Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221934 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #720 dnia: Stycznia 17, 2011, 11:34:46 »
    Ale nie to jest problemem, przy takim buildzie automatycznie wyłączasz się z wielu/większości bitew strategusowych.

Niezupełnie, bo dotychczas w Strategusie wymogi dla broni nie grały roli... sam na koniku jeździłem na Strategusowej bitwie :D Ale, ale, zobaczymy jak bedzie po rezurekcji....

@ up Liveon. Nawet strzelałem, choć kompletnie bez sensu to było, bo celownik miałem jak stodoła. Bitwa zresztą śmieszna była bo po drugiej stronie była sama kawaleria. Co do łuków - sprawdziłem. Nomadów mamy... 87, kilkadziesiąt zdobycznych Hunting Bow, trochę Warbow'ów, reszta to Strong. Idea braku wymogów nie jest całkiem głupia, bo pozwala dokonywać zakupów nie biorąc pod uwagę tego kto i z jakimi umiejętnościami będzie walczył. Dobry łucznik to dobry łucznik, i tyle. Każdy dobiera sobie ekwipunek z tego co jest, wedle własnych talentów; w granicach rozsądku oczywiście, bo np. koniki często są deficytowe i mają specjalne przeznaczenie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2011, 11:56:32 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #721 dnia: Stycznia 17, 2011, 18:32:38 »
    A czy teraz przy heirloomowaniu itemu zwiększają się requirements?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #722 dnia: Stycznia 18, 2011, 14:25:04 »
    A czy teraz przy heirloomowaniu itemu zwiększają się requirements?

Nie,ale jakie to ma znaczenie, skoro dziś znów mam/ mamy burdello totale w ekwipunku, czyżby żak chadz wrócił do gry po oblanych zaliczeniach i  pogrywał w rosyjską ruletkę/nowy patch?

PS Swoją drogę, gdybym był piechurem/kusznikiem to bym  chyba popuścił w pampersa ze szczęścia... 2 kusze masterworkowe(heavy/siege) i deadly warhammer mi chadz sprezentował tym razem, heh(przy okazji zaiwanił 2/3 zabawek, ale kto by się tam przejmował szczegółami;)

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #723 dnia: Stycznia 18, 2011, 14:33:01 »
    Jezu o co chodzi z - dobrze nazwanym przez Liveona - burdello totale w ekwpunku. Pierwszy raz coś takiego widzę i nie mam zielonego pojęcia kiedy to zostanie (i czy) naprawione.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Stycznia 18, 2011, 15:15:40 »
    U mnie EQ na stronie wygląda dobrze, gorzej, że od jakiegoś czasu wszyscy, którzy się PRZELOGOWALI lub dopiero ZALOGOWALI nie maja NIC na starcie, tak zwany "naked virus" się rozpanoszył po wszystkich serwerach. Na szczęście statystyki dobre mam, i jak udało mi się w którejś rundzie zabić z piąchy faceta w zbroji i dorwałem się do bamboo spear to wygrywaliśmy kolejne 10 rund bez problemu... (nie chwalę się, nie widzę, by skill gracza liczył się w rzezi rozebranych graczy bez broni)

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #725 dnia: Stycznia 18, 2011, 16:17:39 »
    Podajcie prosze jakis link do nowego patcha.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Stycznia 18, 2011, 16:40:21 »
    Wejdz na forum. Link masz na c-rpg.net!

Ale dla slepych:

http://forum.c-rpg.net/

I zakładka "annoucements"

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Stycznia 18, 2011, 16:58:05 »
    Ja tez chcę masterworkową kuszę :-( I warhammera też, mój ulubiony....

Za to widzę jedną zmianę w swoim ekwipunku - stalowe bełty do kusz mają 8 pierce zamiast 4 a zwykłe 2 zamiast 1. Czyli płacz na forum dał jakiś skutek. No i teraz możemy rozmawiać :-)

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #728 dnia: Stycznia 18, 2011, 17:01:03 »
    Dobra, panowie, ja kończę z cRPGiem na razie. Nie wiem co się dzieje, mój char ma teraz 1 lvl (na początku - zerowy), nie mam NIC, bo NIE MOGĘ nic nosić na 0 lvlu z 0 agi 0 str, więc czekamy, aż chadz wróci do kompa i znowu na 5 minut ogarnie bałagan...

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #729 dnia: Stycznia 18, 2011, 17:07:00 »
    Dobra, panowie, ja kończę z cRPGiem na razie. Nie wiem co się dzieje, mój char ma teraz 1 lvl (na początku - zerowy), nie mam NIC, bo NIE MOGĘ nic nosić na 0 lvlu z 0 agi 0 str, więc czekamy, aż chadz wróci do kompa i znowu na 5 minut ogarnie bałagan...
    Update był...
    I jak pograsz 10 min to wszystko się normalizuje.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Stycznia 18, 2011, 17:17:13 »
    Tak, chadz wrócił  i dał hotfixa/bugfixa (który wisi jako cRPG_update.zip u kazdego z nas, u góry, na stronie), tyle że u mnie momentalnie crashuje przy próbie wejścia na serwer(a u innych ludzi{jak choćby u Dravica} np zmienia staty/wpf itp itd)

EDIT: Linka obecnie nie działa, zatem możemy się spodziewać hotfixa do update'a do nakedbuga...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2011, 17:27:47 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Stycznia 18, 2011, 17:47:49 »
    Słyszałem, że mirror na 5 stronie tematu w annoucements. chadz usunął link, ludzie mówią, że niedługo wejdzie 0.211b
    0.212 już jest.

A tak BTW, chadz ponoć na ircu obwieszczał, że prawdopodobnie będzie "chars wipe", ciężko to na polski przetłumaczyć, ale ja stawiam na reset postaci, albo mały rollback w danych postaci.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2011, 17:52:04 wysłana przez Dravic »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Stycznia 18, 2011, 18:01:21 »
    Tak, już jest to coś, niby wszystko działa , poza takimi drobiazgami, że zniknął singleplayer i opcje z menu, a po zminimalizowaniu okienka z grą, okazuje się że w tle mam komunikat, że " w związku wystąpieniem błędu, program zostanie zamknięty", bla, bla ,bla...

PS Wipe to wipe, wyczyszczenie/wyzerowanie statystyk/buff'ów postaci, jedyne o co mogłoby chodzić(i co mogłoby  mieć uzasadnienie w pokrętnej logice chadza;) to usunięcie premii do expa za przeszłe generacje. Bo po co miałby robić reset/cofkę wszystkich statystyk tego, na miły Bóg, w żaden sposób nie jestem w stanie pojąć.
    Być może chodzi o Strategusa, bo takie ploty to i ja słyszalem...

PS1 Łucznicy znów znerfieni- strzałki zadają mniejsze obrażenia(bodkin'y -1), jest ich mniej(16, czyli tylko o 1 więcej niż  steel bolts), łuki mają obniżony shot speed(np mój MSB -8, a longbow obecnie można traktować jako megasłabą kuszę, bo to coś , nie ma już żadnej cechy łuku) i jak tu się nie ...cieszyć...

PS1 Staty wielu broni zmienione- np Katana słabsza(jakby już nie była słaba), Highlander wolniejszy(jakby już nie był wolny)...

(click to show/hide)
    EDIT @down Ozwan
    Bo nie pisałem o jej szybkości ,tylko słabości:), w sumie to niewiele -1 cut(z 36 na 35), ale zawsze coś(praktycznie parametrami zaczyna przypominać 1h np side sworda)...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2011, 20:24:45 wysłana przez Liveon »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #733 dnia: Stycznia 18, 2011, 20:07:27 »
    Jedyny wipe, o jakim ja słyszałem, to wipe Strategusa. Czemu - pojęcia nie mam, nie gram.
    Chadz jakby zrobił wipe normalnego cRPG to popełniłby seppuku, bo tak czy siak Vikingr stanowi potężną konkurencję w walce o graczy, a wkurzenie większej części społeczności CRPG - która się trzyma w wielu przypadkach na zasadzie "już tyle w tą postać zainwestowałem czasu" - spowodowałoby zapewne masowy eksodus. .

PS1 Staty wielu broni zmienione- np Katana słabsza(jakby już nie była słaba), Highlander wolniejszy(jakby już nie był wolny)...

Możesz rzucić konkretami? Bo ja tam dalej widzę 102 speeda.

Ozwan sam sobie poszukał. ;)
    I uśmiał się setnie, bo chyba faktycznie trochę przesadzili. Warbow ma teraz shootspeed mniejszy jak wcześniej nomad bow. To ta powodzenia w trafianiu czegokolwiek z więcej niż 10 m. :D
    A 2h dostało nerfa. Wszystkie miecze właściwie - nie dość, że już z shieldeasymoderami się ciężko walczyło o ile mieli mózg - zostały spowolnione. Chyba dobry moment wybrałem przedwczoraj na zrobienie heira na polearmy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2011, 20:27:06 wysłana przez Ozwan »

Offline Madae

• Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Stycznia 18, 2011, 20:40:26 »
    super... znowu nerf?mnie to zaczyna już sążnie wku... denerwować chyba też przestanę grać w cRPG bo nie lubię innych postaci, tylko łucznicy a tu niedługo będziemy słabsi od kamieni