Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze taktyki na "battle"  (Przeczytany 4612 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Zapraszam do JZ
    Wasze taktyki na "battle"
    « dnia: Czerwca 15, 2010, 21:24:49 »
    Jak tam chcecie, jak dla mnie to było zabawne (7 rund było to samo - nudne parcie na siebie).

PS nikt się po tym nie wkurzył, tylko się śmiali. (obie drużyny)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2010, 13:19:34 wysłana przez Nacjo »
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Wasze taktyki na "battle"
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2010, 00:03:26 »
    Jak w temacie, tutaj możecie opowiadać o waszych ulubionych i najlepszych taktykach. (wszelkie prawa zastrzeżone)
    Ja rozpocznę:
    Niedawno na jednym z serwerów "battle" toczyła się walka Rohodoki VS Swadianie, ja postanowiłem dołączyć się do Swadów.
    Wybrałem jednostkę strzelca, i wpadłem na pomysł, aby założyć skórzaną zbroję (która występuje u obu tych frakcji),  i nie brać hełmu.
    Okazało się, że obie frakcje zaczęły formować szyki, ja zamiast tego przekradłem się na linię wroga.
    Nie zwrócili na mnie uwagi, dodatkowo jeden z ,,Rochodoków" zostawił na ziemi pawęż, który po chwili podniosłem.
    Kiedy obie "armie" (31 i 32 chłopa) na siebie ruszyły ja zostałem kawałek z tyłu, i pozdejmowałem wrogów z kuszy jednego po drugim
    Koniec.

PS Nie wiem czy mieli widoczne flagi nad łbami swoich, czy nie, w każdym razie się nie zorientowali.

Eeee...zdajesz sobie sprawę z tego że to nie jest żadna taktyka a bezmyślne strzelanie w plecy wrogom?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2010, 09:39:55 »
    Z tego co widzę na serwerze rozgrywała się bitwa w formacjach dla zabawy. A ty po prostu złamałeś te zasady i chwalisz się tym na forum... Hmmm.. Wiem że nie wiedziałeś, to teraz cię o tym informuję.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 17, 2010, 23:32:03 »
    Dobra "wyprostujmy" ten  pogięty temat:
    1. po pierwsze przeżyć - mistrzowie 2h i tak niech wezmą tarczę, konni niezbyt pewni umiejętności (jedno pchnięcie lancą i koniec) niech wezmą strzelca
    2. po drugie współpracować - wystarczy trzymać się w kupie na początek
    3. szkolimy się w DMie na przykład by mieć oczy dookoła głowy, czasami battle to więcej minut czekania na kolejne rundy niż piruetów z ostrzem w dłoni
    4. uczymy się walczyć każdym typem jednostek by móc wspomóc drużynę w nietypowej sytuacji taktycznej
    5. kilka broni - dwuręczny miecz/ tarcza//rzutki/ pika na konie wszystko może się przydać (polecam Rhodoków ma początek) należy przewidywać kogo wrogowie wystawią w kolejnej rundzie
    6. chat dla przekazywania podstawowych informacji
    7. Nauczcie się wszystkich map "na pamięć" i wskakiwania na trudno dostępne miejsca

8. wstąp do klanu

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2010, 01:25:03 »
    Cóż... po pierwszym dniu gry w multi M&B, wypracowałem sobie "taktykę":

Znaleźć sobie jakiś kamień/płotek/wzniesienie/drzewo/beczkę i zaczekać na kawalerzystę, jak zaszarżuje to dostaje bełt w pierś, wtedy zazwyczaj zawraca i obrywa drugi raz...
    Jeżeli zsiądzie z konia to ma niewielkie szanse, jeśli zacznie spamik lancą to biorę sam miecz i blokuję thrusty, a jak odjeżdża to dostaje bełtem w plecy.
    Ewentualnie biorę najdłuższą broń drzewcową i trzymam się za ludźmi z teamu, a jak się nadarzy okazja to wsuwam lancę między walczących, czasami ratując komuś tyłek. xD

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2010, 15:56:54 »
    dlaczego wszyscy są tak uwzięci na konnych? przecież można grać na mapie, gdzie galopowanie nie ma sensu (miasta nordów, pustynna wioska)

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 07, 2010, 16:02:06 »
    Bo gra konnymi daje najwięcej frajdy.
    Dużo gra konnymi, ale większość to cieniasy.
    Trzeba dużo grać żeby być dobrym jeźdźcem.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 10, 2010, 21:17:29 »
    porównajmy M&B do wyścigów samochodowych: Konnica to 1/4 mili: liczy się dźgnięcie lancą/strzał ze sprzęgła
    Piechota to jak jazda gokartem: nisko i niewygodnie, ale mamy ciągłą akcję

I teraz pytanie: co jest ciekawsze dla widzów/uczestników?

dodam, że chaotyczna i podjazdowa forma walki konnej jest oczywista, a prawdziwą satysfakcję daje walka w formacji ramię w ramię jako piechota

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 26, 2010, 09:24:24 »
    Dla każdego coś się tu znajdzie, nie ma co radykalizować i dzielić formacje na lepsze czy gorsze. Nie da się przeżyć bez umiejetności walki wręcz, bo każdy konny może dość łatwo stracić swojego wierzchowca.
    Jaka taktyka na battle? To rozgrywka zespołowa, najlepiej ustalić gdy się da współną strategię i się jej konsekwentnie trzymać.   

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 31, 2010, 15:42:10 »
    Nie umiem grać konno ale jak już trzeba (Khergici kontra Swadia na otwartym polu) to sposób: "omijaj innych konnych, dźgaj piechotę w plecy" jest nadzwyczaj skuteczny (a i po stracie wierzchowca jako wytrawny piechociarz można nabić 2/3 fragi).  Pozwala to utrzymać się w czołówce rankingu.
    No i konni z założenia walczą podjazdowo i chaotycznie więc taktyką jest brak taktyki.

Ostatni raz... Zacznij pisać stosując się do zasad języka polskiego, albo poleci ostrzeżenie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2010, 18:37:43 wysłana przez pogomce »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 31, 2010, 16:08:55 »
    nie umiem grać konno ale jak już trzeba (Kh vs Sw na otwartym polu) to sposób: "omijaj innych konnych, dźgaj piechotę w plecy" jest nadzwyczaj skuteczna (a i po stracie wierzchowca jako wytrawny piechociarz można nabić 2/3 fragi)  pozwala to utrzymać się w czołówce rankingu.
    No i konni z założenia walczą podjazdowo i chaotycznie więc taktyką jest brak taktyki

Ostatni raz... Zacznij pisać stosując się do zasad języka polskiego, albo poleci ostrzeżenie.

Nie wiem gdzie grasz ale wbij na serwer gdzie są ludzie z tagami klanowymi a przekonasz się że to nie jest tak jak myślisz.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 06, 2010, 17:04:42 »
    Ja staram się walczyć w grupie (ale niektórzy gracze zachowują się jak bohaterowie i chodzą sami i myślą że ubiją cały wrogi oddział. Ja tam lubię grać Rhodockim kusznikiem, więc kupuję najlepszą kuszę i bełty. Nadziaka używam w ostateczności :)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 06, 2010, 17:31:59 »
    Ze swojej strony mogę polecić Ci przedostatnią kuszę, może i nieco słabsza, ale szybsza i celniejsza.

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 06, 2010, 17:34:59 »
    Wszyscy konie biorą, a one są takie noobowskie... Nawet na mapach co sie nie da konnym grać to i tak biorą... ^^
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 06, 2010, 18:39:51 »
    No trochę słabsza jest, ale tak nawiasem to dla mnie nie ważne jest jaka jest kusza  byle żeby były bełty ;D Ja tam bardzo lubię grać jako piechur, jak mam dobry dzień to rozwalam wszystkich jak leci ;D