Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zasady bitew klanowych  (Przeczytany 11355 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bael

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Zasady bitew klanowych
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 23, 2010, 11:19:49 »
    a ja bym chciał nawiązać do lekkiego realizmu gry ; ) mianowicie ustawić kasę na max lub an polowe w końcu nie szli rycerze do boju z widłami do gnoju xD i koszuli z lnu: D no i może Hmm jacyś nie zależni sędziowie ? np z 3 nie zależnych sędziów aby np jeden z nich by nagrywał całą rozgrywkę drugi patrzał może nad nadmiernym spamowaniem broniami a trzeci o nie dozwolonych nacjach mianowicie ma na myśli mongołów: ) tzn tych "Khergitów" proponował bym żeby ta nacja była zakazana na meczach klanowych poprostu psuje rozgrywkę ...
    « Ostatnia zmiana: Maja 23, 2010, 13:50:31 wysłana przez Bael »
    Bael (19.09.2010) - Obraza innego użytkownika - per "debilu".//proud
    Bael (19.09.2010) - Kolejna obraza oraz niesamowity spam.//proud

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 23, 2010, 11:40:40 »
    mianowicie ustawić kasę na max

Tak, każdy zakuję się w puszkę i będzie niezniszczalny, a konnica zaleję nas Chargerami, niewrażliwymi na strzały i uderzenia.. Głupszego pomysłu nie widziałem dawno.. Można tak grać co najwyżej żeby się pobawić, standart to 1000, i nikogo nie przekonasz żeby startować z kasą 10000.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 23, 2010, 11:46:35 »
    a trzeci o nie dozwolonych nacjach mianowicie ma na myśli mongołów: ) tzn tych "Khergitów" proponował bym żeby ta nacja była zakazana na meczach klanowych poprostu psuje rozgrywkę ...

Też bezsensowne bo frakcja to frakcja jest w multi nie tylko po ty by sobie nimi pograć dla zabawy jak dla mnie. Po za tym zawsze kiedy przeciwnik wybierze Khergitów to druga strona też może wziąć Khergitów bo nie dopatrzyłem się punktu w którym by zabraniano dwóch takich samych frakcji. To tak jakby zabronić jakiejś frakcji broni bo jest nie zbalansowana.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 23, 2010, 13:12:45 »
    Dajcie spokój, odkąd tacy Nordowie czy Rhodokowie dostali konnicę to uważam że to właśnie oni są przepakowani. Nie uwierzę że łucznicy kontrolowani przez żywych graczy nie potrafią sobie poradzić z Khergitami...
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Bael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 23, 2010, 13:47:04 »
    a ja bym chciał bym nawiązać do lekkiego realizmu gry ; ) mianowicie ustawić kasę na max lub an polowe
    czytaj uważnie "Barbarian" później cytuj to po pierwsze ;)

po drugie może i przesadziłem z ta frakcja i tu przyznaje się do błędu ;)
    i po trzecie Hmmm czy do cholery Polacy szli na boj o Grunwald i Malbork z widłami do gnoju na kulawych szkapach? czy szli w pełnym rynsztunku gotowi umrzeć za nasz kraj? ^^ a po za tym jak by były leprze zbroje nasi "kochani" spamerzy by mieli problem z zabiciem wojownika 1vs1 i tak naprawdę tu was boli;)
    Bael (19.09.2010) - Obraza innego użytkownika - per "debilu".//proud
    Bael (19.09.2010) - Kolejna obraza oraz niesamowity spam.//proud

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 23, 2010, 14:24:09 »
    Moim zdaniem lepiej by było dać większe wynagrodzenie za rundę lub za przeciwnika. Bo fakt latałem 10 rund w tym samym ekwipunku :D.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 23, 2010, 15:26:27 »
    czytaj uważnie "Barbarian" później cytuj to po pierwsze ;)

po drugie może i przesadziłem z ta frakcja i tu przyznaje się do błędu ;)
    i po trzecie Hmmm czy do cholery Polacy szli na boj o Grunwald i Malbork z widłami do gnoju na kulawych szkapach? czy szli w pełnym rynsztunku gotowi umrzeć za nasz kraj? ^^ a po za tym jak by były leprze zbroje nasi "kochani" spamerzy by mieli problem z zabiciem wojownika 1vs1 i tak naprawdę tu was boli;)

Czytałem uważnie, za 5000 też sobie kupisz prawie pełen rynsztunek. Co do tego czy latali pod grunwaldem z widłami czy nie, to nie jest nie będzie i nie była gra historyczna, I po prostu taka rzecz się nie przyjmie, koniec kropka. Może takie coś wprowadzą w jakiś modach.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 23, 2010, 17:10:31 »
    eeeeejjjjj.... ciiii... kaca mam, a Wy tu się wydzieracie:P

Kasa zostaje taka sama...musi taka zostać... Rada Konsuli z TW zdecydowała że zostanie 1000 złotka i Polska nie może mieć, aż tak różnych zasad niż są na arenie międzynarodowej... bo się burdel zrobi:P

Byś na PW odpisał!! ;]
    « Ostatnia zmiana: Maja 23, 2010, 18:02:22 wysłana przez Arcylisz »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 24, 2010, 07:48:56 »
    eeeeejjjjj.... ciiii... kaca mam, a Wy tu się wydzieracie:P

Kasa zostaje taka sama...musi taka zostać... Rada Konsuli z TW zdecydowała że zostanie 1000 złotka i Polska nie może mieć, aż tak różnych zasad niż są na arenie międzynarodowej... bo się burdel zrobi:P

Pifcio znowu śpi na kropce xP No cóż, 1000 kasy zostać musi i tyle.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 24, 2010, 07:56:19 »
    Co do zasad turniejowych ...To wiecie jest rożnie klan czy zrzeszenie  jak zwał tak zwał organizuje "Imprezkę "Turniej Ligę" :D
    ... i ustala swoje zasady nie pasuje nie bierzesz udziału w turnieju    ot i wszystko na temat

Jeżeli chodzi o rade Konsulów Imperium Polskie nie podlega nikomu żadnej Radzie chyba ze  swojej :D ( oczywiscienie nie wycofujemy sie i będziemy walczyć na tych zasadach choć nie są one doskonałe i )
    Powiem tyle na Total War Nasz kraj podporządkował sobie cały swat wszyscy grali na zasadach które ustalała polska scena
    Skuśmy się panowie szlachta i zróbmy coś co wyjdzie od nas
     Nie zawsze co ZACHODNIE TO DOBRE
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2010, 08:08:23 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 24, 2010, 11:26:22 »
    Co do zasad turniejowych ...To wiecie jest rożnie klan czy zrzeszenie  jak zwał tak zwał organizuje "Imprezkę "Turniej Ligę" :D
    ... i ustala swoje zasady nie pasuje nie bierzesz udziału w turnieju    ot i wszystko na temat
    Trzy strony czekałem, aż ktoś w końcu napisze to co w innych grach jest normą. Otóż wielki plus dla Arona, który zauważył, że to organizator danej ligi, puchary, zawodów, turnieju, czy-co-tam-jeszcze-może-być, ustala zasady na daną imprezę. W BC2 np. turniej EA nie ma żadnych ograniczeń w wyborze sprzętu, natomiast DICE w swojej lidze zabrania m.in. mortar strike dla zwiadowcy, m60 dla medyka, Gustava dla mechanika, etc. Ogólne zasady oczywiście w niektórych wypadkach są dobre, ale co jeśli ktoś postanowi zorganizować turniej "Pałą przez d*pę"? Zabroni wybierania broni innych niż obuchowe i wszyscy biorący w takim przedsięwzięciu udział raczej się będą musieli podporządkować, lub nie wziąć udziału.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 24, 2010, 11:47:39 »
    No tak Aron... masz racje, tylko, że temat wisi od 12 maja i mało co który klan podawał inne opcje gry... ustaliliśmy te zasady tak, żeby można było już teraz na nich grać i żeby wszystko było jasne i klarowne... gdyby ktoś miał jakieś inne sugestie na temat zasad to niech pisze w tym wątku a na spokojnie siądziemy i przedyskutujemy je... dla mnie mogą być inne zasady ale muszą one spełniać zasady gry i raczej nie ograniczać żadnego z klanów w taktyce i strategii... piszcie a będziemy na bieżąco rozważać...:)

Ps. pisałem do poszczególnych klanów tylko propozycje tych zasad... ostatecznej formy nie ma jeszcze, więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł to niech pisze:)

Ps2. Zasady muszą być ogólne, to jest jasna sprawa, natomiast organizatorzy lig, pucharów będą pisali swoje reguły gry i jasną sprawą jest to, że kto tego nie zaakceptuje to po prostu nie zagra:)
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2010, 11:55:52 wysłana przez pwi7aaf »

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 24, 2010, 13:45:09 »
    Ode mnie zasady nieco inne, jednak wydaje mi się, że w miare ciekawe i bardziej sprawiedliwe ;)

Tryb gry:

Walcz i niszcz

Wielkość bitwy:

Ustalona pare dni przed walką, jeśli w rezultacie jedna z drużyn będzie mieć mniej graczy druga nie ma obowiązku zmniejszania swojej liczby.

Ilość rund:

2x5 rund na każdej z dwóch map.

Czas trwania rundy:

6-8 minut

Warunki zwycięstwa:

Małe punkty

Nacje:

Każda strona wybiera tylko jedną nacje, na samym początku bez znajomości mapy przeciwnika.  
    Khergici jako że psują rozgrywke, a gra w największym stopniu jest po to aby się dobrze bawić są niedozwoleni.

Mapy:

Na każdej z map jedna strona przez pięć rund się broni, po czym następuje zmiana i atakuje. Tym sposobem unikamy zbędnego kampienia, a także nieszczęsnych flag, które często prowadzą do wygranej tylko i wyłącznie przez łut szczęścia.

Najemnicy:

Niedozwoleni choćby nawet obydwie drużyny wyraziły na to zgode.

Friendly fire:

75% w sojusznika

Oczywiście zaznaczam, że nie chce aby każdy mecz odbywał się na tych zasadach. Jest to tylko propozycja i miło byłoby je kiedyś wypróbować.
    W razie nieścisłości bądź uwag piszcie ;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2010, 13:48:57 wysłana przez rara »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 25, 2010, 22:07:19 »
    Powiem krótko "Zły pomysł" moim zdaniem powinno to wyglądać tak.

Tryb Gry:
    - Bitwa

Rundy:
    - Kończące się remisem w przypadku skończenia się czasu (Dlaczego? A po to żeby nie było campienia i czekania na mastera).
    - Trwające 7-10min
    - Ilość 10 po 5 rundach zmiana respa.

Gracze:
    - Maksymalna przewaga liczebna nad przeciwnikiem to dwóch graczy (Dlaczego tak? Załóżmy Klan A i B umawiali się na 30 osób od klanu A wstawili się wszyscy a z Klanu B 20 osób Klan A ma ogromną przewagę nad przeciwnikiem.

Najemnicy:
    Max 2 Tylko za zgodą obu klanów. (Dlaczego? Był taki przypadek u nas w Klanie że mieliśmy nauczyciela który miał nam pokazać jak powinno się grać wiadomo o co chodzi :).).

Mapy i Frakcje:
    Wszystko dozwolone. Tylko zastanawiam się czy lepiej żeby nie można było wybierać tych samych frakcji czy można, dla mnie to lepiej można.

FF
    100% w sojusznika.

-Moim zdaniem to powinno być tak: bla bla... -nie!, to powinno być tak: bla bla...
    Może jakoś się dogadacie w inny sposób niż w spamowanie bo niedługo nie będzie wiadomo kogo reguły obowiązują ??

Kradus, ale mojego koloru nie używaj, bo się sam zastanawiałem przez chwilę, co mój dopisek tu robi. Wybierz sobie inny kolor - Arcylisz
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2010, 19:01:46 wysłana przez Arcylisz »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 26, 2010, 00:45:16 »
    Kradus, wiesz co to jest dyskusja? To jest właśnie to "bla bal"' które na początku twojej wypowiedzi zamieszczasz...
    W tym temacie ma miejsce właśnie coś takiego. Wymiana poglądów... Jak mają się dogadać i coś ustalić, jak zabraniasz im dyskutować? Jak mają powstać sensowne i spełniające oczekiwania wszystkich zainteresowanych stron zasady?

Czy twoje moderowanie ma polegać na bezsensownym edytowaniu komuś postów?
    Może i uprawiam teraz offtop ale już któryś raz widzę, ze chyba jeszcze nie dorosłeś do funkcji jaką ci powierzono i nie do końca ją zrozumiałeś...

(...)
    -Moim zdaniem to powinno być tak: bla bla... -nie!, to powinno być tak: bla bla...
    Może jakoś się dogadacie w inny sposób niż w spamowanie bo niedługo nie będzie wiadomo kogo reguły obowiązują ??

I mógłbyś poćwiczyć odmianę... Znaczenia tego co podkreśliłem musiałem się domyśleć.
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2010, 00:48:07 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"