Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53510 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #360 dnia: Lipca 15, 2010, 16:03:03 »
    Trzeba pisać w tym temacie, czy PW? Bo wysłałem już PW do Sir Luci.
    Aha, prosiłbym jeszcze o jakieś informacje, gdzie i czy już można ściągnąć moda.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 16:05:20 wysłana przez Andre »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #361 dnia: Lipca 15, 2010, 18:02:18 »
    Trzeba pisać w tym temacie, czy PW? Bo wysłałem już PW do Sir Luci.
    Aha, prosiłbym jeszcze o jakieś informacje, gdzie i czy już można ściągnąć moda.

Mod jest w produkcji .. wyszło już kilka wersji beta ale nie są one udostępnione.. możliwe że dopiero kilka dni przed samą bitwą takowa się pojawi. Jeśli chodzi o zapisy to trzeba napisać PW do jednej z wymienonych przeze mnie osób SirLuci- w przypadku gdy jesteś graczem niezrzeszonym lub Pifcia gdy zapisujesz klan. Pozostaję chętnym czekać cierpliwie na odpowiedź ;).

Przypominam również że: Bitwa odbędzie się w niedziele 25.07.2010 o godzinie 18.30, prosiłbym Pifcia aby wstawił informację o tym w pierwszym poście ;O
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 18:12:44 wysłana przez ^IvE »

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Lipca 16, 2010, 12:59:10 »
    A ja mam pytanie. Czy będą formacje, i mam taki pomysł, żeby podzielić piechotę na kilka części (Włócznicy/Dwuręczni/Piechota z tarczami). :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Lipca 16, 2010, 13:11:08 »
    A ja mam pytanie. Czy będą formacje, i mam taki pomysł, żeby podzielić piechotę na kilka części (Włócznicy/Dwuręczni/Piechota z tarczami). :)

Co do Formacji to raczej nie.. bo jest to w Warbandzie niewykonalne oczywiście postaramy się nacierać ławą.. coś w stylu Najpierw szarża koni potem wkracza piechota. potem można pobawić się typu szturm na samych kuszników.. Co do dzielenia na sekcję to chyba tak jak każdy chcę, raczej będzie trudno to wyegzekwować.

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #364 dnia: Lipca 16, 2010, 14:10:44 »
    Na prośbę Ive wrzucam znowu:
    (click to show/hide)
    Jednak niezbyt ci to pomoże ponieważ ja tylko połączyłem obrazki w Paintcie, aby to zrobić w M&B musiałbyś połączyć tekstury flagi i piki a potem po kopiować i poustawiać z właściwym zabarwieniem - chyba każda flaga musiałaby być oddzielnie pokrywana kolorem.
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Lipca 16, 2010, 14:42:54 »
    Czy będą elementy charakterystyczne dla bitwy, to znaczy stanie wojsk polskich w lesie, poselstwo krzyżackie, dwa nagie miecze, wysłanie najpierw oddziałów Tatarów itp.? Nie muszą być one dokładnie odwzorowane, ale żeby chociaż zachować symbolikę. I co z wojskami Unii Litewskiej? Bo widziałem, że są tworzone tylko zbroje Polaków. Uważam też, że dobrym pomysłem byłoby stworzenie listy uczestników z podziałem na strony konfliktu oraz z dopiskiem, kto kim jest (lekka jazda, ciężka jazda, piechota, włócznicy, kusznicy, łucznicy) pamiętając, że stronę Unii polsko-litewskiej trza podzielić i na Litwę i Polskę. Jeszcze jedno pytanie, czy w modzie można zrobić coś takiego, że początkowa ilość pieniędzy na uzbrojenie może zostać zwiększona? Jeżeli nie, to będzie kicha, bo każdy na sam początek będzie miał daremny ekwipunek. Proponowałbym jeszcze zrobienie wcześniej próby bitwy.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #366 dnia: Lipca 16, 2010, 14:57:07 »
    -Czy bedzie las nie wiem to trzeba zapytac tego co robi mape albo tego co na niej gral juz.
    -Stanie wojsk polski w lesie wszystko zalezy od Jagielly i od tego czy na mapie jest wgl las. xD
    -Poselstwa krzyzackiego i mieczy nie ma byc.
    -Tatarow nie bedzie ( chyba ).
    -Jednostki litewskie chyba zrobione sa i pokazane w screenach.
    -Z tymi pieniedzmi chyba sie da na serwie STR jak gralismi bitwe to zwiekszalo o 6k golda co runde. ;p
    -Proby ?? Jezeli jest tak jak mowia czyli to nie jest inscenizacja to co najwyzej trening a nie probe.

Jezeli cos zle poprawcie moja wypowiedz.

I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Lipca 16, 2010, 15:09:57 »
    dzigi jeśli nawet nie masz wglądu w bete to nie wprowadzaj ludzi w błąd ;)

Czy będą elementy charakterystyczne dla bitwy, to znaczy stanie wojsk polskich w lesie, poselstwo krzyżackie, dwa nagie miecze
    Zamierzamy wysłać poselstwo..ale  jeszcze zastanawiamy się w jaki sposób będzie to zorganizowane.

co z wojskami Unii Litewskiej? Bo widziałem, że są tworzone tylko zbroje Polaków
    Będą skóry, i inne tego typu uzbrojenie dla Litwinów planujemy wprowadzić dwie klasy dla Litwy: Litewskich Łuczników i Konnice. Jednak z powodu małej ilości modeli możliwe że będziemy musieli się posłużyć zbrojami z Nativa.. ale postaramy się je chociaż przerobić.

Uważam też, że dobrym pomysłem byłoby stworzenie listy uczestników z podziałem na strony konfliktu oraz z dopiskiem,
    To chyba będzie kwestia indywidualna kto chcę kim grać.. bo wiadomo że nikogo nie zmusi się.. Ale sądzę że dowódcy powinni jakoś podzielić swoje wojska.. bo Litwa musi być, jeśli będą z tym problemy to można to narzucić.

jeszcze jedno pytanie, czy w modzie można zrobić coś takiego, że początkowa ilość pieniędzy na uzbrojenie może zostać zwiększona?
    Oczywiście pieniądze będą ustawione tak jak najwięcej się da czyli 10 000 na początek.
    -Czy bedzie las nie wiem to trzeba zapytac tego co robi mape albo tego co na niej gral juz.
    Lasu najprawdopodobniej nie będzie z tego powodu iż przy tak dużej ilości graczy.. dodatkowy las który zwalnia grę nie jest mile widziany.. ale jest w planach zrobienie wzgórz.. może wilczych dołów i słońca świecącego Krzyżakom w oczy.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2010, 15:12:33 wysłana przez ^IvE »

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Lipca 16, 2010, 15:21:41 »
    To widzę, że wszystko jest na dobrej drodze. Co do listy z podziałem na strony, miałem raczej na myśli dobrowolne zgłaszanie, jaką jednostką chce się grać. Las w sumie nie musi być, ale dobrze by było zachować chociaż element ze staniem na wzgórzu :) Poselstwo może być symboliczne, choć poseł może dać dwa nagie miecze, wyrzucając je na ziemię :) Czy Jagiełło i Wielki Mistrz Krzyżacki będą wyróżniać się uzbrojeniem? Jak z tymi sztandarami, jest już coś ustalone? Ja myślę, że dobrym pomysłem byłoby  "przyklejenie" flagi do kopii, konni by wtedy dobrze wyglądali. (jakby co, zgłaszam się na "chorążego") No i żeby ta flaga to nie był taki zwykły mały banner, ale wielki sztandar. Co do próby, miałem na myśli ustawienie mniej więcej szyków, żeby choć pierwsze uderzenie wyglądało na porządna szarżę kawalerii.
    PS Podobno podczas prawdziwej bitwy, wilczych dołów nie było. Zostały one wymyślone przez Sienkiewicza.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #369 dnia: Lipca 16, 2010, 15:31:23 »
    Ive dlatego pisalem zeby mnie poprawic ;] Bardzo dobrze ze napisales mu odp. na te pytania bo widze ze malo wiedzialem o modzie ;p
    W tym temacie powinniscie pisac co byc moze bedzie a czego napewno nie bedzie itp.

Co do bety widzialem ze sobie w 4 osoby wczoraj kolo polnocy graliscie ;p nie mozna by kilka jeszcze osob zaprosic :D np. mnie :)

...

Tylko nie te miecze ! xD znowu beda pomysly typu wrzucania nimi przez pol mapy <lol> bez nich sie obejdzie ;p
    Wilczych dolo nie robcie bo nie wiadomo czy byly. Moze byly moze nie. Jagiello podobno wzlekal z bitwa az slonce bedzie razilo krzyzakow w oczy ( cwaniak ;p ) a moze bylo tak ze Jagiello bal sie ze moze przegrac te bitwe kto wie.

Co do sztandarow jezeli by bylo to bylo by dobrze bo to po nich rycerze mogli poznac gdzie jest ich choragwia dodatkowo choragwia mozna by rozne ,, wymachy '' robic ktore dawaly by rozne sygnaly np. atak, odwrot, pozycja obronna  ALE mamy byc na TS to tam beda rozkazy padaly ;p

Znowu dodam poprawcie mnie jezeli wprowadzam ludzi w blad :D

I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Lipca 16, 2010, 16:52:17 »
    Co do listy z podziałem na strony, miałem raczej na myśli dobrowolne zgłaszanie, jaką jednostką chce się grać.
    Pomyślimy o tym ;).
    Ja myślę, że dobrym pomysłem byłoby  "przyklejenie" flagi do kopii, konni by wtedy dobrze wyglądali. (jakby co, zgłaszam się na "chorążego")

Mam zamiar takie coś zrobić Flaga była by "przyklejona" do lancy i nie zadawała by obrażeń była by dostępna za darmo.. trzymało by się ją dają blok w prawo/lewo wtedy fajnie to wygląda takie coś zastosowano w Musket Madness. Jednak to na później.

Na razie zajmuję się robieniem ikonek dla frakcji, i przerabianiem kilku tekstur, takie pierdółki gdyby ktoś chciał udostępnić swoją mapę/model, pisać w temacie może się przyda ;).

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Lipca 16, 2010, 17:46:02 »
    A czy w tym "mini modzie" będzie w ekwipunku polaków długi miecz(to te co są jedno/dwu-ręczne)?Jak by się dało to ja bym prosił żeby były. Myślę, że chyba dobrze by było, żeby ceny były niskie, bo jak się orientuje to w trybie bitwy pieniądze się traci jak się zginie. Niektórzy gracze(nie chce nikogo obrazić jak obraziłem to przepraszam) czasami słabo grają i przez to tracą pieniądze.Jak by były niższe ceny tak dużo by nie tracili.Wiem że 10 000 to dużo ale jak są duże ceny to, to starczy na 3 rundy. 

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Lipca 16, 2010, 18:54:49 »
    A czy w tym "mini modzie" będzie w ekwipunku polaków długi miecz(to te co są jedno/dwu-ręczne)?Jak by się dało to ja bym prosił żeby były. Myślę, że chyba dobrze by było, żeby ceny były niskie, bo jak się orientuje to w trybie bitwy pieniądze się traci jak się zginie. Niektórzy gracze(nie chce nikogo obrazić jak obraziłem to przepraszam) czasami słabo grają i przez to tracą pieniądze.Jak by były niższe ceny tak dużo by nie tracili.Wiem że 10 000 to dużo ale jak są duże ceny to, to starczy na 3 rundy.

Dla Polaków są zaplanowane Berdysze.. ale może uda się wsadzić jakiś Miecz Bastardowy. Co do pieniędzy będzie to ustawione tak że 10 000 będzie na każdą rundę nie będzie ono znikać ;).

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Lipca 16, 2010, 20:08:58 »
    Ale berdysze to chyba dla piechoty? Dobrym pomysłem byłoby też, by ktoś w trybie obserwatora zrobił zdjęcia bitwy a może i nakręcił film, można by nawet wstawić potem na YT.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Lipca 16, 2010, 20:32:16 »
    Uffff to super. Wpadłem jeszcze na pomysł (ale to bardziej do zasad), żeby walki toczyły się w stylu Medieval 2: Total War czyli mniej, więcej 1vs1 bo inaczej to trochę będzie nie fair jak się wszyscy rzucą na jednego, bo wiadomo, że jak 8 osób rzuci się na ciebie to nie masz szans.{(ewentualnie 2vs1) [i będzie banda łysego]} ;)

I sprawa nr 2. Ogień przyjacielski, czy będzie włączony w zwarciu?I ile procent?( ja proponuje jakieś 10%)
    Ale berdysze to chyba dla piechoty? Dobrym pomysłem byłoby też, by ktoś w trybie obserwatora zrobił zdjęcia bitwy a może i nakręcił film, można by nawet wstawić potem na YT.
    Ja osobiście myślę, że obie bronie będą dostępne dla piechoty,ale ja nie wiem ja nie robię moda.A pomysł z obserwatorem popieram. :)