Najprawdopodobniej cała sekcja łuczników zostanie przemianowana na Litewskich, ewentualnie do konnych może zostać dodany ekwipunek typowo dla Litwina, czyli jakieś skóry czy coś ;), Aha od razu zaznaczam, że nie wiem czy to jest historycznie czy nie po prostu tak pasuję do moda, i tak reali nigdy nie da się odwzorować ;)
Armia Litewska składała się z samej jazdy, tylko my mieliśmy trochę piechoty, chociaż i tak jazda przeważała, podobnie było u Krzyżaków.
ewentualnie do konnych może zostać dodany ekwipunek typowo dla Litwina, czyli jakieś skóry czy coś ;)
Myślę, że to by było najlepsze wyjście. Zbroje jakich używali Litwini są opisane w tekście który dodałem do mojego długiego postu. Btw, Litwini jakoś nie lubią, jeśli uważa się ich za bandę lekkich jeźdźców w skórach, oni też posiadali całkiem dobre wyposażenie. Polska swego czasu wysyłała nie mała ilość uzbrojenia do naszych sojuszników. Jednak większość używała zbroi zbudowanych z płytek metalowych, łączonych kolczugą i posiadających elementy skórzane, czyli takie typowe lekkie Ruskie zbroje. Podsumowując, tych lepiej uzbrojonych, na styl zachodni, było raczej mniej, co nie znaczy, że reszta była uzbrojona znacznie gorzej. Uzbrojenie jakie używali Litwini dorównywało "Krzyżackiemu"
Wiem że większość powie, że to wszystko niepotrzebne, ale można chociaż trochę odwzorować realia.