Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Solid & Shade 25.13b "Usherwood Ghosts"  (Przeczytany 88899 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Solid & Shade 23.13 "Broken Relics"
    « Odpowiedź #255 dnia: Lipca 12, 2014, 01:33:56 »
    Mam dobre wieści: niemal 99% procent modyfikacji jest przetłumaczone. pozostały 1 % to karty tarota i drobne kwestie, które ciężko przetłumaczyć zgodnie z deklinacją polską, dlatego gdzie niegdzie jeszcze widnieją org. treści w angielskim.

Zamierzam wypuścić ALFĘ tłumaczenia 31 lipca.

Co jest przetłumaczone:

1) Nowe drzewka jednostek
    2) Dialogi z Krwawą Fontanną
    3) Dialogi z nowymi NPC i z nowymi bohaterami
    4) Przedmioty

Co NIE JEST przetłumaczone lub jest nieprzetłumaczone do końca:

1) Oryginalne treści z Native - komunikaty itd. Musiałem to wszystko kopiować ze spolszczenia od Daedalusa na 1.011 i wklejać, większość zrobiłem, ale nie do końca. Są problemy z niektórymi przesuwającymi się linijkami w strings.csv - będę to poprawiał jeszcze

2) Karty Tarota - to nie jest zawarte w żadnym pliku .csv więc przypuszczam, że do ich tłumaczenia potrzebny byłby module_system, którego nie mamy ._. w sumie nie są one takie ważne, stanowią tylko ciekawy smaczek uzupełniający dla fabuły, można natomiast przejść całą grę bez korzystania z nich.

3) Rozmowy w Happy Boar z Mummerami - Totalnie nie chciało mi się tego robić, ponadto to jest szalone z zamysłu i ciężko mi się domyślać, co autor miał na myśli :/

4) W menusach ładowania - podpowiedzi (hints) - cytaty z książek zaczerpnięte zostały z przekładów różnych autorów, ponieważ tak mi się podobało. Wybrałem te mniej znane, ale takie, które mi się spodobały :3

5) Jeszcze dialogi home_string1 i 2 dla nowych bohaterów i kłótnie pomiędzy nimi ^^
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #256 dnia: Lipca 24, 2014, 20:42:20 »
    Mam pytanie, grałem już dawno w starszą wersję tego moda i jeszcze nie spotkałem się z czymś takim.

Karty Tarota
    Do czego one służą? Czym są? Co wprowadzają do fabuły?

Rozmowy w Happy Boar z Mummerami - Totalnie nie chciało mi się tego robić, ponadto to jest szalone z zamysłu i ciężko mi się domyślać, co autor miał na myśli :/
    Tu podobnie. W jakim sensie "szalone z zamysłu"? Zaciekawiło mnie to ;D

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #257 dnia: Lipca 25, 2014, 11:48:27 »
    Niektórzy wędrowcy w karczmach potrafią wróżyć z kart Tarota. Po pomówieniu z takim podróżnikiem, pokaże ci trzy karty, opisujące bodajże twoją przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Nie mają one wpływu na grę, ale są fajnym smaczkiem dodającym klimatu.

Rozmowy w Happy Boar to z kolei niezła jazda, w każdym razie rozmówcy mówią tam zagadkami, co drugie słowo wprowadzają szaleńczy śmiech czy inne wariactwa... Nigdy nie wiadomo czy to, co akurat mówią to coś ważnego czy bezsensowna gadanina szaleńca. :P
    Tak btw, to te rozmowy będą jednak spolszczone ;)

Offline damianb

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #258 dnia: Lipca 31, 2014, 05:39:16 »
    mam problem mianowicie chce stworzyć golema mam wszystkie składniki ale i tak nie da się go zrobić czy ktoś ma podobny problem

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #259 dnia: Lipca 31, 2014, 11:35:16 »
    Ja normalnie robiłem golemy. Na pewno nie masz wszystkich składników. Podaj:
    - jakiego golema próbujesz zrobić,
    - co masz w ekwipunku potrzebne do procesu,
    - gdzie dokładnie występuje błąd.

Offline damianb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Lipca 31, 2014, 18:28:27 »
    aby stworzyć golema potrzeba kamień filozoficzny narzędzia ludzkie zwłoki czy coś jeszcze jest potrzebne o co chodzi pisząc jakiego golema chce stworzyć czy mozna zrobić inne rodzaje ponieważ nie wiedziałem o tym

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #261 dnia: Lipca 31, 2014, 21:47:54 »
    Różne są, gliniane, złote, kamienne... Tobie chyba chodzi o ten ostani.

Sprawdź czy masz wolne miejsce w oddziale. :)

Offline damianb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 01, 2014, 04:58:57 »
    w necronomiconie piszę że aby stworzyć golema trzeba kamień filozoficzny cmentarną ziemie ludzkie zwłoki i narzędzia w powyższym poście wymieniłeś golemy gliniane kamienne złote załóżmy że chciałbym zrobić złotego golema jakie składniki są potrzebne aby go stworzyć a składniki wymienione powyżej do jakiego to golema?

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 01, 2014, 09:07:13 »
    Gdy osiągniesz odpowiedni poziom, będziesz miał wszystko wypisane w Nekronomikonie.
    Składniki podane przez ciebie są do żelaznego golema - jeśli nie możesz go zrobić, to znaczy że nie masz miejsca w oddziale, albo nie masz któregoś za składników.

Offline damianb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 01, 2014, 15:22:47 »
    odpowiedni poziom czyli który mam podane składniki jest ich cztery

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 01, 2014, 16:02:10 »
    Nie pamiętam dokładnie, gliniane są chyba na IV, a złote na V stopniu nekromancji.

Offline damianb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 01, 2014, 18:26:57 »
    ok już działa okazało się że spolszczenie mi źle tłumaczyło nazwy składników

Offline Macix

• Użytkownik
    • Rocky Balboa
    « Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 03, 2014, 14:02:11 »
    Tyr jak idzie spolszczenie? Nie chcę być niecierpliwy ale już nie mogę się doczekać.  Mam nadzieję, że uda Ci się je w pełni udoskonalić. Życzę powodzenia.
    "Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!"

Offline damianb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 10, 2014, 09:59:51 »
    Jak idą prace nad spolszczeniem?

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 23, 2014, 16:44:13 »
    Szczerze jest do dupy ._.

Nie będę wam się tłumaczył, bo kogo interesuje moje życie prywatne. Powiem tak - zwyczajnie mi się nie chce. Mogę udostępnić to, co jest teraz przetłumaczone, ale to nie jest 100%, tylko jakieś 99% + trzeba to przekodować z ANSI na inny format, żeby były polskie znaki. Wiele zawdzięczam dla McAbra, który bardzo mi pomógł, ale potem zaczęły się problemy w moim prawdziwym życiu i nie byłem sobie w stanie z tym wszystkim poradzić, a potem nie miałem neta przez długi czas. Dopiero dziś wróciłem.

Zrobię upload na jakiś serwer, tylko nwm jeszcze na jaki i podam linki. Jeśli ktoś chce dalej sie bawić w spolszczanie i udoskonalanie dziecka mojego i McAbry to pamiętajcie o creditsach dobrzy zjadacze chleba ._.

Wybaczcie, że was zawiodłem.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!