Ja mam 2 sprawy związanie z modowaniem i bardzo prosiłbym by ktoś wspomógł mnie swoim doświadczeniem ;)
1. W zwykłym Warbandzie native powiększyłem każdą frakcję o dodatkowe elitarne jednostki. Część jednostek ma poziom wyższy od jakichkolwiek z "czystego" native, np. ulepszona wersja swadiańskiego rycerza ma lvl 40. No i pojawia się problem, mianowicie ja faktycznie mogę te jednostki mieć, jednak gra staje się wtedy zbyt łatwa, gdyż lordowie ich nie posiadają. Zdarzyło mi się tylko kilka razy widzieć pojedynczą elitarną jednostkę u lordów którzy nie zostali od bardzo długiego czasu pokonani. Jak więc dodać je do listy jednostek które w niewielkiej liczbie pojawiają się w party lordów i miastach, takich jak choćby mamelucy, rycerze, sierżanci? Dodam, że nowe jednostki o poziomach do 28, np. konnica Nordów, pojawiają się we właściwych ilościach.
2. To też tyczy się moich nowych jedostek. Chciałbym graficznie zmodyfikować ich uzbrojenie i wierzchowce, ale tylko na poziomie tekstur (ot, na przykład zmienić kolor zbroi płytowej). Używam programu openBrf i umiem dostać się za jego pomocą do zasobów, ale nieco się w tym gubię. Zależy mi na tym by skopiować już istniejący przedmiot/konia, pobawić się samą teksturą, a następnie zapisać, bym za pomocą Warband Mod Tools mógł wybrać go z listy i wrzucić do ekwipunku wybranej jednostki.
Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.