Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53747 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #375 dnia: Lipca 16, 2010, 20:35:47 »
    Tak tak, obserwator oczywiście będzie odblokowany a berdysze będą dostępne tylko dla piechoty. Filmik i screeny też są w planach.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #376 dnia: Lipca 16, 2010, 20:41:00 »
    Uffff to super. Wpadłem jeszcze na pomysł (ale to bardziej do zasad), żeby walki toczyły się w stylu Medieval 2: Total War czyli mniej, więcej 1vs1 bo inaczej to trochę będzie nie fair jak się wszyscy rzucą na jednego, bo wiadomo, że jak 8 osób rzuci się na ciebie to nie masz szans.{(ewentualnie 2vs1) [i będzie banda łysego]} ;)

Taa bo każdy na tej bitwie będzie honorowy i będzie walczył po ceremonialnym obrzędzie i 1 na 1 bo rycerski honor mu na to nie pozwala . Nie upilnujesz każdego by walczył honorowo... zakończmy tą dyskusje bo doprowadzi do jeszcze większego spamu . Jak już wcześniej pisałem najlepiej  żeby już nikt tutaj nic nie pisał bo robi się spam i żeby osoby związane z modem i bitwą się wypowiadały  :'-)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Lipca 16, 2010, 23:56:16 »
    Uffff to super. Wpadłem jeszcze na pomysł (ale to bardziej do zasad), żeby walki toczyły się w stylu Medieval 2: Total War czyli mniej, więcej 1vs1 bo inaczej to trochę będzie nie fair jak się wszyscy rzucą na jednego, bo wiadomo, że jak 8 osób rzuci się na ciebie to nie masz szans.{(ewentualnie 2vs1) [i będzie banda łysego]} ;)

I sprawa nr 2. Ogień przyjacielski, czy będzie włączony w zwarciu?I ile procent?( ja proponuje jakieś 10%)
    Ale berdysze to chyba dla piechoty? Dobrym pomysłem byłoby też, by ktoś w trybie obserwatora zrobił zdjęcia bitwy a może i nakręcił film, można by nawet wstawić potem na YT.
    Ja osobiście myślę, że obie bronie będą dostępne dla piechoty,ale ja nie wiem ja nie robię moda.A pomysł z obserwatorem popieram. :)
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    Dobre sobie :D Uśmiałem się :D
    Powątpiewam by walki były tylko 1 vs 1 , to bitwa a nie duel serwer...
    Powątpiewam by wszyscy się rzucili na jednego... (chyba że jakiś młodociany idiota wyrwie się do przodu ).
    No normalnie FF powinno być włączone czyli 75 w przyjaciela... ewentualnie specjalnie dla Grunwaldu 50...

Ale tu ludzie pierdoły pociskają...
    -_-' normalnie załamać się czasem można...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #378 dnia: Lipca 17, 2010, 00:26:34 »
    Ale tu ludzie pierdoły pociskają...
    -_-' normalnie załamać się czasem można...

Cóż ja się nie załamałem, czytało się gorsze propozycje :D Ale jednak takie pisanie o 1 vs 1 w temacie o bitwie pd Grunwaldem to przesada. Co do bitwy, gdyby nie to, że 3 dni mnie nie będzie zagrałbym z Wami, życzę przyjemnej i dojrzałej gry, a przede wszystkim klęski Krzyżaków :P

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #379 dnia: Lipca 17, 2010, 09:57:57 »
    Mogę robić screeny i filmiki.

Offline bartolomejek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Lipca 17, 2010, 10:57:34 »
    [color]1. Propozycja:[/color]
    Żeby zwiększyć szybkość odradzania (bo przecież nikt nie będzie czekał aż wszyscy 400-500 rycerzy wyzdychają!) Proponuje zmienić formę  batalii z bitwy na TDM!
    [color]2. Prośba:[/color]
    Czy ktoś mógłby podać mi datę kiedy to wszystko ma się odbyć?

[color]Z góry dzięki![/color]

Na przyszłość przeczytaj to zanim zaczniesz na forum pisać.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 12:10:14 wysłana przez proud »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #381 dnia: Lipca 17, 2010, 12:04:51 »
    No to znowu ja: Jak wy (Ref) macie zamiar zagrać krzyżaków jeśli w klanie macie 38 osób? A co jeśli faktycznie wszyscy zapisanie do gry się zjawią? Będziemy wtedy walczyć 120 na 38? Przecież to na ostatnią szarżę Urlicha trzeba zostawić 40 zbrojnych...
    Dane o ilości osób w klanie: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4840.0

I jeszcze jedno: Czy ktokolwiek zdaje sobie sprawę z tego, że bitwa już na tydzień (około)? Może trzeba już zorganizować jakiś trening wojsk Jagiełły?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Lipca 17, 2010, 13:55:37 »
    Żeby zwiększyć szybkość odradzania (bo przecież nikt nie będzie czekał aż wszyscy 400-500 rycerzy wyzdychają!) Proponuje zmienić formę  batalii z bitwy na TDM!

Bitwa pod Grunwaldem jak sama nazwa wskazuję to bitwa... Będzie kilka nawet kilkanaście rund. .a więc każdy będzie miał okazję się wyszaleć. Nie miejcie do kogoś innego pretensji jak w trybie battle biegniecie "na pałe" i giniecie w pierwszym straciu, TDMu na pewno nie będzie. Proszę nie dawać takich idiotycznych propozycji Bitwa pod Grunwaldem to Bitwa.

Będziemy wtedy walczyć 120 na 38

Tutaj bym się nie obawiał.. wątpie żeby tylu graczy się zjawiło raz już była podobna bitwa.. gracze niezrzeszeni się nie zjawili a potem mieli pretensję że zrobiła się klanówka ;O. Ale gdyby jakimś cudem udało się zebrać te 120 osób (Mam nadzieję że się uda) to jesteśmy na to przygotowani i zaprosimy zaprzyjaźniony zagraniczny klan.

Czy ktoś mógłby podać mi datę kiedy to wszystko ma się odbyć?

Śmierdzi trochę poszukać? już nie mówię gdyby było to napisane w środku tematu ale było przypomnienie na poprzedniej stronie.. no ale proszę bardzo :
     Bitwa odbędzie się w niedziele 25.07.2010 o godzinie 18.30

PS. Sorki że nie jestem zbyt miły ale trudno się nie zdenerwować jak się setny raz odpowiada na to samo pytanie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 13:59:21 wysłana przez ^IvE »

Offline sevi121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Lipca 17, 2010, 15:01:57 »
    Skąd można pobrać tego moda

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Lipca 17, 2010, 15:07:35 »
    Skąd można pobrać tego moda
    http://media.comicvine.com/uploads/0/6955/803205-holy_facepalm_super.jpg

Na razie nie ma tego moda w użytku powszechnym , nie chciało się przeczytać całego tematu ?
    Edit down : Kolejny... Tak możesz wyślij PW do sir Luci... ręce same składają sie w facepalma....
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 15:16:28 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Diego97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Lipca 17, 2010, 15:13:03 »
    czy gracze którzy nie nleżą do żadnego klanu mogą brać w tym udzial

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Lipca 17, 2010, 15:27:18 »
    czy gracze którzy nie nleżą do żadnego klanu mogą brać w tym udzial

Niestety udział mogą brać tylko łoszaki brunatne z Kazachstanu i koniecznie muszą mieć klapnięte uszko, i 2 prywatne odrzutowce.

Było pisane milion razy... jest nawet na stronie głównej napiszę drukowanymi :

GRACZE NIEZRZESZENI MOGĄ BRAĆ UDZIAŁ, ABY SIĘ ZAPISAĆ TRZEBA WYSŁAĆ PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ DO SIR LUCI I WYRAZIĆ CHĘĆ UDZIAŁU.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #387 dnia: Lipca 17, 2010, 18:10:29 »
    Ive, czyli jeśli zjawi się 120 chętnych to zagraniczny klan dołączy do krzyżaków, a jeśli będzie tylko 60 to ów klan dołączy do Polaków i znowu wyjdzie 120? Bo chyba nie powiecie im wtedy, że już nieaktualne?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #388 dnia: Lipca 17, 2010, 18:24:42 »
    Ja osobiście wątpię aby "zagraniczny" klan wystawił 30, 60! graczy. I jeszcze coś nie chwal dnia przed zachodem słońca ;)

PS: Ive zamknij temat bo ludziom się nudzi i nabijają bezsensowne posty tak jak wyżej czy niżej. Aktualizuj tylko pierwszy post.

I PISZCIE NIEZRZESZENI DO SIR_LUCA W SPRAWIE BITWY!!!
    [/u]

@down2: Niby czemu niezrzeszeni by rashowali? Wiesz co, wielu niezrzeszonych ma lepszego skilla od niejednego członka klanów Warband.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 19:31:35 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Lipca 17, 2010, 18:28:06 »
    Chętnie bym wzią udzial :) bo ostanio kolega mnie o tym poinformował tylko ostanio mam (jak zwykle) tendecję do rushowania na piechotkę i rozwalaniu każdemu wierzchowca :D Jakąś włócznią, w końcu lubię być jak Pikinier a jazda z konia i kopią zbyt łatwa by była.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052