Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polska na taleworlds.com - czyli potrzebna wasza pomoc  (Przeczytany 5118 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Polska na taleworlds.com - czyli potrzebna wasza pomoc
    « dnia: Maja 13, 2010, 17:26:40 »
    Przeglądając stronę główną oficjalnego forum ( czyli http://forums.taleworlds.com/ ) zauważycie pewnie, że na dole są wydzielone sekcje dla narodowości.
    Problem w tym, że ktoś o nas raczył zapomnieć. Albo po prostu pominął.
    Anyway, zapewne się ze mną zgodzicie, że to sytuacja głupia bo mamy stosunkowo kolosalną i aktywną scenę M&B i to już podstawki.

Co z tym możemy zrobić?
    TUTAJ jest temat o sprawie na samym forum taleworlds.
    Archonsodowi i reszcie administracji najwyraźniej wydaje, że Polaków grających w Warbanda jest tyle, co kot napłakał.
    Krótko mówiąc - jeśli zależy ci na tym, żeby Polska została zauważona (w tym my, jako gracze) to myszka w łapę, rejestruj się jeśli konta tam nie posiadasz, krótki post ze wsparciem w podlinkowanym temacie i patriotyczny obowiązek spełniony.
    Elaboraty raczej zbędne, wystarczy krótkie "/sign".

Sprawa przede wszystkim formalna ale zmienić tu chcemy nie tyle ich forum co podejście Taleworlds do Polski. Skoro Rosja, Finlandia czy nawet Chiny zostały uwzględnione na tej liście nacji to czemu nas nie ma?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Polska na taleworlds.com - czyli potrzebna wasza pomoc
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 13, 2010, 17:38:53 »
    Jedno zasadnicze pytanie -- po co?
    Nie widzę potrzeby zakładania na tak rozpustnym i zacofanym* forum jakim jest TaleWorlds polskiego działu, który przyciągnie jeszcze więcej imbecyli, niż ten.
    Poza tym toczona była kiedyś już dyskusja na ten temat: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=397.0

* Administracja z TW mogłaby się od naszej naprawdę wiele nauczyć -- i to nie komplement tylko fakt -- jeśli ktoś napisze, że się tym tekstem podlizuje, to jest ssaczem.

Pozdrawiam!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 13, 2010, 18:08:21 »
    Uważam że sprawa beznadziejna... Tamte "sekcje narodowościowe" posiadają kraje w których brak fanowskiego, a co za tym idzie nieoficjalnego forum gry. Kiedyś już ta sprawa na tym forum była poruszana i myślę że nic się w tej sprawie nie zmieniło, a ja nie mam najmniejszego zamiaru migrować z tego forum na tamto gdzie jeden kretyn pogania drugiego (w tym również w administracji) - oczywiście nie generalizuję, gdyż zapewne są i normalne osoby, ale ogólny poziom "czochra beret".

Krótko mówiąc - jeśli zależy ci na tym, żeby Polska została zauważona (w tym my, jako gracze) to myszka w łapę, rejestruj się jeśli konta tam nie posiadasz, krótki post ze wsparciem w podlinkowanym temacie i patriotyczny obowiązek spełniony.
    Dobre... Tylko nie wiem czy się śmiać, czy płakać. ;|

Sprawa przede wszystkim formalna ale zmienić tu chcemy nie tyle ich forum co podejście Taleworlds do Polski. Skoro Rosja, Finlandia czy nawet Chiny zostały uwzględnione na tej liście nacji to czemu nas nie ma?
    Napisz lepiej, że Ty chcesz zmieniać jakieś podejście, bo jakoś do tej pory sprawa ta istniała i nikt nie rozpoczynał wielkiej burzy. Myślę że większości osób pasuje tak jak jest, a jeśli nie większości to przynajmniej ja jestem zadowolony i nie mam zamiaru nic w tej sprawie zmieniać, a tym bardziej przenosić się na jakiś dział tamtego forum.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 13, 2010, 18:52:32 »
    Jedno zasadnicze pytanie -- po co?
    Nie widzę potrzeby zakładania na tak rozpustnym i zacofanym* forum jakim jest TaleWorlds polskiego działu, który przyciągnie jeszcze więcej imbecyli, niż ten.

Po pierwsze primo, oficjalne forum pozostaje oficjalnym forum, jakiekolwiek by nie było w krążących opiniach.
    Po drugie  primo, zauważcie, że społeczność polska, patrząc wg oficjalnego forum, zwyczajnie nie istnieje. Nie mamy żadnej "wizytówki międzynarodowej" jako scena, przeciętny gracz odwiedzający taleworlds.com odnosi wrażenie, że Polacy w Warbanda nie grają na poważnie.
    Po trzecie i finalne  primo, nikt na poważnie nie wspominał o żadnej "migracji". Osobiście myślałem o rozwiązaniu właśnie przeciwnym, tj. żeby po założeniu działu na oficjalnym forum, który ściągnie zapewne spore ilości przypadkowych ludzi którzy o tej stronie nie słyszeli zapraszać/przekierowywać ich na forum tutaj, mountblade.info. Nie oszukujmy się, to nie jest oficjalna polska strona i nie jest oczywiste, że człowiek szukający informacji/ludzi do grania tutaj trafi, wręcz przeciwnie.
    Celem jest integracja a nie większe rozproszenie. Tak więc wpisywać się panowie z podlinkowanym temacie.

PS. Zaskakuje mnie, że nawet z takiej sprawy robicie burdel. Fajnie, że każdy ma swoją opinię etc. i czuje gigantyczną potrzebę jej wyrażenia ale przekaz tematu jest prosty - jest inicjatywa i potrzeba pewnego popchnięcia ze strony społeczności, która na tym tylko zyska, zamiast robić bezproduktywne dyskusje i kłótnie.
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2010, 18:55:50 wysłana przez Ozwan »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 13, 2010, 19:21:55 »
    O matko, ale fail. Tak jak wyżej koledzy napisali jest to niepotrzebne, bo mamy swoje wspaniałe, debeściackie, superuberprosonerowe forum. To raz. Po drugie nie myśl, że zostaliśmy tam pominęci czy coś. Swego czasu gdy byłem jeszcze moderatorem obgadałem z Janusem [jeden z administratorów forum TW] pewną sprawę. Dzięki temu jesteśmy uwzględnieni tu http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,5034.msg71223.html#msg71223 i tu http://www.taleworlds.com/community.aspx?type=2 Więc istnieje w kręgach TW.

edit: Ale kto tu się kłóci ?
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2010, 20:48:56 wysłana przez Kalpokor »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 13, 2010, 20:39:02 »
    Powtarzacie po sobie jak papugi nie czytając w ogóle postów trochę bardziej merytorycznych.
    "Veto!" i kłóćmy się dalej. :)

Mówiąc krótko i dosadnie - przestańcie proszę spamować ten temat. Celem było przekazanie informacji a nie dyskutowanie z dziesięcioma osobami, z których każda jest najmądrzejsza na świecie. Bo mnie w sumie gówno obchodzi wasza opinia czy rady, osoby popierające ideę niech się wpiszą w podlinkowanym temacie, ci, którym to nie pasuje niech się nie wpisują. I tyle. Dyskusji i tradycyjnego tutaj już hejtu niet.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 13, 2010, 20:49:38 »
    To po jaką cholerę założyłeś ten wątek skoro nie chcesz wysłuchiwać argumentów swoich oponentów? Trzeba było od razu napisać że posty mogą tu tylko publikować ci którzy chcą podpisać twą petycję, natomiast reszta - wara. Lepiej wrzuć link do swojej petycji w Shoutboxie - wtedy żadna "mądrala" nie będzie pisać w tym wątku jaki to twój świetny pomysł jest zły... Kultura dyskusji wymaga wysłuchania argumentów strony przeciwnej, a pisanie że gówno Cię to obchodzi do kulturalnego zachowania się nie kwalifikuje....
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 13, 2010, 20:49:52 »
    Po pierwsze primo, oficjalne forum pozostaje oficjalnym forum, jakiekolwiek by nie było w krążących opiniach.
    Primo: Niby tak, ale po co pchać się między wrony?

Po drugie  primo, zauważcie, że społeczność polska, patrząc wg oficjalnego forum, zwyczajnie nie istnieje. Nie mamy żadnej "wizytówki międzynarodowej" jako scena, przeciętny gracz odwiedzający taleworlds.com odnosi wrażenie, że Polacy w Warbanda nie grają na poważnie.
    Secundo: No nie wiem, przeciętny gracz raczej wie, co to Google i wystarczy wpisać "mount and blade" w wyszukiwarce, by ten serwis znalazł się na pierwszych pozycjach. Chyba niemal każdy w taki sposób trafił na ten serwis... Poza tym nasze community posiada 2 serwery do Warbanda, które same w sobie są reklamą.

Po trzecie i finalne  primo, nikt na poważnie nie wspominał o żadnej "migracji". Osobiście myślałem o rozwiązaniu właśnie przeciwnym, tj. żeby po założeniu działu na oficjalnym forum, który ściągnie zapewne spore ilości przypadkowych ludzi którzy o tej stronie nie słyszeli zapraszać/przekierowywać ich na forum tutaj, mountblade.info. Nie oszukujmy się, to nie jest oficjalna polska strona i nie jest oczywiste, że człowiek szukający informacji/ludzi do grania tutaj trafi, wręcz przeciwnie.
    Celem jest integracja a nie większe rozproszenie. Tak więc wpisywać się panowie z podlinkowanym temacie.
    Tertio: Co da założenie działu PL na TaleWorlds, skoro i tak ma być tylko "reklamówką" tego serwisu? Wystarczy reklama, którą załatwił Kalpokor. Ponadto inne community mają już własne fora i serwisy i jak to jeden z adminów wspominał -- w ich dziale pisze kilka osób "na krzyż"... Czy to świadczy dobrze o community?

PS. Zaskakuje mnie, że nawet z takiej sprawy robicie burdel. Fajnie, że każdy ma swoją opinię etc. i czuje gigantyczną potrzebę jej wyrażenia ale przekaz tematu jest prosty - jest inicjatywa i potrzeba pewnego popchnięcia ze strony społeczności, która na tym tylko zyska, zamiast robić bezproduktywne dyskusje i kłótnie.
    Burdel? Zajżyj do offtopu...

Najlepiej zamknąć się i nic nie pisać, tym bardziej, że takie sprawy były już poruszane na tym forum? hm...
    Odkąd M&B stała się grą dla casuali, to już nie to sama gra -- a co za tym idzie -- nie te samo community. Swoją drogą jest część polaków, którzy mimo, że znają te forum, to i tak przesiadują na TaleWorlds, nie mnie ich oceniać, ale każdy robi, co lubi. Osobiście nie "trawię" forum na TW, ale o gustach się nie dyskutuje.

Ilość nie idzie w parze z jakością, szczególnie, gdy coś staje się popularne. Nie wiem, jak Ty, ale ja stawiam na jakość, której ostatnio i tu zaczyna brakować... Mam nadzieję, że to przejściowe.

BTW.
    Mówiąc krótko i dosadnie - przestańcie proszę spamować ten temat. Celem było przekazanie informacji a nie dyskutowanie z dziesięcioma osobami, z których każda jest najmądrzejsza na świecie. Bo mnie w sumie gówno obchodzi wasza opinia czy rady, osoby popierające ideę niech się wpiszą w podlinkowanym temacie, ci, którym to nie pasuje niech się nie wpisują. I tyle. Dyskusji i tradycyjnego tutaj już hejtu niet.
    To po co założyłeś ten temat? Po to jest forum, by wyrażać swoje opinie, a skoro nie potrafisz znaleźć solidnych argumentów, to już Twój problem. Zakazywać pisać nie masz prawa nikomu, bo ani nie jesteś administratorem, ani godnym userem, by otrzymać od kogoś, kto przysłużył się temu forum poparcia. Załatwiaj sobie lepiej te sprawy na TaleWorlds, a nawet jeśli otrzymasz poparcie i utworzą tam Twój upragniony dział, to nie spodziewałbym się tłumów ludzi w nim... Wspominałeś, by zmienić "podejście Taleworlds do Polski." -- zakładając dział polski, w którym będzie ruch jak na ulicy o 4 nad ranem, wcale nie zmieni podejścia -- wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 13, 2010, 22:23:56 »
    ooooo
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2011, 17:23:42 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 14, 2010, 07:05:47 »
    Ja jestem "za"... możemy zrobić tam  wątek o Polsce i polskiej społeczności WB... a po co?

1. Można będzie tam spamować
    2. Uwielbiam słuchać od tępych dzieciaków, że "Polska ssie"
    3. Uwielbiam być obrażany od głuputkich dzieci z TW
    4. Autor pomysłu zachowuje się jak totalny dzieciak i jak on to powiedział "gówno go obchodzi nasza opinia", więc jak jeden mąż powinniśmy pójść za nim i wesprzeć go w tworzeniu tego "tworu"

Znalazło by się jeszcze kilka argumentów... ja tak czy tak jestem "za"... Ozwan, "gówno mnie obchodzi Twoja opinia"... jestem "za"

Ps. Miałem nadzieje, że tego nie powiem:P ale przyznaje racje Proudowi i Nifnowi :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2010, 07:20:09 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Goliat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 15, 2010, 21:16:58 »
    także jestem za

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 15, 2010, 22:04:54 »
    także jestem za
    Nie wiem czy znasz tak trudne i nieosiągalne słowo jak "ironia", ale jeśli nie to proponuję sięgnąć po słownik i sprawdzić jego znaczenie... Otóż - jak mniemam - odnosisz się do posta wyżej, który jest właśnie napisany w sposób ironiczny, więc tak na ścisłość pisząc "także jestem za", jesteś... przeciw. ;d

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 17, 2010, 01:28:21 »
    Tamte sub-fora wyglądają skromnie. Zaczynanie od zera, tylko po to by pokazać światu że istniejemy mija się z celem, a właściwie z http://www.mountblade.info/forum/ Przypomina to głupkowaty "rush" dzieciaków na erepublik, dla których internet=serious business.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2010, 01:30:49 wysłana przez pogomce »

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2010, 02:00:50 »
    A ja jestem za by przełamać monopol tego forum i by w końcu miało jakąś alternatywę. Bo bany za często i gęsto się sypią. :X
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2010, 03:03:47 wysłana przez Sandero »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 17, 2010, 07:07:14 »
    A ja jestem za by przełamać monopol tego forum i by w końcu miało jakąś alternatywę. Bo bany za często i gęsto się sypią. :X

Tak, już widzę tam polski wątek na TW... totalny spam i pieprzenie o niczym, czyli z serii "dzień dobry, jak minął dzień"... jeżeli tak bardzo jest Wam potrzebne "narzędzie" do bezsensownego pisania, to otwórzcie sobie notatnik i tam piszcie monolog... i jeśli martwią Cię tak bardzo bany i osty, to wydrukuj sobie regulamin i przylep sobie nad monitorem...

Edit: Taaa... tłumacz sobie... to teraz niech mi ktoś wytłumaczy po co taki wątek tam zakładać?? ma ktoś jakiś pomysł?
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2010, 10:05:08 wysłana przez pwi7aaf »