Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221875 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #645 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:34:54 »
    Dawno nie grałem a ponieważ są zmiany, dlatego pojawiły się u mnie pytania.
    A opyla się iść w 2 kierunki na raz? Np: rzucanie i jednoręczne?
    Są jakieś zależności waga-skill? No i czy inne dotyczą tylko łuczników? (wiem tylko, że potężny naciąg i waga obniża łucznictwo, tylko to obniża?)

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #646 dnia: Stycznia 09, 2011, 14:00:15 »
    Skrabek, rzucanie przestało się opłacać. Pamiętasz może jak fajnie się w archerów rzucało lekkimi rzucajkami, jak daggery czy nawet kamienie? Zapomnij, ten troll chadz skutecznie uniemożliwił zabawę w polowanie na łuczników i peasantów. Dlaczego? Ano zmniejszył prędkość lotu wszystkich rzucajek. Teraz jak rzucisz sztyletem w gościa trzy metry od ciebie, to doleci po 2,5 sekundach. ;/

Ogólnie jak nie chcesz zmarnować WPF to hybrydy są WSKAZANE. Teraz żeby wbić 150 wpf to trzeba mieć chyba 6 weapon mastery (18 agi) a potem już 10 wpf na 1 faktyczny punkt. [Poprawcie mnie, jeżeli się mylę; nie sprawdzałem, bo nie mam postaci z 15+ agi]
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #647 dnia: Stycznia 09, 2011, 14:17:19 »
    Skrabek, rzucanie przestało się opłacać. Pamiętasz może jak fajnie się w archerów rzucało lekkimi rzucajkami, jak daggery czy nawet kamienie?

Oj nie wiem Dravic, większość osób które mnie zabijają to są miotacze (nie licząc 1h,2h polearmów). Wydaje mi się nawet że jest to świetna broń do walki na mały dystans. A co do kierunków to wydaje mi się że wygląda to mniej więcej tak że jeśli chcesz jakąś bronią zadawać duże obrażenia to niestety musisz wybrać jeden kierunek ,a jeżeli chcesz iść w oba to musisz liczyć się z tym że obrażenia nie będą bardzo wysokie. Tyle ode mnie.

Pozdrawiam!

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #648 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:51:28 »
    Ja mam pytanie, szczególnie do Corleone'a:

Jaki jest optymalny build dla tak zwanego "samuraja"? Czyli, co tu dużo mówić, katana w rękach, ale jak zbudować postać?

Iść bardziej w siłę czy agi? Nie to, że nie umiem blokować i tylko spamować bym chciał - liczy się też styl, z jakim się kataną zabija :)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #649 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:22:59 »
    Siła do poziomu, aż będziesz mógł unieść jakąś ładną, samurajską i lekką zbroję. Podczas gdy będziesz pakował w siłę pakuj też w Ironflesh i Power Strike. Potem tylko zręczność i Athletics. Spam, spam, spam ;d

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #650 dnia: Stycznia 10, 2011, 12:42:11 »
    W kwestii dziedziczenia zacytuję sam siebie :-) z wątku GO:

Z innej beczki: Chadz ogłosił że niedługo wejdą retirements. Wymagany level 31. Poza tym ogłosił że pojawią się nowe skille, niezależne od lvl... Jak zwykle HGW o co chodzi....

Co więcej, nieciekawa wiadomość dla tych z Was którzy mają dziedzica. Chadz ogłosił że znikną dziedziczone elementy ekwipunku które macie. Konkretnie to: liczba dodatnich modyfikatorów zostanie zsumowana, podzielona na trzy i zaokrąglona w górę. Tymi punktami będzie można usprawnić któryś z elementów ekwipunku. Heh i wygląda na to że taki element ekwipunku musi mieć w nazwie "club" albo "wooden". LOL. Ponoć to dlatego że chcą ograniczyć liczbę podrasowanych elementów sprzętu, a jest z tym związany jakiś nowy cholerny plan....

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #651 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:52:49 »
    Z tego co pamiętam, w cRPGu było coś takiego jak duele. W jaki sposób teraz tam nalicza? A, o i czy po zabiciu kogoś również dostaje się kasę, czy tak tylko sobie powoli leci?

Aha, i właśnie zalogowałem się na starej postaci i muszę stwierdzić, że chadz jest niemożliwym trollem - miałem niesamowicie wysoki, wiem, 11 bodajże poziom, teraz mam 3. Sęk w tym, że używałem Bastard Sworda, który teraz ma 9 diffa, więc nie mam absolutnie czym walczyć, bo mam całe 7 siły. -.-
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 18:56:29 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Stycznia 10, 2011, 20:16:28 »
    Bądź jeszcze chwilę wesołym peasantem. Ja w niedzielę o 12:00 zrobiłem postać a o 20:00 (grałem w sumie z 3-4h) miałem 16 lvl, zbroję lekką samurajską, katanę i duużo kasy na upkeep :P

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #653 dnia: Stycznia 11, 2011, 09:59:26 »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #654 dnia: Stycznia 11, 2011, 12:49:34 »
    No, to pierwsza odsłona patcha, którą zdecydowanie popieram;)
    Krótko mówiąc, łucznicy wracają do gry.
    Mam nadzieję, że wielce czcigodny pan Hadz;) nie ulegnie tym razem naciskom lobby antyłuczniczego...
    Bo już na forach nagonka na mnie i moich kolegów po fachu ruszyła:)

PS I żeby nie było , że cieszą się z cudzego nieszczęścia(to a propos znerfienia w tym patchu z kolei kuszników i ciężkiej konnicy-sam  się tak czułem od momentu wyjścia pierwszej wersji patcha, więc znam ten ból), dla mnie wszyscy mogą być OP itp, bylebym  ja nie był na dzień dobry skazany na porażkę, tylko dlatego, że moim przeznaczeniem jest łuk.

PS A co do reszty, ceny i koszty utrzymania robią się znów horrendalne, co raz bardziej trzeba zaciskać pasa... i to już nie jest dla nikogo sympatyczna informacja.
    No i jeśli się potwierdzi , że  wszystkie modifiery zostaną zresetowane, następni zostanie ich ilość zsumowana , podzielona przez 3 i to da ostateczną pulę(w zaokrągleniu w górę) do ponownego rozdysponowania to jest masakra dla generatorów, takich jak ja, bo stać mnie będzie na ulepszenie tylko jednej rzeczy/broni(w moim przypadku to będzie łuk)- obecnie mam ulepszonych 6 broni(w tym dwie na maxa)

EDIT: No i stało się(z modifierami) dokładnie tak , jak napisałem. Płakać nie będę, w tej atmosferze chaosu, zamieszania, znerfiania i OPowania, jaka powstała po wprowadzeniu całej serii patchów, i być może, przed całą serią następnych , nie ma co sobie szargać nerwów.
    PS Zrobiłem Masterwork StrongBowa( o tyle jestem zadowolony{sam się  pocieszam , jak mogę}, że i tak się do niego przymierzałem w następnych genach). Natomiast współczuję tym,  którzy zrobili tylko jednego modifiera, ewentualnie 3+1(prawdopodobnie szlag go trafił bezpowrotnie.
    Refleksja poniewczasie jest taka, że trzeba było jednak, do oporu i do samego końca, przechodzić w następne geny...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 13:34:23 wysłana przez Liveon »

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Stycznia 11, 2011, 14:13:37 »
    Widac, ze Chadz nie daje sobie rady, chyba sie delikatnie pogubil!!! Powiedzcie mi,bo zbyt krotko tutaj jestem,kto ma na niego wplyw,kto tym wszystkim steruje, na jakiej podstawie on to ciagle zmienia? Z tego co czytam,choc bardzo slabo znam angielski, wiekszosc graczy wiesza na nim psy!!! O co kaman? Teraz mam takie cos, ale srednio rozumiem angielski,moze ktos mi to wytluamczyc? "A filthy band of peasants, lead by Fasader, has attempted to steal your precious heirloomed items. However, you woke up and were able to save 1". Which ones? Plus przy kazdym moim itemie mam DROP. O co chodzi? Dodam,ze mam 4 gen.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 14:27:14 wysłana przez Obi Wan »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #656 dnia: Stycznia 11, 2011, 14:28:05 »
    Drop oznacza że teraz nie da się sprzedać ekwipunku - możesz go tylko wyrzucić. Ma to zapobiegać spekulacji na zmianie cen w kolejnych poprawkach. Idiotyczne z perspektywy wymiany sprzętu na nowy - przecież nie od razu kupuje się swój docelowy. Ponoć tak ma być do kolejnego dużego patcha...

Co do tego kto steruje Chadzem - czasami to mam wrażenie że księżyc... dużo zależy od tego w której fazie cyklu akurat jesteśmy :-)

@Liveon - gratuluję panie łucznik... my, hołota z kuszą, (czy raczej niegodni następcy Wilhelma Tella, jak wolę o sobie mysleć:-)) nie mamy tak dobrze. NB - co do tego co powyżej i moich wczorajszych zakupów - udało mi się w ostatniej chwili. +2k :-)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 14:39:49 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #657 dnia: Stycznia 11, 2011, 14:59:47 »

@Liveon - gratuluję panie łucznik... my, hołota z kuszą, (czy raczej niegodni następcy Wilhelma Tella, jak wolę o sobie mysleć:-)) nie mamy tak dobrze. NB - co do tego co powyżej i moich wczorajszych zakupów - udało mi się w ostatniej chwili. +2k :-)

Hehe, a ja nie zdążyłem, i zostałem z tym  Łyskiem z pokładu Idy w... garści, no nic w sumie się przyda, żeby podjechać do murów na Siege(notabene jego cena teoretycznej sprzedaży jest prawie identyczna jak Palfreya, hmm... jednak należało go sprzedać, psia... końskakrew)
    Natomiast ten  Strongbow Masterwork to istne cudo, ale Ty i tak tego nie zaczaisz;), tu zrozumieć moją radość z jego posiadania może tylko drugi łucznik:)

13160 ! g(to mnie martwi, koszt utrzymania tego cacka)
    weight 1.25
    requirement 5
    spd rtng 65
    shoot speed 62
    thrust damage 27 cut
    accuracy 98

Najzabawniejsze jest to, że to tak specyficzny łuk, iż na dzień dobry zrobiłem dwa TK(i uciekłem z serwera ze wstydu), co mi się praktycznie nigdy nie zdarzyło chyba :D
    W tej chwili zupełnie jeszcze nie czuję cięciwy pod palcami;)

EDIT: @up Obi Wan
    Widac, ze Chadz nie daje sobie rady, chyba sie delikatnie pogubil!!! Powiedzcie mi,bo zbyt krotko tutaj jestem,kto ma na niego wplyw,kto tym wszystkim steruje, na jakiej podstawie on to ciagle zmienia? Z tego co czytam,choc bardzo slabo znam angielski, wiekszosc graczy wiesza na nim psy!!! O co kaman? Teraz mam takie cos, ale srednio rozumiem angielski,moze ktos mi to wytluamczyc? "A filthy band of peasants, lead by Fasader, has attempted to steal your precious heirloomed items. However, you woke up and were able to save 1". Which ones? Plus przy kazdym moim itemie mam DROP. O co chodzi? Dodam,ze mam 4 gen.

Zerknij jeszcze niżej -masz tam do wyboru wszystkie swoje itemki i jedną z nich możesz udoskonalić o jeden(niestety) modifier/stopień.
    Okazuje się(podobno), że jednak Ci , którzy są tylko w 2 genie,  są na swój sposób  najbardziej wygrani(np w stosunku do Ciebie, który zrobiłeś IV gen)  bo oni zyskują tyle samo +1 modifier.
    Gdybyś zrobił/zdążył zrobić jeszcze V gen(to właśnie ta kwestia zaokrąglania w górę), mógłbyś udoskonalić broń o +2 modifiery.

EDIT 1: Dobijam do 31 lvl i idę w X gen, muszę odzyskać swoje strzały, obecnie(po patchu) mam w kołczanie tylko 18 bodkin arrows, to stanowczo za mało.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 15:33:31 wysłana przez Liveon »

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Stycznia 11, 2011, 15:50:50 »
    PKP! Pieknie k...a pieknie! Powalilo goscia dokumentnie, generalnie to moglbym rownie dobrze zaczac gre nowa postacia...rece opadaja!

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Stycznia 11, 2011, 15:53:45 »
    13160 ! g(to mnie martwi, koszt utrzymania tego cacka)

Chłopie, siege xbow to 17477, steel bolts to 2136. Razem 19613. Zostaje mi 5400 na: ubranie, kask, buty, rekawice, tarcze i 1H. Co ja sobie za to kupię? Waciki?

Pilgrim Disguise - 354
    Khergit Leather boots - 143
    Pilgrim Hood 124
    Leather Gloves - 289

Razem = 910. Zostaje 4490

Teraz Tarcza + 1H: zapominam o czymkolwiek typu warhammer (mój ulubiony, nie mowiąc o side sword). Elite Cavalry Shield, której używam, kosztuje 3912. 578 na 1H????. Dobra, kupię Iron Battle Axe za 2484 + tarczę typu Round Cavalry Shield   2074... Nie mam szans w starciu wręcz z kimkolwiek z młotkiem czy bar mace. A kusza przestała mi zabijać. Do zobaczenia na dole tabeli....