar
    « Odpowiedź #457 dnia: Lipca 22, 2010, 14:25:47 »
    To moze tak link do moda dostaly by tylko klany ( w niedziele ) a niezrzeszeni dostali by np. w srode. Dwa glaedr nie jestes tutaj sam inni tez chcieli by miec mozliwosc zagrania na tym modzie. Tylko slowem klany mam tez na mysli te mniejsze a nie tylko SRT IPL i REF.

jezeli kazdy na swojego serwa moze wrzucic ....

Mape proponuje ze nie bylo az do czasu bitwy pokazanej na swiatlo dzienne nikomu kto bierze udzial. ( inaczej kula w leb xDDD <zart> ) Niech dowodcy glowia sie nad strategia 30min przed bitwa albo dzien wczesniej ( 30 min raczej wystarczy ) bo wczasie bitwy to samo myslenie nad ustawieniem wojska moze zabrac czas.

Narazie mapy jeszcze nie ma i bardzo dobrze niech bedzie 30min przed bitwa, godzine albo dzien wczesniej ( decyzje pozostawiam organizatorom ).

Edit: Jezeli uwazasz ze sie nie zjawia to po co robimy bitwe dla niezrzeszonych ? Trzeba ich tylko poinformowac jezeli sie nie zjawia i nie usprawiedliwia jednego mniej.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 14:27:58 wysłana przez dzigi »
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #458 dnia: Lipca 22, 2010, 14:28:10 »
    Myślę że nawet jak mod nie będzie udostępniony to musi się odbyć jakieś spotkanie treningowe... Strona polska to różne klany i gracze, którzy nie grali wcześniej ze sobą. Musimy chociaż na Nativie potrenować, choćby przez godzinkę- dwie, więc myślę że i tak uśmiechnę się do ciebie lub STRu o pożyczenie serwera:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Lipca 22, 2010, 14:34:14 »
    Myślę że nawet jak mod nie będzie udostępniony to musi się odbyć jakieś spotkanie treningowe... Strona polska to różne klany i gracze, którzy nie grali wcześniej ze sobą. Musimy chociaż na Nativie potrenować, choćby przez godzinkę- dwie, więc myślę że i tak uśmiechnę się do ciebie lub STRu o pożyczenie serwera:-)

Jasne, na Native możemy się spotkać i od razu na Tsie... zobaczymy jak to jest jak jest burdel, syf, darcie się na 50 osób na raz:P

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Lipca 22, 2010, 14:35:09 »
    To moze tak link do moda dostaly by tylko klany ( w niedziele ) a niezrzeszeni dostali by np. w srode. Dwa glaedr nie jestes tutaj sam inni tez chcieli by miec mozliwosc zagrania na tym modzie. Tylko slowem klany mam tez na mysli te mniejsze a nie tylko SRT IPL i REF.

jezeli kazdy na swojego serwa moze wrzucic ....

Mape proponuje ze nie bylo az do czasu bitwy pokazanej na swiatlo dzienne nikomu kto bierze udzial. ( inaczej kula w leb xDDD <zart> ) Niech dowodcy glowia sie nad strategia 30min przed bitwa albo dzien wczesniej ( 30 min raczej wystarczy ) bo wczasie bitwy to samo myslenie nad ustawieniem wojska moze zabrac czas.

Narazie mapy jeszcze nie ma i bardzo dobrze niech bedzie 30min przed bitwa, godzine albo dzien wczesniej ( decyzje pozostawiam organizatorom ).

Edit: Jezeli uwazasz ze sie nie zjawia to po co robimy bitwe dla niezrzeszonych ? Trzeba ich tylko poinformowac jezeli sie nie zjawia i nie usprawiedliwia jednego mniej.

Czy niektórzy nie potrafią czytać? No ludzie...czytajcie posty, bo wychodzicie na ignorantów. Napisałem, że po całym evencie mod nie zniknie. Będzie cały czas aktualizowany, więc wtedy sobie pogracie. Myślisz, że ja nic nie robię tylko siedzę i gram? Od kilku dni w ogóle go nie włączałem, jedynie gdy wczoraj robiłem screeny to oderwałem się na chwilę od robienia nowych modeli. Czy Wy naprawdę uważacie, że nie damy Wam tego moda tylko dlatego, że jesteśmy egoistami? No proszę... Jeśli chcecie się przyzwyczaić do wspólej gry to macie Native, do tego nikomu inny mod nie jest potrzebny.

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Lipca 22, 2010, 16:07:15 »
    Ja bym się tak specjalnie nie patyczkował; trenować zawsze można i czynimy to namiętnie, ale jest jak piszecie- kto ma przyjść ten się stawi i tyle. Choćby dlatego, żeby uszanować pracę osób, które robią moda. Po to jest ten wątek, aby każdy zainteresowany się mógł dowiedzieć co i gdzie. Inna sprawa, że z sympatycznej potyczki, w której będzie, jak przewidują bardziej ode mnie doświadczeni Forumowicze, uczestniczyć kilkadziesiąt osób, zrobił się taki wątek, że gdybym miał to wszystko czytać jeszcze raz ab ovo, musiałbym wziąć urlop w pracy :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #462 dnia: Lipca 22, 2010, 16:55:49 »

SRT:) A z serwerem nie powinno być problemu. Naczelny admin przekaże komendy uruchomienia modułu Tweetiemu i będzie można spokojnie sprawdzić moda. Serwer możemy pożyczyć na tyle na ile tylko zechcesz:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Lipca 22, 2010, 20:36:05 »
    Taki mały komentarz ode mnie, do tych którzy mówią o "poznaniu mapy".

To jest Bitwa pod Grunwaldem, wydaje mi się (chociaż mapy jeszcze nie ma, nie widziałem jej), że to nie będzie 10000 zaułków, dachów, miejsc camperskich, tylko jakieś pole, trochę drzew, parę domków ewentualnie, a wszystko jak najbardziej historycznie.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #464 dnia: Lipca 22, 2010, 20:45:01 »
    Nie wszyscy wiedza jak powinna wygladac mapa grunwaldu. Znam pewien polski klan w M&B Warbandzie ( jest podany na tawernie mysle ze wiecie o kim mowa ) ktory gral bitwe pod grunwaldem w trybie siege xD
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII