Radh,
Ale namieszałeś, chłopie:)
No, bo jeśli teraz jest dla Ciebie wszystko OK, to trudno ,żebyś miał gdzieś ten patch, który kompletnie przemodeluje te twoje obecne OK, i gdzie ze względu, choćby, na ogranicznik levelowy, będzie ograniczona i zdecydowanie niższa pula WPP do rozdysponowania.
I jeśli jakiemuś łucznikowi zamarzy się używanie Warbowa/Longbowa, to nie będzie już miał żadnego wyjścia tylko ładowanie wszystkiego w archery.
Po drugie, każdy ma inne cele- ty piszesz o dobrym łuczniku z 150 WPF( no niech będzie że to jest dobry łucznik, ale ze słabymi/przeciętnymi technicznymi możliwościami)-ja też jak dobiłem pierwszy raz do 150 WPF to tu nawet pisałem w tonie , jak bym złapał Pana Boga za nogi:), ale czym innym jest chęć zostania bardzo dobrym łucznikiem, a już zupełnie czymś innym aspiracje do załapania się do scisłej czołówki w łucznictwie.
No, bo jakie masz szanse z pululu, scorem, Guard_DeimOZ-em etc. etc., jeśli staniesz im na drodze i dojdzie do duelu łuczniczego?
5, no, może masz 10% szans na przeżycie(ok, zeby nie było znów tak,ekhm, statystycznie, napiszę inaczej-masz marnee szansee;).
Bo to jak starcie malucha z Veyronem(maluch szanse ma na zwycięstwo, tylko wtedy gdy Veyron nie wie, że się z nim ściga i stoi na parkingu-innymi słowy, jeśli ty np wpakujesz jakiemuś Legolasowi headshota, od tyłu, z zaskoczenia)
A co do rzeczonych statystyk, to ja mogę to samo napisać, tylko innymi słowy , żeby było bardziej komunikatywnie - dobry łucznik(z archery 150) strzela niecelniej, wolniej i zadaje mniejsze obrażenia niż dobrzy łucznicy(z wpf powyżej 200) i choćbyś miał dar/skill dany od wspomnianego już Pana Boga, to na niewiele ci się on zda, bo nawet pięcioletni geniusz piłkarski nie ma żadnych szans w starciu z przeciętnym, ale wytrenowanym i o dobrych warunkach fizycznych, wyjadaczem- kopaczem z okręgówki.
PS Aha, i żeby była jasność, ja Sobie wielce chwalę strzelanie z niskim(ale w granicach rozsądku) archery, bo to świetny trening(zwłaszcza na krótkim dystansie) na szybkie/instynktowne przymierzanie, ale to jest fajne tylko do pewnego momentu-do momentu jak już to wytrenujesz:), wtedy przychodzi moment, żeby sprawdzić się z najlepszymi w tej branży, a tam, jak już o tym pisałem, nie ma miejsca na archery 150, bo taki np pululu czy inny Legolas zje cię na śniadanie ze swoim archery 300, gdy wypluwa strzały(i to celnie) z czasem przeładowania jak w UZI.
Notabene; takie czasy pozwalają na ponowienie ataku/strzału z szybkością porównywalną do większości broni białej-oni rzeczywiście mogą walczyć w meele, posługując się łukiem:)
PS Ale może Cię zdziwię, to się trochę(a nawet mocno trochę) ma szanse zmienić na twoją(moją też;) korzyść po wprowadzeniu patcha- bo dla wielu to będzie(prawdopodobnie) moment strącenia do piekła nauki czworaczkowania(biorąc pod uwagę ich obecny build), a dla takich jak Ty (i mam nadzieję,również takich jaka Ja;) świat cały będzie do zdobycia:D