Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221884 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #690 dnia: Stycznia 14, 2011, 15:51:38 »
    Mam pytanie, a odnosi się ono moddingu w crpg.
    Templarzy przychylnie patrzą na pomysł Knight Templar Armor.
    Ale za tym idze sporo roboty no i wymagana wiedza i doświadczenie.
    Pomysł był mój więc mi wyznaczono "Rozpoznanie"
    Chodzi mi głównie o kątakty pomoc i inne takie... a tego Templariusze wam nie zapomną.
    Każdy pomysł sie przyda. Pytam narazie tu ale potem zazne spam działu Modingu.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #691 dnia: Stycznia 14, 2011, 16:42:25 »
    a jerzeli myślicie 2h to polecam:
    Great Sword
    30 na pchnięciu no i ogólnie lepsza wersja German sworda 1)szybszy 2)ładniejszy 3)german sword... samo za siebie mówi
    daj spokój, nie krytykuj mojego masterwork German Greatsword, świetny miecz to jest :)
    DanishGS w 3 upgradzie: 45cut 30pierce 95spd
    GeramanGS w 3 upgradzie: 43cut 34pierce 95spd

Różnica 4 dmg w dźganiu to sporo więcej niż o 2 dmg mniej w cięciu. Dla mnie GermanGS nadal rządzi ;)

Katana, jak pisze Ozwan, obciachowa,
    Katana obciachowa, ale Ozwan z nią lata ;-) z nią i z najcięższym młotem, czyli całkiem już obciachowo ;-)

A jak spammy weapon to longsword 2hsword i bastrad sword
    Niom, do spamu w sam raz miecze, mój germański scyzoryk się do tego nie nadaje raczej. I nie jest to chyba kwestia statów, ale różnicy między półtorakami a dwurękami - te pierwsze są szybsze niż to wynika z cyferek.

Lodosław,
    jeśli znasz się na modowaniu to może byś przerobił Heraldic Mail w wersji za 6,771 na Heraldic Tunic - to samo ubranko tylko lżejsze o 10 kilo i z lnem zamiast kolczugi. Bo bardzo by mi się taka zbroja by przydała ;)

PS
    kątakty
    jerzeli
    Polecam firefoxa, sprawdza pisownię.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 17:24:22 wysłana przez leuthen »

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #692 dnia: Stycznia 14, 2011, 19:43:01 »
    Czepiasz się pisowni ale to dobrze...

German sword o tyle że na cięciu odrobine mocniejszy ale za to wolniejszy, no i dłuższy.

A jeżeli chodzi ci o siłę to najlepszy jest

Highland Claymore 9890 gold
    weight 3
    requirement 15
    spd rtng 92
    weapon length 120
    swing damage 43, cut
    thrust damage 25 pierce
    Can't use on horseback
    Secondary Mode

a w stanie po upgradzie

Tempered Highland Claymore
    weight 3
    requirement 15
    spd rtng 92
    weapon length 120
    swing damage 46, cut<- tak to nie żart i poiwem że spokojnie w 2 sięgnie 50 a w 3 coś... kto to wie^^
    thrust damage 27 pierce
    Can't use on horseback
    Secondary Mode

A i nie zdziwię się jak trol chad zrobi jakiś myk i mi to popsuje.... jak mojego Powerfull Mornigstara...)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 19:47:06 wysłana przez Lodoslaw »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #693 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:13:12 »
    Highland Claymore

weight 3
    requirement 15
    spd rtng 92
    weapon length 120
    swing damage 43, cut
    thrust damage 25 pierce
    Can't use on horseback
    Secondary Mode
    Gen1= 92spd 46cut 27pierce
    Gen2= 93spd 47cut 27pierce
    Gen3= 94spd 48cut 28pierce

Nie ciesz się :)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #694 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:57:49 »
    Highland Claymore

weight 3
    requirement 15
    spd rtng 92
    weapon length 120
    swing damage 43, cut
    thrust damage 25 pierce
    Can't use on horseback
    Secondary Mode
    Gen1= 92spd 46cut 27pierce
    Gen2= 93spd 47cut 27pierce
    Gen3= 94spd 48cut 28pierce

Nie ciesz się :)
    Ja tam bym się cieszył, gdybym miał to cudo  zrobione, nawet po I modifierze(ale ten temat będzie musiał poczekać, mam inne priorytety:), własnie je kupiłem i rzeczywiście, sprząta dokładnie puszki, nawet się tego nie czuje, że jest(teoretycznie) trochę wolny.
    No, na dziś to mój faworyt, może się trochę nakręciłem, ale tak czy siak, to świetna broń.

PS  Lodosław, ile płacisz za jego naprawę?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 21:02:06 wysłana przez Liveon »

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #695 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:27:14 »
    nie widze różnicy po upgradzie ale coś koło 500(editne zara bo idę grać)

aha a każde wasz doniesienia na temat ulepszeń są moim zdanie teoretyczne... ja stawiam na fakty a fakt jest taki że potrzebuje 2000000 expa do 31...
    a poza tym chad sam powiedział że masterworki będą naprawdę dobre....

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:49:40 »
    To ja bym się chciał teraz zapytać, czy warto wracać do łucznictwa. W tej chwili na luziku mogę wbić 31 lvl i zretirować (mam 25 czy 26) bo mam ferie.

Po prostu teraz mam pytanie: jak umiem strzelać, to czy warto wracać do łucznictwa czy może iść w drugą stronę, czyli w walkę wręcz? Dodam, że chcę się zdecydować ZANIM wbiję 31 lvl - będę mógł np. heirloomować łuk :)

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #697 dnia: Stycznia 15, 2011, 01:26:29 »
    Same statystyki broni mogą być mylące. Obrażenia cut a pierce to dwie różne bajki.
    Highland Claymore
    Gen3 = 48cut 28pierce

German Greatsword
    Gen3 = 43cut 34pierce
    Przy takich danych:
    Strength 15
    Power Strike 5
    WPF 150
    Armor 60
    obrażenia HC to odpowiednio dla cut i pierce:
       * Minimum: 11
        * Average: 23.5
        * Maximum: 36

* Minimum: 4
        * Average: 13
        * Maximum: 22
    a dla GermanGS:
      * Minimum: 8
        * Average: 19.5
        * Maximum: 31

* Minimum: 11
        * Average: 20.5
        * Maximum: 30
    Patrząc na te liczby uważam, że German GS nadal rządzi. Różnica 5 damage typu cut na korzyść HC to jak widać sporo mniej niż przewaga o 5 pkt German GS w pierce. Zdaje sobie sprawę, że tnie się w 3 płaszczyznach, a dźga tylko w jednej, ale dźganie jest dla mnie zdecydowanie najefektywniejsze, najwięcej fragów nabijam w ten sposób. Poza tym nie ma w M&B nic fajniejszego niż dźgnięcie wroga prosto w twarz ;-) Ale to oczywiście kwestia gustu ;)

PS Liveon,
    zdaje się że przeszedłeś w nowy gen, więc chyba jesteś dość nisko z lvlem, a już bywasz na szczycie tabeli - i Ty narzekasz na łucznictwo? ;-)

To musialeś natrzepać minimum tyle generacji co ja, heh, a tak się wzbraniałeś na początku:)
    Dobiłem do 8 gena, chciałem wymasterować parę elementów ekwipunku ;-) No cóż, wciągnąłem się ;-)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 01:34:59 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Stycznia 15, 2011, 10:49:05 »
    Leuthen,

Jeśli się wyspecjalizowałeś w kłujce, to jasne, Germaniec jest numero uno, ja jednak zbyt rzadko używam pchnięć(napewno to jest mniej niż 1/4,szybciej 1/10)
    Oczywiście, że  zakres obrażeń kłutych jest wyższy niż cięć, ale...
    Kiedy z tyłu podchodzę do kolesia(lajtowy/medium armor), to jako uderzenie finalne  wybieram  cięcie znad głowy, kilka razy próbowałem pchnięcia z dołu i na jednym pyknięciu to rzadko się kończyło.
    Jeszcze się nie zdecydowałem, co będzie moją biała bronią(poza dyżurnym Bar Mace), najwcześniej decyzje podejmę za jakieś 2 tygodnie(w sumie czas przechodzenia w następną generację u mnie jest b. zbliżony do tego z ery przedpatchowej, czyli trwa ok tygodnia, z czego większość czasu zajmuje nabicie 31 lvl(teoretycznie jest 50/50, wiem, ale jednak ten ostatni level się jakoś wlecze;).
    Tak, przeszedłem w następny gen, ale wczoraj grę wieczorem zaczynałem już od 28 lvl, swoją drogą,  niedługo 30 lvl  będzie(albo już tak jest), może nie niskim, ale standardowym levelem:)

PS Szło mi w miarę dobrze tylko na początku, później już przestalo być tak różowo.
    Poza tym, ten obecny system gry na Siege, preferuje w jeszcze większym stopniu  raszerów(nie narzekam, bo w sumie tak powinno być), no i spokojnie pykać z łuku to właściwie mogę tylko w ekipie broniącej.

PS 1 niezłą tą dziewczynę wychowałeś Sobie. Ile ta  Falka ma atletyki i WPF 2h(bo że Agi ma dużo, to widać)?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 11:19:52 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #699 dnia: Stycznia 15, 2011, 11:58:09 »
    To ja bym się chciał teraz zapytać, czy warto wracać do łucznictwa. W tej chwili na luziku mogę wbić 31 lvl i zretirować (mam 25 czy 26) bo mam ferie.

Po prostu teraz mam pytanie: jak umiem strzelać, to czy warto wracać do łucznictwa czy może iść w drugą stronę, czyli w walkę wręcz? Dodam, że chcę się zdecydować ZANIM wbiję 31 lvl - będę mógł np. heirloomować łuk :)

Tak, żeby wam nie umknęło.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Stycznia 15, 2011, 12:12:09 »

Tak, żeby wam nie umknęło.

A, sorki Dravic:)
    Na dziś, raczej tak, ale to wszystko jest b.względne(z pewnością lepiej być łucznikiem, niż kusznikiem, choćby ze względu na koszty napraw eq). Wystarczy, ze po powrocie chadza zostaną podwyższone dochody i już byłoby mniej ciekawie, bo ludzie by zaczeli chodzić w cięższych pancerzach/zbrojach, albo, nie daj Bóg, by znów znerfił obrażenia(choć Verinen twierdzi, że te premium damage do arrows to i tak mało, i nie ma się z czego cieszyć;)
    Ale jeśli jesteś tak elastycznym zawodnikiem, to się zastanów nad 2h/polearms, ewentualnie lekkim lansjerem(w battle), bo jako łucznik będziesz musiał pakować wszystkie WPP w archery, o hybrydzie zapomnij.

PS a i  tak, obecnie, widzę, że rzucajki rządzą- 2h/polearms +(wszelkiego rodzaju) rzutki- do nich dziś świat należy;), ale co będzi za tydzień, dwa,  po następnym patchu...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 12:21:56 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #701 dnia: Stycznia 15, 2011, 13:17:38 »
    PS 1 niezłą tą dziewczynę wychowałeś Sobie. Ile ta  Falka ma atletyki i WPF 2h(bo że Agi ma dużo, to widać)?

Hehe, śliczna jest, czyż nie? ;-) Heraldic Mail może nie ma szczególnie powalających statystyk, jest też raczej za ciężki dla mnie, ale wygląd mi to wynagradza z nawiązką :)

A staty takie:
    Level 30 (4 420 577 xp)

* Hit points: 62
        * Strength: 17
        * Agility: 21

* Unused skill points: 1

* Converted: 6
        * Ironflesh: 5
        * Power Strike: 5
        * Athletics: 7
        * Weapon Master: 7

* Two Handed: 164
    Docelowo oczywiście 18 siły i po 6 Ironflesh i Power Strike. A potem w agi, choć dobicie do 34 lvlu i 8 wp i atlethics to chyba zajęcie na długie miesiące.
    Chyba też udało mi się wybrać docelowy ekwipunek:
    Norman Helmet
    Heraldic Mail
    Plate Mittens
    Khergit Leather Boots
    Masterwork German

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #702 dnia: Stycznia 15, 2011, 14:00:18 »
    Leuthen,

No, stary, powiem krótko-tak się powinno budować postać 2h, uczcie się, dzieci, dorośli i starcy;),bo takich nam dziewczyn brakuje;). Zwinna finka/ Falka...

PS jeden konwert i starczy Ci na +1IF,+1PS i +1 WM, na 35 lvl, ale to rzeczywiście melodia przyszłości...
    Bo  4 skillpointówp(+1 atletyki jeszcze) to ja się doliczyć nie mogę.

A nie, OK, masz już 17 siłki, wszystko gra i bucy, i na wszystko punktów starczy. Mega, megapostać...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 14:06:41 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Stycznia 15, 2011, 16:31:00 »
    A dziękuje, też tak sądzę :-)

Dla lekko/średniozbrojnych build 18 21 na 31 lvl jest chyba najlepszy, ale teraz tak jak pisałeś, rzutki żondzom toteż ludzie zamiast w IF pakują rzucanie zostając z 0 w IF. A ironflesh faktycznie robi różnicę, szczególnie jak się nie ma tarczy ;) Zastanawiam się tylko nad docelowym buildem, czy ma to być 18 24, czy 21 21. Nie czuję potrzeby by doładować athletics, szczególnie że cały mój armor waży raptem 16 kg i chyba już dosyć szybko biegam. Do tego różnica w wpf pomiędzy tymi buildami jest niewielka - 168 i 176. Ósmy pkt weapon master daje raptem 8 pkt wpf. A z drugiej strony mógłbym mieć o 5 pkt życia więcej i 1 pkt więcej w power strike, choć nawet z 5 ps 3/4 ludzi zabijam na 2 hity w dzisiejszych czasach :) Tak więc nie wiem :)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #704 dnia: Stycznia 15, 2011, 17:29:17 »
    rzucajki rządzą

ale teraz tak jak pisałeś, rzutki żondzom

On tak nie pisał :)