Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - baza bugów i problemów  (Przeczytany 15164 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Warband - baza bugów i problemów
    « dnia: Czerwca 10, 2010, 17:04:30 »
    Zauważyłem, że ostatnio wyrosło kilka wątków w dziale pomocy, z powodu bugów. Większość bugów można ominąć, lub im zapobiec, przez podejmowanie lub nie podejmowanie, pewnych działań w grze. Pomyślałem takowo, by stworzyć bazę bugów, na którą ktoś szukający pomocy, mógłby wbijać i od razu zobaczyć opis swojego bugu oraz jego rozwiązanie, nikt nie musi pisać i czekać na odpowiedź, o ile jego problem jest na liście, jak nie ma to pisze czy jest rozwiązanie takiego owego problemu i czeka na rozwiązanie, kiedy ktoś tu wpadnie z problemem i go rozwiążemy znacznie ułatwimy grę innym graczom mającym problemy. Daję przykład:
    Bug nr 1: Zdublowani lordowie i inne postaci  rozwiązanie--> skopiowanie zapisów i reinstalacja gry (nie wiem czy pomoże bo problem może tkwić w zapisach).
    Jeśli ktoś się będzie mylił, inni mogą go poprawić. Ja będę się starał (o ile wątku nikt nie uzna za niepotrzebny i będzie pomocny) uzupełniać bazę bugów edytując tego posta. Czekam na świeże bugi :)

Baza bugów uzupełniana na podstawie wątków w dziale pomocy i tego co znalazłem sam lub inni.

(click to show/hide)

Tutaj będą różnorakie lagi i błędy na mapach multiplayer, o ile ktoś raczy się podać, bo ja nie gram :)
    (click to show/hide)

EDIT: No dalej! Piszcie wasze bugi i problemy, pomożecie innym, może wtedy pomogą i wam :)

EDIT 2: Dzięki Azebu - poprawione. A co do bugów z wchodzeniem w ściany to rozwiązanie dalej takie samo. Nie pchać się ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2010, 19:08:33 wysłana przez Trebron »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Warband - baza bugów
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 10, 2010, 17:30:16 »
    Mnie denerwuje pewna rzecz, która wg. niektórych nie jest bugiem. Chodzi o kryjówki bandyckie, które niszcząc, oprócz "dropu", nie otrzymujemy nic. Jedynie napis, że ktoś tam awansował, pod warunkiem, że kogoś zabił i zdobył tym wystarczającą ilość punktów doświadczenia, by móc awansować...

Rozwiązanie jest proste -- Niszczenie kryjówek bandyckich, to takie zadania zlecane jest przez lordów stacjonujących w miastach / zamkach w pobliżu tychże kryjówek. Wiec jeśli się spotka na swojej drodze taką "kryjówkę", bądź oddział, który "Patroluje wokół/wzdłuż...", należy udać się do pobliskiego miasta i zapytać karczmarza o zadania. Na szczęście lokacja zostaje na mapie po oddaleniu się od niej, więc nie trzeba się martwić, że zniknie z pola widzenia. Gdy rozgromimy ten cały "kur**dołek" i spotkamy się z lordem, otrzymamy DOPIERO dodatkowe doświadczenie i solidne wynagrodzenie.
    Gdy nie mamy zlecenia, to po prostu będziemy musieli nacieszyć się dobytkiem z pokonanych (bo pewnie kasy w skrzyniach nie trzymali) oraz doświadczeniem nabytym przy zabijaniu (no tak, samo zniszczenie się nie liczy). :P

Pomogłem :P ?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2010, 17:35:43 wysłana przez NIFN »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Warband - baza bugów i problemów
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2010, 02:03:20 »
    Co do bugu nr. 10 to jest też najnowsza wersja VC++ SP1 2008 do ściągnięcia za friko ze strony M$:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=BA9257CA-337F-4B40-8C14-157CFDFFEE4E&displaylang=en
    Na samym dole strony są odnośniki do starszych wersji jak i wersji pod systemy 32-bitowe (x86)

Offline Azebu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2010, 18:49:18 »
    Ja mam buga, że mogę wejść na ścianę, jeśli wciskam się pod odpowiednim kątem. W odróżnieniu od nr 3, mogę normalnie za nią chodzić - jest podłoga, czyli takie ułatwienie.
    PS. Gdzie nr. 9?

Offline Król Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 06, 2010, 09:42:11 »
    U mnie występuje taki bug po wykonaniu questa z uwolnieniem postaci z więzienia (zadanie dla jakiejś Lady). Włamywałem się do zamku czyli byłem w stroju podróżnika. Po wykonaniu zadania kiedy chcę w dowolnym mieście/zamku porozmawiać z lordem chodzę po jego zamku w takim samym stroju a nie w zbroi. Na ulicach jest poprawnie.

Offline Zygibuziaczek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2010, 17:17:07 »
    Bug z misji zrobienia jednemu z lordów prezentu na zgodę, po dostarczeniu wymaganych produktów komu kolwiek z lordów gra staje pisze żeby LP wcisnąć aby przejść dale i nic!!!!!!! staje cała gra!!!!!!
    wyświetla się:

SCRIPT ERROR ON OPCODE 2322: Inwalid Troop ID: -1; LINE NO: 2:
    At dialog condition: dlga_lord_talk:offer_gift_quest_complete.
    At dialog condition: dlga_lord_talk:offer_gift_quest_complete.

Według mnie można nie zaczynać misji albo nie kończyć bo czas jest nie ograniczony do zrobienia misji> a może ktoś ma lepszy pomysł?????

ostatnio przeinstalowałem i nadal to samo wiec albo moja wersja ma tego buga albo stworzył się przez przypadek konfliktu?? no nic jeszcze spróbuje odnowa dojść do tego punktu dam znać.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2010, 06:41:00 wysłana przez Zygibuziaczek »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2010, 18:45:19 »
    Wg. mnie to jest tylko u Ciebie. Ja takiego czegoś nie miałem, przyjmował i git. Dodam do bugów, jeśli ktoś znajdzie porządne rozwiązanie.

EDIT: Albo dodam buga, z dopiskiem "Poszukiwane rozwiązanie".
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2010, 18:55:14 wysłana przez Trebron »

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2010, 10:46:56 »
    straszne bugi z którymi się spotkałem to:
    -wchodzę sobie pięknie na zapis patrze na ekwipunek i...NIC NIE MA :( a lvl z 16 zamienił się na 1...
    -gram sobie i nagle pisze brak żywności.No dobra idę do handlarza i ją kupuję na każdej było +0 do morali.Cały mój ekwipunek wypełniłem żywnością i nic ,w raportach pisało że brak żywności -30 do morali i lipa trzeba było skasować konto :(
    -i kilka innych pomniejszych bugów...
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 31, 2010, 18:41:41 »

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 02, 2010, 10:09:14 »
    Ja też tylu mam, ale to chyba kwestia tego że wszystkich lordów wypuszczam na wolność ;p. Ja mam takie bugi że np wjechałem w texturę o;O albo jest walka a nagle jakiś wojak sobie 20 m do góry poleciał i spadł ogłuszony (mam patch v 1.127)i dalej już nie wymienam bo szkoda gadać ;)

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 05, 2010, 17:00:35 »
    Nie wiem jak u was, ale u mojego kolegi jest wpadka z spolszczeniem, od samego początku, pisze po angielsku powitanie a reszta po polsku, a także kiedy wybierasz stolicę Sawadi Praven też po angielsku "Join the craven into praven Kindom of Swadia" i ten wprowadzjący quest też po angielsku mimo to język polski wybrany.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 05, 2010, 18:35:33 »
    @Up.

Wersja gry: 1.1. Należy spatchować grę do aktualnej wersji, czyli 1.127, lecz przed tym zainstalować resztę aktualizacji z paru względów właśnie leżących po stronie spolszczenia.

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 06, 2010, 00:10:09 »
    @Up.

Wersja gry: 1.1. Należy spatchować grę do aktualnej wersji, czyli 1.127, lecz przed tym zainstalować resztę aktualizacji z paru względów właśnie leżących po stronie spolszczenia.

Pozdr.
    Przede wszystkim należy eksportować postać i po aktualizacji gry , zacząć od nowa grę importując swoje doświadczenie zdobyte wcześniej . Niby save działają z starszych wersji ale bugi pozostają .

Przepraszam ,że powtarzam się w postach ale po doświadczeniach zdobytych w grze poprzez granie od premiery , wiem że lepszej opcji nie ma którą przetestowałem na własnej osobie .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 09, 2010, 19:11:42 »
    Hmm... Nie no... To tłumaczenie jest kozackie :P

Wersja gry: 1.127

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 09, 2010, 19:18:19 »
    Ale o co w tym chodzi? ;0
    I właśnie dlatego lepiej grać na oryginalnej angielskiej wersji.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/