Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - baza bugów i problemów  (Przeczytany 15165 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline juraszka93

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - baza bugów i problemów
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 10, 2010, 16:00:58 »
    Wróciłem właśnie do grania w M&BW i pobrałem najnowszą wersje (1.127) i zauważyłem że nie działa skill Szkolenie - w nocy nie dostaje informacji o rozdzielonym doświadczeniu
    Ma ktoś podobny problem?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 16:07:31 wysłana przez juraszka93 »

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 10, 2010, 21:38:20 »
    Muszą mieć mniejszy lvl od ciebie inaczej skill nie działa.

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 11, 2010, 21:47:27 »
    ok...dzięki, nie dopatrzyłem tego

Offline Hruka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 16, 2010, 20:09:43 »
    -gram sobie i nagle pisze brak żywności.No dobra idę do handlarza i ją kupuję na każdej było +0 do morali.Cały mój ekwipunek wypełniłem żywnością i nic ,w raportach pisało że brak żywności -30 do morali i lipa trzeba było skasować konto :(
    - no i nikt nie poruszyl tego problemu a mam w tej chwili ten sam. Moge eksportowac postac ale troche mi szkoda osiagniec. Ktokolwiek znalazl rozwiazanie tego problemu?
    kolejny glitch - pewnego razu wylaczylem gre, wylaczylem komputer, a po kolejnym uruchomieniu gry moja postac miala glowe "browarnika", to samo tyczylo sie moich doradcow (bug wystapil podczas gry z modem dyplomacja)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 23, 2010, 13:03:16 »
    Ja mam idiotyczny bug zwiazany z ignoranctwem NPC'ów. Kiedy tak niektórych znajdowuje w karczmach i wysyłam w celu zwiększenie PDRz, w pewnym momencie jeden z nich (jak chcemy go wysłać i pytamy sie, czy wie, że aspirujemy do bycia królem) odpowiada: "Tak, dotarła do mnie ta informacja", na skutek czego NIE DA SIĘ w/w enpeca wysłać z misją.
    Znalazłem kolejne 2:
    - niemozność uratowania więźnia (nie wiem, jak go wykupic, a jak go uwalniam, to nie wyjdę z lokacji, póki go nie... ogłuszę...:(). Zadanie mam niezaliczone, bo Clais sam uciekł (albo go ktos wykupił, nie wiem).
    - jak wyzej, tylko nieco inna forma uwolnienia. Zarys sytuacji: wywołałem bunt u Nordów, którzy byli w stanie wojny z Vaegirami. Po jakimś czasie pozyskałem lorda zamku Alburq. Niestety, razem z tym lordem pozyskałem też wieźnia, bojara Brachę. Moje państwo nie jest w stanei wojny z Vaegirami, wiec w/w bojar sobie tkwi w zamku Alburq. Pozostaje mi czekać na propozycję wykupu lub ucieczkę gostka.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2010, 21:19:41 wysłana przez matigeo »

Offline Wikist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 11, 2010, 23:46:38 »
    Co do up. NPC nie chce ci wyruszyć na misję, bo wcześniej wysłałeś już jakiegoś, który miał głosić o tobie jakieś tam rzeczy, więc te które już ogłosiłeś mogą nie zgadzać się z filozofią drugiego. Np.: Gdy Alayen mówi ci, że będzie cię popierał między szlachtą i powie im o tym iż będziesz podtrzymywał ich prawa(jakoś tak) to Borcha, czy Firentis (już nie pamiętam) nie będą już chcieli głosić o tobie. Oczywiście tylko jeden. Do Alayen'a pasuje bardziej Borcha, który chciałby głosić iż ustanowisz wielką amnestię przy wejściu na tron i wypuścisz wszystkich więźniów skazanych za mniejsze występki. Nie będzie tego głosił, gdy nie będzie mu się podobało iż będziesz podtrzymywał prawa szlachty(też mało pamiętam). Tak samo, gdy Lezait będzie opowiadał innym, że zjednoczysz Calradię i wyruszysz dalej z wojskiem, by podbić resztę dawnego cesarstwa, to Firentis (albo Katrin? dalej jest napisane jak to pamiętam, gdyby Firentis był niezadowolony z rzeczy głoszonych przez Lezaita) będzie niezadowolony, bo jego zdaniem po zjednoczeniu Calradii wszyscy ludzie powinni żyć w zgodzie z dala od wojny i jak to powiedział: " I może kiedyś nastąpi dzień, gdy żaden człowiek nie podniesie ręki na drugiego i świat zapomni o takim grzechu jak bratobójstwo". (jakoś tak) Więc podsumowując każdy NPC ma inne poglądy na to jak będziesz sprawował władzę. Jeśli już wyślesz jednego z jakimś ogłoszeniem oznacza to iż uroczyście zamierzasz tak zrobić lub jakoś podobnie. Wtedy inny NPC nie może już wyjechać ze sprzeczną informacją co do wcześniejszej oraz sam osobiście będzie lekko żywić do ciebie urazę.

Ja mam dziwny bug i chyba pojawił się z najnowszą aktualizacją. Kiedy atakuję Praven, wszystko jest "zakopane". Górki są tak wysokie, że mogę przejść na mury po trawie, a mury zamiast wysokich kamiennych ścian to małe blanki wkopane w ziemię. Jednak przez ten bug moi żołnierze stoją bezczynnie i nie wiedzą co robić(tylko czasami jakiś podejdzie, ale go wtedy szybko rozwalają), bo drabina też jest "zakopana". W ogóle nie mogę przez to zdobyć miasta. Gdy pojawia się nowa fala żołnierzy widać w większości tylko czubki ich głów, a reszta jest pod ziemią. Spójrzcie na ten filmik, który zrobiłem (po prostu w ogóle nie przerabiany gameplay): http://www.youtube.com/watch?v=vLT6cqyMeo8  Z kodami daję radę rozgromić przeciwników, ale bez już nie, a mam zapis gdzie nie używam kodów i mam dlatego dylemat.
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2010, 11:25:25 wysłana przez Wikist »

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 17, 2010, 02:11:12 »
    Więc jedyne, co mi pozostaje, to werbować NPC'a co kilka dni i wysyłąć z misją... wtedy sie nei dowie...

Offline Wikist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 22, 2010, 18:09:58 »
    Nie wiem, czy się nie dowie, bo to jest gra. Być może już tak jest zrobione, że za każdym razem, gdy już jednego wyślesz to nie możesz wysłać innego ze sprzeczną informacją nawet jeśli go nie zwerbowałeś. Nie wiem tego, ale pewnie tak jest.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 22, 2010, 18:26:36 »
    Nie dowie sie. Matheld nie lubi Lezalita, a oboje wysyłałem z misją (Matyldę werbowałem jakis czas później). Od czego zależy "powód do wojny" w opisie stosuników dyplomatycznych między królestwami (np Królestqo Rhodoków wypowiada wojnę Królestwu Swadii, aby odzyskać stracone terytorium)i jak wybrać, dlaczego dochodzi do wojny?

Znalazłem kolejnego buga. Słuzyłem jako najemnik Rhodokom i w jednej z ostatnich MOICH bitew pojmałem jakiegos emira. Następnego dnia kontrakt wygasł, stosunki miedzy mna a Sarranidami (i Vaegirami, bo w miedzyczasie wypowiedzieli im wojnę) wyzerowały się, a emir jak był u mnie w niewoli, tak jest nadal :D

3-ci bug: jeśli władca przydziela Ci miasto, to razem z wsiami - inni lordowie otrzymuja bez wsi :D
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 15:24:29 wysłana przez matigeo »

Offline Wikist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 25, 2010, 21:15:38 »
    Jak mnie Sułtan Hakim przydzielił 3 miasta to przy ani jednym nie otrzymałem dodatkowo wsi. Co innego, że potem przydzielił mi chyba z 4 wsie i przez to miałem stratę z podatków ponad -3000 denarów.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 25, 2010, 21:57:30 »
    No nie wiem, albo mam buga (skadinąd fajnego :D), albo to cos innego. Jak pozbyc sie więzionego lorda? Jak byłem najemnikiem, to pochwyciłem emira, teraz mam własne państwo i brak wojen, zaś w/w emir tkwi w lochu i nikt nie chce go wykupić:D.

Offline Wikist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 26, 2010, 23:25:18 »
    Ja tak mam z królem tylko z małą różnicą. Podbiłem Królestwo Rhodoków, ale w zamku miałem Króla Graveth'a (jako więźnia) i on tam siedzi, aż od podbicia jego królestwa. Jak tak masz to po prostu poczekaj, aż ucieknie albo go trzymaj. :)

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 27, 2010, 21:48:30 »
    Bugi u mnie:
    - nie można budować faktorii w miastach, nie ma nigdzie takiej opcji dialogowej, sprawdzalem wszędzie;
    - kiedys jak wchodzilem do zamku to wchodzilem bez broni i helmu, teraz na uczty i do zamku w full equip;
    - firentisa wypozyczylem lordowi, a w tym czasie ten lord zostal wyrzucony z nacji i przeszedl do vaegirow - misja failed a firentisa nigdzie nie ma (jakies pomysly?);
    - krol Ragnar, pierwszy raz gram u nordow, wywala wszystkich lordow, polowa nawet nie zostala;

i boje sie, ze bedzie wiecej.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 27, 2010, 22:09:23 »
    Wyglàda to tak jakbyś miał jakàś spiraconà wersję, ale odpowiem na parę podpunktów:
    -2 to ma swoje plusy np. Można ustrzelić Bonę jak się odwiedza damę :P Czasem mi się zdażało, że do zamku wskakiwałem w samych portkach, ale to nic nie zmienia.
    -3 Poszukaj w tawernach i pytaj podróżników (chyba) gdzie sà, albo poszukaj tego lordai sprawdź czy nadal ma tego kompana. Jeśli tak to rozwal tego lorda i potem znajdź tego boha.
    -4 I właśnie stàd bierze się moje pierwsze zdanie. Co to ma znaczyć? Nordowie to najbardziej lojalna frakcja w całym M&B!

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 28, 2010, 11:08:20 »
    znalazlem tego lorda-zdrajce u vaegirow, jest sam - bez zadnych kompanow, w niewoli w zamku firentosa nie ma, tak samo jak w opcjach podroznika nie ma zapytania o firentisa - widnieje tylko bunduk ktorego wywalilem swiadomie z ekipy.

Przymiezam sie do kupna Warbanda, ale mam problem z poczta i nie docieraja do mnie przesylki :( (moloch jeb*ny)