Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462747 razy)

Opis tematu:

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #2220 dnia: Lipca 07, 2012, 18:39:41 »
    W skrypcie zmien difficulty na np. 9 i zobacz. Bo to określa występowanie:)   
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline brayan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2221 dnia: Lipca 07, 2012, 18:40:28 »
    Witam.
    Mam jeszcze jeden sposób na twój problem
    ok w folderze znajdź plik troops.txt
    i zamiast tekstu do trp_player wklej
    (click to show/hide)
    To powinno pokazać wszystkie dodane bronie w inventorze postaci.
    Pozdrawiam

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #2222 dnia: Lipca 09, 2012, 19:36:38 »
    Siema. Nie umiem robić modów i nie znam się na tych rzeczach, ale chciałbym zrobić dwie:
    1. Przenieść z moda Star Wars miecz świetlny do Nativa.
    2. Przenieść z tego moda jednostkę Baby Rancor.
    Mógłby mi ktoś jasno wytłumaczyć jak to zrobić?

Offline Tokugeki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2223 dnia: Lipca 11, 2012, 19:07:44 »
    Witam. dodałem rekruta nordyckiego, w faction ustawiłem player faction, w patch dałem nord warrior, i to wszystko. Ale dalej nie ma tej jednostki w grze. Pozdrawiam!
    私はポーランドを愛したが、日本以上! (^o^)

Offline nosblack12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2224 dnia: Lipca 12, 2012, 14:32:35 »
    jak zrobić żebym mógł być królem w zwykłym mount & blade 1.010? w sensie.. zebym mógł po podbiciu przekonywać innych lordów do tego, żeby do mnie dołączyli i żebym mógł powoływać własnych nowych lordów jak w modzie Sword of Damocles? z góry Dziękuje

Offline Fran

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2225 dnia: Lipca 21, 2012, 23:53:39 »
    Witam .
    Ponieważ  moja wiedza na temat modowania jest niewielka , chciałbym aby ktoś odpowiedział na moje jedno pytanie :
    Jak usunąć z mapy miasto , zamek albo wioskę ?

Edit: Nie zauważyłem wątku .
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2012, 18:28:04 wysłana przez Fran »

Offline Mały Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2226 dnia: Lipca 22, 2012, 21:23:07 »
    A ja mam pytanie na temat tworzenia mieczy świetlnych, co zrobić żeby showany miecz świetlny nie świecił ?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor
    No kaman powiedz(tj. napisz) co się stanie//Mały Rycerz
    [/UR

Offline nosblack12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2227 dnia: Lipca 23, 2012, 17:32:38 »
    ma ktoś skrypta na lordów we własnej frakcji coś jak w sod tylko sam skrypt

Offline Morgannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2228 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:25:56 »
    Jak dodać jednostkę stworzoną na Morghs Editor, zamiennika Rhodok Tribesman'a, tak aby mogła być rekrutowana w rhodockich wioskach?

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2229 dnia: Września 01, 2012, 18:46:43 »
    Nie wiem czy tu powinienem ale mniejsza z tym:) jak zainstalować render toxic aby działał w wingsie?

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

Offline REF_Konrad

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • REF_Konrad
    « Odpowiedź #2230 dnia: Września 24, 2012, 15:10:31 »
    Czy da się  przenieść modele z Warbanda do Blendera i jeśli tak to jak to się robi?

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2231 dnia: Września 24, 2012, 16:32:31 »
    Czy da się  przenieść modele z Warbanda do Blendera i jeśli tak to jak to się robi?
    Otwierasz w open brf-ie paczkę z przedmiotami(Warband) i eksportujesz(ppm i eksport), jeśli to model bez animacji to jako *.obj(static), jeśli animowany(np pancerz) to *.smd, przedmioty typu łuk, kusza, tarcza, broń biała z _scab/_scabbard na końcu nazwy, posiada  animację Verteksową(format *.vta).
    Teraz tak blender prawie na pewno;) posiada możliwość importowania modeli statycznych *.obj, animowane pancerze, czyli *.smd(animacja szkieletowa) wymagają dogrania importera do blendera. Poszukaj go sobie na TW. Co do animacji verteksowej to nie mam pojęcia, ale tutaj możesz sobie poradzić robiąc model klatka po klatce, choć wydaje mi się że blender ma taką opcję. Może niech użytkownicy blendera się wypowiedzą na temat tego formatu.
    A ja mam pytanie na temat tworzenia mieczy świetlnych, co zrobić żeby showany miecz świetlny nie świecił ?
    Tworzysz drugi model bez ostrza z inną nazwą, dopisujesz jak miecz z pochwą w Warbandzie, podejrzyj sobie wpis jak to wygląda. W WB pochwa ma dopisane _scabbard lub _scab na końcu.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2232 dnia: Września 24, 2012, 16:49:51 »
    Samo dodanie _scab nic nie da. Aby wszystko zadziałało jak należy musisz w module items przypisać model schowanej broni do danego przedmiotu. Robisz to przy pomocy flagi ixmesh_carry
    Przykład jej użycia widać w tym kodzie z native:

["sword_viking_2_small", "Nordic Short Sword", [("sword_viking_b_small",0),("sword_viking_b_small_scabbard", ixmesh_carry)], itp_type_one_handed_wpn|itp_merchandise|itp_primary, itc_longsword|itcf_carry_sword_left_hip|itcf_show_holster_when_drawn,
     162 , weight(1.25)|difficulty(0)|spd_rtng(103) | weapon_length(85)|swing_damage(28 , cut) | thrust_damage(21 ,  pierce),imodbits_sword_high ],

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #2233 dnia: Września 25, 2012, 17:41:37 »
    Witam.
    Posiadam mod Companions .97 + Diplomacy 3.3.2 + PBOD .85 [ http://www.mbrepository.com/file.php?id=2610 ] i chciałbym przenieść do Diplomacy & OSP więcej npc z Companions.97.
    Niestety jestem noga jeśli chodzi o module system, nie mniej jednak wiem co nieco o przenoszeniu itemków i modowanie troops.
    Używam do edycji, programu Mount & Blade Warband Mod Tools, więc przeniesienie ludzików nie stanowi problemu , także z ich itemkami bo mam własne, w które ich uzbroję.
    Wiem że muszę zmienić/edytować pliki conversation , dialog_states , troops i zapewne w scripts co nie będzie problemem.
    Czy potrzebuję coś jeszcze zmienić w plikach a jak tak to w jakich , tak aby nie było problemu z pojawianiem , się NPC w tawernach.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2234 dnia: Września 29, 2012, 15:12:28 »
    Chciałbym zrobić żeby po np. Dwóch dniach lordowi przybyło jednostek, mam już skrypt na jednostki lecz nie potrafię zrobić aby się to po dwóch dniach od rozpoczęcia gry wykonało. Pomoże ktoś? Próbowałem już na różne sposoby to zrobić, lecz nadal nie wychodzi.