Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Solid & Shade 25.13b "Usherwood Ghosts"  (Przeczytany 89061 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LuQas88

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Solid & Shade Version 13.13 "Death to Calradia"
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 21, 2010, 18:05:40 »
    Mod jest bardzo ciekawy, zwłaszcza pomysł z księga nieumarłych i byciem dowódcą hord trupów, do pełni szczęścia brakuje mi tylko braku możliwości wskrzeszenia wrogiego lorda ( po tym jak go złapiemy i zabijemy) i przydzielania im włości, wtedy czułbym się jak prawdziwy avatar śmierci. A co do tej kuszy która wymaga 18 siły jest ona spoko a wygląda jak kusza Van Helsinga.

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 21, 2010, 21:46:05 »
    Dzięki... Tym postem zepsułeś mi przyjemność gry bo teraz też chce wskrzeszać lordów xD. Ale, co już pisałem, niesamowicie klimat psuje obecność zwyczajnych ludzi z boku.

A tak btw to ktos sie o broń palną pytał. Jest strzelba (ładuje się po 4 naboje) z setu za 5 philosopher stone. Nazywa się Artificer's Tools.
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2010, 22:01:04 wysłana przez Paijan »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 21, 2010, 22:34:44 »
    Fatalna jest ta spluwa - horrendalny koszt, a skuteczność bojowa żałośnie niska. Teraz jednak już wiem że lepiej było zachować te 5 golemów - świetne z nich wojaki. młócą wszytko wokół aż miło. Grając trochę w moda przeszkadza mi jedna rzecz: są 3 rodzaje zombie, lecz i tak wszystkie w końcu ulepszają się w identyczne Abiominaton - przydało by się jednak jakieś rozróżnienie... 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    Odp: Solid & Shade Version 15.13 "Death to Calradia"
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 22, 2010, 12:35:58 »
    Nie wiem, czy już ktoś o tym mówił, ale jakiś czas temu wyszła nowa wersja-http://www.mbrepository.com/file.php?id=1859.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Maja 22, 2010, 17:45:07 »
    No, nowe wersje wychodzą przynajmniej raz w tygodniu, na osłodę zapisy nie są kompatybilne :)
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Czarny Wilk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 22, 2010, 18:27:10 »
    jak moge zdobyc te nekromantyczne jednostki.Co do tego zombie mam drewno przekopalem z 20 razy cmentarz i nie ma go.Jak dokladnie mam utworzyc ten item do stworzenia zombie?

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Maja 22, 2010, 20:25:21 »
    jak moge zdobyc te nekromantyczne jednostki.Co do tego zombie mam drewno przekopalem z 20 razy cmentarz i nie ma go.Jak dokladnie mam utworzyc ten item do stworzenia zombie?

Human Corpse musisz mieć. Znam 3 metody na zdobycie:
    a)jak masz jeńca, to dajesz obóz, kill prisoner i powinno ci sie pojawic ciało,
    b)najlepszy sposób: po walkach z łupu zabierać(to jest u handlarza warte 1g więc, przy dużej ilości łupu, trzeba przewinąć na dół,
    c)wykopywanie na cmentarzu; nie lubię tego sposobu bo gromadzi sie tez masa innych śmieci, jak graveyard soil, crystal albo Medusa's Head(z tym oczywiscie zartuję xd).

Human corpse ma ikonkę głowy. Zjechane tkanki po lewej stronie(widać czaszke), zakrwawiona prawa część szczęki i prawe oko. Tak przy okazji to dobrze też wziąć z 3 horse corpse i gdzies dac z tyłu ekwipunku, do jedzenia dla drużyny(fuj).

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #97 dnia: Maja 22, 2010, 20:40:20 »
    Paijan (UP) mnie uprzedził, ale trochę źle powiedział.

Musisz wykonać sobie Ouija Board. Do tego potrzebne będzie Ci Wood (drewno - kupisz u kupca) i Graveyard soil (proch z grobu - wykopiesz ze cmentarzy w miastach, nocą). Kiedy zdobędziesz te dwie rzeczy otwórz "The Necronomicon" (Na mapie strategicznej z dolnego menu wybierz "Camp" i znajdź opcję "The Necronomicon". Znajdź i kliknij opcję "Ouija Board". Później tylko zaakceptuj - "yes". Deska gotowa. Teraz do stworzenia zombiaka potrzebne Ci będzie tylko "Human Corpse", czyli ciała ludzi. Możesz je zdobyć zabijając jeńców lub po prostu po walce zbierając trupy. Kiedy zdobędziesz już "Human Corpse" to tak samo jak wtedy otwierasz "The Necronomicon" i szukasz opcji "The Zombie". Znów potwierdzasz. Zombiak gotowy. To by było chyba na tyle. Miłego zombiakowania życzę! :)

EDIT:@DOWN:
    Sorry. Pomyliłem się. To Necronomicona się tworzy u fontanny (jeśli nie ma się odrazu), a nie Ouija Board. TEKST POPRAWIONY.

« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2010, 10:52:16 wysłana przez MikiBar »

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Maja 23, 2010, 00:20:39 »
    Tak dokładnie to w tym w ogóle fontanna nie uczestniczy bo Ouija Board robi się przez camp-->necromicion

Offline Czarny Wilk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Maja 23, 2010, 09:14:31 »
    Aha.Dzieki za odpowiedz. A jak moge zdobyc jednostki inne niz zombie np. Nekromanta

Offline LuQas88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 23, 2010, 10:44:57 »
    A jak moge zdobyc jednostki inne niz zombie np. Nekromanta

Aby zdobyć tego typu jednostki musisz poszukać w miejskiej karczmie grupy Akolitów którą można nająć, oni awansują na Nekromantów.

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 23, 2010, 12:06:50 »
    No, nowe wersje wychodzą przynajmniej raz w tygodniu, na osłodę zapisy nie są kompatybilne :)

A co dodaje nowego ta wersja ?

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Maja 23, 2010, 12:14:47 »
    Czendżlok:

* Version 15.13 *
    ~ Fixed several typos, both in the game, and in the files included in the release zip.
    ~ Bug, where being defeated or surrendering after choosing to fight guards while graverobbing would lock up the game, has been fixed.
    ~ Graverobbing will now discontinue if your inventory is full. You also cannot start graverobbing with a full inventory.
    ~ Troops cannot be summoned if your party is full.
    ~ Removed completed set bonuses. New bonuses for individual items have been assigned, and several bugs have been fixed. Bonuses which do not work and will not be seen anymore are: Riding, Shield, Ironflesh, Leadership, Persuasion, Power Draw, Power Throw, Horse Archery, Power Strike and Athletics.
    ~ Necromancer's Stroke and Pox of the Red Death could be found in shops. Fixed.
    ~ Added flintlock pistol and cartridges to weapon merchant inventory. Now you can build firearms skill naturally, as well as by investing points into it, before acquiring the Artificer's Blunderbuss.
    ~ Changed much of the dialogs for the Bloodfountain. Recipes for sets are all completely different now. See the "Recipes.txt" file included in the release zip.
    ~ Vessel, Fracture, Kindling, Crashkit, Inheritance, Tongueflayer, Usurper, and Torque added as artifact weapons/shields. These will each give a +1 bonus to a skill while equipped, and can be found rarely in the inventories of necromancer troops. They can also be traded directly for their corresponding sets, via the Bloodfountain.
    ~ Evil eye recipe has changed. It now requires Eyes instead of Blood.
    ~ The items gained from the dismembering of corpses are now in this order: Blood, Eyes, Brain, Heart, Liver, Entrails, Skin, Bones, Flesh, Death Hands, Death Feet, Death Body, and Death Head.
    ~ The Alchemist's Quicksilver set renamed as the "Alchemist's Adamant". All relevant references have also been changed.

Ogólnie niewielkie zmiany jak zmiana nazwy cześći setu alchemist, zmiany paru receptur albo przerwanie obrabiania grobów przy pełnym ekwipunku... Niepotrzebnie z 14.13 od razu 15.13. Autor robi czesto kosmetyczne zmiany i daje to odrazu jako nową wersję. Nowa wersja jest jakby np. dodał z 10 nowych itemow i 3 sety, rozwinął troop tree i inne większe zmiany. A w ogóle to mi brakuje konia z setu Fleshburnen(koń się Panic nazywał), tylko że w innych kolorach. Rozwinięcia akolity takie mają. Necromicion może zrobić inne kolory, ale bez tych kolców czy co to tam jest...

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 05, 2010, 20:39:47 »
    Hey, ja mam głupie pytanie troszku i pewnie gdzieś już padło... Gdzie mogę znaleźć diameenty? Obskoczyłem praktycznie wszystkie miasta i dupa. :/ (Gram w Polską wersję językową). Z góry dzięki i...
    Pozdr.

Offline Lothares

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 06, 2010, 11:18:22 »
    Spróbuj w wioskach jeszcze, diamenty są najtrudniejsze do znalezienia.