Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zasady bitew klanowych  (Przeczytany 11356 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Zasady bitew klanowych
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 12, 2010, 14:30:52 »
    Nie wydaje mi się, żeby to był bug... jak można wejść na dach tzn, że można wejść...

Ps. Ive to największy bug w tej grze xDDD

Tobie się podoba jak wejdziesz na dach i rozwalisz 30 ludzi bo nie potrafią wskoczyć.

Bo nie można sobie kulturalnie poczekać na dole na mester of the field i mieć w dupie łuczników, alo samemy takiego łucznika zastrzelić, chociażby wchodząc na innycdach.

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 12, 2010, 14:44:10 »
    A to czasem konkretne ligi/turnieje/cokolwiek nie mają ustalonych własnych zasad do których muszą dostosować się uczestnicy? Myślałem że tak zawsze było w większości gier.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 12, 2010, 15:15:40 »
    Według mnie wchodzenie na dachy to nie bug.

W przypadku remisu powinno się dać po jednym punkcie danej z drużyn. My np. podczas meczu z Ruskami przegraliśmy do zera bo ich gracz (jedyny który przeżył, podczas gdy naszych zostało jeszcze min. 5) chował się gdzieś lub uciekał daleko od naszych żołnierzy. Tak więc wydaje mi się że ten punkt się należy. Żeby nie było czegoś takiego.

Co do najemników to wydaje mi się że powinni zostać zakazani. W sumie ostatnio dużo było szumu z tego powodu (podczas sparu z IPL-em) ale według mnie najemnicy powinni być po prostu zakazani.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 12, 2010, 16:16:38 »
    No to i ja dam parę komentarzy co do zasad, do części nic nie dam, bo zgadzam się z przedmówcami.
    Najemnicy:
    Ostatnio największy problem w grze. Według mnie powinni być zabronieni tylko w dużych bitwach typu: REF vs SRT. Jeżeli liczba graczy jest wystarczająco duża. Ale mniejsze klany typu NN czy MW mogliby, za pozwoleniem, przeciwnika wziąć jednego czy dwóch najemników. Po co? Jeśli nie jest to mecz ligowy, a tylko for fun to warto go zagrać większą ilością osób. Lecz to wszystko zależy od rozmowy przedbitewnej i jej ustawień. Ewentualnie proponuję stworzyć jakiś dział gdzie mogą zostać wypisani najemnicy, którzy są gotowi walczyć. I tu opcja, albo posiadający już klan, albo tylko bez klanowcy.
    Bugi:
    W żadnym wypadku bronie- to, że komuś nie pasują to jego sprawa. Jeżeli wchodzenie na dachy to bug, w takim razie co nie jest bugiem? To tylko skok. Jeśli uznać, że łucznicy nie mogą wchodzić na pozycje strzeleckie to zaraz nie będą w ogóle potrzebni. Chciałbym by zostały zachowane choć trochę normy UE. Jeżeli my przestaniemy grać z dachami to w walce z innym klanem, po prostu przegramy z braku treningu. A jeżeli coś według was jest bugiem to trzeba stworzyć temat, gdzie przedstawiciele najważniejszych osób w WB (czyli liderzy klanów) ustalą wraz z screenami co jest dozwolone, a co nie. Łącznie z chowaniem się w teksturach. Prosiłbym, również, żeby nie zrobić żadnego reżimu z walk ligowych w Polsce... Teksturki rozumiem. Ale niewidzialne ściany i dachy powinny być dozwolone. Po prostu w grze jest zbyt wiele elementów, które można nazwać niewidzialną teksturą czy miejscem gdzie trzeba wskoczyć.

Kopniaki muszą być dozwolone! Jest to może i dziwny i nie wyważony element gry, ale umiejętność używania go daje przewagę nad przeciwnikiem (podobnie jak umiejętność walki przeciw-kopniakom!). To tak jakby zabronić pchnięć mieczem.
    Zaglądanie przez ściany również powinno być dozwolone, czemu? Bo ni jak się dowiedzieć czy wróg go używa, a nie jest to wcale trudne...
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 12, 2010, 17:23:16 »
    Może i ja się wypowiem, w żadnym klanie co prawda nie jestem ale pewna sprawa bardzo mnie drażni...

Co sądzicie o broniach które sami twórcy określili jako niezbalansowane? Niektóre frakcje mają ich więcej, inne mniej, a niektóre w ogóle. Moim zdaniem nie powinno być ich w grze skoro twórcy nie mogli sobie poradzić. Ale skoro są to trzeba sobie z tym faktem poradzić. Czy nie uważacie że powinny być nieużywane w meczach oficjalnych? Rozumiem że trzeba sobie radzić z każdy przeciwnikiem, i pewnie większość z was by sobie radziła jakoś, ale chodzi o czystość rozgrywki i pewne zasady fair play. Statystyki każdej broni pozwalają określić jej przydatność i pomagają w wyborze uzbrojenia. A co gracz ma myśleć widząc napis "unbalanced"? Od razu dochodzi do wniosku że niedopatrzenie twórców gry daje mu przewagę na polu walki.
    Sam nigdy tych broni nie używam ale nie o to tu chodzi. Z tego co rozumiem próbujecie stworzyć pewien idealny schemat a taki nie powinien preferować żadnej frakcji i żadnego stylu gry.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 12, 2010, 18:55:28 »
    Właśnie. A chyba każdy nordycki topór ma dopisek "unbalanced", więc zakazywanie używania tych broni będzie faworyzowaniem innych frakcji. To co, może zakażemy też używania kuszy oblężniczej, bo ma obrażenia 63?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 12, 2010, 19:23:05 »
    Zanim zaczniesz udawać sarkazm to sprawdź czy masz rację.

Ja sprawdziłem jak to się ma, i:
    Sarranidzi:
    Dwuręczne topory i buława
    Rhodokowie
    Wszelkiego rodzaju młoty i morgensztern
    Nordowie
    Najtańsze topory dwuręczne i skrócona spisa
    Veagirowie
    Dwa berdysze
    Dobrze z tego widać że najbardziej "oszukują" Rhodokowie.

Według mnie skoro jest ten dopisek, znaczy że ktoś już zauważył że coś jest nie tak ale nie wiedział co z tym zrobić.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 12, 2010, 20:01:09 »
    Naprawdę wszystko jedno kto oszukuje. Chodzi o to, że zakazywanie broni, bo jednostki nie mogą sobie z nią poradzić jest bez sensu.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 12, 2010, 21:50:03 »
    Zizka, może zacznij czytać ze zrozumieniem...
    Nigdzie nie napisałem żeby zabronić korzystać z broni bo inni sobie nie radzą.
    Ja staram sobie radzić ze wszystkimi przeciwnikami, że mi nie idzie dobrze z nikim to już inna bajka...

Chodzi mi bardziej o zasady fair play. Staracie się nigdzie nie wykorzystywać niedociągnięć programistów jak przenikanie przez tekstury itp. A jak inaczej nazwać broń niezbalansowaną jak niedociągnięcie twórców gry.

Chcę tylko wskazać pewien problem. Jak go rozwiążecie i czy w ogóle zwrócicie na to uwagę, to już wasza sprawa, ja w żadnym klanie nie jestem i najprawdopodobniej nie będę.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 13, 2010, 08:15:31 »
    Dobra, weźcie dajcie sobie spokój z tymi brońmi, bo i tak będziemy grali wszystkimi, które udostępnili twórcy w multi...

Chciałbym, aby głos zabrali liderzy poszczególnych klanów, bo chciałbym już stworzyć tą listę zasad i przedstawić do zaakceptowania każdemu klanowi... :)

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 13, 2010, 10:19:56 »
    Co sądzicie o broniach które sami twórcy określili jako niezbalansowane?

Cytat:  Jakaś angielska strona, gdzie opisana jest broń
    If you see the term “unbalanced” you will also take longer to regain balance after attacking and it’s tough to switch from an attack into a block at speed.

Nie chodzi o to, że jest zbyt silna, tylko o 'odzyskanie równowagi' po uderzeniu.

Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 13, 2010, 13:05:13 »
    Zwracam w takim razie honor. Mój błąd.

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 14, 2010, 07:48:27 »
    no dokładnie mi sie zdawało ze "unbalanced" to jest poprostu niewyważone... i tyle co oznacza chyba ze ciezej tym machać...

A co myślicie zeby do zasad wprowadzić np. ograniczenia na serwerze kasy za wygrane i kill, chodzi o to ze każda runda bedzie sprawiedliwa, i da szanse na wygrana, bo czasem juz po 1 przegranej rundzie, przeciwna strona weżmie lepszy ekipunek tym samym balans zostaje zabużony. To tak jakby w meczu piłkarskim po jednej bramce ci co strzelili dostali dodatkowego zawodnika...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 14, 2010, 08:06:49 »
    No fakt, tutaj z kasą jest mały problem... ale mi się wydaje, że wg ogólnej zasady, kto jest lepszy ma lepiej:P za dużo zachodu by było, żeby takie coś zmieniać, a poza tym ta zasada odbiegała by za bardzo od zasad wprowadzonych przez konsuli z TW... więc jak my się za bardzo przyzwyczaimy do tego to będzie się nam grało inaczej z zagranicznymi ...

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 18, 2010, 18:57:32 »
    Temat upadł, a szkoda. W zasadzie przerodził się w dyskusję o niedoróbkach i braku balansu w grze, ale to nie o tym mieliśmy rozmawiać. Jeżeli nikt nie jest zainteresowany to przypuszczam, że takie zasady będą wam raczej narzucane przez inne klany. To co ja napisałem, zostało jakiś czas temu w prawie identycznej formie przyjęte przez większość istniejących w ówczesnym czasie klanów. Jest to propozycja najrozsądniejsza (przynajmniej moim zdaniem) ze wszystkich jakie widziałem.
    Te kilka prostych reguł w zasadzie zupełnie eliminuje chaos i zamieszanie w sprawach organizacji i przeprowadzania małych spotkań pomiędzy klanami.
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2010, 19:00:10 wysłana przez Dalhi »