Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222020 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #540 dnia: Grudnia 28, 2010, 21:21:39 »
    Liveon masz 301 archery? Przy którym levelu? Ja ze swoją 24 kilogramową zbroją mam 260. Tyle że mam 5 Power Drowa. Czyli dość sporo ta zbroja zabiera...

301 to mialem do dzisiaj,, bo dziś nabiłem 41 lvl i nominalnie mam teraz 240 archery, a efektywnie(przy moim ubranku 10.26 weight i PD 6)  to daje, niech spojrzę w ten calculator... tak, to daje kosmiczne 334 archery:)
    Prawdę powiedziawszy trochę mnie to demotywuje i rozleniwia jako łucznika i chyba  wejdę w następny gen(marzy mi się masterwork katana),ale ponieważ szykuje się podobno jakaś większa bitwa w GO, to sprawa się odwlecze(pomijając kwestię patcha, co to nadchodzi, nadchodzi i nadejść nie może...)

PS Dla niewtajemniczonych; tak naprawdę to te 334 przekłada się (z mojego punktu widzenia) głównie na szybkość naciągu, wszystko inne już ma drugorzędne znaczenie.
    EDIT: Zerknąłem jeszcze raz w ten kalkulator(założyłem  zbroję  o takiej wadze jak twoja) i wychodzi na to, że mamy prawie identycze archery, tyle , że ty masz niższe PD i szybszy łuk, czyli żeby cię dogonić pod względem szybkości musiałbym nabić jeszcze jeden Weapon Master.
    Drobiazg... ok 12mln exp do zrobienia( i to zakładając konwert skillpointów)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tu link do anglojęzycznych instrukcji i pogadanek o cRPG
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2010, 21:55:21 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #541 dnia: Grudnia 28, 2010, 22:11:55 »
    Tyle że ja wkrótce wbiję kolejny level i będę miał 30 Agility a co równa się dziesiątemu punktowi weapon master. Czyli twoja pogoń będzie musiała jeszcze poczekać:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Zib

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Grudnia 29, 2010, 13:11:20 »
    Ja kolejna seria nubskich pytań.
    Co to jest za typ ten tincan?
    Obrażenia kłute zadają więcej obrażeń niż cięte tak? I czy ta różnica jest dosyć znacząca czy tylko taka jaką pokazuje ten kalkulator?
    Yo.

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Grudnia 29, 2010, 13:18:47 »
    Jak pytania to pytania:
    Jak można awansować i kupować ekwipunek
    (Wiem noobowe ale totalnie nie wiem)

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #544 dnia: Grudnia 29, 2010, 13:43:27 »
    Witam, jestem całkiem zielony w MP może mi ktoś wytlumaczyć jak zagrać an tym serwerze?
    Pobrałem mod wgrałem do folderu z modami, przed rozpoczeciem gry wybralem crpg a dalej nie wiem co robic, trzeba gdzies sie zarejestrowac?

Offline Kuba382

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Grudnia 29, 2010, 13:46:22 »
    A ja jeszcze jedno pytanie mam. O co chodzi z tym przechodzeniem w nowy gen ?

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Grudnia 29, 2010, 14:21:57 »
    Witam, jestem całkiem zielony w MP może mi ktoś wytlumaczyć jak zagrać an tym serwerze?
    Pobrałem mod wgrałem do folderu z modami, przed rozpoczeciem gry wybralem crpg a dalej nie wiem co robic, trzeba gdzies sie zarejestrowac?

Logujesz sie pod tym adresem: http://www.c-rpg.net/index.php? pod takim samym nickiem pod jakim bedziesz gral na multi. W modzie cRPG zbierasz doswiadczenie i pieniadze, ktore bedziesz mogl wydac na stronie,ktora Ci podalem i rozwijac swoja postac plus kupowac nowe zbroje i bron.

Jesli chodzi o przechodzenie na nastepna generacje to pozwala ona udoskonalic jedna rzecz z Twojego ekwipunku. Ja np: ulepszylem swoja kusze do masterwork sniper crossbow. Po przejsciu na kolejna generacje, zaczynasz jakby od zera (latasz na golasa), wszystko zostaje skasowane oprocz pieniedzy i ekwipunku, ale nabijasz szybciej expa i gold. W jeden dluzszy wieczor mozesz dobic do 20 lvl.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Grudnia 29, 2010, 14:47:47 »

Logujesz sie pod tym adresem: http://www.c-rpg.net/index.php? pod takim samym nickiem pod jakim bedziesz gral na multi. W modzie cRPG zbierasz doswiadczenie i pieniadze, ktore bedziesz mogl wydac na stronie,ktora Ci podalem i rozwijac swoja postac plus kupowac nowe zbroje i bron.

Jesli chodzi o przechodzenie na nastepna generacje to pozwala ona udoskonalic jedna rzecz z Twojego ekwipunku. Ja np: ulepszylem swoja kusze do masterwork sniper crossbow. Po przejsciu na kolejna generacje, zaczynasz jakby od zera (latasz na golasa), wszystko zostaje skasowane oprocz pieniedzy i ekwipunku, ale nabijasz szybciej expa i gold. W jeden dluzszy wieczor
    mozesz dobic do 20 lvl.

Dzieki, tylko jak tam zrobić konto bo nigdzie nie widze rejestracji, a jak wpisuje sam nick to wyskakuje takie coś
    koszters does not exist - please register

A druga sprawa to jak wejść do gry ?

Offline Kuba382

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Grudnia 29, 2010, 14:52:17 »
    A jak mogę ulepszyć tą jedną wybraną rzecz z ekwipunku ?

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Grudnia 29, 2010, 15:29:34 »
    Trynithy musisz wejść do jakiejkolwiek gry z tym modułem na kilka chwil. Jak ci się wczyta możesz wyłączyć.
    Potem wchodzisz na tą stronę i wpisujesz swój login z gry oraz hasło którego będziesz używać.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Grudnia 29, 2010, 16:29:00 »
    Trynithy musisz wejść do jakiejkolwiek gry z tym modułem na kilka chwil. Jak ci się wczyta możesz wyłączyć.
    Potem wchodzisz na tą stronę i wpisujesz swój login z gry oraz hasło którego będziesz używać.

W MP nie wykrywa mi żadnych serwerów z modułem cRPG 1.134

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Grudnia 29, 2010, 17:08:28 »
    A jaką masz wersję moda?

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Grudnia 29, 2010, 18:49:31 »
    Mam wersje
    # First, download the mod from: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2247
    # Extract the "cRPG" folder in the zip in the Progam Files/Warband/Modules folder
    # When it's only a minor update or a bugfix, download: http://www.c-rpg.net/cRPG_update.zip and

tą oraz wkleiłem ten bugfix

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Grudnia 29, 2010, 19:05:33 »
    Spróbuj uszeregować serwery modami a jak nie znajdziesz to naprawdę nie wiem jak ci pomóc.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Grudnia 29, 2010, 19:18:00 »
    dzieki za pomoc ale nie ma jest tylko nativ i kilka innych ;)