Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Na kogo zagłosowałeś/aś podczas wyborów?

KACZYŃSKI Jarosław Aleksander
    21 (19.8%)
    KOMOROWSKI Bronisław Maria
    36 (34%)
    CTHULHU Wielki Przedwieczny - bo po co wybierać mniejsze zło...
    49 (46.2%)

Głosów w sumie: 104

Autor Wątek: Rozmowy o polityce oraz Polsce. (ex. Wybory prezydenckie 2010)  (Przeczytany 30739 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wybory prezydenckie 2010
    « Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 16, 2010, 19:42:08 »
    Nie ma w polityce marionetek?Yhym.To nie wiem na jakim Ty świecie żyjesz.
    większość posłów w partiach sejmowych jest marionetka lisera partii.gdyby tak nie było to by partie nie glosowały jednomyślnie ,bo nie ma .... we wsi ,że za każdym razem zgadzali by się ze sobą.
    Albo w Rosji.Myślisz ,że Dmitrij Miedwiediew nie jest marionetka Putina?
    Ty glosujesz na Komorowskiego ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 16, 2010, 19:50:21 »
    Właśnie. ;] Poruszyliście temat, który czerpię ostatnio masochistyczną przyjemność. Otóż... lubię oglądać spoty wyborcze. xD *czas na śmiech* Rękę speców od PR (Public Relations - żeby jeszcze komuś jakaś partia do głowy nie przyszła...) według mnie najbardziej widać w spotach trójki Kaczyński, Komorowski, Napieralski - w takiej kolejności jak wymieniłem.

Kaczyński widać, że próbuje odwołać się do emocji powstałych po katastrofie z 10 kwietnia, na dodatek stosuje podobne chwyty jak w ostatniej kampanii prezydenckiej jego brat, według mnie nawet biuro jest to samo, choć mogę się mylić ze względu na czas jaki upłynął od ostatnich wyborów. Dalej Komorowski z tym jego "Ktoś mnie pyta z jakiej polski jestem. Odpowiadam: Z całej polski!", oraz wyraźnym odwoływaniem się do swojej przeszłości PRL'owskiej - za co oczywiście nie mam do niego pretensji bo życiorys w tym czasie ma jak najbardziej poprawny i może być z tego dumny. Do tego ważne miejsce w jego spotach zajmuje rodzina i myślę, że to jest puszczanie oczka do potencjalnych wyborców konserwatywnych. Napieralski natomiast stosuje taktykę przedstawienia siebie jako kandydata otwartego na skrajności, na różne poglądy, a do tego jego "uszlachetnione" przemowy w tych spotach mnie po prostu niszczą - jak np. wspomniane: "Ja w domu nie krzyczę.". Do tego kampanię prowadzi często wychodząc do ludzi bardzo wcześnie rano i według mnie jest to całkiem ciekawa strategia, ponieważ jako jedyny stosuje taką metodę. No jest jeszcze Walduś Pawlak, który swoją "ciapciowatość" przeniósł idealnie na swoje reklamówki. Samo to jak z wielką niespożytą energią wypowiada się na spocie, albo w wystąpieniach publicznych powoduje... chroniczną senność w moim przypadku. :] Do tego jako jeden z nielicznych próbuje w reklamówce zbić kapitał wyborczy posługując się powodzią. Oczywiście nie mówię, że inni tego nie robią, ponieważ obrzucali się "błociuniem" - bo kampania jest dość spokojna - ale nie widziałem jeszcze spotu z wykorzystaniem zdjęć z powodzi, u innych prócz Pawlaka.

Co do reszty to specjalnie wypowiadać mi się nie chce, bo Olechowski ma tak zblazowane i słabe spoty, że ani tam wartości merytorycznych - jak zresztą u każdego, ani prób odwołania się do konkretnych grup, no może jest pewien ukłon w stronę przedsiębiorców, ale jest to taki ukłon jakby ktoś mu kij od szczoty w cztery litery wsadził. ;p Spot Andrew Leppera słyszałem dziś po 6 rano w radiu jadąc samochodem i jego tekst: "Ja wiem co to praca, byłem rolnikiem, pracownikiem oraz pracodawcą i wiem jak sprawić by ludziom pracowało się lepiej!". Do tego jego agitacyjne okupowanie bazarów maści wszelakiej. Hmm... Kto tam jeszcze. Widziałem spot Ziętka, ale chyba był on tak marny, że nawet nie zasłużył na wrycie mi się w pamięć, ponieważ... nie pamiętam go niemal zupełnie. O Morawieckim, który głosi jakieś abstrakcyjne hasła nawet nie wspominam. No i jest jeszcze JKM, którego temat zbędę błogim milczeniem, ponieważ go najzupełniej nie popieram, nie popierałem nigdy i popierać nie będę. :D Reszty kandydatów spotu nie widziałem ani razu...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2010, 19:52:24 wysłana przez proud »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 16, 2010, 22:04:03 »
    Komorowski. Tylko dlatego, żeby druga kaczka się nie dopchała do żłoba.

Korwin-Mikke to obok Palikota największy troll sceny politycznej. Tylko że Palikot jeszcze ma jakieś przesłanie i cel, Mikke to typowa attention whore. Zawsze mam ubaw po pachy z jego propozycji typu "zlikwidujmy przepisy drogowe, ludzie będą jeździć szybciej, dojadą szybciej do celu i będzie mniej wypadków". Plany zajęcia Niemiec Wschodnich też są przednie.

Offline Van Hauzer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 17, 2010, 07:21:45 »
    Skrzetusky; nie przejmuj się tymi wypowiedziami, jak zwykle przeciwnicy na temat czyichś kompetencji i możliwości mają najwięcej do powiedzenia.

Ten kto zna kompetencje urzędu prezydenckiego wie jakie możliwości będzie miał Korwin-Mikke.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 17, 2010, 09:54:17 »
    Skrzetusky; nie przejmuj się tymi wypowiedziami, jak zwykle przeciwnicy na temat czyichś kompetencji i możliwości mają najwięcej do powiedzenia.

Ten kto zna kompetencje urzędu prezydenckiego wie jakie możliwości będzie miał Korwin-Mikke.
    Będzie tylko co najwyżej przeszkadzajką - prezydent w naszym systemie politycznym pełni 2 funkcje: Hamulcowego rządu, lub maszynkę do podpisywania ustaw i nominacji. Prezydent bez parlamentarnego zaplecza nic nie zrobi, albo będzie musiał ulec parlamentowi i rządowi i pójść na kompromisy. Jak radykał może niby wiedzieć co to jest kompromis?
    Wybory prezydenckie to nie jest głosowanie na konkretnego człowieka - to jest plebiscyt, w którym stwierdzamy czy rząd zasługuje na sojusznika w pałacu prezydenckim, czy też nie. Korwin niby ma te z 200 000 głosów co wybory, lecz to są głosy rozłożone w skali całego kraju - on nie ma szans np: na zdobycie mandatu senatora (a taki Cimoszewicz ma to jak w banku, Jurek także mógłby mieć, gdyby tylko zechciał). Jego partie (które zmienia co wybory) nawet nie zbliżają się do granicy progu wyborczego - wiara iż sięgnie po najwyższy urząd w państwie to utopizm...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 17, 2010, 11:13:11 »
    Komorowski. Tylko dlatego, żeby druga kaczka się nie dopchała do żłoba.

Korwin-Mikke to obok Palikota największy troll sceny politycznej. Tylko że Palikot jeszcze ma jakieś przesłanie i cel, Mikke to typowa attention whore. Zawsze mam ubaw po pachy z jego propozycji typu "zlikwidujmy przepisy drogowe, ludzie będą jeździć szybciej, dojadą szybciej do celu i będzie mniej wypadków". Plany zajęcia Niemiec Wschodnich też są przednie.

No brawo!Znajdź mi wypowiedz JKMa w której chce zlikwidować przepisy drogowe.Albo źle zrozumiałeś metaforę JKMa (nie każdy daje rade niestety potem wychodzą takie cuda) albo zostałeś kolejna ofiara propagandy TV która wmawia Polakom ze JKM to przygłup ,wyciąga urywki jego wypowiedzi (najczęściej tych metafor) i wmawia ludziom ,że jedynie szanse w wyborach maja czterej kandydaci co jest bezczelne no ale naród jest jaki jest wmówić można wszystko nawet ze w sondażach na pierwszym miejscu jest Kononowicz.

Grievous

Czyli nie ma co glosować na kogo innego niż Komorowski?Bo Nikt inny nie będzie miał poparcia rządu.Bez sensowne myślenie.Jeśli JKM by wygrał to TV musiała by zacząć puszczać go tak samo często jak tych czerwonych co teraz puszczają.Powiedz mi dlaczego TVP w ogóle nie zaprasza JKMa do bezpośredniej dyskusji z Kandydatami ?Nawet jakakolwiek inna TV tego nie zrobiła(Chodzi mi o tych niby 4 pierwszych).Ja Ci powiem to.Bo by ich z błotem zmieszał.Tak jak to zrobił z tymi pozostałymi.Jest wiele filmików z debat  i w każdej JKM wygrywa.Ale te debaty nie są prowadzone przez jakakolwiek telewizje.

Najbardziej jedna rzecz mnie dziwi jaka krotka pamięć mają ludzie.Rządził PiS.Rządził rządził w końcu rozwiązano rząd bo ludziom się nie podobało.Zaczęło rządzić PO i to samo.Ludzie narzekają narzekają ze bida bida.Wcześniej rządziło SLD i PSL i tez ludzie nie są zadowoleni z tego.Ale mimo to chcą nadal na nich glosować.Na to mogą wpływać dwie rzeczy.I na pewno wpływają.Wcześniej wspomniane zresztą.Wmawianie ,że maja największe poparcie w społeczeństwie i publikowanie wypowiedzi tylko tych 4 obozów(PO PiS SLD PSL) oraz nie pokazywanie i przekręcanie wypowiedzi innych kandydatów.

I jeszcze jedno.Np Sz. Pan Napieralski mówi w telewizji ,że trzeba budować szkoły,przedszkola,szpitale ,a nie powie jak to zrobić i mimo to szary kowalski zagłosuje na niego ,bo on powie ,że trzeba to i to budować ,ale nie powie za co.Nie ma konkretów ze strony tej wielkiej 4.

A JKM jest za zlikwidowaniem instytucji które kradną Polakom 39%! dochodow.te pieniądze idą do budrzetu panstwa.I co jest w Polsce?Nic.Wieczne narzekania ze nie ma pieniedzy w budrzecie mimo to ze Polacy placa najwiekszy podatek w Europie i jeden z najwiekszych na swiecie.Jest za zniesieniem sponsoringu dla partii politycznych z budrzetu.Bo tak teraz jest ,że miliony naszych pieniedzy idzie na promowanie pedalstwa przez SLD miedzy innymi.Biurokracja.Kolejny czynnik zrzerajacy nasze spoleczenstwo również finansowo ,ale tez psychicznie.Ile trzeba sie nabiegac,wypelnic swistkow zeby założyć firme?2 meichy biegania w trybie expres ktory jest raz na milion.W niemczech w dwa tygodnei zagklada sie firme.
    JKM jest jedynym kandydatem który mówi co chce zmienić ,a co najważniejsze mówi jak to zrobi.
    Zadeklarował na jednym wystąpieniu ,że on jako prezydent RP sam będzie przygotowywał ustawy dla sejmu do głosowania.
    Gdyby Pan Janusz wygrał to jego partia musiała by wejść do sejmu bo Polacy wreszcie poznali by prawdziwego JKM a co najważniejsze jego poglądy i ludzi.Na przykład obejrzycie sobie na YT czy w TVP3 program pt ''Młodzież kontra...''
    Powinniście zauważyć ,że młodzieżówka która popiera JKMa to młodzieżówka najlepiej wykształcona w tematyce gospodarki itd i najlepiej prezentującą się w całym programie.PO PiS SLD PSL to chłopcy do bicia przy nich ,a mimo to ich ugrupowania rządzą tym krajem i jeśli nic się nie zmieni to oni będą rządzić.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 17, 2010, 11:26:37 »

Żadne. Bo na szczęście nie ma szans wygrać.

No brawo!Znajdź mi wypowiedz JKMa w której chce zlikwidować przepisy drogowe.Albo źle zrozumiałeś metaforę JKMa (nie każdy daje rade niestety potem wychodzą takie cuda) albo zostałeś kolejna ofiara propagandy TV która wmawia Polakom ze JKM to przygłup ,wyciąga urywki jego wypowiedzi (najczęściej tych metafor) i wmawia ludziom ,że jedynie szanse w wyborach maja czterej kandydaci co jest bezczelne no ale naród jest jaki jest wmówić można wszystko nawet ze w sondażach na pierwszym miejscu jest Kononowicz.

Raczej ty ją znajdź. Negujesz też wypowiedź Korwina-Mikke o Niemcach Wschodnich? Albo propozycja odebrania kobietom praw wyborczych "bo się nie interesują polityką"?

budrzetu panstwa

Aha, i tutaj bym się z Januszem zgodził odnośnie edukacji, mianowicie, że musimy powrócić do czasów dyscypliny fizycznej. I za takie "budrzety" lać po łapach.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2010, 11:31:12 wysłana przez Ozwan »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 17, 2010, 11:35:40 »
    Nie słyszałem nic o Niemczech wschodnich.Podaj konkrety o tym i o tych przepisach drogowych.Sam rzucasz temat i mi karzesz samemu sobie wyjaśniać.Podaj link ,jakiekolwiek źródło skąd to wziąłeś.

PS:Jeśli ty porównujesz Palikota i JKM i jeszcze twierdzisz ze Palikot ma jakieś przesłanie a JKM to ''attention whore'' to oby jak najmniej wyborców takich jak ty delikatnie mówiąc.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 17, 2010, 11:53:56 »
    Chcesz parę błyskotliwości? Proszę bardzo, pierwsze z brzegu...

"Celem ruchu drogowego nie jest bezpieczeństwo, tylko szybkość." - to fajnie, znieśmy obowiązek przestrzegania szybkości jeśli Pan JKM chce szybko dojechać do domu, a że liczba wypadków się zwiększy? Co z tego...

"Chcę zlikwidować służbę zdrowia, Ministerstwo Edukacji." - no pewnie... Pan JKM będzie i lekarzem i profesorem...

"Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom." - dobry jest, a ja chciałbym odebrać prawo kandydowania niektórym politykom - tzn. tylko Jemu.

"Człowiek który zajmuje się dopłacaniem do eksportu, jest po prostu sabotażystą i należy go w gruncie rzeczy rozstrzelać za sabotaż gospodarczy!" - yhy, to zlikwidujmy wolny rynek międzypaństwowy - tym bardziej w UE, bo co z tego, że ktoś chce budować swój wizerunek za granicą? Ma sprzedawać w Polsce za grosze!

"Dyktatury dzielą się na dobre i złe.Demokracja jest zawsze głupia." - aha, to powróćmy do dyktatury, a Pan JKM zostanie dyktatorem wszechpolskim...

"Gdyby w '39 co drugi Żyd miał broń, nie byłoby Holokaustu." - do tego nie muszę pisać nawet ironicznego komentarza.

Jest tego duuużo więcej, a mi się nie chce już dalej kopiować...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 17, 2010, 12:01:38 »
    Czyli nie ma co glosować na kogo innego niż Komorowski?Bo Nikt inny nie będzie miał poparcia rządu.Bez sensowne myślenie.Jeśli JKM by wygrał to TV musiała by zacząć puszczać go tak samo często jak tych czerwonych
    A kim w PRL-u był Twój idol? Do jakiej partii należał? Trzymał z komuchami i dlatego jest cholernie niewiarygodny - Teraz to się przefarbował na kapitalistę, a za komuny był w SD. Nędzny hipokryta...
    A JKM jest za zlikwidowaniem instytucji które kradną Polakom 39%! dochodow.
    Po pierwsze, które to instytucje aż tak kradną? Po drugie nie narzekaj bo 39% w skali Europy to nie jest tak dużo. Wiele państw ma dużo, dużo wyższe podatki.

Powiedz mi dlaczego TVP w ogóle nie zaprasza JKMa do bezpośredniej dyskusji z Kandydatami ?Nawet jakakolwiek inna TV tego nie zrobiła(Chodzi mi o tych niby 4 pierwszych).Ja Ci powiem to.Bo by ich z błotem zmieszał.

Na przykład obejrzycie sobie na YT czy w TVP3 program pt ''Młodzież kontra...''

Powinniście zauważyć ,że młodzieżówka która popiera JKMa to młodzieżówka najlepiej wykształcona w tematyce gospodarki itd i najlepiej prezentującą się w całym programie.PO PiS SLD PSL to chłopcy do bicia przy nich ,a mimo to ich ugrupowania rządzą tym krajem i jeśli nic się nie zmieni to oni będą rządzić.
    Wiesz dlaczego się go nie zaprasza? Bo to populista, krzykacz - tacy ludzie nie zmieszają z błotem poważnych polityków, lecz ich tym błotem obrzucą. On nie sprawuje władzy, więc może naobiecywać czego chce, złote góry może Ci obiecać - nikt go nie rozliczy, w przeciwieństwie do poważnych polityków. On jest politycznym planktonem, nic nie znaczy w parlamencie, ba! nawet w samorządach...
    "Młodzież kontra..." To żenujący program - najwięcej do gadania mają tam młodzieżówki planktonu: UPR, Solidarność 80 - sami krzykacze, z nędznych partyjek. I oni zarzucają polityków pytaniami, oskarżeniami - tacy sami z nich krzykacze jak ich dorośli liderzy.
    Może i młodzieżówka Korwina jest wykształcona, lecz powiedz mi czemu biznes i wybitni ekonomiści nie popierają Korwina? Czyżby oni też byli socjalistami? A może nie znają się na kapitalizmie?
    Nigdy nie słyszałem aby Balcerowicz chwalił Korwina - coś w tym musi być... 

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 17, 2010, 12:10:13 »
    http://www.youtube.com/watch?v=lUkVrH_LhYI&playnext_from=TL&videos=sMsEus2Nil8     Koszty pracy w postaci filmiku.

Proud.Podaj źródła a nie wycinki z jakiś rozmów.

Grievous skąd to wyczytałeś?
    39% to nie jest dużo w skali europy.Nie wmawiaj ,że 39% to nie jest dużo.Bo to jest licząc 40% ,prawie polowa dochodów.
    To ile jest dużo?80%?I gdzie w ogóle są wyższe i w jakim państwie?

Po odpowiedz na moje pytania czas na was.Proszę mi napisać na kogo glosujecie ,co wasz idol ma zamiar zmienić jeśli zostanie prezydentem i w jaki sposób to dokona.Wasze 5 min.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2010, 13:02:44 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 17, 2010, 15:00:42 »
    Wyższe koszty są w skandynawskim, socjalnym piekle. A jeżeli chcesz dowiedzieć się na kogo głosuję to przejrzyj wątek od początku zajrzyj na pierwszą, drugą i inne strony. Nie mam zamiaru się powtarzać. Powiem Ci tak za to iż rozważałem oddanie mojego głosu jednie na 4 kandydatów: Komorowskiego, Kaczyńskiego, Morawieckiego i Jurka. Reszta to albo socjały, byłe komuchy (w tym Twój Korwin), lub obecne komuchy (Ziętek prezentuję się jak jakiś stalinista!)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 17, 2010, 15:31:12 »
    Kawałek biografii JKM

Działalność publiczna w PRL
    W latach 1962–1982 należał do Stronnictwa Demokratycznego, z którego wystąpił w okresie stanu wojennego.

Po powrocie z Paryża w 1978 założył Officynę Liberałów (wydawnictwo drugiego obiegu) oraz prywatne seminarium "Prawica, Liberalizm, Konserwatyzm". Uczestniczył w strajku stoczniowców szczecińskich w sierpniu 1980, następnie był doradcą NSZZ Rzemieślników Indywidualnych "Solidarność". W marcu 1982 został internowany w Białołęce na trzy miesiące. W 1984 założył wraz ze Stefanem Kisielewskim Partię Liberałów "Prawica". W 1987 został prezesem nowo powstałego Ruchu Polityki Realnej (w 1989 przekształconego w Unię Polityki Realnej).

Jeśli nadal nazywasz go komunistą jesteś ... śmieszny

Twój powód dlaczego glosujesz na Komorowskiego z pierwszej strony.
    ''Ja głosuje na Komorowskiego - hrabia, myśliwy, stateczny ojciec, działacz opozycji w czasach PRL-u, wielokrotnie więziony przez zbrodniczy reżim. Osobiście wolałem Sikorskiego, lecz Komorowski pasuje mi najbardziej ze wszystkich kandydatów.''

Rzeczywiście to są powody żeby oddać na niego głos.Nie do zbicia.Szkoda ze nie kierujesz się wyborem człowieka z najlepszą wizją i pomysłami na politykę zagraniczną,prowadzeniem gospodarki,reformę kraju...

No ale jak masz to zrobić skoro ta wielka 4 nie mówi szczegółów tylko uogólnia bo tak naprawdę nie maja pomysłu.

O to przykład http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2010, 15:35:42 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 17, 2010, 15:50:13 »
    Kawałek biografii JKM
     Działalność publiczna w PRL
    W latach 1962–1982 należał do Stronnictwa Demokratycznego, z którego wystąpił w okresie stanu wojennego.
    Ja jestem śmieszny? Więc spójrz na siebie... Twój kandydat sprzedał się komuchom, żałosny robak - dopiero w 1982 wystąpił z PZPR-owskiego satelity. I teraz ten zdrajca Wolnej Polski zgrywa wielkiego kapitalistę - trzymał z komuchami, był członkiem SD za czasów Gomułki i Gierka. Czym on się różni od Pawlaka? Obaj byli członkami partii-przydupasów. On ma wizję? Taki sam z niego populista jak z Leppera - też dużo obiecywał, że pogoni polityków. I co? Wyleciał z hukiem jak każdy krzykacz - dużo obietnic, których nie da rady zrealizować. I nie wiem po co dajesz ten głupi filmik - Bo ja nic nie mówiłem o popieraniu Napieralskiego. Socjalista z niego straszny, już dużo lepszy był Olejniczak.
    Ale Ty sobie popieraj nędznego sprzedawczyka, jednak zajrzyj do biografii prawdziwych opozycjonistów: Komorowski i Kaczyński nigdy nie zhańbili się współpracą z komuną...

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 17, 2010, 16:02:42 »
    karzesz

Nikogo nie karzę. Ani nikomu nie każę bo cały temat Korwina-Mikke to strata czasu.

Sam rzucasz temat i mi karzesz samemu sobie wyjaśniać.

To ty tu próbujesz zmieniać moje poglądy i to tobie zależy więc nie widzę powodu, czemu miałbym ci jeszcze w tym pomagać. A jeśli ja, jako przeciwnik kretyna Mikke, znam jego poglądy i wypowiedzi lepiej niż ty, pożal się boże wyznawca, to chyba padłeś ofiarą demagogii owego Korwinka.