Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222793 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #1245 dnia: Sierpnia 01, 2011, 18:04:20 »
    LOL?... A to na wszystkich generacjach [loomach] czy tylko na 1 genie, tak dla początkujących ??
    Do 25 levelu 1 generacji nie pobiera kasy.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1246 dnia: Sierpnia 01, 2011, 20:59:30 »
    Widziałem kiedyś na tym forum jakies poradniki, buildy ale nie moge nic znalesc, macie cos pod reka ? czytalem jedynie poradnik z forum crpg, za duzo informacji to tam nie ma. Przy okazji jeszcze zadam pytanie. Ile razy można resetować statystyki, co to jest generacja ?

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1247 dnia: Sierpnia 01, 2011, 23:05:39 »
    Co do buildów, wejdź na stronę Grey Order'owską. Jest to pierwszy temat na głównej stronie, więc nie powinieneś mieć problemów z jego odnalezieniem.

Statystyki możesz resetować do woli - resetujesz na lvl'u 15, spowrotem nabijasz lvl 15 i tak w kółko. Osobiście sądzę, że należy najpierw porządnie build przemyśleć, bez jakiś beznadziejnych zmian później - każde takie rozdanie oddala Cię od 31 lvl'a.

Nawiązałem do 31 lvl'a - jest to związane z generacją. Sama "generacja" (ang. generation dla tych mniej kapujących) jest jedynie numerkiem na stronie. Już ważniejsze jest to co generacja daje - daje możliwość ulepszenia danego przedmiotu o jeden poziom w górę, a istnieją trzy. Chciałbym Was ostrzec, że można heirloomować (ulepszać) jedynie takie rzeczy, które dana postać w danym czasie może używać. Jest to bardzo ważne i radziłbym zapamiętać dla tych osób, które ciężko kapują, aby nie było później pytań typu "A czego nie mogę tego ulepszyć?". Wracając do plusów generacji to jest właściwie jeszcze jeden - dodatkowe doświadczenie otrzymywane przy mnożniku. Po patchach, do mnożnika x1 co generację dostaje się dodatkowo 30 exp'a (oczywiście się to mnoży). Kiedyś dostawało się chyba dodatkową setkę. Jeżeli masz jakieś pytania - wal - odpiszę jak będę miał cierpliwość i możliwość. :p

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1248 dnia: Sierpnia 02, 2011, 00:12:38 »
    Dzięki za odpowiedź, dobrze to wytłumaczyłeś. Reasumując jeżeli mam teraz 22 lvl i go zresetuję będę mógł cały czas expić do maxymalnie 25 lvl a potem resetować - nie będę tracić kasy na naprawy ( od 25 lvla ) i tak w kółko ?

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1249 dnia: Sierpnia 02, 2011, 10:36:10 »
    Najwyraźniej tak. Dopiero co wprowadzili opcję nie płacenia do 25 poziomu. Nie zdziwiłbym się jakby nagle zaskoczyła Cię jakaś pułapka na takich cwaniaczków. ;p

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1250 dnia: Sierpnia 02, 2011, 13:59:23 »
    będę wbijał 24 lvl i resetował zobaczymy co z tego będzie :)

@edit jak moge sprawdzić ile punktów wymaga item do jego używania ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2011, 15:46:18 wysłana przez Trynithy »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1251 dnia: Sierpnia 02, 2011, 18:26:34 »
    Na stronce odnajdź przedmiot, następnie w karcie z jego statystykami odnajdź "Difficulty" - jest to ilość potrzebnych punktów atrybutów/umiejętności do jego używania. Czym jest "Difficulty" można logicznie wywnioskować - dla łuków jest to "Power Draw", dla rzutek "Power Throw", a dla zbroi czy mieczy "Strength"... itd.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1252 dnia: Sierpnia 02, 2011, 20:39:57 »
    Widziałem na forum coś na wzór działu handlowego. Czy można tutaj handlowac jakoś przedmiotami ?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1253 dnia: Sierpnia 02, 2011, 20:49:44 »
    Oczywiście, ale do tego potrzeba grubej sakiewki :P

1. Musisz zaakceptować w zakładce "Settings" tryb Main Character.
    2. Wtedy pojawia się dodatkowa ikonka w zakładce z twoimi itemami [prawy dolny róg].

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1254 dnia: Sierpnia 03, 2011, 14:01:05 »
    opcja sama w sobie jest beznadziejna bo marketplace jest często zaśmiecony a oferty wyglądają jak czysty spam gówno za miliony i jak tam czegoś szukać

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1255 dnia: Sierpnia 03, 2011, 16:43:23 »
    W ustawieniach na forum ? na stronie gry nie ma takiej opcji

tak sobie myślę co teraz robić. Ide buildem 1h/shield . Mam 22 lvl, 40k i eq które starczy mi spokojnie do 30 lvla. Zamierzam kupić konia za 33-65k oraz dobrą lance. Czy o dobry pomysł, przełamac te pasmo 25 lvla, wbić 30 i zrobić generację ? Obawiam się strasznie kosztów naprawy, mam bardzo małe umiejętności w walce wręcz - w nativa grałem jeden raz, tak to zawsze inne mody. Co radzicie ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2011, 16:56:51 wysłana przez Trynithy »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #1256 dnia: Sierpnia 03, 2011, 18:53:02 »
    Nie mogę wejśc na żaden serwer, ponieważ pisze mi: incorrect authorization key, wiecie co  z tym zrobic?

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1257 dnia: Sierpnia 03, 2011, 19:11:29 »
    Wszystkie EU tak mają. Chwilę pograłem na Ru, ale teraz zahasłowali :/ Pozostały TR.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #1258 dnia: Sierpnia 03, 2011, 20:41:32 »
    Witam, Co zrobic jak wbijam na server wyskakuje mi komunikat ze mam wersje 232 a server potrzebuje 233, wyszła jakas łatka badz patch?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1259 dnia: Sierpnia 03, 2011, 21:10:39 »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012