Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221899 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #795 dnia: Stycznia 27, 2011, 15:46:01 »
    Wesch, to co ja ci podpowiem: na pewno musisz nabić minimum 15 siły i 5 PD i używać strong bowa. Sam się przekonałem, że łuki słabsze są beznadziejne. Reszta w WPF archery, czyli agi, weapon mastery i najlepiej jeśli będziesz robić tak jak ja - niepotrzebne skill pointy konwertuję w agi. Czyli mam 5 Power Drawa, we tej chwili 3 Weapon Mastery oraz 100~~ wpf. Nic więcej nie pakuję, teraz tylko Weapon Mastery się liczy.

Liveon, właśnie o build dla łucznika się chciałem zapytać. Na razie zdecydowałem 5PD reszta agi i WM, na końcu będę miał około 185~~ WPF.

A poza tym: jak wprowadzą handel heirloomami, czy byłbyś skłonny za jakąś cenę (może obniżoną, tak po przyjacielsku) mi swojego masterwork strong bowa odsprzedać? Albo lepiej - wypożyczyć za najmniejszą możliwą cenę, a jak już się łucznikiem znudzę, to ci go oddam za cenę podobną?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #796 dnia: Stycznia 27, 2011, 17:21:05 »
    Liveon, właśnie o build dla łucznika się chciałem zapytać. Na razie zdecydowałem 5PD reszta agi i WM, na końcu będę miał około 185~~ WPF.

A poza tym: jak wprowadzą handel heirloomami, czy byłbyś skłonny za jakąś cenę (może obniżoną, tak po przyjacielsku) mi swojego masterwork strong bowa odsprzedać? Albo lepiej - wypożyczyć za najmniejszą możliwą cenę, a jak już się łucznikiem znudzę, to ci go oddam za cenę podobną?

Jeśli nabijesz 9 WM to będziesz miał 180p archery,IMHO, gra nie warta świeczki, bo zyskujesz tylko 8p(arch.)
    A taki pure build archer to jest bida z nyndzom, panie dzieju...
    Bo o ile pamiętam zostaniesz z czymś takim(na 30lvl):

PD 5
    WM 9
    archery 180

i 3 skill-punkty do rozdzielenia na resztę.

A jeli zrobisz coś takiego(też na 30lvl):

PD 5
    WM 8

i...
    IF 5(ewentualnie Athl 5, traktując {dopuszczalne/niekarające} cięższe armory{do 21 weight}, jako ekwiwalent +HP)
    PS 5
    archery 172

to trochę dłużej pożyjesz i nawet trochę powalczysz w melee(zwłaszcza przy pomocy obuchów)

Co do drugiej kwestii, z pewnością MSB nie sprzedam(to jedyna pamiątka{a właściwie owoc} mojej kilkumiesięcznej krwawicy z ery przedpatchowej- a na to nie ma ceny;), nawet jakbym popadł w kompletną ruinę i drużyna (chadzowych) komorników by zaczęła łomotać do moich drzwi- natomiast o wypożyczeniu pomyślę jeszcze, ale to dopiero wtedy, kiedy będę znał na 100% szczegóły tych nowych umów handlowych w cRPG

PS Poza tym za tydzień znów będę łucznikiem(jak tylko przetestuję polearmsy), więc sam rozumiesz...
    _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ __

EDIT:@down Dravic:

Dokładnie taki build(ostatnio go miałem), a co do Atletyki... dlatego edytnąłem tekst, żeby wskazać Ją jako wymiennik(po założeniu kevlara;) z IronFleshem
    No i drobiazg jeszcze... będziesz miał 172p archery, a nie 173p
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2011, 18:17:19 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #797 dnia: Stycznia 27, 2011, 18:05:36 »
    Oczywiście, że rozumiem. To pytanie było jedynie takim wstępnym pytaniem, czy jest chociaż cień szansy, że wypożyczysz mi swoje cacko. Sam przecież także nie wiem, jak będzie działać ta wymiana handlowa.

Hm... w twoim buildzie martwi mnie to, że bez athletics w walce melee furory nie zrobię...

To chodzi ci dokładnie o taki build?

Level 30 (4 420 577 xp)

Strength: 15
    Agility: 24
    Hit points: 60
    Converted: 8
    Ironflesh: 5
    Power Strike: 5
    Shield: 0
    Athletics: 0
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 5
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 8
    One Handed: 1
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 173
    Crossbow: 1
    Throwing: 1

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #798 dnia: Stycznia 27, 2011, 22:26:39 »
    PS ja teraz mam docelowy build 2h 12 str/27 agi(ale to ogranicza mocno wybór broni i eq, właściwie jest się skazanym na los samuraja/ninja:)
    Liveon - ninja... Czyli jednak koniec świata się zbliża... ;-)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #799 dnia: Stycznia 27, 2011, 22:36:16 »
    Spokojnie, już się powoli zaczął wkurzać, bo ma tylko 4 PS. Jeszcze trochę bounce-off'ów i dobije więcej strendża :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #800 dnia: Stycznia 28, 2011, 21:24:29 »
    Liveon - ninja... Czyli jednak koniec świata się zbliża... ;-)

Spokojnie, już się powoli zaczął wkurzać, bo ma tylko 4 PS. Jeszcze trochę bounce-off'ów i dobije więcej strendża :)

Tak jakoś wyszło mimochodem...natomiast to są już błędy nie do naprawienia w tym wcieleniu( na szczęście dziś już ninja Liveon rozpłynie w otchłani nocy...)
    No, chyba żebym dobijał do 33lvl, ale do tego się nie przymierzam jeszcze przez długi, długi czas(a zwłaszcza na tym buildzie), o ile w ogóle jest sens to robić- przyjdzie nowy patch i wszystko wywróci do góry nogami;), więc wolę się pobawić w  budowanie różnych profil-postaci, a przy okazji skolekcjonować trochę masterworków.

A propos, mam dylemat- bo następna postać to będzie Polearmista Liveon, a wypatrzyłem trzy bronie do ewentualnej modyfikacji(warunek przedwstępny był jeden-możliwość używania broni z siodła):
    1. Long Hafted Blade(+zasięg,+szybkość,-średnie obrażenia,- thrust)
    2. Long Hafted Spiked Mace( +zbalansowana broń  prawie(trochę słabszy thrust) pod każdym względem,+ obuch(!),- bejsbolowa estetyka;)
    3. Bec de Corbin(+fenomenalny zakres obrażeń i  dobra szybkość, zwłaszcza po 3 modifierze,-zasięg, zasięg, zasięg...)

EDIT: @down Dravic

Jeśli potrafisz bić się krótkimi polearmami to bec de corbin, inaczej long hafted spiked mace :)

Zielonego pojęcia nie mam, czy potrafię się bić jakimikolwiek polearmsami- mogę się, co najwyżej, przekonać, jak wielkie są obszary mojej indolencji:)
    Chyba jednak Dziób Kruka...swego czasu namawiałem do Niego tutaj Leuthena(który chyba się Nim rozczarował), więc czas samemu połknąć tę żabę...dziobem kruka...  
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2011, 22:05:45 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #801 dnia: Stycznia 28, 2011, 21:48:05 »
    Jeśli potrafisz bić się krótkimi polearmami to bec de corbin, inaczej long hafted spiked mace :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #802 dnia: Stycznia 28, 2011, 23:25:43 »
    Ja właśnie dzisiaj po południu osiągnąłem takie rezultaty grając łucznikiem:
    Strenght: 15
    Agility: 18
    Athletics: 6
    PD: 5
    WM: 6
    WPF
    Archery: 147
    Polearms: 13 (niechcący)
    Moje uzbrojenie:
    Strong Bow
    Bodkin Arrows
    Long Hated Knobbed Mace
    Cap With Fur
    Leather Gloves
    Worn Robe lub Studded Leather coat
    Splinted Leather Greaves over Mail
    Kasy mam 13k ale miałbym więcej gdyby zakupy, niekorzystne...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #803 dnia: Stycznia 28, 2011, 23:31:59 »
    Dopakuj sobie jeszcze power strike na 4 (lub if na 4) a resztę już tylko weapon mastery (niepotrzebne skill pointy konwertuj w agi)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #804 dnia: Stycznia 29, 2011, 01:51:19 »
    Wszystkie nadwyżki SP konweruje :)
    Chciałbym jeszcze jeden poziom Weapon Mastery i następnie załadować w PS, gdyż moja "pałka", mimo iż skutecznie przewraca i uderza muszę uderzać od 2-10 razy... zazwyczaj 10....

www.pustamiska.pl

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #805 dnia: Stycznia 29, 2011, 02:24:39 »
    Long Hated Knobbed Mace

Mała literówka, ale świetnie oddaje naturę tej przekomicznej broni. ;)

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #806 dnia: Stycznia 29, 2011, 11:52:10 »
    Chyba jednak Dziób Kruka...swego czasu namawiałem do Niego tutaj Leuthena(który chyba się Nim rozczarował), więc czas samemu połknąć tę żabę...dziobem kruka... 
    Zdecydowanie odradzam, może i nie jest to zła broń, ale są lepsze moim zdaniem. Ozwan zdaje się, że też tą bronią się nie zachwycił. Elegant Poleaxe wydaje się być zdecydowanie lepszym wyborem.

przyjdzie nowy patch i wszystko wywróci do góry nogami;)   
    A są jakieś newsy na ten temat?

wolę się pobawić w  budowanie różnych profil-postaci,
    Też o tym myślałem, planowałem zrobić kusznika i kawalerzystę. No i tego pierwszego nawet faktycznie zrobiłem,ale po lvlu 15 zresetowałem staty, żeby powrócić do 2h, inne buildy jednak nie są dla mnie. Swoją drogą kusznik na siege to naprawdę potężna postać, z 75 pkt w Crossbow miałem już niezłe staty - a strzelec ze mnie żaden. Jest zaś paru gości, Den_Bitre_Ronald miedzy innymi, którzy z kuszą regularnie miewają staty rzędu 20-2.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #807 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:31:39 »
    Mała literówka, ale świetnie oddaje naturę tej przekomicznej broni. ;)
    Rzeczywiście :D Nie no, żeby przyszłe pokolenia tak nie mówiły to Hafted :)
    Mam jeszcze jedno pytanko, czy jeżeli zainwestuję w PS pięć punktów, to jest to w ogóle opłacalne?

www.pustamiska.pl

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #808 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:38:19 »
    To jest niezbędne jeśli chcesz walczyć bronią białą.

Pomyślałem, że może jednak kawalerzystę zbuduje :)

(click to show/hide)

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #809 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:46:50 »
    Kawalerzystą polecam grać tylko, jeśli masz w cholerę i jeszcze więcej pieniędzy. Ja mojego destriera musiałem dosłownie co rundę "naprawiać", co kosztowało mnie około 1300g. Korzystając z okazji, zapytam o build 2h. Otóż mam takie staty:
    (click to show/hide)

I teraz mam dylemat... Dokładać do 15 strenghta czy iść dalej w agility? Jakoś nie narzekam na zadawane obrażenia, ale mogłoby być lepiej, tak samo z szybkością. :P