Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221996 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG&Strategus
    « Odpowiedź #1710 dnia: Lipca 14, 2012, 20:38:00 »
    Usuniecie moda, reinstal M&B i ponowne wrzucenie cRPG ? Ew. szybsze (choć nie tak pewne) sprawdzenie spójności plików na steam.

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1711 dnia: Lipca 16, 2012, 15:19:10 »
    Usunąłem lokalną zawartość i zainstalowałem od początku. Spróbowałem tylko czystego bez moda. Problem nie ustąpił. O co kaman?

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1712 dnia: Lipca 17, 2012, 06:17:38 »
    Usunąłem lokalną zawartość i zainstalowałem od początku. Spróbowałem tylko czystego bez moda. Problem nie ustąpił. O co kaman?
    Specem nie jestem ale wygląda na problem z Twoją kartą graficzną,ewentualnie mogłeś coś zmieniać z pamięcią.Daj znać czy coś ostatnio zmieniałeś,możesz również dodać jaki masz sprzęt.W każdym razie nie wygląda to na problem z Warbandem,tym bardziej cRPG.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #1713 dnia: Lipca 18, 2012, 17:28:27 »
    Jaka jest najnowsza wersja , bo wyskakuje mi , że jest nowsza wersja ?

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1714 dnia: Lipca 18, 2012, 22:09:05 »
    Jaka jest najnowsza wersja , bo wyskakuje mi , że jest nowsza wersja ?

Odpalasz przez  lanuchera? Jeśli tak to naciśnij repair może pomoże :D

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #1715 dnia: Lipca 19, 2012, 11:42:22 »
    Odpalasz przez  lanuchera? Jeśli tak to naciśnij repair może pomoże :D

Kilka stron temu pisałem , że luncher nie działa ! Wtedy Inco (chyba on) pomógł mi wrzucając pliki cRPG na chomikuj.pl , ale ściągnąłem nowszą wersję tego moda i przy wchodzeniu na serwer wyskakuje mi , że jest nowsza wersja !

Offline Morfeusz5555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1716 dnia: Sierpnia 08, 2012, 23:24:22 »
    Zapytam dobrzy ludzi, czy też macie problem w CRPG z zacinaniem się obrazu? Co jakiś czas, obraz mi się zatrzymuje na jakieś 4s. Zazwyczaj jak ruszy to już leżę martwy, albo chodzę ledwie żywy. Strasznie to irytujące. Pingi mam na poziomie 50. Z pewnością macie jakąś dobrą radę więc pomocy. Nie wiem nawet jak to nazwać fachowo w wyszukiwarce.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1717 dnia: Sierpnia 09, 2012, 01:37:07 »
    Zapytam dobrzy ludzi, czy też macie problem w CRPG z zacinaniem się obrazu? Co jakiś czas, obraz mi się zatrzymuje na jakieś 4s. Zazwyczaj jak ruszy to już leżę martwy, albo chodzę ledwie żywy. Strasznie to irytujące. Pingi mam na poziomie 50. Z pewnością macie jakąś dobrą radę więc pomocy. Nie wiem nawet jak to nazwać fachowo w wyszukiwarce.

Kup lepszy komputer :)

Offline Morfeusz5555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1718 dnia: Sierpnia 09, 2012, 06:36:08 »
    Parametry kompa tu nie mają nic do tego, więc taką pomoc sobie daruj. Wszystko ustawione mam na max i pływa. Jedynie w sieci w CRPG się zatrzymuje obraz. Nie tnie, tylko co jakieś 15-20 sec zatrzymuje na 3-5 sec.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1719 dnia: Sierpnia 10, 2012, 05:58:06 »
    Parametry kompa tu nie mają nic do tego, więc taką pomoc sobie daruj. Wszystko ustawione mam na max i pływa. Jedynie w sieci w CRPG się zatrzymuje obraz. Nie tnie, tylko co jakieś 15-20 sec zatrzymuje na 3-5 sec.
    Większość z nas mimo dobrego sprzętu ma podobne problemy,tyle że zdarza się to na początku rundy-zaraz po respownie.Ciężko stwierdzić co tam się złego dzieje.Ustaw sobie w głownym menu wyświetlanie "klatek na sekunde"(fps),dołóż do tego default settings w grafice i zobacz co się będzie działo.
    Jeżeli podczas gry jesteś na TS,sprawdż " Client connection info" i sprawdzaj czy czasem nie gubisz pakietów.
    Troszke za dużo opcji aby stwierdzić ocb.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Piwa: -11
    • Znany jako Ehmir!!!
    « Odpowiedź #1720 dnia: Sierpnia 10, 2012, 12:08:22 »
    Morfeusz miałem podobnie ,ale już tak nie mam nie pamiętam co zrobiłem. Ale radze ci podczas tego zacięcia nic nie klikać bo to jeżeli byś kliknął np"w" to wtedy pójdziesz w odwrotną stronę. Postaram się przypomnieć co ja wtedy zrobiłem.

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1721 dnia: Sierpnia 10, 2012, 17:22:23 »
    Miałem ten sam problem. Zdarzało się, że na początku rundy gra zacina się, obraz stoi w miejscu i nagle CYK - gra łaskawie się odblokowuje - z tym, że w tym momencie wrogi kawalerzysta zrobił 1,5 sekundy temu z mojej głowy rozciętego arbuza.
    Także nie mogłem znaleźć rozwiązania tego problemu. Od jakiegoś czasu przed rozpoczęciem gry zacząłem wyłączać wszelkie gg i inne zbędne na daną chwilę programy. Nie znam się ale wydaję mi się, że "problem" pojawia się rzadziej.

Offline Morfeusz5555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1722 dnia: Sierpnia 15, 2012, 21:09:32 »
    Mam wszystko powyłączane, co dodatkowo mogłoby obciążać łącze. Odinstalowałem antyvirusa, ale nadal jest to samo. Daniel, będę wdzięczny jak przypomnisz sobie co zrobiłeś po czym problem zniknął.

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Piwa: -11
    • Znany jako Ehmir!!!
    « Odpowiedź #1723 dnia: Sierpnia 16, 2012, 10:52:15 »
    Ja nie grałem dawno na c-RPG ale jak grałem to antywirusa avasta miałem włączonego ,steam , i chamaczi.Ale mi nadal taksamo chodziło jak miałem włączonego i wyłączonego.Miałem niedawno podobny problem na NI gdzie mi się gra po czasie wyłączała i zrobiłem aktualizacje i działa wszystko.
    Tobie radzę zainstalować jeszcze raz  c-RPG albo zrobić aktualizacje (Jeżeli ich nie robiłeś).

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #1724 dnia: Sierpnia 16, 2012, 10:55:19 »
    Wyłącz połączenie Hamachi, w panelu admina>połączenia sieciowe, a jeżeli nie działa żaden serwer to musisz zmienić pewną literkę w pewnym pliku w moich dokumentach, ale to już poszukaj sobie na TW.