Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222011 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #1275 dnia: Sierpnia 05, 2011, 09:41:25 »
    Powiem to tak:

A tak na poważnie to 35% sukcesu to dobry lvl + dobry build postaci. Na resztę składa się skill oraz polepszone [loomy] itemy...

Z resztą, musisz wypracować swoją technikę. Tak będzie najlepiej. Pójdź na duele, powalcz z ludźmi i ew. po przegranym pojedynku pomyśl co zrobiłeś źle. Ta metoda jest bardzo, ale to bardzo skuteczna, uwierz mi. Trzymam kciuki!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1276 dnia: Sierpnia 05, 2011, 14:14:48 »
    No właśnie, propo tego.  Zapisuję się na bitwę, mam status: pending, potem wchodzę do tej bitwy i nie mogę dołączyć do drużyny, do której się zapisałem, do drugiej też nie. Co zrobić?

Raczej nikt nie przyjmie cię na bitwę jeżeli nie jesteś we frakcji. Musisz dołączyć do którejś z nich, wyrobić sobie reputację i dopiero wtedy możesz liczyć na przyjęcie cię. Do tego niezbędna jest też znajomość Angielskiego bądź Rosyjskiego (właściwie tylko na bitwach Grey Order nie musisz znać języków obcych;P) bo obecność na TS to podstawa. Generalnie zabawa w bitwy nie jest prosta, nikt nie weźmie cię ot tak, bo zazwyczaj jest kilkuset chętnych i kilkadziesiąt miejsc.

Tak więc: chcesz grać w STRATEGUSIE? Dołącz do frakcji;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline BreakIn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1277 dnia: Sierpnia 05, 2011, 15:46:51 »
    To sobie poradzę bez tego... Tylko że widziałem nieraz kolesi bez frakcji co jakoś uczestniczyli, poza tym nawet jak jestem pierwszym co się zgłasza to mają to gdzieś, a taki słaby nie jestem... Ogarniam manuala + feinty i holdy, czasem mi chamber wyjdzie... PS. Większość z tych co uczestniczą w tych bitwach znam, a się za mną nie wstawiają, mimo że wiele razy ich pobijałem(nie żebym się chwalił). Pozostaje mi twierdzić, że Anglicy są niewdzięczni(raz była bitwa gdzie było przynajmniej 15 osób którym wcześniej pomogłem), a i tak nie zostałem przyjęty. Cóż, obejdę się bez bitew, mogę posiedzieć na spekcie.
    (click to show/hide)

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1278 dnia: Sierpnia 05, 2011, 15:49:05 »
    Fakt, że musisz znać angielski, nie znaczy, że w warbanda grają sami Anglicy.

Co więcej, raczej spotkasz Francuzów (Pecores, HRE) czy Rosjan (Druzhina), niż Anglików :) Więc to do nich pretensje :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1279 dnia: Sierpnia 05, 2011, 16:00:57 »
    HRE (Holy Roman Empire) to Niemcy.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1280 dnia: Sierpnia 05, 2011, 16:16:29 »
    Mój błąd, nie mam rozeznania jeszcze :x

W każdym razie nie Anglicy :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1281 dnia: Sierpnia 05, 2011, 18:10:08 »
    To sobie poradzę bez tego... Tylko że widziałem nieraz kolesi bez frakcji co jakoś uczestniczyli, poza tym nawet jak jestem pierwszym co się zgłasza to mają to gdzieś, a taki słaby nie jestem... Ogarniam manuala + feinty i holdy, czasem mi chamber wyjdzie... PS. Większość z tych co uczestniczą w tych bitwach znam, a się za mną nie wstawiają, mimo że wiele razy ich pobijałem(nie żebym się chwalił). Pozostaje mi twierdzić, że Anglicy są niewdzięczni(raz była bitwa gdzie było przynajmniej 15 osób którym wcześniej pomogłem), a i tak nie zostałem przyjęty. Cóż, obejdę się bez bitew, mogę posiedzieć na spekcie.

I myślisz że jak raz kogoś położyłeś to od razu cię zapamięta?

Jeżeli założymy że gracz ginie przeciętnie raz na 2-3 minuty a w grę przegrał 1000h to pomyśl ile razy już zginął...to nie jest takie proste...choćbyś był i największym wymiataczem to bez frakcji raczej nie dasz rady...a samo ogarnianie manuala czy holdów to w bitwach zdecydowanie za mało;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Sierpnia 05, 2011, 18:21:59 »
    A właśnie że anglicy (Templar, Camels, Acre, Chaos). A zresztą, nie będę tego ciągnął, po prostu dam sobie spokój z bitwami.
    (click to show/hide)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1283 dnia: Sierpnia 05, 2011, 18:37:53 »
    A właśnie że anglicy (Templar, Camels, Acre, Chaos). A zresztą, nie będę tego ciągnął, po prostu dam sobie spokój z bitwami.

Templar? Podupadająca frakcja, obecnie w strategusie nic nie znaczy.
    Camels? Stosunkowo nowa i słaba frakcja, nie znaczą obecnie zbyt wiele.
    Acre? Za mało ich do organizowania WIĘKSZYCH bitew (tj. najwyzej wioskę podbiją)
    Chaos? Co to w ogóle jest? Nie znam.

Podałeś mało liczne frakcje, myślisz że dzięki nim zapewnisz sobie udzial w każdej bitwie?
    BTW  chyba najważniejszymi angielskimi frakcjami są Shogunate i Mercs. Risen i STR chyba też, ale do nich nie mam pewności. 22nd także, ale ich nie ma ich zbyt wielu.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1284 dnia: Sierpnia 05, 2011, 18:53:10 »
    Btw, Shogunate się rozpada. Część graczy założyła nowy clan "Bizantium", 2 do merców poszło a część pozostaje niezrzeszona...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1285 dnia: Sierpnia 05, 2011, 19:32:15 »

Camels to są TURCY. TURCY nie ANGLICY.

CHAOS to ludzie z Ameryki Północnej - USA i Kanady. Nie Anglicy.

ACRE są klanem międzynarodowym z bardzo małym odsetkiem Brytyjczyków.

Jedynie Templarzy składają się w dużej mierze z Anglików ale to też jest około 50%.

Prawda jest taka że jedynie trzy społeczności trzymają się w miarę blisko siebie:

Jedna z nich to Turcy.

Druga to Rosjanie z małym odsetkiem Ukraińców, Białorusinów, Łotyszów, Mołdawów i Kazachów.

Trzecią są Polacy.

Są też mniej zorganizowane społeczności jak:

Niemcy

Francuzi

Amerykanie i Kanadyjczycy.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #1286 dnia: Sierpnia 05, 2011, 23:18:18 »
    Co polecacie z broni zajmujących 1 slot dla łucznika?
    - Mace (krótkie, ale ma dobrego kopa + obrażenia obuchowe)
    - Military Sickle (trochę dłuższe od Mace niższe obrażenia, ale kłute)
    - Langes Messer (długie, szybkie, obrażenia cięte)

Mam 5 ps.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1287 dnia: Sierpnia 05, 2011, 23:21:43 »
    A co ci bardziej pasuje ? Osobiście polecam mackę, masz szansę obalić kolesia, dodatkowa szansa od losu.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1288 dnia: Sierpnia 06, 2011, 09:34:40 »
    Jak masz 5 ps to bierz spiked mace, 35% szans na obalenie przeciwnika i nie ma -pkt. do puszek, ponieważ jest to obuch... A zresztą ta broń ma swój klimat :P

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1289 dnia: Sierpnia 06, 2011, 09:42:00 »
    Bierz Mace'a. Jest najtańszy, a co za tym idzie, będzie mniejszy upkeep. Sickle ma kłute, ale odbija się od puszek. Messer jest cholernie drogi i w porównaniu do Mace'a, może i jest lepszy, ale ma obrażenia cięte, a Mace nie odbija się praktycznie od puszek (skrajne przypadki) i może gościa obalić. Pamiętaj o tym, że szansa na obalenie diametralnie wzrasta kiedy uderzysz delikwenta w baniak.

Pozdrawiam!