Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - baza bugów i problemów  (Przeczytany 15171 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Madae

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - baza bugów i problemów
    « Odpowiedź #30 dnia: Października 03, 2010, 14:45:01 »
    -gram sobie i nagle pisze brak żywności.No dobra idę do handlarza i ją kupuję na każdej było +0 do morali.Cały mój ekwipunek wypełniłem żywnością i nic ,w raportach pisało że brak żywności -30 do morali i lipa trzeba było skasować konto :(
    - no i nikt nie poruszyl tego problemu a mam w tej chwili ten sam. Moge eksportowac postac ale troche mi szkoda osiagniec. Ktokolwiek znalazl rozwiazanie tego problemu?
    kolejny glitch - pewnego razu wylaczylem gre, wylaczylem komputer, a po kolejnym uruchomieniu gry moja postac miala glowe "browarnika", to samo tyczylo sie moich doradcow (bug wystapil podczas gry z modem dyplomacja)

ja już mam drugi raz ten bug, na dodatek nie dostaje kasy z faktorii i wiosek, a moja postać utraciła twarz i wygląda jak wychudzony żebrak bez włosów (to akurat można zmienić w oknie postaci, całą resztę nie mam pojęcia jak)

bardzo się dzisiaj zdenerwowałem bo raz już importowałem tę postać, nie chce mi się więcej

może ktoś zna odpowiedź?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #31 dnia: Października 06, 2010, 19:49:31 »
    Gadam z żoną, a ona przydziela mi zadanie z prezentem. Ok, kupuję futra i aksamit, ale zadania nie mogę wykonać ani anulować:( Wszystko się skrzaczyło 5 minut temu raptem... mam patch 1.132, moze to to? Wcześniej miałęm ze 2-3 takei zadanka i nic złego sie nie działo...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #32 dnia: Października 08, 2010, 16:27:06 »
    a ja mam takie coś, że kiedy chce wykonać atak z prawej strony, to mi idzie z lewej i odwrotnie

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #33 dnia: Października 08, 2010, 16:31:33 »
    matigeo mam takie samo zadanie, aby ojca z synkiem pogodzić i mam kupić futro i aksamit. Aksamit mam, ale kurka z futrem jest problem. W grze nie ma czegoś takiego jak futro, więc pomyślałem, że to wygarbowane skóry. Niestety nie, próbowałem kilka innych wariantów, ale nic nie chce przyjąć. Wiem, że to nie jest wina patcha, bo mam jeszcze 1.131. Może ktoś wie co z tym fantem zrobić?

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Października 08, 2010, 18:25:26 »
    Są futra. Trzeba połazić po kupcach. Taka paczuszka.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #35 dnia: Października 08, 2010, 18:40:07 »
    O! Świetnie! Ale mógłbyś powiedzieć jak dokładnie się owa "paczuszka" zwie?
    PS: No i tak ogółem to thx.

@DOWN: Ok, już będę wieział.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2010, 20:43:43 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 08, 2010, 20:11:36 »
    Po polsku futra po prostu. Wygląda jak przewiazany na krzyż koc (najłątwiej kupic u Vaegirów). To JEST wina patcha, przynajmniej u mnie, gdyz przedtem to zadanie było normalnie wykonywane, poza tym odkad zainstalowałem tego pacza, to:
    - w Native ciągle wyskakują jakieś errory (rozmowa, bitwa, wejscie do zamku)
    - w innych modach przy wejściu do swojego zamku/maista pojawia sie SCRIPT_ERROR_13, coś o niemozności odwiedzenia damy (?), tak jak i w natywku

Te errorki nie zmieniaja gry, tlyko ja utrudniaja (zwłąszcza, jak zaleją ekran).
    Trafiłęm na fajnego buga "loszkowego". Otóż w m. Curaw (to z wyjatkowymi, głębokimi lochami) są 2 loszki (jeden na prawo, patrząc od wejścia, drugi na samym dnie na wprost wejścia do komnatki na dole), do którego da sie normalnie wejsć (kraty są iluzja). W M&B (nie wiem, czy w WB też, ale w podstawce na pewno) po wejsciu do lochów (okratowanych, typu Zamek Chalbek) trafiasz od razu do celi, potem jak z nie jwyjdziesz (znowu iluzja?), to kraty sie materializują i z powrotem do celi nei wejdziesz.
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2010, 19:40:02 wysłana przez matigeo »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 13, 2010, 09:26:08 »
    Dlaczego królowie tak wiele ziem przyznają sobie??? To nie problem pojedynczej gry ani konkretnego władcy. Po podbiciu nowych ziem (czy to "kupą" czy w 2-3 lordów) król który ma już sporo włości przyznaje sobie kolejne pomimo tego, że nikt nie mówi, że to króla popiera jako właściciela nowego lenna. Podczas gdy wciąż są lordowie z 1 wioską. To bug czy królowie w Warbandzie stali się po prostu bardziej zachłanni;]???

Offline Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Października 19, 2010, 20:30:51 »
    Witam !
    Ja także mam problem z grą. Aktualnie gram na modzie "native". Gra ma wersję 1.132. Problem polega na tym, że niektóre ( a przy oblężeniach, lub w tawernie wszystkie) tekstury robią mi się białe, albo niebieskie. Próbowałem zmieniać ustawienia grafiki, ale to nic nie pomaga. W czym może tkwić problem i jak można go naprawić? Za każdą pomoc z góry dziękuję :)

Offline michaelg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Października 24, 2010, 15:43:38 »
    Ja odkryłem, po zainstalowaniu patcha 1.132, że tak:

1. Niektóre tekstury broni, tarcz, zbroi, hełmów w grze wyglądają na przezroczyste. Np. taki hełm ze skrzydłami, jest przezroczysty, nie widać skrzydeł tylko rogi.
    2. Strange Armor - Katana i Wazakazi mają błąd , który sprawia, iż postać wyciąga miecze zza pleców zamiast normalnie. Coś jest nie tak z ich modułem.

To chyba te poważniejsze, które odkryłem.
    Warto by się tym zająć, gdyż mnie to strasznie denerwuje ;p

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 04, 2010, 22:30:30 »
    Ja w modzie Calradia XV century trafiłem na kozackiego buga. Jakiś bojar zleca mi zadanie poprawienia stosunków:
    "kubek kwasu chlebowego (sic!) nie jest z tobą w najlepszych stosunkach. Jako, że jest moim syn (hehe:D), bla bla bla". W/w kubek ma ze mną 50 reputacji. Po wręczeniu płąszcza taki tekst:
    "Dzięki ci, UNRECOGNIZED TOKEN". Wszystkie spory poszły w niepamięć". I... reputacja u niego skoczyła o 12 punktów wzwyż :D.

Dodałbym zbugowane lochy w zamku Unuzdaq, co sprawia, że nie da się porozmawiać z więźniem (w ogóle nie reaguje, jakby jego - lub mnie - wcale tam nie było).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2010, 14:33:38 wysłana przez matigeo »

Offline livingd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 09, 2010, 18:45:41 »
    Witam.
    Mam dość poważny problem z grą. Gra zawiesza się po wciśnięciu przycisków w menu drużyny, przy przewijaniu tekstu w oknie rozmowy, ogólnie we wszystkich oknach dodatkowych. Czasem zdarza się to niemal od razu, a czasem dopiero po 30 minutach gry. Nie pomaga reinstalacja, instalowanie nowych patch'y. Proszę o pomoc.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 09, 2010, 18:51:06 »
    Może masz wirusa na komputerze?

Offline livingd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 09, 2010, 19:07:38 »
    Myślę, że wtedy miałbym takie same problemy z pierwszą częścią gry, w którą grałem wcześniej, a których jednak nie było. 

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 09, 2010, 19:40:08 »
    Może wirus jest na płycie i zainstalowałeś go razem z demkiem? Przeskanuj komputer.