Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222018 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #660 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:06:40 »
    13160 ! g(to mnie martwi, koszt utrzymania tego cacka)
    Chłopie, siege xbow to 17477, steel bolts to 2136. Razem 19613.
    Zaraz, zaraz... 13160 to cena sprzedaży( i to jest chyba cena wyższa od twojego xbowa) a  nie cena kupna(kupno tego mnie kosztowało, no... zgadnij... tak, ~200k !!!! golda( bo tyle zaplaciłem w sumie za przechodzenie w kolejne geny, eh...
    Dodaj do tego 2 kołczany bodkinów po 3074g ! i już robi się bardzo nieciekawie(podczas napraw każdy kołczan nalicza mi oddzielnie)+ oczywiście Bar Mace za 5150(też się obudzili, bo kosztował ok 3500g po pierwszym patchu) a gdzie do tego jeszcze  koń! dla HA, którym obecnie jestem(o łachmanach już nawet nie wspominam)?
    Wydaje mi się że te cenniki/koszty utrzymania są nie do ...utrzymania:). TO MUSI SIĘ ZMIENIĆ!
    Inaczej skończy się to IV wojną światową(wg Einsteina) tzn na piąchy,kamienie i kije.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #661 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:43:06 »
    Zaraz, zaraz... 13160 to cena sprzedaży( i to jest chyba cena wyższa od twojego xbowa) a  nie cena kupna
    Dodaj do tego 2 kołczany bodkinów po 3074g ! i już robi się bardzo nieciekawie(podczas napraw każdy kołczan nalicza mi oddzielnie)+ oczywiście Bar Mace za 5150(też się obudzili, bo kosztował ok 3500g po pierwszym patchu) a gdzie do tego jeszcze  koń! dla HA, którym obecnie jestem(o łachmanach już nawet nie wspominam)?

Cena sprzedaży w tej chwili nie istnieje. Cen podana na stronie = cenie zakupu; od niej zależy upkeep. Koszt realny... ha... duzo kasy, co mogę powiedzieć. Ale interesuje nas upkeep. Fakt - dwa kołczany plus MSB to rzeczywiscie 20k....

Wydaje mi się że te cenniki/koszty utrzymania są nie do ...utrzymania:). TO MUSI SIĘ ZMIENIĆ!
    Inaczej skończy się to IV wojną światową(wg Einsteina) tzn na piąchy,kamienie i kije.

LMAO. Zgadzam się w 100% Im dłużej na to patrzę tym bardziej się frustruję....

EDIT: wszystko idzie w dobrym kierunku: dziedziczone kamienie:

Heavy Stones   2   
    weight 4
    requirement 0
    spd rtng 96
    shoot speed 20
    thrust damage 13 blunt
    max ammo 12
    weapon length 7
    accuracy 100
    Secondary Mode (tłuczenie po łbie bez rzucania???)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 17:08:20 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #662 dnia: Stycznia 11, 2011, 18:02:15 »
    Ostrzeżenie dla graczy którzy mają 16-30lvl i używają wtyczki, która polepsza graficznie stronę c-RPGa. Na tejże wtyczce nie wyświetla się, że od 15 do 31lvl robi się reset postaci (żadnych bonusów), a dopiero +31 robi się dziedzica. Ja tak dzisiaj zrobiłem i straciłem 30lvl, nie naliczyło mi generacji, a dodatkowo wystąpił jakiś bug i nie mogę ulepszyć żadnego przedmiotu. Także teoretycznie powinienem mieć 4 generację i i dwa heirloomy.

EDIT: okazało się, że dziedzic buguje strategusa - usuwa postać ze strategusa i musisz zacząć od nowa.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #663 dnia: Stycznia 11, 2011, 21:19:31 »
    Glaedr,
    a dodatkowo wystąpił jakiś bug i nie mogę ulepszyć żadnego przedmiotu.
    to nie jest bug.

Przed 31 nie otrzymujemy żadnych bonusów, a w tym wypadku zdaje się bonus = heirloomed broń i (CHYBA) ten stary bonus do xpeków.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #664 dnia: Stycznia 11, 2011, 22:15:37 »
    Nie jest? I dlatego moje poprzednie ulepszone przedmioty zniknęły? Nie rozśmieszaj mnie. Nie mam żadnych ulepszonych przedmiotów i żadnych ulepszyć nie mogę.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #665 dnia: Stycznia 11, 2011, 22:37:19 »
    Ostrzeżenie dla graczy którzy mają 16-30lvl i używają wtyczki, która polepsza graficznie stronę c-RPGa. Na tejże wtyczce nie wyświetla się, że od 15 do 31lvl robi się reset postaci (żadnych bonusów), a dopiero +31 robi się dziedzica. Ja tak dzisiaj zrobiłem i straciłem 30lvl, nie naliczyło mi generacji, a dodatkowo wystąpił jakiś bug i nie mogę ulepszyć żadnego przedmiotu. Także teoretycznie powinienem mieć 4 generację i i dwa heirloomy.

To nie bug. Heirloom jest od 31 lvl.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #666 dnia: Stycznia 11, 2011, 22:40:11 »
    Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Zniknęły wszystkie moje heirloomy... ludzie jak już odpowiadacie to przeczytajcie dokładnie.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #667 dnia: Stycznia 12, 2011, 08:32:18 »
    Glaedr,
    Niestety, ale to chłopaki mają rację.
    Spotkała Cię bolesna i niezasłużona kara, ale straciłeś(najprawdopodobniej) wszystko, przechodząc na emeryturę przed osiągnięciem 31 lvl, i nie dość tego, nie zrobiłeś udoskonalenia/upgrejda  broni  przed  tym faktem .
    Dziwne tylko, że nie widziałeś panela/tabeli z heirloomem(na samym dole strony), ale to już, być może, kwestia  też tej nieszczęsnej wtyczki graficznej.

PS Widać przeoczyłeś to, ale ja o tym wcześniej pisałem/ostrzegałem w  swoim komentarzu(wczoraj o 12:49:34)- że nastapi reset heirlooma i wchodzi nowy system naliczania(suma modyfikacji dzielona przez 3 i  ewentualnie zaokrąglana +^/-v).
    Tak więc, nie tylko Tobie , ale wszystkim zniknęły modyfikacje broni/eq, ale z jednoczesną/ponowną opcją dysponowania swoją pulą modifierów(w twoim przypadku byłby to tylko +1modifier).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 09:09:30 wysłana przez Liveon »

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Stycznia 12, 2011, 12:34:40 »
    Wracam ze świąt i myślę sobie "pogram w cRPG'a - raz wygram, raz przegram - ale i tak będzie na luzie". Gram, gram... Masakra - wcześniej czerpałem przyjemność z tej gry - teraz to jakaś matematyka powstała. To nie dla mnie. Szkoda - bo fajnie się grało. Nie wiem dalej po co komu ten patch był potrzebny. Nie znam się na wyliczaniu co i jak będzie z moją postacią. Po prostu grałem dla przyjemności. Czas skończyć. Żal że przyjemność przerodziła się w wyrobnictwo.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #669 dnia: Stycznia 12, 2011, 13:39:09 »
    Nie przejawiasz całkiem odosobnionej postawy niestety... Wiele osób twierdzi że grając teraz w cRPG czują się trochę jak księgowi. Moje zdanie na ten temat jest takie że po prostu trzeba grając na nieco więcej kwestii zwracać uwagę, co - IMHO - dodaje nieco głębi całemu ćwiczeniu. Skończyło sie po prostu siekanie wroga szabelką, trzeba policzyć czy stać mnie na szabelkę, ubranko i beret.

Zauważyłem też że inni gracze nie lubią kiedy ktoś wchodzi na serwer i... stoi. Jeśli nie pomagasz to przeszkadzasz. Na siege'ach jest ogromna wola zdjęcia flagi, co do tej pory było wtórne w stosunku do liczby fragów. "Zginę, ale pogonię ich spod tej flagi, koledzy z teamu pomogą." Dlaczego - ano dlatego że jest się o co bić. Na zwykłych bitwach byłem nieco rzadziej ((jako kusznik lepiej się czuję na siege'ach), ale tam tez jest jakoś tak trochę mniej tępego gnania za fragiem, towarzystwo porusza się grupkami, znacznie ostrożniej.

Kolejną kwestię uzmysłowił mi jakiś gość na TW - ze względu na to że wszyscy są na niższych levelach i biegają w słabszych zbrojach rozgrywka trochę przypomina ciąg dynamicznych dueli. To nie jest oczywiście do końca prawda, ale rzeczywiście coś jest na rzeczy - towarzystwo ostrożniej walczy i dokładniej się broni; wiadomo że pierwszy lub drugi cios od byle pastucha możne zabić. Choć - pojawiło się całe stado kolesi napompowanych Ironflesh'em...

Z mojej perspektywy - jest chyba lepiej. A właściwie byłoby, gdyby nie to, że kusze są dramatycznie drogie w utrzymaniu i mają za mało dmg.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 13:46:34 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline PrzydatnyCzłowiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #670 dnia: Stycznia 12, 2011, 15:28:27 »
    Da się jakoś zainstalować c-rpg bez steamu??? Jeżeli tak to proszę o wytłumaczenie lub danie linku do poradnika.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #671 dnia: Stycznia 12, 2011, 16:04:08 »
    A w czym masz problem? Pobierz crpg, np. z forum Taleworlds najnowsza wersje, potem wypakuj, zaznacz folder cRPG i kopiuj go do schowka.

Teraz wejdz w swoj folder z Warbandem --> Modules i wklej tutaj folder z cRPG.

Steam nic nie przeszkadza.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline PrzydatnyCzłowiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #672 dnia: Stycznia 12, 2011, 16:50:02 »
    odpalam c-rpg i mi wyszukiwarka nie wyszukuje żadnego serwa c-rpg

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #673 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:12:28 »
    Krótko mówiąc, łucznicy wracają do gry.
    Mam nadzieję, że wielce czcigodny pan Hadz;) nie ulegnie tym razem naciskom lobby antyłuczniczego...
    Bo już na forach nagonka na mnie i moich kolegów po fachu ruszyła:)

Nie rozumiem. To, że strzały dostały trochę dmg nie znaczy, że łucznicy są lepsi. Łuki dalej mają obrażenia cut, a animacja jest ta sama (IMO lepiej wyglądająca)

Wracam ze świąt i myślę sobie "pogram w cRPG'a - raz wygram, raz przegram - ale i tak będzie na luzie". Gram, gram... Masakra - wcześniej czerpałem przyjemność z tej gry - teraz to jakaś matematyka powstała. To nie dla mnie. Szkoda - bo fajnie się grało. Nie wiem dalej po co komu ten patch był potrzebny. Nie znam się na wyliczaniu co i jak będzie z moją postacią. Po prostu grałem dla przyjemności. Czas skończyć. Żal że przyjemność przerodziła się w wyrobnictwo.

Czy dla was, ludzie naprawdę dobra zabawa jest wtedy kiedy ma się puszkę, kuszę, i młot dwuręczny jednocześnie? Graj ekwipunkiem do  15k i spokojnie utrzymasz- chyba, że masz niesamowitego pecha i przegrasz 20 rund pod rząd.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 19:42:51 wysłana przez Verinen »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #674 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:30:26 »
    Ja bym nawet powiedział 25k.....