Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 463064 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sumek101

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #2280 dnia: Stycznia 20, 2013, 18:02:06 »
    Witam,
    W "WWII: China Battlefield" autor używa niektórych butów właśnie w opisany przez Ciebie sposób, w item kinds są one zapisane następująco:
    (click to show/hide)
    I jest to zapis dla dwóch meshy "8ra_puttee1_L" oraz "8ra_puttee1_R", także we wpisie stosujesz tylko "but lewy".
    Spróbuj analogicznie zapisać je w swoim modzie docelowym, oczywiście pozmieniaj wszystko tak jak Ci pasuje.
    Pozdrawiam

PS. Jeśli będą jeszcze jakieś problemy z wyświetlaniem butów spróbuj (po wykonaniu tego co powyżej), użyć do butów shradera "iron_shader".
    Mi np przy użyciu "skeleton_shader" jeden but latał w przestrzeni przy bieganiu ;)

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2281 dnia: Stycznia 24, 2013, 10:04:19 »
    Albo importuj buty z native do np wings w formacie *.obj. Później wczuć do niego te od orca i uloz według wzoru butów z native. eksportuj ułożone buty według wzoru, czyli dwa buty obok siebie do open brf i skopiuj z wzoru ringing(zaznacz wzór z native w openbrf, ctrl+c, zaznacz swój poprawiony model, z górnego menu edit, paste ringing).

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #2282 dnia: Stycznia 28, 2013, 22:24:01 »
     Napiszę tutaj bo zakładanie wątku nowego nie ma sensu z jednym pytaniem.
    Otóż mam niemały problem, niemały bo duży, jak dla mnie bardzo duży bo psuje mi całą pracę, a wręcz w niektórych uniemożliwia.
     Mianowicie rozchodzi się o OpenBRF.
    Otóż miałem kompa w naprawie, co za tym idzie od nowa wszystko instalowełem i:
    - przed czystką, warbanda instalowałem z płyty, a brf normalnie ściągnięty. Wszystko działało.
    - po czystce, warband ściągnięty przez steama i brf jak wyżej. Coś fiksuje.

Na czym polega problem?
    W OpenBRFie nie odczytuje mi tekstur czy czego tam i to ze wszystkiego, główny warband, native, Festung, Deluge...
     W praktyce zauważyłem trzy fajne zjawiska:
    1. Po prostu warbandowy konik, w brf nie odczytuje, w grze śmiga normalnie.
    (click to show/hide)
    2. Smoczy golem który był przed naprawą robiony, teraz w brf zmienił się w plastikową zabawkę, w grze śmiga normalnie.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    3. W brf teraz robiony po naprawie Royal HMS Filcylla, zmieniła się w grze w Czarną Perłę -.-
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Akurat dwa ostatnie są kolorowane w brfie stąd zapewne zamiana kolorów brf/warband.
    Ale ludzie WTF?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2283 dnia: Stycznia 30, 2013, 21:36:49 »
    Co do braku tekstur, to spróbuj kliknąć na górnym pasku na "Module", a potem na "Change current Module..." i wybrać ten moduł, nad którym aktualnie pracujesz.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2284 dnia: Stycznia 31, 2013, 23:10:25 »
     Ech, to nie to, dalej nie działa.
    To ze ten komp to można jedynie o kant sempiterny roztrzaskać to już dawno było wiadomo, to że jak bym ot tak sobie włączył brfa i by mi nie wyświetlało to wcale bym się nie zdziwił, ale kurczę.Przed naprawą działał, czyli to działa i działac jednak powinno.
     Wszelkie aktualizacje ściągnąłem również jakie wykryło, wedle rady znajomego, i też dalej nic. Rawrl.

Offline KoschecK112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2285 dnia: Lutego 03, 2013, 00:23:10 »
    ehh... do tych czas radziłem sobie sam, ucząc się na własnych błędach, ale teraz już po prostu nie potrafię sobie sam poradzić i przyszedł ten czas, że jestem zmuszony zaśmiecić forum kolejnym zielonym pytaniem. A więc tak, mam zrobioną nową frakcje, do niej oczywiście króla, miasto i dwie wioski (nowe). Mam również zrobione nowe oddziały i tu właśnie pojawia się problem...
    Co i gdzie mam wpisać, abym mógł rekrutować te nowe oddziały w tych nowych wioskach?
    Korzystam z official module system i pracuję oczywiście na Warbandzie.
    Z góry dziękuję za pomoc.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #2286 dnia: Lutego 03, 2013, 08:38:09 »
    Pewnie to pytanie już padło ale jak dodać własną rasę do wb

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #2287 dnia: Lutego 03, 2013, 20:43:13 »
    nie jestem pewien ale czy masz to dla tej frakcji (o ile jest tak samo jak w podstawce)?

(click to show/hide)

oczywiście dla swojej frakcji czyli musi być fac_culture_6 i twoje jednostki
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline KoschecK112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2288 dnia: Lutego 04, 2013, 17:41:05 »
    @UP
    No niestety mam... to z reinforcement też mam...

Offline Gunjaar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2289 dnia: Lutego 12, 2013, 16:23:19 »
    Witam,
    Ostatnio zacząłem bawić się Module systemem i postanowiłem dodać dla każdej frakcji okrzyki bojowe/zawołania bitewne, aby jednostki mogły obrzucać się obelżywymi słowy lub wznosić ręce ku niebiosom ze zwycięskim okrzykiem na ustach. :D Coś podobnego do tego, co znajdziemy w WFaS. Nagrał bym sobie jakieś okrzyki i wszystko byłoby fajnie, gdybym tylko wiedział, jak to zrobić? Podejrzewam, że ma to coś wspólnego z plikiem module_sounds.py oraz man_insult.mp3. Domyślam się, że zwykłe zastąpienie plików mp3 na takie, jaki by mi odpowiadały nie wystarczy (bo wtedy wszystkie frakcje posiadały by takie same okrzyki) i musi w tym być jakiś haczyk. Może to coś w skryptach, albo triggerach? Nie wiem, grzebałem w tym sporo, ale jakoś nic nie zwróciło mojej uwagi. Proszę was o pomoc. :)

Offline Ninru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2290 dnia: Lutego 15, 2013, 18:16:16 »
    Witam
    Zmieniłem teksturę sztandaru w warbandzie, ale heraldyczna zbroja ma kolor sztandaru tylko z przodu.
     Jak to zmienić aby zabarwić również tył zbroi?

Offline Gunjaar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2291 dnia: Lutego 15, 2013, 21:17:58 »
    Z tego co wiem, nie da się "zabarwić" zbroi z tyłu, sztandar będzie widoczny tylko z przodu.

PS: Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? :/

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #2292 dnia: Lutego 15, 2013, 22:21:04 »
    też miałem ten problem i dalej go nie rozwiązałem, spróbuj ustawić na czarny kolor z tyłu powinno wygladać dobrze :)
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2293 dnia: Lutego 16, 2013, 10:51:58 »
     No jest widoczny tylko z przodu bo tylko przód jest ustawiony na tej teksturze, czy tam uv mapie czy kij go tam zwał. Na moje to wystarczy z openbrfa eksportować tą zbroję i np. w takim wingsie rozłożoną płaszczyznę odpowiedzialną na tył najechać tam gdzie jest przód i gitara. Albo pewno sam plik z tą teksturą zmienić i to co jest na przedzie dać też i na tył. Nie bawiłem się z tym shitem więc nie jestem przekonany na 100% ;)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2294 dnia: Lutego 16, 2013, 12:04:20 »
    Filcu źle gada. Musisz otworzyć module_scripts.py i w skrypcie "initialize_banner_info" znaleźć odpowiedni numer baneru i wybrać kolor tła zapisany w formacie 0xAARRGGBB  w zapisie szesnastkowym.
    Np gdy chcemy aby tył heraldyczy sztandaru numer szesnaście miał maksymalnie czerwony kolor musimy zedytować linijkę
    (troop_set_slot, "trp_banner_background_color_array", 16, 0xFF42662e),
    na
    (troop_set_slot, "trp_banner_background_color_array", 16, 0xFFFF0000),
    UWAGA: Bardzo możliwe że żeby ta zmiana była widoczna w grze potrzebne by było ponowne rozpoczęcie gry. Aby to obejść trzeba by było manualnie ponownie uruchomić skrypt initialize_banner_info w czasie gry.