Gazi, nie rozumiesz tego moda, i narzekasz zamiast starać się zrozumieć.
Nie wiem czy udało Ci się już wejść na swoje konto na stronę (zalogować się).
Ważną rzeczą którą inni pomineli jest fakt, że hasło dostajesz tylko wtedy jak pierwszy raz wszedłeś na serwer (zapewne nie zwróciłeś uwagi na czerwony napis krzyczący: "przeczytaj mnie", może nie znasz w ogóle angielskiego..., no nie ważne)
Żeby hasło "zresetować", czyli dostać nowe wejdź na serwer np jeden z tych:
EU_cRPG_1
EU_cRPG_2
EU_cRPG_3
EU_cRPG_4
EU_cRPG_5
Po zrespieniu się naciśnij Q M P S (po kolei w 1-2 sekundowych odstępach czas),
(Po naciśnięciu Q pojawia Ci się menu, i kolejne litery to przejście do kolejnych opcji)
Wtedy pojawi Ci się na ekranie napis Twojego loginu i hasła w postaci LOGIN/1234 (1234 - to hasło, występuje zawsze w postaci liczby 4 cyfrowej)
Za pomocą tych danych logujesz się na stronie c-rpg.net
Tam kupujesz sobie zbroje i broń oraz możesz tu przydzielać swoje nowo zdobyte punkty
Tu masz kalkulator do punktów (jak będziesz ustalał sobie skille w kalkulatorze ustalaj je najlepiej dla postaci 30LVL bo taką szybko się wbija):
http://infinitum.dyndns.org/crpg/calc.htm Przykładowy "build" na rycerza używającego broni dwuręcznej:
Attributes
Strength: 21
Agility: 18
Skills to attributes: 8Skills
Ironflesh: 4
Power Strike: 7
Athletics: 6
Weapon Master: 6
WPF
Two Handed: 156
Co kolejny wbity lvl dostajesz 1 'skill' i 1 'Attribut'
Jak masz 2 skille wolne możesz je zamienić na 1 atrybut, oraz na odwrót, 1 atrybut na 2 skille.Od 10 lvl gra już może sprawiać frajdę (10 lvl przy mnożniku x1 wbija się około 2 godziny)
od 20 lvl jak masz skilla to bez problemu zabijesz każdego kto skilla nie ma.(wbija się na mnożniku x1 około 10 godzin w grze)
do 30 lvl (taki ma większość graczy potrzeba już trochę dłużej pograć - ale już grasz i w miare umiejętności zabijasz)
Jak wbijesz 31 lvl możesz zrobić tzw retire (czyli znów grasz od 1 poziomu, dostajesz ciut więcej expa co minute) - proponuje Ci zrobić, bo na bank coś spieprzysz z przydziałem umiejętności i atrybutów
Czas potrzebny musisz podzielić, bo nie jest możliwe, byś ciągle grał na x1 (mnożnik dostaje sie, jak Twoja drużyna wygrywa i wynosi maksymalnie x5)
wbicie 32 lvl to +/- 2 razy więcej czasu trzeba co wbicie 31 lvl,
wbicie 33 lvl to około 4 razy więcej niż wbicie 31 lvl
wbicie 34 lvl to około 8 razy więcej niż wbicie do 31 lvl
wbicie 35 lvl to około 15 razy więcej niż wbicie 31 lvl
Mało kto ma lvl 33, 34, a już tylko garstka graczy ma 35
(może i ktoś ma 36 ale to nie dyskusja o tym)
Więc reasumując duża większość graczy ma lvl od 1 do 30, bo po uzyskaniu 31 robią wspomnianego retire.
Znajdź sobie jakiegoś kolegę z którym grałeś w Native który gra/grał w cRPGa żeby Ci powiedział co i jak, bo jest kupa szczegółów których nie da się odpisać w tak długim poście jak mój.
Po prostu graj i poznawaj nowe rzeczy.
(Jeżeli ten tekst jest dla Ciebie pomocny, to przy Twoim pierwszym heirloomie pamiętaj o mnie)