Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: CD-Action  (Przeczytany 25744 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: CD-Action
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 01, 2007, 19:19:58 »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 01, 2007, 21:03:55 »
    A od czego jest forum!?

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 01, 2007, 22:09:22 »
    sie nie bede przypierdalal ale w tak podstawowym slowie ciezko sie robi bledy. no chyba ze nie gadasz o gownie z kolegami. ale wtedy to ja nie wiem po co sa koledzy :D

drunken masta

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 01, 2007, 22:32:08 »
    forum jest od spamowania i gadania o mount&blade (czyli w wiekszosci tez spamowania)

Od spamowania to sa pamietniki bravo...nie probuj mnie rozjuszyc :P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2007, 09:34:45 wysłana przez Puzonix »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 02, 2007, 22:24:40 »
    sie nie bede przypierdalal ale w tak podstawowym slowie ciezko sie robi bledy. no chyba ze nie gadasz o gownie z kolegami. ale wtedy to ja nie wiem po co sa koledzy :D

No właśnie, ale jak gadam to nie widzę słowa "gówno" tylko je mówię xD

Jeszcze jedno "gowno" w poscie a beda ostrzezenia
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2007, 23:30:16 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 18, 2008, 19:43:19 »
    Od razu zaznaczam, że nie jestem forumowym  archeologiem i nie odkopuję starych tematów dla pospamowania ;).

CDA - towarzyszy mi już od 1997, dzięki temu właśnie czasopismu nauczyłem się wiele nie tylko o samych grach, ale co nie co o sprzęcie i pisaniu. To CDA pierwsze mówiło o KORZYŚCIACH płynących z grania, a nie cały czas negatywach, to CDA było zawsze mega-wypasione jeśli chodzi o zawartość cover'a i samego pisma. CDA uczyło poprawnej ortografii, namawiało do grania w ver. angielskie, czy kupowania oryginałów.

Mówi się dziś, że CDA schodzi na psy. Bullshit (lub dogshit :>) Nigdy w życiu. Wyraźnie widać, że pełniaki wciąż trzymają poziom, a recenzeci się rozwijają. Co? Że dużo reklam? Że znów nie dali Diablo II (no ew. Crysisa)? Niech ktoś mi da namiary na czasopismo gdzie za 15 zeta można dostać (co najmniej) dobre full'e i fachowe recenzje. Czekam :).
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 18, 2008, 20:51:28 »
    Ja jednak juz chyba od ponad pol roku nie wkladalem zadnego covera do stacji dyskow... cóz wychodzi na tyle fajnych nowych gier, ze na gry z cd action nie ma czasu ani checi...

I niestety coraz wiecek "kwiatkow" zdarza mi sie znajdowac w ich tekstach... tj chodzi mi o serie gier, w ktorych mam glebsze obeznanie, a ktore oni traktuja powierzchownie. Wspomniany wczesniej przypadek Medievala II, w ktorym nie raczyli napisac o problemach polskich graczy, ani nawet o tasmowosci i wtornosci, pare symulatorow mialo podobne przypadki.

Cóz... najlepszym recenzentem jest wlasne doswiadczenie, z coraz wieksza iloscia recenzji sie nie zgadzam.

Musiałem ci to 'cóż' załatać...:P

Lol, znowu... cÓz musze sie przynajmniej na mature z polaka tego nauczyc...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2008, 21:14:38 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 18, 2008, 21:10:15 »
    Co tu dużo mówić. CDA nie straciło klimatu - po prostu ludzie dorastają. I im mają więcej lat, tym bardziej krytyczni sie stają, tym bardziej wybredni. Ja w dalszym ciągu czekam na taki numer CDA, że będę leciał do kiosku w podskokach. Ostatnim takim numerem był ten z Majesty. Od tej pory nic mnie nie urzekło, aczkolwiek CDA w dalszym ciągu kupuję. Ale nie zawsze - tylko wtedy, gdy w numerze/na płycie jest chociaż jedna rzecz, która mnie ciekawi. W bieżącym numerze nie ma, bo Runawaya (imo jedną z najładniejszych point'n'clicków) mam od dawna (obie części). Czekam na następny numer i za każdym razem jestem trochę zawiedziony. Takie życie.

Co zauważyłem:

1. Ci, którzy wybierają i kupują gry na cover maja jakis paskudny fetysz kosmicznych strategii. Już któras z kolei w ciągu ostatnich kilku numerów. Ja ich nie tyle nie lubię, co nie daje im nawet szansy, bo kosmos mnie kompletnie nie interesuje.
    2. Najbardziej pompowane numery (jubileusz CDA, SPEC) okazują się najsłabsze.
    3.Odkąd stałe łącze zagościło w każdym domu, nie ma sensu czytać 'Na luzie'. Lepiej kilka dni wcześniej zobaczyć to wszystko na Joemonsterze.
    4. Gry, które dają na coverach dzielą się na 2 grupy:
    >> Gra fajna. Mam ją z taniej serii. Dawno przeszedłem.
    >> Gra kiepska. Szkoda czasu na instalację.

Nie chce mi się już pisać bo oczy się same zamykają, ale mógłbym długo o tym rozprawiać. Innym razem...

Offline Wiciu094

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 19, 2008, 01:43:54 »
    No więc dzięki tej gazecie poznałem ta wspaniałą grę jaką jest Mount&Blade na jednej z płyt była wersja 0.711 (demo). Poradniki są dobre. Działy ze sprzętem. CDA w Polsce nie ma sobie równych. Teraz kupuje je regularnie ze względu na zawartość płyty dvd dział AR, na luzie. Uważam że to dobre czasopismo.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2008, 01:48:26 wysłana przez Wiciu094 »

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 19, 2008, 02:44:27 »
    No więc dzięki tej gazecie poznałem ta wspaniałą grę jaką jest Mount&Blade na jednej z płyt była wersja 0.711 (demo). Poradniki są dobre. Działy ze sprzętem. CDA w Polsce nie ma sobie równych. Teraz kupuje je regularnie ze względu na zawartość płyty dvd dział AR, na luzie. Uważam że to dobre czasopismo.

Raz, że gazeta, raz czasopismo. Gazeta = wydawane codziennie. Czasopismo = co jakiś czas np. miesięcznik co miesiąc. Trudne do zapamiętania :>?

Co do gierek na CDA. Jakoś tak zawsze mi się trafiało, aby choć jedna gierka przykuła moją uwagę na dłużej - choć pod tym względem nr Specjalny mnie zawiódł (sorry, ale specjalny=wypasiony jak dla mnie).

I Puzonix masz rację - ludzie dorastają i może nie tyle co wyrastają z CDA, ale po jakimś czasie przestają je czytać. A nowi czytelnicy nie są często godnymi następcami tzn. wystarczy spojrzeć na AR, czy Action Maga. Co poradzić, pokolenie dzieci neo, jak dla mnie jedyne wytłumaczenie. Zamiast napisać coś ciekawego lepiej pograć w kij godzin w jakiegoś bezsensownego MMORPG lub pospamować na forum. Trochę szkoda.

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 19, 2008, 08:22:08 »
    Taka jest prawda. Ludzie są coraz głupsi, wraz z rozwojem techniki. W USA zaczęło się to już dawno temu i dzięki temu obecnie przeciętny amerykański trzynastolatek nie wie czy Europa to kontynent, czy państwo...
    Kiedyś nie było kalkulatorów w komórkach i ludzie jakoś liczyli, matura z polskiego nie była wymyślana pod idiotów, a ludzie ją jakoś zdawali. I grafiki fotorealistycznej nie było, a ludzie jakoś grali i nie wybrzydzali (pewnie nawet bawili się lepiej niż dzisiejsze nastolatki, co to muszą mieć w każdej grze pixel sranie i inne fajerwerki).

Jak tak dalej pójdzie, to w ogóle padną czasopisma, bo zaniknie umiejętność czytania...

Offline Wiciu094

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 19, 2008, 09:17:40 »
    No dobra przepraszam czasopismo a nie gazeta. Zaspany byłem trochę i dlatego się pomyliłem. Ja nie muszę mieć tych wszystkich efektów graficznych. Przyznam się że grałem trochę w Tibię ale znudziło mi się. No ale jakby spojrzeć na sprzedaż Crysisa to nie tylko efekty się teraz dla młodych ludzi liczą.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 19, 2008, 21:21:34 »
    Sprzedaz Crysisa jest spowodowana 2 powodami:
    1. Ogolna kiepskosc gry (poza grafika)
    2.Wymagania

A co do CDA, to zauwazalny jest spadek jakosci pelniakow (co puzią zauwzyl) spowodowany Bog wie czym oraz zmeczenie Smugga debilami z AR-u. Nie ma co sie dziwic zreszta biedakowi bo to co wypisuja tamte przyglupy to zakrawa o pomste do nieba (czytaliscie list bodajze Karola o spisku CDA z faszystami i PO ;). Choc na plus mozna im zapisac ze maja w skladzie Tymona ktory wydal nowa plyte xD

Offline Wiciu094

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 19, 2008, 21:49:07 »
    Jedno trzeba AR przyznać. Smuggler nieźle sobie zbija z tych debili. Jeśli chodzi o list Karola to tylko o nim słyszałem. Osobiście bardzo rozbawił mnie felieton Cormaca "Teraz gry są winne otyłości". Zresztą wszystkie felietony w Game walkerze są super.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #89 dnia: Maja 12, 2008, 22:52:55 »
    To chyba będzie odpowiedni do tego temat...

Tak się jakoś ułożyło, że zajmuję się obecnie składaniem Games Corner, czyli kącika o grach komputerowych w Action Magu - czołowym magazynie znajdującym się na płycie DVD czasopisma CD-Action. W Games Corner jest miejsce dla każdej osoby, która chce spróbować swoich sił w recenzowaniu lub pisaniu jakichkolwiek tekstów związanych z graniem. Mimo iż kasy się za to nie dostaje (przynajmniej nie na początku, ale o tym za chwilę), to frajda jest nieziemska, a i fajnych ludzi poznać można.

Aktywni tekściarze Action Maga - czyli także Games Corner - są zapraszani na oficjalne (a nieoficjalnych jest tyle, że hej) zjazdy, gdzie integrują się ze sobą nawzajem i z... ekipą CD-Action. Wierzcie lub nie, ale picie piwa ze Smugglerem, człowiekiem legendą, i naczelnymi największego pisma o grach w Polsce, to niezwykłe przeżycie. Przy czymś takim zwiedzanie samej redakcji pisma jest tylko nudną przechadzką. Wiem, bo byłem, piłem i zwiedzałem. ;)

Action Mag przechodzi teraz zmiany i odkąd Qn'ik został wicenaczelnym CDA, magazyn będzie się coraz bardziej rozwijał. Ruszyły też pierwsze konkursy na teksty. Ma to być dodatkowa motywacja dla autorów. Napiszesz coś fajnego - masz szansę zgarnąć jakąś gierkę. Takie przyjemne z pożytecznym. :)

Wspomniałem też o kasie... Smuggler wiele razy już pisał, że Action Mag jest swojego rodzaju "poligonem doświadczalnym" CD-Action. Jeżeli będą szukać nowych współpracowników lub nawet redaktorów, to z pewnością wezmą piszących do AM pod uwagę. Czy to prawda? Jeśli ktoś z was dokładnie czyta CDA, to zauważył może nowy kącik o modach, prowadzony przez Gregoriusa. Czasami można było znaleźć w CDA jakąś reckę Grega, a teraz ma on swoje stałe dwie strony w piśmie. Tak, Greg, zaczynał od Action Maga. Nie on jedyny zresztą. ;)

Podsumowując - jeśli ktoś z was lubi pisać, chce spróbować swych sił recenzując gry, prezentując je lub pisząc jakieś luźno z nimi związane teksty, to niech śmiało do mnie uderza. Naprawdę gorąco zachęcam, bo można tylko zyskać. :) Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to też śmiało proszę.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2008, 22:54:48 wysłana przez Daedalus »