Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53590 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr.M

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #390 dnia: Lipca 17, 2010, 19:24:59 »
    Wątpię żeby jazda konna w gronie 200 osób należała do łatwych. Co 4 koń będzie stawał dęba.
    A jeszcze co do piechoty, to może lepiej dać im piki albo włócznie, żeby  mieli trochę szans z konnicą, bo jak znam życie większość niezrzeszonych będzie rushowała i to bezczelnie.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #391 dnia: Lipca 17, 2010, 20:34:22 »
    A kiedy będzie ta bitwa?

(click to show/hide)

Teraz na serio. Czy jest jakaś przybliżona data wydania modu? Jak to ma wyglądać? Wszyscy będą stali posłusznie w podwójnej linii, czy się rozproszą? I takie małe pytanko. Czy będą sztandary? Wiem, że ten temat był kiedyś poruszany, ale może by to dało trochę realu.Gracz, który miał by sztandar otrzymał by rozkaz od Jagieły
    i poruszał by w jakiś sposób nim. W ten sposób oddział otrzymał by od gracza ze sztandarem rozkaz i być może go wypełnił (to zależy już od graczy. Jest też kwestia, że gracz z chorągwią by oszukiwał; robił by co innego niż mu się rozkazało.

P.S. Czy serwer będzie miał hasło i który to będzie serwer?(wiem, że któryś z 22nd podobno) Jak będzie miał hasło to bym prosił o podanie, ponieważ nie wiem czy wiadom. do osoby u której się zgłaszałem (a jestem graczem niezrzeszonym)dotarła. -_-   

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #392 dnia: Lipca 17, 2010, 20:49:23 »
    Co do graczy niezrzeszonych jeśli Sir Luca nie odpiszę proszę się zgłosić do mnie na PW.

O serwer i hasło się nie martw wszystko zostanie podane kilka dni wcześniej i w dzień w którym będzie bitwa można będzie je wpisać. Sztandary są planowane a jak będzie bitwa organizowana to zobaczysz sam. Mod powinien wyjść za kilka dni.To wszystko.

A teraz dwa screeny ;O:

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 20:56:34 wysłana przez ^IvE »

Offline ASHERIX

• Użytkownik
    • Gram tylko dla przyjemności bo stary jestem
    « Odpowiedź #393 dnia: Lipca 17, 2010, 21:34:00 »
    Hej. Zgłaszałem się już tydzień temu mniej więcej ale nie dostałem odpowiedzi, Jestem słaby straszliwie ale z chęcią wezmę udział w Grunwaldzie jako mięso armatnie. Zależy mi na uczczeniu bitwy nawet jeśli będę padał co chwila. Mogę nawet odegrać rolę bombardy:) Strona bitwy jest mi obojętna. Z uwagi na moje zdolności mogę zostać Litwinem w ucieczce albo Krzyżakiem samobójcą:)
    Piszę tutaj bo moje privaty z nieznanej dla mnie przyczyny chyba nie dochodzą.
    Gdyby nie piwo, już dawno bym się zabił.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Lipca 17, 2010, 21:47:20 »

Ja mam chyba to samo. :/

Offline Airnyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Lipca 17, 2010, 22:21:03 »

Ja mam chyba to samo. :/

Mam to samo, po prostu daje "wstecz" w przeglądarce i wysyłam jeszcze raz. Korzystam z Opery.

Co do ciągłego spamowania, czy Administratorzy/Moderatorzy tego forum nie mogą dać im warna? Od razu przestali by pisać pierdoły i byłby porządek w temacie, albo pousuwać zbędne posty. Sorry, ale mi się chciało jakoś przeczytać te kilkanaście stron, to wcale nie jest dużo.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Lipca 17, 2010, 22:33:00 »
    Dostaliście już odpowiedzi że wszelkimi innymi informacjami. Przypominam też o tym że na bitwie będzie wymagany teamspeak aby słuchać rozkazów dowódcy..

Namiary na Teamspeaka:

IP - 217.208.132.68
    PORT - 9987
    SERVER PASSWORD - kaltak
    Pokój - 1REF_SERWER_PL
    Hasło - silenoz

Można go pobrać stąd : http://www.teamspeak.com/

Offline maciej czarny98

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Lipca 18, 2010, 07:07:17 »
    ja chce wziąć udział w bitwie pod grunwaldem strona nie ma dla mnie znaczenia

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Lipca 18, 2010, 12:23:07 »
    ja chce wziąć udział w bitwie pod grunwaldem strona nie ma dla mnie znaczenia

To zgłoś się do mnie na PW i nie pisz idiotycznych postów ;O

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Lipca 18, 2010, 12:33:29 »
    @up co do zdjęć.
    Polnische zbroja wygląda fajnie, ładne godło. Co do "narzuty" na krzyżackiego konia moglibyście ją trochę pofałdować. Wydaje mi się, że jest trochę za białą, ale ogólnie ok. Jak coś to inne "narzuty" można wziąć z moda Ad1257.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Lipca 18, 2010, 12:40:12 »
    @up co do zdjęć.
    Polnische zbroja wygląda fajnie, ładne godło. Co do "narzuty" na krzyżackiego konia moglibyście ją trochę pofałdować. Wydaje mi się, że jest trochę za białą, ale ogólnie ok. Jak coś to inne "narzuty" można wziąć z moda Ad1257.

Sęk w tym że bardziej pofałdować się nie da przynajmniej ja nie potrafię siedziałem nad tym długo i taki efekt uważam już za sukces ewentualnie podrzuć mi screeny z tego moda jak to u nich wygląda może uda mi się coś tam skopiować ;p.

Aha przypomnę datę bitwy:

Bitwa odbędzie się w niedziele 25.07.2010 o godzinie 18.30

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #401 dnia: Lipca 18, 2010, 12:41:37 »
    A ja zastanawiam się, czy nie dałoby się tych narzut zrobić tak by zachowywały się jak heraldyczne zbroje czy tarcze - zawsze widniałby na nich herb danego rycerza. Dzięki temu nie trzeba by robić osobnych kropierzy dla Polaków, a poza tym herby zawsze wyglądają dość "materiałowo" na kolczugach, więc na koniu też byłyby niezłe.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Lipca 18, 2010, 12:49:18 »
    Dać by się dało, ale po 1 wymaga to bardzo dużo pracy (trzeba tworzyć nowe tableau materials) oraz jest jeszcze jeden problem, otóż koń automatycznie by się "przemalowywał" na heraldykę gracza, który na niego wsiądzie (tak samo jak jest z tarczami).

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Lipca 18, 2010, 15:07:43 »
    Witam... Tak sobie pomyślałem, że Krzyżacy używali broni palnej i jednocześnie przypomniałem sobie o swoim dawnym modelu...

Uploaded with ImageShack.us

Jeśli się wam przyda to chciałbym go wam ofiarować... Jest to hakownica używana przez husytów więc epoka się zgadza:)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #404 dnia: Lipca 18, 2010, 16:03:07 »
    Przepraszam za moją tygodniową nieobecność, byłem na wakacjach. Oczywiście jeszcze dzisiaj odpiszę na wszystkie wiadomości i uzupełnię listę, dla nieobeznanych jest on ana 9 stronie tego tematu (postaram się załatwić jej przeniesienie gdzieś na początek).
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"