Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222788 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG&Strategus
    « Odpowiedź #1695 dnia: Czerwca 16, 2012, 10:24:25 »
    tak, zwiększa, bo broń drzewcowa to też broń biała. ; )
    MJ

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #1696 dnia: Czerwca 16, 2012, 16:41:39 »
    Te naprawianie..... więcej tracę niż zarabiam. Naprawa konia bojowego 4 tys. Naprawa jest jak mi go zabiją czy regularnie co jakiś czas trzeba naprawić ?
    I jeszcze coś, ile jest expa i golda za zabicie? Aha i co jest lepsze : Polearmy czy 2H Bo mam za 2mln exp nową generacje i nie wiem czy ulepszać elegant poleaxe czy danish greatsword. Co mi radzicie ? może jakąś inną broń z tych "gatunków" ? Lecz przede wszystkim : 2H czy poleaxe.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2012, 23:33:39 wysłana przez LeperMessiah »
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1697 dnia: Czerwca 20, 2012, 17:08:03 »
    Mam taki dziwny problem. Podczas noszenia pewnych helmów i wyrzucania broni hełm ten cofa się do tyłu. O co chodzi?

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1698 dnia: Czerwca 22, 2012, 05:52:59 »
    Te naprawianie..... więcej tracę niż zarabiam. Naprawa konia bojowego 4 tys. Naprawa jest jak mi go zabiją czy regularnie co jakiś czas trzeba naprawić ?
    I jeszcze coś, ile jest expa i golda za zabicie? Aha i co jest lepsze : Polearmy czy 2H Bo mam za 2mln exp nową generacje i nie wiem czy ulepszać elegant poleaxe czy danish greatsword. Co mi radzicie ? może jakąś inną broń z tych "gatunków" ? Lecz przede wszystkim : 2H czy poleaxe.
    Naprawa...im dluzej trwa bitwa tym zwieksza sie % za naprawe calego Twojego EQ,choc po ostatnich zmianach co nie co moglo sie zmienic.Sprawdz co wprowadzily ostatnie patch'e,mnie osobiscie malo to obchodzi.
    Tylko gdy startowal cRPG byla opcja nabijania golda i expa za zabicie,lub tez przebywanie(majac niski lvl) w poblizu "koksow".Obecnie zalezne jest to od calego Teamu,jak i rowniez od Ciebie.Wygrywajac runde,zwieksza sie Twoj mnoznik,ktory moze wzrasnac do x5(sam juz sobie przelicz).
    2h czy pole?Na poczatku posta,zalisz sie na koszta zwiazane z naprawa konia...naprawde nie wiem jak Ci odpowiedziec:D
    Mam taki dziwny problem. Podczas noszenia pewnych helmów i wyrzucania broni hełm ten cofa się do tyłu. O co chodzi?
    Jakich helmow?I po cholere wyrzucasz bron?
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #1699 dnia: Czerwca 22, 2012, 10:38:48 »
    Po prostu niedługo bd miał kolejną generację i profesja konnego mi zbrzydła. Zamierzam mieć albo 2H, ablo polearm. I nie wiem co jest lepsze ;p Kupiłem Danish Greatsworda i Elegant Pol. Obiema Broniami gra mi się dobrze. I teraz pytam o radę : co jest lepsze 2H czy Polearm. Ogólnie. Jaka broń z nich jest najlepsza (wiem że nie można wyłonić NAJLEPSZEJ bo np katana jest szybsza a słabsza a Danish Gr. ma większe DMG, jest dłuższy, ale  wolniejszy ). Cenię sobie długość, DMG ok 40-stu paru a szybkość może być trochę mniejsza (ok 93-4). I  co wzrosłoby jakbym ulepszył Elegant P. i Danish Gr.
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1700 dnia: Czerwca 22, 2012, 13:54:33 »
    Najlepsza broń: mózg gracza...

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #1701 dnia: Czerwca 22, 2012, 14:56:27 »
    Tak, od skilla gracza zależy czy będzie dobrze zabijał itd ale tym nie trzeba się martwić bo jeśli chodzi o 2H to na nditions duel serwer przebywałem naprawdę często (native) . Jednak w tego moda nie gram długo i nie chciałbym potem żałować że wybrałem tą broń a nie inną. Oczywiście że wybór należy do mnie, ale chciałbym zobaczyć co na temat polearmsów i 2H sądzą inni.
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1702 dnia: Czerwca 23, 2012, 02:08:13 »
    imho 2h są najlepsze, a głównie chodzi tu o animacje i ich zasięg(większy niż pole) oraz to, że chyba są najłatwiejsze do obcykania, żeby jako tako fragować. Ostatnio usunęli polestaggera, więc tym bardziej pole są gorsze. Ale najdroższe pole mają bonus przeciw tarczom, to trochę rekompensuje
    jak chcesz długość i dmg to flamberg :P ale to taki pół 2h pół pole, dziwnie się tym gra... jak nie danish, to no dachi, war cleaver albo sword of war, ale ma słabszy dmg. A przy claymorze jednak czuć, że ma te 117, a nie 120+ długości... z pole'i imho great long axe jest świetny, ale trochę krótki, german poleaxe też spoko.

Offline Tot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1703 dnia: Czerwca 23, 2012, 06:15:07 »
    I  co wzrosłoby jakbym ulepszył Elegant P. i Danish Gr.

Nie heirloomuj ani jednego ani drugiego, bo na markecie gdzie nie rzucisz kamieniem to ktos chce opchnac. Sprzedaz samego punktu heirlooma = 600k, Masterwork (czyli +3) Danish na markecie = 1000k (tak, ostatnio ktos kupil w tej cenie) badz nieznacznie wiecej.

Jesli juz masz cos heirloomowac dla siebie to zbroje. A jak totalnie jestes uparty na bron to cos, co potem bedzie mozna korzystnie sprzedac, np. German GS, Sword of war albo normalny poleaxe.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1704 dnia: Czerwca 23, 2012, 08:34:24 »
    Przeszukuje już trochę ten temat i nic nie mogę znaleźć, za dużo stron jednak. Może mi ktoś opisać co to jest role : alternate, type :regular, jak to działa, co to zmienia et cetera. Druga sprawa to generacja, co ona daje i jak ją można zrobić. Mam już 30 lvl.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1705 dnia: Czerwca 23, 2012, 09:22:49 »
    Gdz osiągniesz 31 level będziesz mógł zrobić retaira. Twoje statystyki i level zostaną wyzerowane, w zamian dostaniesz loompointa, którego możesz sprzedać na markecie bądź ulepszyć jakiś przedmiot. Twoja generacja zwiększy się o jeden poziom, to oznacza, że dostaniesz bonus do expa +30 za tick.

Role: Main - twój główny charakter, tylko on ma dostęp do marketu, tylko nim możesz zarządzać na mapie Strategusa jak i walczyć w Strategusowych bitwach.
    Role: Alternate - każdy kolejny charakter stworzony po tym głównym. Bez udogodnień opisanych wyżej.

Type: Regular - oznacza to że rozwijasz swój charakter normalnie, level po levelu.
    Type: Skip the fun [nie wiem czy taki zapis widnieje, bo nigdy nie korzystałem] - możesz od razu wskoczyć na level 30 i dostajesz 10k złota, ale nie możesz dalej levelować. Nie można cofnąć tej decyzji.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1706 dnia: Czerwca 23, 2012, 09:41:03 »
    Dziękuję Ci serdecznie o to właśnie mi chodziło. Czy jest jakaś możliwość nadania "Main" mojemu bohaterowi na którym gram prawie cały czas, pierwsza postać jest usunięta już dawno i nie grałem na niej zbyt dużo.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1707 dnia: Czerwca 23, 2012, 12:24:20 »
    Gdzieś powinna być taka opcja. Poszukaj.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #1708 dnia: Czerwca 23, 2012, 15:55:25 »
    Ok dzięki . No to chyba jednak sprzedam ten punkt ;)  600 k za takie coś ;O 
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1709 dnia: Lipca 14, 2012, 19:37:35 »
    Ratujcie dobrzy ludzie! Grałem w tygodniu na oblężeniu i w pewnym momencie obraz stanął,komputer się zaciął. Nie pomogło zrzucenie gry na pulpit,ctrl+alt+del,kompletnie nic. Musiałem odciąć prąd. Po odpaleniu na nowo komputer nie chciał zatrybić,niby chodził ale nie odpalał Windows,oprócz tego w pewnym momencie miałem niebieski ekran z jakimś tekstem o awarii systemu. W końcu komputer wystartował ale gra już nie chce chodzić. Na początku zrobiłem repair na Launcherze coś tam ściągnęło ale nic nie pomogło. Odpalam grę zaczyna lecieć deszczyk po czym jak zawsze cisnę Esc,aby sobie podarować wstęp no i wtedy wyrzuca grę na pulpit...Myślałem,że to problem cRGP ale z Nativem jest to samo. Mam wersje steamową i nie wiem jak ten problem ogarnąć. Ma ktoś może jakiś pomysł co zrobić w tym momencie? Dziękuję za pomoc,pozdrawiam.Obi.