To chyba będzie odpowiedni do tego temat...
Tak się jakoś ułożyło, że zajmuję się obecnie składaniem Games Corner, czyli kącika o grach komputerowych w Action Magu - czołowym magazynie znajdującym się na płycie DVD czasopisma CD-Action. W Games Corner jest miejsce dla każdej osoby, która chce spróbować swoich sił w recenzowaniu lub pisaniu jakichkolwiek tekstów związanych z graniem. Mimo iż kasy się za to nie dostaje (przynajmniej nie na początku, ale o tym za chwilę), to frajda jest nieziemska, a i fajnych ludzi poznać można.
Aktywni tekściarze Action Maga - czyli także Games Corner - są zapraszani na oficjalne (a nieoficjalnych jest tyle, że hej) zjazdy, gdzie integrują się ze sobą nawzajem i z... ekipą CD-Action. Wierzcie lub nie, ale picie piwa ze Smugglerem, człowiekiem legendą, i naczelnymi największego pisma o grach w Polsce, to niezwykłe przeżycie. Przy czymś takim zwiedzanie samej redakcji pisma jest tylko nudną przechadzką. Wiem, bo byłem, piłem i zwiedzałem. ;)
Action Mag przechodzi teraz zmiany i odkąd Qn'ik został wicenaczelnym CDA, magazyn będzie się coraz bardziej rozwijał. Ruszyły też pierwsze konkursy na teksty. Ma to być dodatkowa motywacja dla autorów. Napiszesz coś fajnego - masz szansę zgarnąć jakąś gierkę. Takie przyjemne z pożytecznym. :)
Wspomniałem też o kasie... Smuggler wiele razy już pisał, że Action Mag jest swojego rodzaju "poligonem doświadczalnym" CD-Action. Jeżeli będą szukać nowych współpracowników lub nawet redaktorów, to z pewnością wezmą piszących do AM pod uwagę. Czy to prawda? Jeśli ktoś z was dokładnie czyta CDA, to zauważył może nowy kącik o modach, prowadzony przez Gregoriusa. Czasami można było znaleźć w CDA jakąś reckę Grega, a teraz ma on swoje stałe dwie strony w piśmie. Tak, Greg, zaczynał od Action Maga. Nie on jedyny zresztą. ;)
Podsumowując - jeśli ktoś z was lubi pisać, chce spróbować swych sił recenzując gry, prezentując je lub pisząc jakieś luźno z nimi związane teksty, to niech śmiało do mnie uderza. Naprawdę gorąco zachęcam, bo można tylko zyskać. :) Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to też śmiało proszę.