Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221990 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wachu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #1110 dnia: Lipca 01, 2011, 15:40:12 »
    a ja mam problem wczoraj sobie fajnie w to grałem a teraz gdy chce wejść na jakis serwer to pisze mi ze mam za stara wersje czy coś, no i proszę o link do najnowszej wersji ;-)
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1111 dnia: Lipca 02, 2011, 12:14:04 »
    @UP a co pisze? Bo jak pisze, że masz wersje 1.223 a serwer jest na 1.223. To ponowne ściąganie ci nie pomoże bo już masz najnowszą.
    Pewnie nie tylko ty masz ten problem więc daje instrukcje z angielskiego forum jak to zrobić:
    I'm posting it everywhere.
    I didn't download anything you guys mentioned, instead:

I changed this line
    compatible_with_warband = 1223
    to this
    compatible_module_version = 1223

in the second line of module.ini in the cRPG folder.
    It works!
    (No hacking with steam, I only did this change after I couldn't start the game)

EDIT: Mam Long Arming Sword czy opłaca mi się zmieniać?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2011, 15:36:23 wysłana przez Skrabek »

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1112 dnia: Lipca 02, 2011, 21:16:22 »
    Pierwsze wrażenie z moda - ciekawe :P Tasaczek do mięsa, siekierka i kamienie - podczas gdy reszta biega w EQ od przeciętnego do świetnego, np. koleś ze zbroją paskową i jednoręcznym toporem bitewnym. Jutro sobie więcej pogram.
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1113 dnia: Lipca 02, 2011, 21:33:57 »
    Ja pokaże wam mojego builda dla czystego łucznika (Nie wiem może był już pokazywany) bardzo fajnie mi się gra.

Level 30 (4 420 577 xp)

Strength: 21
    Agility: 21

Hit points: 56

Skills to attributes: 14

Ironflesh: 0
    Power Strike: 0
    Shield: 0
    Athletics: 3
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 7
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 7

One Handed: 1
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 164
    Crossbow: 1
    Throwing: 1

EDIT: Używam Long Bow i ten łuk według mnie najbardziej pasuje do tego builda.

« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 09:35:29 wysłana przez Blast »

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1114 dnia: Lipca 03, 2011, 22:34:58 »
    A ja już nie robię rozpisek buildów, nic w tym nie planuję. Improwizuję, a i tak świetnie mi idzie na alt postaciach. Nie rozumiem więc, czemu ludzie tak siedzą w tym kalkulatorze cRPG i planują.
    Jak się umie grać to można nawet totalną hybrydą róznych specjalizacji zatłuc mocnych graczy takich jak Phyrex.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1115 dnia: Lipca 04, 2011, 10:21:35 »
    Ja nie kalkulowałem tylko na pałę robiłem build.Miałem początkowo być 1h/shield ale potem tworzyłem pod build 2h i bardzo dobrze - jestem uniwersalny :)

PROBLEM?

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1116 dnia: Lipca 04, 2011, 10:41:01 »
    Ciekaw jestem, czemu koleś w brygantynie wytrzymuje 1 strzał z Bow i 2 hity z War Axe. To nie jest naturalne -_- Aha, moje uzbrojenie(gram tylko 3 godziny tą postacią):

Sarranid Warrior Cap
    Tourney Armor
    Rus Cavalry Boots
    Bow
    Arrows
    War Axe
    Gram jako łucznik+dwuręczniak. Lvl - 11.
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1117 dnia: Lipca 04, 2011, 10:52:47 »
    Ciekaw jestem, czemu koleś w brygantynie wytrzymuje 1 strzał z Bow i 2 hity z War Axe. To nie jest naturalne -_- Aha, moje uzbrojenie(gram tylko 3 godziny tą postacią):

Sarranid Warrior Cap
    Tourney Armor
    Rus Cavalry Boots
    Bow
    Arrows
    War Axe
    Gram jako łucznik+dwuręczniak. Lvl - 11.

Ponieważ używasz słabych strzał i łuku oraz jesteś łucznikiem z niskim lvl-em wynia że masz bodajże 3 PD i 0 PS więc nie masz żadnych szans z kolesiami.
    Ja jako łucznik z 30 lvl mój build kilka postów wyżej odbijam się flambergem z atakiem od góry od hełmów jak np. Vaegirski czy też Pilgirma.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1118 dnia: Lipca 04, 2011, 13:26:09 »
    Bleee. Sarranid Warrior Cap i Tourney Armor !?  Dwie różne kultury jeszcze wogóle nie pasujące kolorystycznie ze sobą....
    Ja wiem, że to każdego indywidualna sprawa co na siebie wkłada i czego używa, ale to jest jakieś niehistoryczne.
    W całym cRPG powinno być tak, by na początku wybierać frakcję (bądź kulturę) po to aby potem nikt ich nie mieszał w swoim ekwipunku...
    Niezwykle wkurzające dla mnie jest to, że musimy w modzie oglądać tych samurajów i ninja. Kto by pomyślał by rycerz europejski bił się z samurajem...

Uważam, że Chadz źle orientuje się w tym, co umieszcza w swoim modzie bo istnieje wiele lepszych zbroi i broni od tych co się tam aktualnie znajdują. Tak wiele modów ma wspaniałe gotowe texturki, a on umieszcza te samurajskie. Dobrze, że wstawił po patchu ruskie pancerze, niektóre z vikingra... wszystkie bowiem są dość ładne.
    Nie wierzę w to, że nie da rady tego zrobić... normalnie mu się nie chce.
    Tym bardziej, że połowa Shogunate ubiera się po europejsku albo po arabsku, więc totalna głupota z tą Japonią tutaj.

Przyznajcie, czy lubicie oglądać na serwerze jak ktoś nosi Strange Armor i Great Helmet ???

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1119 dnia: Lipca 04, 2011, 13:32:31 »
    isKra_PL to prawda - szczyt idiotyzmu dla mnie.Zbroja płytowa i turban na głowie - blee.To bodajże jedyny minus cPRG moda :)

PROBLEM?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1120 dnia: Lipca 04, 2011, 13:33:17 »
    Bleee. Sarranid Warrior Cap i Tourney Armor !?  Dwie różne kultury jeszcze wogóle nie pasujące kolorystycznie ze sobą....
    Ja wiem, że to każdego indywidualna sprawa co na siebie wkłada i czego używa, ale to jest jakieś niehistoryczne.
    W całym cRPG powinno być tak, by na początku wybierać frakcję (bądź kulturę) po to aby potem nikt ich nie mieszał w swoim ekwipunku......[...]

[...]Przyznajcie, czy lubicie oglądać na serwerze jak ktoś nosi Strange Armor i Great Helmet ???

Muszę przyznać, że to dobry pomysł z wybieraniem kultury. Tylko, że wtedy, potrzeba więcej ekwipunku dla różnych kultur, szczególnie z japońskim uzbrojeniem. Ja na przykład lubię japoński ekwipunek. Tylko potem dobrze dobrany, a nie jak napisałeś, kombinacja "Strange Armor i Great Helmet" bo TO jest okropne.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1121 dnia: Lipca 05, 2011, 02:34:02 »
    Jasne, tylko że to IHMO wasze zdanie! Coś co wam może wydawać się okropne i niehistoryczne innym graczom może się spodobać. Poza tym to nie jest iskro nasz świat - to Calradia a tam wszystko jest możliwe. Nie rozumiem więc skąd ten idiotyczny pomysł, to jest kwestia gustu każdego z osobna.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1122 dnia: Lipca 05, 2011, 09:43:28 »
    Jasne, tylko że to IHMO wasze zdanie! Coś co wam może wydawać się okropne i niehistoryczne innym graczom może się spodobać. Poza tym to nie jest iskro nasz świat - to Calradia a tam wszystko jest możliwe. Nie rozumiem więc skąd ten idiotyczny pomysł, to jest kwestia gustu każdego z osobna.
    Tak, to jest nasz gust i innym może się to podobać (choć nie rozumiem jak...), ale wyrażać swoją opinię mogę ;)
    Pomysł jest stąd, że tak czy inaczej, zbroje i broń są wzorowane na broń i zbroje poszczególnych państw (niektóre mają to nawet napisane w nazwie), więc jednak dziwnie się to ogląda. Ale jak mówiłeś, to tylko moje zdanie.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Lipca 05, 2011, 10:06:57 »
    Pytanie: A potężny naciąg i rzut wpływają na celność? Bo mam tyle potężnego rzutu aby mi starczyło na toporki ale nie wiem czy dalej rozwijać (broni nie zmienię).

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1124 dnia: Lipca 05, 2011, 10:46:36 »
    Power Draw i Throw nie wpływają tylko jakby niszczą ale wpf zwiększają.