Czy da się przenieść modele z Warbanda do Blendera i jeśli tak to jak to się robi?
Otwierasz w open brf-ie paczkę z przedmiotami(Warband) i eksportujesz(ppm i eksport), jeśli to model bez animacji to jako *.obj(static), jeśli animowany(np pancerz) to *.smd, przedmioty typu łuk, kusza, tarcza, broń biała z _scab/_scabbard na końcu nazwy, posiada animację Verteksową(format *.vta).
Teraz tak blender prawie na pewno;) posiada możliwość importowania modeli statycznych *.obj, animowane pancerze, czyli *.smd(animacja szkieletowa) wymagają dogrania importera do blendera. Poszukaj go sobie na TW. Co do animacji verteksowej to nie mam pojęcia, ale tutaj możesz sobie poradzić robiąc model klatka po klatce, choć wydaje mi się że blender ma taką opcję. Może niech użytkownicy blendera się wypowiedzą na temat tego formatu.
A ja mam pytanie na temat tworzenia mieczy świetlnych, co zrobić żeby showany miecz świetlny nie świecił ?
Tworzysz drugi model bez ostrza z inną nazwą, dopisujesz jak miecz z pochwą w Warbandzie, podejrzyj sobie wpis jak to wygląda. W WB pochwa ma dopisane _scabbard lub _scab na końcu.