Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221890 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #450 dnia: Grudnia 01, 2010, 12:43:00 »
    Kurcze - sam o tym nie wiedziałem chociaż od jakiegoś czasu gram jako kawalerzysta z tym, że nie używam polearmsów.
    Z innej beczki: zastanawiam się czy opłaca mi się przechodzić w kolejną generację przed wypuszczeniem patch'a, czy też "ładować" wszystko w aktualne pokolenie i bawić się "podstarzałą" postacią?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #451 dnia: Grudnia 01, 2010, 13:05:02 »
    zastanawiam się czy opłaca mi się przechodzić w kolejną generację przed wypuszczeniem patch'a, czy też "ładować" wszystko w aktualne pokolenie i bawić się "podstarzałą" postacią?

Moim zdaniem, przechodzenie teraz w następne generacje ma sens , jeśli masz już określony profil i masz pewność, że będziesz np  kawalerzystą, również po wprowadzeniu patcha, a dotąd nie masz zmodyfikowanej/ulepszonej swej podstawowej broni(są bronie np 2h obuchowe, których nie opłaca się ulepszać, a  z kolei do sensownego ulepszenia polearmsów potrzeba 2 generacji), z drugiej strony jeśli masz już wysoki level i niezbyt dużo kasy i bardzo drogi ekwipunek, to raczej bym się wstrzymał z przechodzeniem w następny gen i skupił się na nabiciu jak najwyższego lvl i odkładaniu kasy(w związku z przewidywanym wprowadzeniem systemu uszkodzeń i tym samym wzrostem kosztów utrzymania ekwipunku).

EDIT:Ale jest jedno wielkie ALE: Jeśli nieautoryzowane informacje się potwierdzą, że patch wyjdzie 7 grudnia to już nie zdążysz(chyba) skorzystać z profitów przejścia w II(?) generację.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2010, 15:33:31 wysłana przez Liveon »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #452 dnia: Grudnia 01, 2010, 16:06:17 »

Tracisz exp/lvl i zaczynasz od zera, ale exp będzie Ci się  wyżej naliczał, a tym samym szybciej będziesz levelował( np ja w VIII gen  mam prawie 3-krotne przebicie),punkty WPF dziedziczysz w  5% w pierwszym genie, a modifier+1 oznacza  , że możesz zmodyfikować/ulepszyć jedną  rzecz ze swojego ekwipunku(ewentualnie chodzi o to , że możesz wprowadzić ulepszenia  pierwszego stopnia) i to jest najciekawsze w II generacji(mam nadzieję, że masz już wybraną konkretną rzecz/broń do upgrade'owania).
    Oczywiście, gold&items są w całości dziedziczone.

PS Heh, na ostatnią chwilę się zdecydowałeś:), ale dobrze robisz, bo później(po patchu) będzie to zdecydowanie utrudnione.

Uuua... Tylko 5% WPF które zgromadziłem, przechodzą na ten "gen"...
    Chyba za koszt 5k, nie opłaca się utracić WPF i umiejętności, ale można zacząć od nowa, lecz równie dobrze może do tego służyc nowa postać...
    W każdym bądź razie dzięki Wielkie Liveon

Aby nosić wyposażenie które mam to muszę mieć Strenght i Agility, takie jakie zdobyłem, czy muszę je zdobywać od nowa? Tak samo pytanie moje tyczy się umiejętności (Power Stirke itd.)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2010, 14:21:45 wysłana przez wesch96 »
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #453 dnia: Grudnia 03, 2010, 14:02:17 »
    Aby nosić wyposażenie które mam to muszę mieć Strenght i Agility, takie jakie zdobyłem, czy muszę je zdobywać od nowa? Tak samo pytanie moje tyczy się umiejętności (Power Stirke itd.)

Niespecjalnie kumam to, co napisałeś, ale spróbuję odpowiedzieć zgodnie z ,ekhm, wewnętrzną logiką twojego pytania:
    Musisz zdobyć na nowo Strenght i Agility(takie jak zdobyłeś w pierwszym genie), żeby nosić ekwipunek o określonych/niezerowych wymaganiach.
    To samo dotyczy Power Strike, musisz nabijać go od początku(tyle że Power Strike  nijak  ma się do wymagań związanych z ekwipunkiem-tzn możesz mieć PS na 0 i  spokojnie machać flambergiem oraz nosić black armor).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2010, 14:06:28 wysłana przez Liveon »

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #454 dnia: Grudnia 03, 2010, 16:29:26 »
    Co do części 1. fakt wstyd mi, trochę zagmatwałem z tą składnią, ale mnie zrozumiałeś :) Dzięki,
    Co do 2. części to wiem, lecz gdybym miał Długi Łuk musiałbym wbić Powerd Draw na 6.

Po namyśle... jeszcze trochę poczekam :)

www.pustamiska.pl

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #455 dnia: Grudnia 03, 2010, 20:45:14 »
    Liveon,
    Wiesz może 7 grudnia jak bardzo jest pewny? I czy wyciekło jakieś dodatkowe info na temat przechodzenia na emeryturę po patchu?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Grudnia 03, 2010, 21:04:34 »
    Liveon,
    Wiesz może 7 grudnia jak bardzo jest pewny? I czy wyciekło jakieś dodatkowe info na temat przechodzenia na emeryturę po patchu?

Datę wytrzasnąłem z TaleWorld, chyba z (gigantycznego) wątka chadzowego o patchu, no i na serwerach też ta data się przewijała(7-10 grudnia), ale ponieważ nie jest to, jak zaznaczałem, autoryzowane info(pochodzące od kogoś z moderatorów/adminów)  trzeba tę datę brać w potężny cudzysłów.

Po patchu przechodzenie na emeryturę ma być możliwe dopiero po osiągnięciu 30lvl(plus jakieś bliżej nieokreślone, dodatkowe obostrzenia) i ta informacja pochodzi już  od  chadzowych moderatorów na TW.
    Sorry , że nie podam cytatów, ale przerzucanie 60 stron  ,tylko z jednego tematu na TW, to lekko ponad moje siły.
    Swoją drogą polityka informacyjna nt patcha leży i kwiczy-parę ogólników i w sumie zero konkretów.

PS dla mnie to żaden patch, tylko zupełnie nowa wersja cRPG, o ile  choćby tylko część informacji i pogłosek na jego temat potwierdzi się w praktyce.

EDIT: Dobra wiadomość- chadz reanimował tryb Siege, podwajając exp/gold w tym trybie(wczoraj był przez kilka godzin komplet ludzi na 6_EU
    _______________________________________ _______________________________________ _________________
    Wrócę też jeszcze do przebitki na expie w VIII genie- napisałem wcześniej że to około 3-krotności, ale uściślając to jest średnia- bo waha się to od 2,5- do 4,5-krotności.
    Nie mam pojęcia skąd ta niestabilność mnożnika, to samo niezrozumienie dotyczy golda- u mnie to wyjątek, że zdobywam powyżej 200g{za duży sukces/fart uważam zdobycz~150g}, nawet jak jestem na topliscie, pod względem zdobytych fragów w rundzie, a od początku jak gram nigdy nie przekroczyłem granicy 300g, o czym dość często słyszę od uszczęśliwionych graczy na serwerach.
    Jako przykład podam wczorajszą gierkę gdzie w wygranej rundzie zdobyłem 5 fragów(III miejsce) i dostałem 72 g, a ludzie pisali o zyskach rzędu 200-300g.
    Czyżby i pod tym względem łucznicy  mieli aż takie tyły?
    No i na koniec tych dygresji rozrachunkowych dodam, że zdecydowanie korzystniejsze naliczanie exp/g zauważyłem na serwerze amerykańskim.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 12:42:08 wysłana przez Liveon »

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Grudnia 05, 2010, 13:16:53 »
    Pisząc, iż na Siege'u została podwojona ilość gold'a i exp'a, rozumiem, że na tym trybie na początku był zmniejszony 2-krotnie w porównaniu do gier standardowych (Bitwa)? Czy też teraz w porównaniu do innych serwerów będzie można na nim zdobywać 2-krotnie więcej exp'a i gold'a?

www.pustamiska.pl

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #458 dnia: Grudnia 05, 2010, 13:35:10 »
    siege powrócił :))))

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Grudnia 05, 2010, 20:27:54 »
    Pisząc, iż na Siege'u została podwojona ilość gold'a i exp'a, rozumiem, że na tym trybie na początku był zmniejszony 2-krotnie w porównaniu do gier standardowych (Bitwa)? Czy też teraz w porównaniu do innych serwerów będzie można na nim zdobywać 2-krotnie więcej exp'a i gold'a?

Dotąd, na Siege, optymalnie do ugrania było ~10k exp i ~100g(stawki stałe, teoretycznie, dla całego teamu), jak jest obecnie to by należało dokładnie sprawdzić(wdepnąłem wprawdzie tam na kilka rundek , ale nie zwróciłem uwagi jak to zostało naliczone na mojej stronie), ale skoro chadz napisał że podwoił, to chyba nie kłamie, choć kto go tam wie, bo troll z niego nie lada;)

PS Prawda jest też taka, że na Siege nie opłacało się grać zwłaszcza generatorom(i co też pośrednio przyczyniło się do upadku  serwera z tym trybem gry), bo tam nie obowiązywał  generacyjny mnożnik exp.

siege powrócił :))))

Z  tego szczęścia nie zwróciłeś uwagi na mój EDIT i pytanie Wesch96.
    Tak, tak... stary dobry Siege wrócił:)
    Cieszmy się Bracia i Siostry!

EDIT: @down
    Masz rację, przebitka jest szokująca- ja, przy  sprawnie  i zespołowo pracującej załodze, nabiłem w godzinę  ok 180k xp. Coś nieprawdopodobnego... to chyba taki prezent przedgwiazdkowo-przedpaczowy od chadza.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2010, 11:01:47 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Grudnia 05, 2010, 20:34:05 »
    Hehe, faktycznie nie zauważyłem :) A xp na stronie bywa nie 2 a 3 razy większy niż to które się w grze pojawia - sprawdzone wielokrotnie :) Chociaż to może zasługa 4 generacji, nie wiem. Obecnie siege wymiata, chyba jest nawet lepsze od battle pod względem zdobywania xp. No i przede wszystkim zabawa lepsza ;)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Grudnia 07, 2010, 15:27:16 »
    To muszę zacząć grać póki im się nie odwidzi, taka swawola, ale ciężko będzie oderwać się od Black Ops.
    Ponownie dziękuję za odpowiedź Liveonie.

www.pustamiska.pl

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Grudnia 10, 2010, 14:14:48 »
    witam posiadam orginalnego warbanda

I posiada on jedynie mod Native niesyty duzo serwerów chodzi na cRPG
    na stronie Warblanga nie potrafię ich znaleźć lub zainstalować proszę o linki oraz instrukcje

PS gra przekierowuje na angielskojęzyczne forum i instrukcje tak samo wszystkie tematy z tym problemy prosze o pomoc po polsku

Link do modu cRPG i instrukcjie jak zainstalować w oryginalnym Warbandu

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Grudnia 10, 2010, 15:07:23 »
    http://www.c-rpg.net
    mod masz tu
     http://www.mbrepository.com/file.php?id=2247

do tego trza pacza -> http://www.c-rpg.net/cRPG_update.zip

wypakowujesz to w modules w plikach gry

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #464 dnia: Grudnia 10, 2010, 15:10:27 »
    ...To wymaga minimalnej zdolności rozumienia po angielsku, ale niech ci będzie...
    1) Na początku ściągnij ten plik http://www.mbrepository.com/file.php?id=2247
    2) Wypakuj go do folderu Warbanda, do modules
    Wejdź na jakiś serwer, następnie wejdź na tą stronę http://www.c-rpg.net/ i zaloguj się używając nazwy swojej postaci w grze i hasła, którego chcesz używać.
    Koniec, angielski naprawdę nie boli /:

EDIT
    :D Spoko nie ma problemu
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2010, 16:42:54 wysłana przez Duczek »