Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221937 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Aka Marnid
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #945 dnia: Marca 26, 2011, 06:55:48 »
    Lol, po co ci na początek zbroja za 19k?Za naprawy jednorazowo będziesz 1,7k bulić około.A pozatym wejdź na servera siege i idź do atakujących, oni prawie zawsze wygrywają.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #946 dnia: Marca 26, 2011, 15:16:15 »
    Może lubię?
    A szczerze to przez farmienie mam 88 zgonów i 6 kills :) Siege już grałem ale obrońcami.

PROBLEM?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #947 dnia: Marca 29, 2011, 20:39:13 »
    W krótszej perspektywie można utrzymać( i sporo zarabiać) eq o łączenej wartości  circa 27k golda, w dłuższej  około 34k golda( i wychodzić na minimalny plus).
     Koszty napraw to w zaokrągleniu 5% ceny bazowej przedmiotu, a zatem za naprawę zbroi za 19k g zapłacimy ~950g

A pozatym wejdź na servera siege i idź do atakujących, oni prawie zawsze wygrywają.

Jasne, zwłaszcza podczas szturmu na tzw Helmowy Jar i kilka innych nowych hamerykańskich wynalazków... nie ma żadnej reguły, poza jedną- wygrywa się(a przynajmniej zwiększa się szanse na wygraną)  sensowną/zorganizowaną obroną/atakiem
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2011, 21:33:45 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #948 dnia: Marca 31, 2011, 14:51:25 »
    hehe :)
    (click to show/hide)
    Młody chadz czyli
    (click to show/hide)
    :) Najprawdopodobniej :)

@down
    może i tak, wprawdzie dane chadza są dostępne w wielu miejscach internetu i dojść kim jest chadz nie jest trudno, ale... no właśnie, ale ;-) Zdjęcie zostawię, już bez przesady ;-)
    « Ostatnia zmiana: Marca 31, 2011, 22:30:01 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #949 dnia: Marca 31, 2011, 15:53:44 »
    Tiaa, rzeczywiście, wszystko się zgadza, ale ja jednak na twoim miejscu przeedytowałbym/usunął te dane osobowe, nie wiem, może jestem staroświecki, ale... sam chyba wiesz o co mi chodzi...

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #950 dnia: Marca 31, 2011, 17:48:01 »
    Taką kurtkę ma mój kolega(wow, ja mam kolegów).
    Ale on ma czarne włosy i jest wyższy.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #951 dnia: Marca 31, 2011, 20:44:30 »
    ...wow, ja mam kolegów...

0.0

Co do zdjęcia to <facepalm>...Jaka fajansiarska czapeczka. Mógłby się ktoś z nim skontaktować i zapytać skąd ją wziął? Załatwiłbym sobie taką.

To chyba nie jest temat o Chadzu a o jego modzie...

Ach, sorry...W każdym bądź razie...Ostatnio założyłem sobie postać pure-str i muszę powiedzieć, że gra się dość "śmiesznie". Może ok. lvl 30 dobiję coś na 6 agi, ale to się zobaczy. Jak na razie zbieram kasiorę na utrzymanie zbroi. Ale uwierzcie mi, ten widok tarczowników uciekających przed młotkiem jest epicki. xD
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2011, 20:24:46 wysłana przez Tymbark »

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #952 dnia: Kwietnia 02, 2011, 19:52:12 »
    dane chadza są dostępne w wielu miejscach internetu i dojść kim jest chadz nie jest trudno, ale...

Jak to wielu miejscach? W ogóle jak z tych dosłownie żadnych informacji o nim, z forum, można wydedukować kim jest?

Wybaczcie "offtop" ale jestem ciekaw..

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #953 dnia: Kwietnia 02, 2011, 20:52:00 »
    Tytułem offtopu ;)
    No cóż, ja poznałem dane chadza nawet ich nie szukając - robiąc przelew na utrzymanie serwerów cRPG dostałem info o adresacie. Ale chadz z imienia i nazwiska jest podany jako utrzymujący serwer, którą to informację myślę, ze łatwo można znaleźć. Poza tym wraz z bratem prowadzą amatorską firmę komputerową z własną stronę internetową, gdzie również takie dane są. A zdjęcie jest z facebooka.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #954 dnia: Kwietnia 02, 2011, 21:42:32 »
    Tytułem offtopu ;)
    No cóż, ja poznałem dane chadza nawet ich nie szukając - robiąc przelew na utrzymanie serwerów cRPG dostałem info o adresacie. Ale chadz z imienia i nazwiska jest podany jako utrzymujący serwer, którą to informację myślę, ze łatwo można znaleźć. Poza tym wraz z bratem prowadzą amatorską firmę komputerową z własną stronę internetową, gdzie również takie dane są. A zdjęcie jest z facebooka.

OK, potraktujmy ten off-topic, jako przestrogę dla osób , które chcą zachować anonimowość w sieci(mam nadzieję, że z tego względu Luca mi to wybaczy).
    Nie wiem jak doszedł do tego Leuthen, natomiast ja sprawdzilem to w najprostszy sposób-wrzuciłem do niemieckich/austriackich wyszukiwarek domen wszystkie te, które są powiązane(teoretycznie/praktycznie) z c-rpg i strategusem.
    No i... bingo.
    Zawsze  to ta sama osoba(właściwie bracia)- zgadza się narodowość, wykształcenie ,hobby, i kilka inny drobiazgów.
    Chłopaki nie zadali sobie trudu, żeby utajnić swoje dane osobowe podczas rejestracji  stron www/domen/serwerów itp.
    Morał z tego taki: Strzeżcie się panowie i panie, bo tropiciele trolli nie śpią...

EDIT: Ha, nie odświeżałem przez dłuuugi czas strony i nie widziałem komentarza Leuthena, ale tropy, jak widać, prawie identyczne...
    PS Zabawne... na domiar tego, kiedy czytałem,a  pózniej pisałem komentarz-widziałem wpis Verinena jako ostatni, natomiast już  bez czytania i machinalnie  jako cytat wybrałem ten pierwszy do góry, czyli Leuthena, heh...
    Wyszło z tego małe/kolejne qui pro quo
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2011, 22:31:29 wysłana przez Liveon »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #955 dnia: Kwietnia 16, 2011, 10:55:23 »
    Mam takie nooobskie pytanie :D czy waga ubrań wpływa na punkty wpm w rzucaniu i 2h? Jeżeli tak, to jak?

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #956 dnia: Kwietnia 16, 2011, 11:29:44 »
    Tak, z tego co czytałem to waga butów i zbroi zmniejsza, o tyle, ile waży, a hełm o swoją wagę pomnożoną przez 3 (więcej na stronie głównej GO)

6. Punkty Specjalizacji w Broni (WPP)

Dostajesz 30 punktów. Użyj ich do broni, której nawjwięcej używasz. Punkty te zwiększają zadawane obrażenia oraz prędkość.

Rodzaje Broni:
    Jednoręczna: Używaj z tarczą.
    Dwuręczna: Wysokie obrażenia, musisz umieć blokować.
    Drzewcowa: Włócznie, piki, halabardy, dobre dla kawalerii i jej przeciwników.
    Łuki: (Wymaga POWERDRAW)
    Kusze: Wolne, ale skuteczne.
    Miotane: (Wymaga POWERTHROW) Toporki, noże, shurikeny.

Wymagania przedmitów:

łuki = Power Draw
    Broń Biała = Strength (Siła)
    Broń Miotana = Power Throw
    Tarcze = Shield Skill

Waga zbroi obniża Twoje zdolności nabyte za WPP. Formuła:
    Całkowita Waga = Napierśnik + Nogawice + Hełm x3 + Rękawice x2

Broń jest skuteczna na poziomie 150 WPP. Koszt podniesienia:

Od 1-45      1 WPP
    Od 46-75     2 Wpp  
    Od 76-100    3 Wpp  

Aby podnieść poziom broni na 100, porzebujesz 180 WPP.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2011, 12:05:40 wysłana przez Matim007 »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #957 dnia: Kwietnia 16, 2011, 11:48:43 »
    Jesteś pewien? Też o tym słyszałem, ale wydawało mi się, że dotyczy to strzelania z łuku.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #958 dnia: Kwietnia 16, 2011, 13:47:19 »
    Chodziło o strzelanie z łuku i to z przed patcha. Nie wiem dokladnie jak to jest obecnie, ale na pewno można nosić cięższe pancerze bez żadnych kar.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #959 dnia: Kwietnia 16, 2011, 16:26:05 »
    Mam takie nooobskie pytanie :D czy waga ubrań wpływa na punkty wpm w rzucaniu i 2h? Jeżeli tak, to jak?
    Wpływa. Jak? Tak:
    armor weight modified proficiency = base proficiency * (1 - 0.008 * effective armor weight)

and

effective armor weight = 3*head armor weight + body armor weight + leg armor weight + 2*hand armor weight - 7.5
    Co to oznacza? Ano to, że można nosić zbroję do 7,5 kg bez żadnych kar. Wszystko powyżej pomniejsza wpf we wszystkich kategoriach poza strzelaniem z kuszy. Maksymalnie o ~30%.