Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53553 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #345 dnia: Lipca 12, 2010, 16:33:22 »
    No dobra to juz bylo mowione ze nie bedzie inscenizacji ale jezeli kazdy bedzie gral strzelcem to dziekuje za taka gre ide na Coda albo BF:Bad Company 2.
    To sobie dziękuj, PAPA. Łaski nikomu nie robisz. Jak większość będzie chciała strzelców - to większość będzie strzelcami. Łaskę komuś zrobisz, że w to głupie każualowe gówno BF'a nie zagrasz.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #346 dnia: Lipca 12, 2010, 16:34:30 »
    No dobra to juz bylo mowione ze nie bedzie inscenizacji ale jezeli kazdy bedzie gral strzelcem to dziekuje za taka gre ide na Coda albo BF:Bad Company 2.

Moze najpierw jakie zasady ustalny i niech je ktos wyraznie zapisze. Mialem nadzieje ze to bedzie bitwa w ktorej strzelcy beda pelnic role wsparcia piechoty i kawalerii.

Mówił Ci ktoś kiedyś, że marudzisz jak baba xD

Co do różnorodności wojsk... decyduje o tym dowódca, czyli Wielki Mistrz i Jagiełło. Ja dodam ze swojej strony tylko to, że troche się wczuje w role i spróbuje postawić na realistyczność, czyli mniej więcej odwzorować różnorodność wojsk jaka była naprawdę w bitwie z 1410 roku... jeszcze raz przypominam... decyduje dowódca...

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #347 dnia: Lipca 12, 2010, 16:47:06 »
     Ale tu się robi niemiłosierny spam na temat głupot i drobnostek . Więc jeśli ktoś nie ma czegoś mądrego do powiedzenia to bym prosił go/ ją  by się nie wypowiadał i najlepiej żeby  ludzie bezpośrednio związani z tą bitwą się wypowiadali  Wiem ,  że to jest bitwa całej społeczności Warbandowskiej ale widać jak to działa :)
    Sir Luca ! Ja chyba wypisuję się z twojej listy bo dołączyłem do klanu JZ ,a Nacjo zapisuje wszystkich swoich ludzi , więc nie jestem już wolnym strzelcem.
    Nie możesz mu tego powiedzieć na PW ?

Ważna wiadomość

Wczoraj rozmawiałem z Plazkiem z 22nd i zgodził się na wypożyczenie serwera na 222 osoby.

Chciałbym też zakomunikować, że spotykamy się w tą środę o 19.20 na Tsie Spankiego, zapraszam Sir Luce (jako przedstawiciela ludzi nie będących w klanach) oraz przedstawicieli wszystkich klanów biorących udział w bitwie.

Mam nadzieję , że te spotkanie wiele wyjaśni :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2010, 17:05:32 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #348 dnia: Lipca 12, 2010, 17:44:39 »
    Bywalo ;p ale czy nie mozna ustalic jakis zasad teraz dopiero dowiedzialem sie ze o tym jakie jednostki beda decyduje Wielki mistrz i Jagiello.

Dzis czy jutro jest to spotkanie bo mam nadzieje ze jak najszybciej sie to wyjasni.
    Dwa obawiam sie ze moze to byc tak jak juz niektorzy mowia czyli beda tacy co nie beda sluchac sie rozkazow. Zaloze sie ze ja wlasnie na takiego wygladam a tu sie mylicie bo tez mialem klan ( w innej grze zupelnie ale tam tez sie dowodzilo ) i wiem jak wazne jest wykonywanie polecen dowodcy.
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Lipca 12, 2010, 18:47:27 »
    Dwa obawiam sie ze moze to byc tak jak juz niektorzy mowia czyli beda tacy co nie beda sluchac sie rozkazow. Zaloze sie ze ja wlasnie na takiego wygladam a tu sie mylicie bo tez mialem klan ( w innej grze zupelnie ale tam tez sie dowodzilo ) i wiem jak wazne jest wykonywanie polecen dowodcy.
    Tacy po prostu dostaną bana na czas bitwy. I tyle. O takie pierdółki się nie martwmy. Narazie trzeba zorganizować tą bitwę, a nie dopieszczać każdy szczegół...

Offline Xanathos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Lipca 13, 2010, 08:18:32 »
    Z mojej strony mogę zapewnić, że potrafię wczuć się w rolę byle zapewnić sobie dobrą zabawę.

Tak jak były napisane powyżej posty na temat obaw, że każdy będzie grał jak mu się podoba, poleciłbym założenie na serwerze na czas inscenizacji hasła dla osób które będą zainteresowane zabawą w grunwaldzkich klimatach.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #351 dnia: Lipca 13, 2010, 14:13:08 »
    Z mojej strony mogę zapewnić, że potrafię wczuć się w rolę byle zapewnić sobie dobrą zabawę.

Tak jak były napisane powyżej posty na temat obaw, że każdy będzie grał jak mu się podoba, poleciłbym założenie na serwerze na czas inscenizacji hasła dla osób które będą zainteresowane zabawą w grunwaldzkich klimatach.

Rety, jak można proponować coś takiego. Nie, najlepiej grajmy bez hasła tysiące ludzi wbiją nam i będą przeszkadzać. Czy to takie oczywiste że modu do pobrania na TaleWorlds chyba nie będzie a nawet jeżeli jakaś osoba go pobierze to na serwerze i tak będzie hasło. Kolejna osoba który przychodzi mówi o rzeczach oczywistych i zapewnia że będzie grzeczna, eh...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Xanathos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Lipca 13, 2010, 15:11:11 »
    Kolejna osoba który przychodzi mówi o rzeczach oczywistych i zapewnia że będzie grzeczna, eh...
    Wybacz, w takim razie będę niegrzeczny i będę robił co mi się żywnie spodoba i nie będę stosował się do rozkazów. Tak lepiej?

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Lipca 13, 2010, 15:13:25 »
    Chodzi o to, że nikogo nie obchodzi czy będziesz grzeczny czy nie. Jak będziesz grzeczny - w porządku. Jak nie - to wylecisz i tyle. Nie ma potrzeby zapewniać "tak, tak, będę na pewno grzeczny"... To jest sprawa oczywista.

EDIT:
    Zgadzam się z Pwi7paaf'em. Ponadto uważam, że najlepiej zamknąć ten temat i tylko aktualizować. I tak nikt tu już nic ciekawego nie doda.
    EDIT2:
    No to tak nie uważaj, ale ja tak uważam i tak uważać będę. ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2010, 15:19:38 wysłana przez MikiBar »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Lipca 13, 2010, 15:15:14 »
    Możecie mi wytłumaczyć po co robicie niepotrzebny spam?!

Opanujcie się i mam nadzieje, że kolejnych tego typu tekstów w tym wątku nie będzie

Edit@Mikibar: A ja tak nie uważam...;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2010, 15:17:30 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #355 dnia: Lipca 13, 2010, 15:23:47 »
    Mam jeszcze jedno, malutkie pytanie. Po co, do cholery, nazywacie to Bitwą pod Grunwaldem, skoro ciągle powtarzacie, że nie trzeba odwzorowywać realiów historycznych? Mam tu na myśli m.in. podejście do różnorodności oddziałów...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Lipca 13, 2010, 15:29:03 »
    Mam jeszcze jedno, malutkie pytanie. Po co, do cholery, nazywacie to Bitwą pod Grunwaldem, skoro ciągle powtarzacie, że nie trzeba odwzorowywać realiów historycznych? Mam tu na myśli m.in. podejście do różnorodności oddziałów...

Bo ten cały event jest po to żeby uczcić okrągłą rocznice i chociaż troche w granicach rozsądku odwzorować historycznie, np zbroje czy herby, ale najważniejsze jest to, żeby dobrze się bawić.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #357 dnia: Lipca 13, 2010, 16:10:32 »

Klasku, klasku panie ekspercie odwzoruj realia historyczne w GRZE, szał.. widać że jest tutaj banda niepoprawnych marzycieli. Po co jest ten mod i ta cała bitwa to już Pifcio napisał nic dodać nic ująć.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Lipca 15, 2010, 15:36:43 »
    Przepraszam, mam takie pytanie, czy do bitwy trzeba się zapisywać, czy coś? Można prosić o szczegóły, jak dołączyć itp? Jeżeli w sobotę, to o której godzinie? Czy można nadal zgłaszać kandydaturę dowódców bądź jakiś postaci historycznych/dowódców chorągwi? Przepraszam, jeżeli odpowiedzi były już podane w temacie, ale jest on długi i szczerze mówiąc nie chciało mi się wszystkiego czytać, choć pobieżnie go przejrzałem. Pozdrawiam. Salve!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #359 dnia: Lipca 15, 2010, 15:46:42 »
    Gracze niezrzeszeni mogą się zapisywać do Sir Luci, natomiast swój klan można zapisać do Pifcia.. zapisy nadal trwają..