Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222848 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #765 dnia: Stycznia 21, 2011, 16:10:20 »
    A Startegus w końcu przestał być zamrożony? Bo wydawało mi się, że nadal wszystko stoi i i nic nie działa...

Zacząłem robić pure throwera, wszystko konwertuje w siłę i tylko PT. W tej chwili mam 6 PT i kille idą powoli, ale już wkrótce PT 7 i spróbuję porzucać lancami. Ponoć zasięg skuteczności to około 3 metry, ale za to jedna lanca = jedna śmierć.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #766 dnia: Stycznia 21, 2011, 17:59:36 »
    PS Nie ma lekko, Leuthen, przez 24h tego  nie da rady nabić nawet tak utalentowana osóbka , jak Falka;)
    Zgadzam się, nie da się :) Nawet przy pobieżnych obliczeniach - nie da się. Ale 2 mln w 12 godzin to jest dosyć mało. Przy dobrych wiatrach - na przykład będąc w jednej drużynie z 8 członkami Shogunatu, ale nie tylko - można mieć niemal non stop mnożnik 2 i więcej, a nawet długie serie z mnożnikiem 5. A wtedy myślę, że 2 razy lepszy wynik jest spokojnie do zdobycia :)

Przed retire rzucałem tomahawkami jako drugi prof. Niezbyt skuteczne to było jako skill dodatkowy. Natomiast obecnie to co drugi gość ma w zanadrzu przynajmniej rzutki z tego, co widzę. Ilość latającego crapu w tą i wewte jest masakryczna.
    Niom, sam nie wiem co gorsze, hordy łuczników, czy hordy rzucaczy. Sam próbowałem też rzucać, ale stwierdziłem, że skoro sam nie lubię tego latającego %*&%*(&) to byłoby nie w porządku gdybym od siebie coś jeszcze dorzucał ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2011, 18:29:08 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #767 dnia: Stycznia 21, 2011, 18:15:31 »
    PS Nie ma lekko, Leuthen, przez 24h tego  nie da rady nabić nawet tak utalentowana osóbka , jak Falka;)
    Zgadzam się, nie da się :) Nawet przy pobieżnych obliczeniach - nie da się. Ale 2 mln w 12 godzin to jest dosyć mało. Przy dobrych wiatrach - na przykład będąc w jednej drużynie z 8 członkami Shogunatu, ale nie tylko - można mieć niemal non stop mnożnik 2 i więcej, a nawet długie serie z mnożnikiem 5. A wtedy myślę, że 2 razy lepszy wynik jest spokojnie do zdobycia :)

Te 2 miliony z hakiem(lub 1 milion w pierwszym genie) to jest w sam raz- nie za dużo, ani nie za mało- tyle ile każdy gracz może zrobić, bez wyjątkowego pecha i zajefajnego farta.
    Nawet bym powiedział, że to "z hakiem" to jest nadwyżka, bo właśnie przez kilka godzin wieczornych graliśmy  sporą i dobrze zorganizowaną grupą Degrejów na Siege i praktycznie 80% rund jechaliśmy na wysokim mnożniku.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #768 dnia: Stycznia 21, 2011, 23:22:46 »
    Powiedzcie mi, czy według was powinienem do mojego buildu (pure thrower, wszystko konwersuję w siłę, a skille w PT) wplatać power strike? Bo bez tego w walce wręcz to mogę co najwyżej kogos połaskotać, a z drugiej strony idąc aktualnym buildem to na końcu grindu dojdę do PT 13.

Tak gwoli wyjaśnienia: każdy punkt w PT daje mi coraz lepszą celność rzucajek, nie mniejszą, jak PD (przynajmniej jak na razie), a także powiększa dmg. Sporo.
    Ale 13 PT oznacza rezygnację z agi, ironflesh'a i power strike'a. :/

Z drugiej strony, jeden rzut i jeden kill jest bardzo kuszącą propozycją...

Co myślicie?

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #769 dnia: Stycznia 22, 2011, 02:16:52 »
    Z drugiej strony, jeden rzut i jeden kill jest bardzo kuszącą propozycją...

Zgroza :-)

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Gottcr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #770 dnia: Stycznia 22, 2011, 10:18:46 »
    .Siema  , dopiero zacząłem w to grać i mam taką prośbę , czy ktoś mógł by mi przetłumaczyć jakie skille jakie występują w crpg np. nie mogę skojarzyć co to za skill :Ironflesh? i co daje. jaki maksymalny lv można zdobyć ?
    Pozdrawiam.
    Ktoś wie dokładnie od czego zależy koszt naprawy , bo czasem mi naprawia czasem nie ... nie kumam tego.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2011, 11:49:58 wysłana przez Gottcr »

Offline Zib

• Użytkownik
    « Odpowiedź #771 dnia: Stycznia 22, 2011, 17:40:44 »
    jakiś czas temu przed patchami zrobilem kumplom to http://img23.imageshack.us/i/przewodnik.jpg/ , wiekszosc aktualna powinna byc.
    Koszt naprawy jest naliczany raczej losowo, a jego wysokosc zalezy od ceny twoje ekwipunku, zauwazylem takze, ze ciezkie zbroje, miecze 2h i kusze pobieraja kosmicznie, a reszta jest do zniesienia.

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #772 dnia: Stycznia 22, 2011, 20:18:09 »
    Ja już nie mam jak grać. Broń którą ulepszyłem 2 razy tak mi bezpodstawnie spowolnili, że nie daje rady nic nią zrobić.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #773 dnia: Stycznia 22, 2011, 22:05:58 »
    Używasz Clymore? Czy czego? Może najwyższy czas zmienić broń?

Ja polecam rzucanie, jeśli: lubisz bardzo duży dmg na krótki dystans (ja daję radę do około 15 metrów całkiem celnie rzucać) a nie przeszkadza ci mała ilość hp (na 31 lvlu 75~~)  i beznadziejne ataki inne od rzucania (wynika to z właściwie wymogu pakowania tylko w PT a reszty punktów umiejętności konwertowania wszystkich w siłę) oraz nie przeszkadza ci średniej wielkości celownik (mam 11 PT i jestem dość celny, nie narzekam, a będę miał 13 PT*).

Ponadto, jak zauważył (chyba poprawnie) Harpag, jestem jedynym rzucaczem z Polaków, a przynajmniej z GO. Dziwne, bo rzucanie jest naprawdę fajnym i ciekawym sportem. Spytaj ludzi, jak bardzo mnie kochają za kolejny javelin w ciele =D

* Każdy punkt w PT daje ci większą siłę ORAZ większą celność. Przypominam :)

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #774 dnia: Stycznia 23, 2011, 11:23:37 »
    Używasz Clymore? Czy czego? Może najwyższy czas zmienić broń?

Ja polecam rzucanie, jeśli: lubisz bardzo duży dmg na krótki dystans (ja daję radę do około 15 metrów całkiem celnie rzucać) a nie przeszkadza ci mała ilość hp (na 31 lvlu 75~~)  i beznadziejne ataki inne od rzucania (wynika to z właściwie wymogu pakowania tylko w PT a reszty punktów umiejętności konwertowania wszystkich w siłę) oraz nie przeszkadza ci średniej wielkości celownik (mam 11 PT i jestem dość celny, nie narzekam, a będę miał 13 PT*).

Tak, używałem clymora. Teraz przerzuciłem się na Miaodao.
    Co do rzutek to dla mnie jest to wręcz obowiązkowe w następnym genie. Chociaż nie zamierzam ładować w nie wpf.+ Maksymalnie 3 power throw.
    Będę używał tego głównie do walenia w tłum, ew. jako czynnik psychologiczny- kiedy każdy cholerny tchórz o przedrostku pecroes_ będzie miał ochotę mnie rzucić, wtedy wyciągnę rzucajkę i się trochę przestraszy :P

mała ilość hp (na 31 lvlu 75~~)

Z moich obliczeń wynika, że będę miał 65 hp na 31 lvl jako 2h o.O
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 11:32:34 wysłana przez Verinen »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #775 dnia: Stycznia 23, 2011, 11:46:45 »
    Level 31 (0 xp)

Hit points: 74
    Strength: 39
    Agility: 3
    Unused skill points: 5
    Converted: 12
    Ironflesh: 0
    Power Strike: 0
    Shield: 0
    Athletics: 1
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 0
    Power Throw: 13
    Weapon Master: 1
    One Handed: 1
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 1
    Crossbow: 1
    Throwing: 1

I zostaje 5 nieużytych skill pointów, które mogę wsadzić w PS/IF. =D
    Zawaliłem na początku, mogłem w sumie nie dawać punktów w WP i ATH, a za to miałbym 14 PT. Ale 13 i tak jest świetnie.

Aha, tak dodając do mojego poprzedniego posta: Thrower to ciężka klasa na początku, bo kille zdobywać (bez headshotów) zaczynamy od 10+ PT, poza tym trzeba mieć tego "skilla" do rzucania, bo celownik jest jaki jest. No i odrobinę szczęścia.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #776 dnia: Stycznia 23, 2011, 15:05:00 »

mała ilość hp (na 31 lvlu 75~~)

Z moich obliczeń wynika, że będę miał 65 hp na 31 lvl jako 2h o.O

Dokładnie, dziwię się temu samemu, co Verinen- bo ty masz rekordową ilość życia( co wynika z równie rekordowej ilości Strenght, który dodaje +1p do życia).

PS Przy okazji rewolucyjno-rewelacyjny news/odkrycie, którego dokonał Laskonogi- w tej chwili nie ma żadnej kary(obniżającej archery) dla łuczników za noszenie ciuchów cięższych niż 5 weight.
    Dopiero(podobno) powyżej Heraldic Transitional Armour, zaczyna WPF spadać, ale do fullplate'ów i tak się nigdy nie przymierzałem.
    Z drugiej strony, jest to co najmniej dziwaczna rekompensata(za nerfa) dla łuczników- zdecydowanie wolałbym mieć szybszy naciąg czy zadawać wyższe obrażenia, niż paradować krokiem powolnym, będąc owiniętym w blachy i druty...

PS o niedoborze polskich miotaczy, to skromnie dodam, że to ja pisałem na przedpoprzedniej stronie w tym wątku...

EDIT: Dravic, jakim cudem Ty masz throwing:1, skoro zrobiłeś jednego WM, a do 31 lvl nazbierało Ci się, tak czy siak, kilkaset WPP ???
    Z moich na szybko zrobionych wyliczeń wynika, że powinieneś mieć throwing:~127, no tak , 104, zapomniałem, że teraz inaczej/bardziej stromo jest naliczany WPF...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 16:07:32 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #777 dnia: Stycznia 23, 2011, 16:05:22 »
    Bo to niepełny build, zapomniałem w kalkulatorze wbić WPF, normalnie mam już 104 WPF w throwing ;)

Zabijam w większości 1/2 rzutami, coraz częściej to pierwsze. Oto początek mapy, 1sza runda, puszka w Gotyckiej chce zostać ninja i idzie do spawnu atakujących. 1 rzut lancą i leży.
    Screen mówi wszystko:

« Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 17:13:17 wysłana przez Dravic »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #778 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:42:46 »
    Dravic, a jesteś pewien, że pkt skilla powyżej 10 coś dają? W native można było tylko do 10 wbijać ;-) Mam nadzieję, że w patchu 0,213 rzucanie przestanie być takie "fajne".

Thrower to ciężka klasa na początku, bo kille zdobywać (bez headshotów) zaczynamy od 10+ PT
    Chyba żartujesz... Jesteś pewnie jednym z naprawdę niewielu gości w całym cRPG, którzy mają więcej niż 10 pt i jakoś te wszystkie ludki regularnie mnie - i nie tylko mnie - zabijają.
    Hit points: 74
    Strength: 39
    Agility: 3
    Power Throw: 13
    To wygląda jak stacjonarna maszyna rzucająca, załóż jeszcze black armor i będziesz jak bunkier z wyrzutnią lanc.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #779 dnia: Stycznia 24, 2011, 12:58:15 »
    Przepraszam za ten post.
    Przeszukałem ostatnie 10 ston wątku i postanowiłem wrócić do cRPG-a, ale nagrom wiadomości i linków lekko mnie zdziwił, więc proszę o link do najnowszej wersji i nową stronę na której można gospodarować postacią.
    Jeszcze pytanko:
    Jeżeli miałem swoją pos(r)tać 21 lvl przed wielkimi zmianami, czy ona nadal istnieje?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl