Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: EURO 2008  (Przeczytany 16689 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Odp: Mecze polskiej reprezentacji
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 11, 2008, 10:59:07 »

@Oktawian
    Cieszy mnie, że są jednak osoby, które nie bluzgają na naszych, nie piszą, że jedźmy do domu bo wstyd. Nie na tym polega bycie kibicem. Mistrzostw nie wygramy, to oczywiste, ale jest dużo słabszych od nas zespołów i jestem pewien, że Austrii i Chorwacji możemy dać radę. Więcej wiary ludzie. Oktawian: tak trzymaj :)

@Jason
    Po twoich wypowiedziach widać, że nie znasz się na piłce. To, że zasiadasz jako 'niedzielny' kibic, żeby wyszydzić błędy naszych, świadczy tylko o twojej ignorancji. Nie kibicujesz? - nie oglądaj. Po co ci ta frustracja? To, że napisałeś "Niemcy grali na światowym poziomie" sprawia, że w kwestii piłki nożnej nie mam o czym z tobą rozmawiać. Równie dobrze mógłbym rozmawiać o Platonie z dwulatkiem. Niemcy grali słabo i z taką grą nie maja czego szukać dalej. Holandia, Portugalia, Włochy, czy Hiszpania mogą ich ośmieszyć co najwyżej. A taki nekrolog jak wstawiłeś, to sobie wstaw po kolejnych dwóch meczach (jeśli będzie taka potrzeba), bo jak na razie jeszcze gramy,

@Emil
    Szum typu "Polacy mistrzami Europy?" w reklamach był i będzie zawsze, bo z tego są pieniądze. Czym maja nas przyciągnąć do tv? Hasłem: "Wracajmy do domu bo wstyd?". Te twoje słowa mnie trochę zirytowały. Wstyd czego? Komu wstyd? Tobie? To im powinno być wstyd, że mają takich zakompleksionych kibiców. Założę się, że gdybyśmy jednak wygrali, to rozpływałbyś sie w zachwytach. Bo nie jesteś kibicem. Prawdziwy kibic jest z drużyną na dobre i na złe. Niezależnie z kim gra i jak słabo.  A obywatelstwa się nie wybiera, choć pewnie wołabyś być teraz Niemcem, bo za nich na razie nie wstyd ;/

@Maroszek
    Lukas Podolski to jest niemiecki piłkarz. Jest w 99% Niemcem. Gdyby grał w Polsce i nie wyjechał do Niemiec, to byłby napastnikiem tej samej klasy co nasi. A jednak niemiecka szkoła zrobiła z niego naprawdę dobrego zawodnika. I jest to tylko ich zasługą. Dlatego jest Lukasem, a nie Łukaszem i nie powinniśmy rościć sobie żadnego prawa do jego osoby z tytułu urodzenia. To Niemcy zrobili z niego piłkarza, to dla Niemców gra. Jest Niemcem i basta.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 11, 2008, 11:45:52 »
    Czyli jestes po prostu zwolennikiem kibicowania bezkrytycznego, wystarczy ze po boisku ganiaja w bialo czerwonych koszulkach i jestes happy? Popieram wszystkich, ktorzy krytykuja polska pilke nozna, bo ta krytyka ma determinowac zmiany, dzieki ktorym w przyszlosci mozemy bez zazenowania zasiasc przed telewizorem i poogladac naszych, co jest faktem jak zauwazyles - na codzien prawde mowiac pilka malo mnie obchodzi - wole grac w siatkowke. Przypadek Podolskiego chyba pokazuje, ze kazdego da sie wytrenowac na dobry poziom, wystarczy zapewnic odpowiednie warunki, ktorych  tutaj brakuje.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 11, 2008, 19:10:11 »
    Jak sam widzisz nic o grze polaków nie powiedziałeś.Uważam , że nawet gdybyśmy byli Wyspami Owczymi i gralibyśmy z Brazylią to i tak powinniśmy wierzyć w swoich.Nie rozumiem tylko dlaczego  Tobie taka wiara ( po twojemu : łykanie haczyka) przeszkadza.Tak jak by to było coś złego.A tak po za tym  z doświadczenia wiem , że  im trudniejszy mecz, tym większe zainteresowanie.
    Czy nie myślisz, że wiara w naszych, że wygrają w tym meczu 5:0 nie jest ślepą wiarą? Żeby było jasne: ja nie mam nic do wspierania naszych i wiarę w nich, wręcz przeciwnie. Chodzi mi raczej o to całe zamieszanie i szum, na którym marketing chce zrobić interes (vide wspomniane już Tyskie czy TP). Ktoś kiedyś użył sformułowania "nadmuchiwanie balonika". Coś takiego było już za czasów "małyszomanii".

Im trudniejszy mecz tym wieksze zainteresowanie - to prawda. W naszym kraju zawsze gdy gramy z Niemcami, ktoś musi wspominać Grunwald albo WW II. Czy to jest normalne?
    http://pl.youtube.com/watch?v=BkgbACAFiBY

Czy ktoś w ogóle miał nadzieje , że wygramy 5:0? A ja cały ten marketing ( wiem o nim zapewne trochę więcej niż Ty, jednym z moich przedmiotów jest "Funkcjonowanie przedsiębiorstw w warunkach gospodarki rynkowej"oczywiście możesz podważyć to co powiedziałem) mam w dupie. Niech sobie zarabiają, niech robią szum! W Austrii i Szwajcarii kilka miesięcy przed euro  nie było takiego entuzjazmu jak u nas dzisiaj ze względu na euro 2012.Dlaczego? U nich działania marketingowe są nie skuteczne? Odpowiedz sama nasuwa się na myśl. W Polsce znajdziesz o wiele więcej kibiców piłki nożnej. Tylko pogratulować firmom Tyskie ,TP za tak udaną reklamę.

Chciałbym tylko dodać , że jeśli nie Tyskie i TP , to znalazło by się 10000 innych firm które wykorzystały by Euro 2008.

@Oktawian
    Cieszy mnie, że są jednak osoby, które nie bluzgają na naszych, nie piszą, że jedźmy do domu bo wstyd. Nie na tym polega bycie kibicem. Mistrzostw nie wygramy, to oczywiste, ale jest dużo słabszych od nas zespołów i jestem pewien, że Austrii i Chorwacji możemy dać radę. Więcej wiary ludzie. Oktawian: tak trzymaj :)
    Dzięki za poparcie.Ja również się cieszę , że nie jestem sam.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 18:37:36 wysłana przez Oktawian »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 12, 2008, 17:06:23 »
    Czyli jestes po prostu zwolennikiem kibicowania bezkrytycznego, wystarczy ze po boisku ganiaja w bialo czerwonych koszulkach i jestes happy?
    Nie popadaj w skrajności. Kurczę ja też od paru lat mało się interesuję piłką nożną, dopiero od tego roku wróciło mi trochę zainteresowanie, ale nie patrzę tylko na błędy naszych, ale również na momenty, kiedy grali dobrze. I w meczu z niemcami były takie momenty. Pierwsze 10 minut było naprawdę nasze, i w drugiej połowie do momentu stracenia drugiej bramki też nasi całkiem nieźle sobie radzili na boisku i mieli przewagę. Oczywiście popełniali też masę błędów, zwłaszcza nasi obrońcy jak zwykle zasypiali na pozycjach i nie patrzyli co robią Niemcy, ale nie można powiedzieć, że przez 90 minut nic dobrego nie robili, że specjalnie podawali do niemców, bo to jest śmieszne.
    Popieram wszystkich, ktorzy krytykuja polska pilke nozna, bo ta krytyka ma determinowac zmiany, dzieki ktorym w przyszlosci mozemy bez zazenowania zasiasc przed telewizorem i poogladac naszych, co jest faktem jak zauwazyles - na codzien prawde mowiac pilka malo mnie obchodzi - wole grac w siatkowke.
    Ale dlaczego ma to być zażenowanie oglądanie naszych? Wogóle co jest żenującego w tym, że nasi wreszczcie grają na mistrzostwach Europy? A po drugie nadmierna krytyka wcale nie determinuje zmian na lepsze tylko na gorsze. Czy Tobie przyjemnie byłoby bez przerwy, niezależnie od tego czy coś robisz dobrze czy źle, wysłuchiwać, że nic nie umiesz, że jesteś zerem i żebyś lepiej nie pokazywał się publicznie, bo od samego patrzenia na Ciebie robi się źle? Wątpię. Zazwyczaj zgadzam się z Twoimi poglądami Jason, ale tym razem nie mogę, bo popadasz tu w skrajny krytycyzm.

ps. Mam nadzieję, że dzisiaj wygramy z Austrią i że nie będziemy grać w takich warunkach jak wczoraj Szwajcarzy z Turkami.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 17:43:16 wysłana przez Arcylisz »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 12, 2008, 21:25:06 »
    Ludzie tacy jak Jason nie mogą się uważać za kibców. Prawdziwy kibic wrzeszczy, że jego drużyna jest najlepsza zawsze... Czy jeśli ygrywa 3:0 z Brazylią, lub przegrywa 5:0 z Wyspami Owczymi. Na tym polega kibicowamie. Jak myslicie, że gdyby same takie Jasony chodziły na mecze to nasi mieliby ochotę grać????? Graliby na pewno o wiele gorzej niż obecnie... WYGRYWAMY NA RAZIE 1:0 Z AUSTRIĄ
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 12, 2008, 21:34:56 »
    "Bóg jest z nami"- I co mam jeszcze dopisać? Słaba gra , ale dobry wynik!:)

Dobre ostatnie 20 min naszego zespołu...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 22:48:07 wysłana przez Oktawian »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 12, 2008, 21:48:03 »
    [...]Jasony chodziły[...]
    Brawa za skladnie-.-

WYGRYWAMY NA RAZIE 1:0
    Gdyby tylko ta bramka byla efektem dobrej gry... ale cuz, widac przynajmniej pewna poprawe od ostatniego meczu, szkoda tylko ze o jakiejs przewadze nie ma co mowic - przeciwnik dalej przechodzi przez obrone gladko i przyjemnie.

Nie popadaj w skrajności.
    No wiec co proponujecie, ciezko tu mowic o braku skrajnosci, skoro wypowiadaja sie tu tylko obroncy, badz krytycy reprezentacji... Prawde mowiac gdyby nie wasza reakcja nie przywiazywalbym do tego wiekszych emocji, bo faktycznie kibicem sie nie czuje, a chcialem tylko wyrazic ze taka gra naszych jaka jest obecnie delikatnie mowiac nie podoba mi sie. Zakladam ze skoro zaeliminowali sie do Euro to powinni pokazac ze sa tego warci poziomem swojej gry, tymczasem prawdopodobnie sa najgorsi w swojej grupie (zobaczymy jak sie zakonczy mecz z Austria, ale juz widac kto pewniej czuje sie na boisku.)

Acha, jeszcze jedno
    Jak myslicie, że gdyby same takie Jasony chodziły na mecze to nasi mieliby ochotę grać?????
    No wlasnie, odpowiedzcie szczerze - czy nasi w ogole pokazuja ze chca grac? Ze sport daje im przyjemnosc, i nie wychodza na murawe z obowiazku, albo co gorsza za kare? Ja bym nie byl taki pewny, o czym juz wczesniej pisalem.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 21:51:19 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 12, 2008, 22:37:50 »
    Gramy w Mistrzostwach Europy ale jako drużyna nie gramy dobrze. Wygrywamy z Austrią, wielu z Was powie, że zasłużenie. Zastanówcie sie co by było  gdyby zamiast Boruca stanął inny bramkarz? Nadal by było 1:0? Dopóki Roger z nami nie był to nic nie pokazywaliśmy. Teraz gramy bo zawsze coś ciekawego pokaże, czymś zaskoczy... Błędy obrońców, momenty zawachania nie pozwalają nam na normalną grę. Spytacie jak ma wyglądać normalna gra? Dla przykładu mecz Holandia-Włochy.
    Co do Podolskiego, on sam twierdzi iż ma polskie serce, więc o czym tu dyskutować?
    Puzonix, czyli jak ktoś nie jest kibicem to znaczy, że jest gorszy? Czy może nie zasługuje na własne zdanie?
    No i przy rzucie karnym Boruc nie miał nic do gadania. Piękne zachowanie naszych obrońców i tym razem Boruc nam **** nie uratował...

@Down
    O to chodzi, że były potrzebne :)
    Gdybyśmy wygrali ten mecz i późniejszy a Austria zremisowała z Niemcami (dośc prawdopodobne po wygranej Chorwacji z Niemcami) to byśmy wyszli dalej... Teraz to już raczej nie wyjdziemy
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 23:08:58 wysłana przez Haldir »
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 12, 2008, 22:48:17 »
    W drugiej polowie reprezentacja chyba wziela sobie do serca wszelkie nazekania i wkoncu pokazala jakas sensowna gre, pytanie dlaczego tak pozno - czyzby nie mieli rozgrzewki?...-.- No ale zeby w szczytowej formie nie strzelic bramki tak rozbitemu zespolowi jaka byla austria pod koniec? Tu wychodzi ta roznica poziomow... A ten karny - coz, prawde mowiac na co nam te 3 punkty skoro chorwacja i niemcy zarezerwowali juz sobie 2 pierwsze miejsca.

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 12, 2008, 23:29:13 »
    A może mi ktoś powiedzieć gdzie był słynny z eliminacji Ebi Smolarek? Bo ja go tylko w przerwie meczu w reklamówce telewizora LCD widziałem. Przez pierwsze 20 minut znowu graliśmy tak dobrze jak za Janasa-czyli grał Boruc vs Austriacy. A najlepsze było jak  Wasilewski wysunął jakiemuś Austriakowi i gdyby nie Artur to by zaliczył asystę. Powiem szczerze że do strzelenia pierwszej bramki przez Rogera to płakałem z rozpaczy. Bo nasi nawet nie biegali tylko się patrzyli. No ale dosyć tej krytyki bo trzeba przyznać że w drugiej połowie graliśmy bardzo dobrze. Z drugiej połowy najlepsze było jak Roger ojechał trzech Austriaków i dużo mu nie brakowało do wejścia w pole karne bo niestety na czwartym się zatrzymał. Moim zdaniem karnego po prostu nie powinno być.  Strachan żeby się pozbyć Boruca musiał by upaść na głowę.

A niby gol dla polakow powinien byc uznany? hmm cos za cos, mam wrazenie ze sedzia w przerwie zobaczyl ze popelnil blad i staral sie jakos zrewanzowac, mimo ze w chamski sposob

No to już nie mógł się zrewanżować kiedy indziej? Na przykład kiedyś na jakimś towarzyskim meczu. Może i gol polaków nie powinien być uznany ale jedno jest pewne gdyby nie nasz bramkarz to było by pewnie 3:0 dla Austrii już w 15 minucie meczu.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 23:42:59 wysłana przez dagoth »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 13, 2008, 11:15:49 »
    Abstrahując od waszej dyskusji, pokrótce moje spostrzeżenia:

1. Z taką grą jak przez pierwszą połowę nie mamy NAJMNIEJSZYCH szans na pokonanie Chrowacji, bo jest to drużyna dużo lepsza od Austrii i znacznie bardziej zorganizowana.
    2. Mariusz Jop powinien zostać dożywotnim murzynem Boruca, bo zwykłe 'dziękuję' nie wystarczy.
    3. Krzynówek się starzeje.
    4. Smolarek jest za słaby fizycznie i za malutki na wysuniętego napastnika
    5. Saganowski i Roger grali za całą drużynę, a ciężko w dwóch zrobić coś sensownego w ofensywie.
    6. Bramka była ze spalonego, ale kogo to obchodzi?
    7. Sędzia-chuj

Na awans już nie mamy szans, bo Austria ma 0,0% na pokonanie Niemców. Chorwaci nas zmasakrują. Ale co z tego? I tak będę oglądał i wierzył w cuda, bo to w końcu piłka nożna :)

Dzisiejsze typy:
    Włochy - Rumunia 2:0
    Holandia - Francja  2:1 lub 3:2

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 13, 2008, 14:25:50 »
    Na awans już nie mamy szans, bo Austria ma 0,0% na pokonanie Niemców. Chorwaci nas zmasakrują. Ale co z tego? I tak będę oglądał i wierzył w cuda, bo to w końcu piłka nożna :)

I to jest postawa kibica :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 13, 2008, 15:17:48 »
    Na awans już nie mamy szans, bo Austria ma 0,0% na pokonanie Niemców. Chorwaci nas zmasakrują.
    No tu się nie zgodzę. Z Chorwacją mamy szansę wygrać, bo jest duże prawdopodobieństwo, że Chorwaci sobie ten mecz odpuszczą. Mają zapewniony awans, mogą sobie pozwolić na przegraną, trener więc na pewno nie wystawi najsilniejszego składu. W tym nasza nadzieja.

Austria też ma szansę wygrać. Są dobrzy kondycyjnie, mogą walczyć cały mecz. W piłce nożnej nigdy nic tak do końca nie wiadomo. No a jeśli będzie będzie podobnie nastawiony, jak ten wczorajszy... :P

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 13, 2008, 22:16:47 »
    Niech ktos sie wypowie, czy to jest normalne? Czy to sa wlasnie CI Prawdziwi Kibice?:/ http://www.protest2008.pl/
    Co za kraj, zeby tak sie klocic o te 3 punkty ktorymi i tak swiata bysmy nie zwojowali, w dodatku nikt sie nie kloci ze nasz pierwszy gol padl po spalonym.

PS: gwoli scislosci, nie chodzi mi o samo wprowadzenie sedziego technicznego, bo to akurat calkiem dobra innowacja, tylko o to Swiete Oburzenie jakie dzisiaj panuje doslownie wszedzie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2008, 22:21:08 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Maroszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 13, 2008, 22:20:50 »
    Widziałem jak chorwacja rozniosła kartoflarzy, są szybcy, ale trza wierzyć, jednak choć rozczarowanie boli, to po meczu z Austrią osobiście czuję sie podbudowany, przynajmniej lepiej jak z Niemcami.

Ps proszę nie wieszać na mnie kotów, bo piłką zajmuje się tylko w mistrzostwa ( znam zawiść kibiców, gdyby ona napędzałą piłkarzy to by latali :D )