Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221985 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #195 dnia: Września 19, 2010, 21:11:08 »
    Jak to nie podałem WPF? :P

A punkty wpakowałem w łucznictwo na początku, to był mój największy błąd, teraz skupiam się bardziej na walce wręcz niż łucznictwie. Teraz dozbieram jeszcze 2k gold i "odejdę na emeryturę" :P Mój potomek nie popełni tego błędu co jej matka :P

Ufff, wielkie sorki:),  ale to tym bardziej robi się ciekawie bo masz 210 WPF(suma), czyli ja żadnego zysku(ewentualnie minimalny bonus czasowy przy dostępie do wysokolevelowych itemek, jeśli ktoś jest niecierpliwy) nie widzę w konwertowaniu.
    I tym bardziej chcę przerzucić itemy na dziedzica, bo mam swój 'profil' w totalnym chaosie.

PissInPeace, może ty mi jak dziecku wytłumaczysz jak zrobić tego dziedzica(powtarzam: wszystkie warunki brzegowe spełniam)?

edit:wiem, wiem, ze nie konwertowałeś i wg mnie zrobiłeś słusznie, ja to napisałem a propos swoich statystyk i Ozwana(bo my konwertowaliśmy-On świadomie, Ja-niekoniecznie:)

WIELKIE DZIEKI!  Czyli tak , jak podejrzewałem, że musi się uaktywnić jakiś button- problem w tym, że ja tego badziewia/przycisku nie widzę, ale kicha...
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 21:20:41 wysłana przez Liveon »

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #196 dnia: Września 19, 2010, 21:11:40 »

No to trzeba było tak od razu. Upewnij się, czy nie masz włączonego Server Filtera (prawy górny róg wyszukiwarki), najlepiej posegreguj wyszukane serwery wg modów, żeby być pewnym, że nie wyszukuje cRPG.

na pewno nie ma serwa crpg

Jeśli to nie pomoże to reinstalacja Warbanda, chyba, że ktoś ma lepszy pomysł (settingsy wyszukiwarki w dokumentach?)

jaką masz wersję warbanda ? ( ja mam 1.131) mógłbyś mi zuploadować swoje settingsy wyszukiwarki ?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Września 19, 2010, 21:15:55 »

Ufff, wielkie sorki:),  ale to tym bardziej robi się ciekawie bo masz 210 WPF, czyli ja żadnego zysku(ewentualnie minimalny przy dostepie do wysokolevelowych itemek jesli ktoś jest niecierpliwy) nie widzę w konwertowaniu.
    Tym bardziej chcę przerzucić itemy na dziedzica, bo mam swój profil w totalnym chaosie.

PissInPeace, może ty mi jak dziecku wytłumaczyć jak zrobić tego dziedzica(powtarzam: wszystkie warunki brzegowe spełniam)?

Z tego co się pytałem w grze, gdy spełniasz warunki (5000 gold, 15 poziom i przynajmniej 1 tydzień gry) pojawia się przycisk, po którego naciśnięciu "płodzimy potomka" xD

Punktów żadnych nie konwertowałem ;p

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Września 19, 2010, 22:46:30 »

Fakt też, że PissInPeace nie podał WPF, i tam się kryje pewnie jego słabsza strona:), ale, ale...  np Make My Day(lvl 22) sumę WPF (weapon master na 3, czyli tak samo jak PissInPeace) ma 182 , czyli tylko o 35 mniej niż Ty(w. master na 6) , więc tragedii  tym bardziej nie ma u PissInPeace.

Dlatego pytałem się o hipotetyczne 'kary'  przy naliczaniu WPF

Ależ absolutnie nie możesz sumować WPF z tego prostego powodu, że za profiency 1-50 płaci się 1 wpf za jeden punkt a np. za 150+ płaci się, o ile mnie pamięć nie myli, 6 wpf za jeden punkt.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Września 20, 2010, 13:01:27 »
    Ależ absolutnie nie możesz sumować WPF z tego prostego powodu, że za profiency 1-50 płaci się 1 wpf za jeden punkt a np. za 150+ płaci się, o ile mnie pamięć nie myli, 6 wpf za jeden punkt.

OK, znów zakumałem tę czaczę, jakem ignorant(dlatego też na początku pytałem się, czy to spadające 'naliczanie' WPF  nie jest związane z karami za "ciężki garnitur").

Ale  to znów przesuwa akcenty, jeśli chodzi o efektywność budowania postaci łucznika.
     Bo jeśli chodzi o 'tanki' to wydaje mi się , że zdecydowanie im się nie opłaca konwertować punktów(w domyśle; dla łucznika celem konwertu będzie osiągnięcie, przede wszystkim, jak najwyższego poziomu weapon master, rajt?)

Ergo, 'pancerni' wpakują  sobie szybko, miło i przyjemnie  2X100 WPF (przykładowo) na 2h/1h/polearms+  crossbows/throw.weap. i już robią jatki( a jak widać wystarczy na to poświęcić skromne 3p na weap. master), co prawie zawsze foruje ich w końcowych statystykach(poza chlubnymi wyjątkami, jak choćb 'scor', no, ale ten facet równie fenomenalnie walczy 2h +block-swoją drogą ciekawe jaki on ma build).
    Natomiast łucznik , który nie przekroczy minimum 150WPF nadal jest czeladnikiem, któremu, na dalszy dystans, Pan Bóg strzały nosi.
    Wziąwszy pod uwagę to, co napisałeś o  łatwości obsługi kusz, wychodzi na to ,że bycie łucznikiem w cRPG to hobby, a przynajmniej gdzieś tak do 30lvl.

Pzdr

« Ostatnia zmiana: Września 20, 2010, 13:07:01 wysłana przez Liveon »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Września 20, 2010, 13:19:47 »
    jaką masz wersję warbanda ? ( ja mam 1.131) mógłbyś mi zuploadować swoje settingsy wyszukiwarki ?

Jeśli mi przypomnisz dokładną ścieżkę, gdzie ten plik jest to nie ma problemu. Anyway, a próbowałeś w ogóle reinstalować Warbanda? I czy mając włączony moduł Native też nie widzisz serwerów crpg?

OK, znów zakumałem tę czaczę, jakem ignorant(dlatego też na początku pytałem się, czy to spadające 'naliczanie' WPF  nie jest związane z karami za "ciężki garnitur").

Udało mi się wtedy nie zrozumieć Twojego flowu, że tak to ujmę. Bo jeszcze jest takie coś, że po którymś tam levelu postać zaczyna się starzeć i staty jej spadają, i sądziłem, że o to Ci chodziło. :)

Bo jeśli chodzi o 'tanki' to wydaje mi się , że zdecydowanie im się nie opłaca konwertować punktów(w domyśle; dla łucznika celem konwertu będzie osiągnięcie, przede wszystkim, jak najwyższego poziomu weapon master, rajt?)

Tak. Chyba, że ktoś robi agi build. Ale to wtedy nie tank. ;)

Ergo, 'pancerni' wpakują  sobie szybko, miło i przyjemnie  2X100 WPF (przykładowo) na 2h/1h/polearms+  crossbows/throw.weap. i już robią jatki( a jak widać wystarczy na to poświęcić skromne 3p na weap. master), co prawie zawsze foruje ich w końcowych statystykach(poza chlubnymi wyjątkami, jak choćb 'scor', no, ale ten facet równie fenomenalnie walczy 2h +block-swoją drogą ciekawe jaki on ma build).

Generalnie tak. Żeby efektywnie zabijać ludzi z 2h wystarczy 50 wpf i 2-3 ps. Tyle ja mam na łuczniku i nie mam problemów w melee z lekko opancerzonymi ludźmi (używam katany). A puszkowych spamerów po prostu blokuję aż się znudzą albo ich ktoś zabije. ;)

Natomiast łucznik , który nie przekroczy minimum 150WPF nadal jest czeladnikiem, któremu, na dalszy dystans, Pan Bóg strzały nosi.
    Wziąwszy pod uwagę to, co napisałeś o  łatwości obsługi kusz, wychodzi na to ,że bycie łucznikiem w cRPG to hobby, a przynajmniej gdzieś tak do 30lvl.

Łucznicy dawniej byli naprawdę strasznie mocni i trzeba było ich trochę zepsuć. I faktem jest, że jest to klasa, która skuteczność działania osiąga bardzo późno. Ja wczoraj zrobiłem level upa i do 160 profiency dołożyłem 100 punktów wpf - i teraz mam 175. I wiecie co, widzę gigantyczną różnicę. Może to jakieś placebo, ale jak różnica między 160 i 175 jest taka sama, jak między 175 i 190 albo 190 i 210 to naprawdę przestaję się dziwić, że ludzie, którzy są, nie oszukujmy się, przeciętnymi łucznikami w nativie, tutaj nabijają monstrualne wyniki.
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2010, 13:25:56 wysłana przez Ozwan »

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Września 20, 2010, 15:17:20 »

Jeśli mi przypomnisz dokładną ścieżkę, gdzie ten plik jest to nie ma problemu. Anyway, a próbowałeś w ogóle reinstalować Warbanda? I czy mając włączony moduł Native też nie widzisz serwerów crpg?

C:\Documents and Settings\xXx\Moje dokumenty\Mount&Blade Warband to jest plik rgl_config

W Nativie jeszcze nigdy nie widziałem żadnego cRpg.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Września 20, 2010, 21:32:33 »
    Chciałem pograć sobie w tego moda ale się pogubiłem na jakich serwerach powinno się grać. Wyjaśnicie które serwery są właściwe do grania(i/lub jakie maja strony?). Bo ciągle przewija się tu 22nd i serwery EU.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Września 21, 2010, 18:33:05 »
    Chciałem pograć sobie w tego moda ale się pogubiłem na jakich serwerach powinno się grać. Wyjaśnicie które serwery są właściwe do grania(i/lub jakie maja strony?). Bo ciągle przewija się tu 22nd i serwery EU.
    Wszystkie sa właściwe i na wszystkich możesz grać(poza Strategusem, tam musisz mieć minimum 20lvl i poza serwerami , które czasowo mają na wejściu hasło) na wszystkich serwerach , które korzystają z moda cRPG.
    Wejdź, pograj i sam oceń, który serwer Ci najbardziej pasuje(ja jakichś specjalnych różnic nie widzę).
    Jedyne co mogę doradzić, to to, że opłaca się(jeśli chodzi o exp) wchodzić na serwy z trybem oblężenia(który ostatni dość często się pojawia), ze względu na szybkie respawny i tym samym szybsze levelowanie.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Września 21, 2010, 20:18:41 »
    Coś mi nie działa... kiedy wbijam na serwer wyskakuje, że jestem sam i kasa się nie pojawia a po chwili ekran robi się czarny i wychodzi do pulpitu... ale nadal Wb działa tylko ze jest czarnym ekranem.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Września 22, 2010, 08:51:23 »
    No i dochowałem się dziedzica rodowej fortuny i coś mi się widzi, że dochowam się również prawnuka w ekspresowym tempie.
    Modyfikacje, to jest clou programu- żałuję tylko ,że nie zrobiłem skrina, bo np zbalansowana katana to już poezja -po +3 do szybkości i obrażeń swing/thrust(jest tylko mały haczyk; skok z 9 na 11diff).
    A nawet taki bigpack ze strzałami(bodkin) kusi +1 do obrażeń i +3 sztuki w kołczanie, z łukami(a przynajmniej ze strongiem) i ciuchami(lamellar vest) już tak efektownie to nie wygląda(mizerne bonusy, IMO).

PS II generacja to już koszt 10k i 16lvl
    PPS Jeśli ktoś się przymierza do dziedzica, to radzę nie zapomnieć wykorzystać całą ponadwymiarową kasę, ja zapomniałem i 3tys w plecy:(
    ("You will keep all items and gold, but lose all XP and levels."- w moim przypadku to się g...-prawda okazała, owszem itemki wszystkie na swoim miejscu, ale kasę mi kompletnie wyzerowało)
    PPPS Wczoraj krążyły jakieś ploty po serwerach, że  bliski jest restart, mam nadzieję że to urban legend.
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 15:23:08 wysłana przez Liveon »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Września 22, 2010, 14:55:39 »
    A ten przedmiot, wybiera się samemu, czy przekazuje najlepszy (najdroższy) przedmiot?

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Września 22, 2010, 15:05:22 »
    Wybierasz sam co chcesz przekazać dziedzicowi.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #208 dnia: Września 22, 2010, 16:03:36 »
    Dziedzicowie wcale nie są dobrym pomysłem na "ciągłe" rozwijanie. Jedyne do czego się przydają to reset statystyk i poziomów. Nie opłaca się za 10k złota i stracenie wszystkich poziomów ulepszyć jakąkolwiek broń...

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Września 22, 2010, 16:32:26 »
    W/g mnie ten pomysł też jest nie za bardzo udany. I mocno się zastanawiam czy w ogóle robić trzecie pokolenie czy nadal grać "drugim".