Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 464010 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #1065 dnia: Marca 17, 2010, 17:52:24 »
    W module system lub w plikach spolszczenia. MS: module_factions.py, spolszczenie: factions.csv Naprawdę chwila szperania po plikach nie boli...

Offline qqbbaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1066 dnia: Marca 17, 2010, 18:31:48 »
    Wielkie dzięki PissInPeace. Znów mi bardzo pomogłeś.
    Lubię placki
    I lovciam MOUNT & BLADE !!!

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1067 dnia: Marca 17, 2010, 19:15:31 »
    No to teraz ja potrzebuję pomocy ;x Jak zmniejszyć celność łuków? W MS nic nie wskórałem, a w Item Editorze pole Abundance (co oznacza celność) jest na 0.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1068 dnia: Marca 17, 2010, 19:32:12 »
    No to teraz ja potrzebuję pomocy ;x Jak zmniejszyć celność łuków? W MS nic nie wskórałem, a w Item Editorze pole Abundance (co oznacza celność) jest na 0.
    Abundance  to nie celność, tylko szansa na pojawienie się przedmiotu w sklepie, który ma flagę itp_merchandise.
    Szukaj wpisu "accuracy(99)", gdzie 99 oznacza celność ;p

Pozdrawiam!

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1069 dnia: Marca 17, 2010, 20:42:12 »
    NIFN Sorrki pomyłka chodziło mi właśnie o Accuracy. Abundance to na 100 jest ustawione. Po prostu się pomyliłem przy przepisywaniu bo obie nazwy zaczynają się na "A" :P

Co do tematu to tak:
    ["hunting_bow",         "Hunting Bow", [("hunting_bow",0),("hunting_bow_carry",ixmesh_carry)], itp_type_bow |itp_merchandise|itp_primary|itp_two_handed,itcf_shoot_bow|itcf_carry_bow_back, 17 , weight(1)|difficulty(0)|spd_rtng(100) | shoot_speed(48) | thrust_damage(15 ,  pierce),imodbits_bow ],
    Przykład łuku. Nie ma tam właśnie accuracy. Może spróbować dodać ten do tego accuracy?

Ok, działa. Po prostu dodałem to accuracy i git :P

EDIT: NIFN no poradziłem sobie już przecież :P
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2010, 20:53:45 wysłana przez PissInPeace »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1070 dnia: Marca 17, 2010, 20:49:40 »
    Co do tematu to tak:
    ["hunting_bow",         "Hunting Bow", [("hunting_bow",0),("hunting_bow_carry",ixmesh_carry)], itp_type_bow |itp_merchandise|itp_primary|itp_two_handed,itcf_shoot_bow|itcf_carry_bow_back, 17 , weight(1)|difficulty(0)|spd_rtng(100) | shoot_speed(48) | thrust_damage(15 ,  pierce),imodbits_bow ],
    Przykład łuku. Nie ma tam właśnie accuracy. Może spróbować dodać ten do tego accuracy?
    Tak, wstaw accuracy(X) między:
    weight(1)|difficulty(0)|spd_rtng(100) | shoot_speed(48)|thrust_damage(15 ,  pierce)
    Pamiętaj tylko, by oddzielić wpis "|".
    Jeśli nie występuje jakiś wpis, to broń, bądź przedmiot korzysta z wartości domyślnej (w przypadku łuk i kusz - 99)

PS. X to dowolna liczba (0-99) określająca celność ;p

@UP: Wiem, ale może inni będą kiedyś chcieli skorzystać :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2010, 21:40:12 wysłana przez NIFN »

Offline adsk8

• Użytkownik
    • SK8 or DIE
    « Odpowiedź #1071 dnia: Marca 17, 2010, 21:34:15 »
    Otóż przypadkiem natknąłem się w troops na awansowanie jednostek, jednak mam problem w jednym chcę aby były 3 ścieżki jednak przy upgrade2 można tylko 2, próbowałem upgrade3 jednak było to by zbyt łatwe. Więc moje pytanie brzmi czy da się ustawić 3 ścieżki rozwoju?
      --------1
     |
    0--------2
     |
      --------3

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1072 dnia: Marca 17, 2010, 21:35:01 »
    Więc moje pytanie brzmi czy da się ustawić 3 ścieżki rozwoju?

Nie, nie da się...

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1073 dnia: Marca 20, 2010, 09:27:41 »
    Witam. Mam pytanie do osob, ktore uzywaja 3ds maxa.
    Probuje zrobic miecz w pochwie wedlug tego tutoriala niestety nie mam pomyslu jak zmniejszyc rekojesc miecza nie psujac mapowania. Zazwyczaj jak robilem modele na ktore chcialem oddzialywac, robilem osobne mapowanie dla kazdego z nich. Tutaj tak nie moge poniewaz po imporcie w brfedit wyskakuje blad, ze importowany model nie jest taki sam jak bazowy. Mial ktos podobny problem? Zna ktos rozwiazanie? Bede wdzieczny za pomoc.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1074 dnia: Marca 20, 2010, 18:05:44 »
    Wybaczcie double-posta, ale mam kolejne pytanie. Jak zrobic, aby miecz dwureczny po schowaniu znajdowal sie na plecach? Niby jest ta linijka itcf_carry_sword_back|itcf_show_holster_when_drawn ale niestety broni jak nie bylo widac, tak nadal nie ma... Oczywiscie dodalem odpowiednia linijke ze "scab`em". Bede wdzieczny za pomoc.
    Pozdrawiam

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1075 dnia: Marca 20, 2010, 18:46:24 »
    Wybaczcie double-posta, ale mam kolejne pytanie. Jak zrobic, aby miecz dwureczny po schowaniu znajdowal sie na plecach? Niby jest ta linijka itcf_carry_sword_back|itcf_show_holster_when_drawn ale niestety broni jak nie bylo widac, tak nadal nie ma... Oczywiscie dodalem odpowiednia linijke ze "scab`em". Bede wdzieczny za pomoc.
    Pozdrawiam

Może spróbuj to zrobić na tej zasadzie? http://www.wfas.mountblade.info/index.php?topic=68.0

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1076 dnia: Marca 20, 2010, 19:12:38 »
    wlasnie probuje i nadal nic. moze najlepiej bedzie jak przedstawie co mam:
    ["tutorial_sword", "Sword", [("buster_sword",0),("scab_bastardsw_b", ixmesh_carry)], itp_type_two_handed_wpn|itp_merchandise| itp_primary, itc_bastardsword|itcf_carry_sword_back|itcf_show_holster_when_drawn, 0 , weight(1.5)|difficulty(0)|spd_rtng(100) | weapon_length(102)|swing_damage(18 , cut) | thrust_damage(15 ,  pierce),imodbits_sword ],mam swoj model jako miecz treningowy (nie musze biegac po mapie i szukac kupca tylko na dziendobry w samouczku od razu jest dostepny), ale w pochwie jest inny model. zaznaczone, ze model ma trzymac na plecach. mimo wszystko nadal nie dziala. a moze ja cos namieszalem?
    a z tym tutorialem to wlasnie mi cos i tak nie wychodzi (trzy posty wyzej opisalem problem)

Offline g11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1077 dnia: Marca 21, 2010, 08:00:27 »
    Witam

Czy ktoś wie jak wyciągnąć modele do M&B z innych gier?
    Chodzi mi głównie o modele z Obliviona.
    Jeżeli ktoś się tym zajmował to proszę o odpowiedź.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1078 dnia: Marca 21, 2010, 11:18:15 »
    o ile dobrze pamietam to modele w oblivionie zapisane sa w formacie *.nif a textury tak jak w MB czyli dds. najpierw musisz poszukac programiku,, zeby wyciagnac modele z plikow bazowych (odpowiedniki brf`ow w MB), pozniej sciagasz plugin np do 3ds maxa ktory pozwala ci na export/import nif`ow. sama konwersja jest bardzo prosta. importujesz w maxie nif`a, exportujesz jako *.obj. z textura nie powinno byc problemu.
    pisalem z pamieci bo oblivionem nie zajmowalem sie cale wieki, ale mam nadzieje, ze pomoglem.
    pozdrawiam

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1079 dnia: Marca 21, 2010, 16:59:31 »
    Jak zrobić aby zarządzanie więźniami była umięjętnością oddziału a nie postaci?

I jak zrobić aby król dał nam więcej zamków? Rozumiem że ilość zamków zależy od ilości reputacji a więc gdzie zmniejszyć tą ilość wymaganej reputacji do przejęcia następnego zamku w nasze ręce?

I jak zrobić żebyśmy otrzymywali więcej kasy za zdobycie zamku?

I jak zrobić żeby bohaterowie nie odchodzili?