Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][REF] Refesesesesferes  (Przeczytany 98162 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Refesesesesferes
    « Odpowiedź #660 dnia: Listopada 24, 2011, 22:24:59 »
    Michał mówił, wyzwanie zostało rzucone REF czeka na wasze inicjatywy:)

a skąd wiesz czy nie chcemy zrobić, żeby WV wróciło i coś sie działo ?:) wszystko można rozumieć inaczej:)

aj tam Gorn nie macie czasu nie ma was. proste?

nie jestem członkiem REFU!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2011, 22:36:08 wysłana przez milicja »

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #661 dnia: Listopada 24, 2011, 22:33:42 »
    Nie ma ich ale nie możecie powiedzieć że jesteście najlepszym skoro nigdy z nimi nie wygraliście tak jak reprezentacja Polski która wygrała Nations Cup'a której tak jak by nie ma może ktoś powiedzieć że jesteś lepszy mylisz się milicja gdybyście pokonali WV spoko ogłaszajcie się tym klanem ;/ WV zawsze może wrócić i nie będzie tak super na tawernie a my to najlepsi itd... A skąd wiesz może Sparta będzie najlepsza zagrajcie sparing i się rozstrzygnie ;p

Czyli to DM jest mistrzem Polski, tak? Jeżeli klan znika = nie może zajmować pierwszego miejsca.
    Chylę czoła przed tym co zrobiło WV na scenie Polskiej jak i międzynarodowej. Ale aktualnie ich nie ma.

A cała ta dyskusja znowu zmierza do porównywania WV i REFu.

Cytując Lucę:
    Dobra, zakończmy tą bezsensowną dyskusję. Sami widzicie, że tego typu spory nie mają sensu i szans na rozstrzygnięcie.

REF i WV- dwa klany różniące się praktycznie we wszystkim:
    REF- u liczy się głównie tradycja i długotrwałe dążenie do zamierzonych celów, nie koniecznie spektakularne ale konsekwentne,
    WV- szybko i efektownie osiągnęli co chcieli i dali sobie spokój.
    Jedyne co te dwa klany łączy to ambicja. I właśnie przez tą ambicję nigdy nie dojdziemy do porozumienia i zawsze będziemy szukali argumentów na swoją korzyść.

Michał, daj spokój już (i nie mówię ci tego jako moderator). zapisaliśmy się do ENLu i mamy tu swoje cele i aspiracje, czy nam się uda je zrealizować, czas pokaże. Wilki swoje już zrobili, pewnie jeśli dojdą do wniosku, że jeszcze coś chcą ugrać to do nas wrócą, wtedy chętnie się zmierzymy. I nie chodzi nam o wynik czy udowodnienie czegoś. Po prostu Argalebie z wami bardzo przyjemnie się gra. Lubimy wyzwania i przeciwnika, który w każdej rundzie jest w stanie nas zaskoczyć. Takie mecze przyjemnie się ogląda a i gracze długo je wspominają. A wynik... dla mnie to sprawa drugorzędna.

I tak ja jestem najlepszy;-)

Myślę, że to dobre miejsce by skończyć tą jałową dyskusję. Inaczej znowu skończy się tak jak ostatnio, temat REFu zamknięty, a żaden jego członek nic tu nie pisał ;(
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline iLoveUnNorm

• Użytkownik
    « Odpowiedź #662 dnia: Listopada 25, 2011, 07:24:35 »
    Haha, 17:3 , co za boty...

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #663 dnia: Listopada 25, 2011, 08:22:29 »
    a skąd wiesz czy nie chcemy zrobić, żeby WV wróciło i coś sie działo ?
    Wtedy mógłbyś prawdopodobnie napisać, że REF jest najlepszy, ale mniejsza o to, kandydat do zwalenia was na 3 miejscu już się szykuje, co do meczu z PE to też byłoby że rozniesiecie nas w pył, a ledwo ledwo z przewagą jak cholera żeście odnieśli zwycięstwo i to wtedy gdy w PE nie było kilku już dobrych graczy

Co do drugiego miejsca na świecie, jak słusznie zauważył bodajże Gorn - pokonajcie CoR, TRR , RNGD, RN , FF - po tych klanach możecie się określić drugimi, chociaż metodą Michała to żeby być drugimi musiecie pokonać WSZYSTKIE klany świata nie licząć pierwszego - czyli w tym wypadku IG,
    P.S. Mówicie że przejmujecie działkę 22nd ? Pokonajcie ich , a zobaczymy czyja ta działka została,  z tego co wiem to IG również chyba nie odniosło nad nimi sukcesu ( nie pamiętam dokładnie ) a IG rozwala was w drobny pył
    (click to show/hide)

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #664 dnia: Listopada 25, 2011, 08:57:37 »
    Życzę PE i innym mniejszym klanom, żeby w ogóle grały z wymienionymi klanami, choć raz. Polecam, ciekawe doświadczenie. Łatwiej będzie wtedy dawać rady REF, i nie będzie to wyglądało tak zabawnie jak teraz.

Offline DziadZGór

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #665 dnia: Listopada 25, 2011, 09:15:23 »
    REF to dobry klan, miał swoje lepsze i gorsze chwile, ma chyba najdluzszy staż na polskiej scenie warbanda, wygrywał masę zagranicznych meczy, osiągnął wysokie miejsce w w turnieju ENPL i z pewnością był najlepszym klanem w kraju w czasach swojej świetności. Jak jest teraz nie wiem bo zbyt dużo się zmieniło, najważniejsze że istnieje do dziś. Na polskiej scenie wb powstawało wiele klanów, które usilnie próbowały pokonać REF, robiąc przy tym dużo hałasu, niewielu się to udawało.
    A Wasze klany drodzy koledzy, którzy tu piszecie, czym mogą się pochwalić?
    Acha, zapomniałem napisać że VW to dobry klan, lepszy umiejętnościowo, szacunek. Szkoda że tak krótko istniał a może istnieje? Nie widuję jego graczy. Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2011, 09:18:48 wysłana przez DziadZGór »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #666 dnia: Listopada 25, 2011, 09:55:23 »
    Phi... Najlepszym klanem jest Sacred Band. ;/ Co z tego, że nie istnieje od 2 lat - jest najlepszy i tyle.

Tak serio. Każdy kolejny post będący kłótnią, spamem nie na temat, próbą tollowania lub obrazy innych użytkowników skończy się tak jak powinien się skończyć.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #667 dnia: Listopada 25, 2011, 10:12:55 »
    Phi... Najlepszym klanem jest Sacred Band. ;/ Co z tego, że nie istnieje od 2 lat - jest najlepszy i tyle.
    O to to to, rym cym cym siwy dym, nie ma to tamto :)

Obserwując to z boku wygląda jak gromada puszących się pawi, ale się nadymacie, wasze ego zwiększa objętość, uwaga bo ktoś pęknie. Nauczcie się nad tym panować. Nad emocjami też.

Offline Wiesiek_Pl

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Listopada 25, 2011, 12:13:05 »
    Gratulacje dla REFu, 17-3 to mimo wszysytko dobry wynik, bo taki sam jaki uzyskało WV w meczu z nimi ( IG ). Patrząc jednak na Waszą grupę to przykro mi, ale jesteście dla mnie kandydatem do murowanego spadku.

Z IG przegraliście, z VRNG i RNGD na 90% też dostaniecie, Team Rush Rush pojedzie Was bez problemu, z CoR`em mecz będzie ciekawy, ale jednak stawiam na CoRków, zwycięstwo najprawdopodbniej odniesiecie tylko z Bohemianem. Wydaję mi się, że z grupy spadnie Bohemian i Einherjar, Wy pewnie będziecie walczyc w barażach.

Jeśli chodzi o resztę ENLa to z Dywizji B duszę szansę ma na wyjście PE, które w ładny sposób ograło SoE, teraz zagra z silnym rywalem AB ( osobiście mecz chciałbym oglądac przez LiveStreama, szkoda że to nie możliwe ) i jeśli wygra to będzie to oznaczało, że są naprawdę dobrze przygotowani do tej edycji turnieju. Wydaje mi się, że jeszcze jedyną drużyną mogącą zagrozic im będzie Sarrdakin, ew. Kreuzritter. Reszty klanów niestety nie znam i nie miałem przyjemności z nimi grac.

Dywizja C. Tutaj mamy dwa Polskie klany : RTF i WSC. Myślę, że ogromne szanse na wyjście ma WSC, które wygrało już 2 mecze i znajduję się w strefie baraży. Oczywiście rywali mają trudnych, ale trzymajmy za nich kciuki. RTF jak na razie 2 razy wysoko przegrało, ale mam nadzieję, że się pozbierają bo mają chłopaki potencjał.

Podsmuowując myślę, że realne szanse na wyjście ze swoic dywizji mają tylko PE i WSC, oby do baraży dobiło się też RTF. REFowcy niestety, ale obawiam się, że możecie spasc z dywizji A.

Powyższy post nie jest prowokacją.

Offline eRRoR13

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #669 dnia: Listopada 25, 2011, 14:19:27 »

Co do drugiego miejsca na świecie, jak słusznie zauważył bodajże Gorn - pokonajcie CoR, TRR , RNGD, RN , FF - po tych klanach możecie się określić drugimi, chociaż metodą Michała to żeby być drugimi musiecie pokonać WSZYSTKIE klany świata nie licząć pierwszego - czyli w tym wypadku IG,

Ref pokonał już FF w meczu oficjalnym i to dość wysoko, podajże 16:3

02:24 - Woj~sellingmercgold: ty idz lepiej pushuje czołgi z bułatem xd
    02:24 - Woj~sellingmercgold: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

<23:23:19> "Woj" pokes you: nie chce z tobą już rywalizować wystarczająco się zbłazniłem chce tylko nauczyć się dobrze chodzić

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #670 dnia: Listopada 25, 2011, 15:57:55 »
    Phi... Najlepszym klanem jest Sacred Band. ;/ Co z tego, że nie istnieje od 2 lat - jest najlepszy i tyle

DOKŁADNIE :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #671 dnia: Listopada 25, 2011, 16:43:54 »
    Życzę PE i innym mniejszym klanom, żeby w ogóle grały z wymienionymi klanami, choć raz.
    Z tego co wiem, mniejsze klany, takie jak PE grywały z tymi zespołami, a napewno z wszystkimi z dywizji A. I wyniki nie były jednostronne (oprócz spotkania z silnym IG). Za to Twój największy klan na świecie, który zwie się Hitmen chyba nie rozegrał meczu z ani jednym z tych zespołów. RNGD czasem może grać w godzinach obiadowych, może zagadacie ;)
    A wracając do tematu - gratuluje IG zwycięstwa. Gromicie w ostatnim czasie każdego... według mnie jesteście jedynym klanem mogącym zdobyć I pozycje w ENL w dywizji A. Lust Was raczej nie oszuka na rzecz CoRu, gdyż teraz zagrożone mogą się czuć drużyny dywizji C (patrz. DR) ;)

Muszę się także zgodzić z GorNem, odnośnie tego (propagandowego) posta:

drudzy na świecie (od kiedy 22nd zniknęło my przejmujemy ich stolik). Tak więc Refesesesesferes wciąż dumnie reprezentuje Polską scenę na scenie międzynarodowej, jakkolwiek by to nie brzmiało.

Rozumiem, że sądzicie tak po wynikach letniego ENL. Niestety, teraz można powiedzieć, że "nosicie" pozycje nr 4 na świecie. Wyprzedza Was IG, TeamRushRush, RNGD. Patrząc na wyniki ENL 2011 (summer edition) to jeszcze CoR Was wyprzedza, ale ok. Zobaczymy, jak wypadniecie w zimowym ENL, chociaż cudów się nie spodziewam. No chyba, że wycofa się kilka mocnych teamów. Od ostatniego ENL zmieniło się wiele. CoR nie jest już tak mocny jak kiedyś, podobnie jak REF czy PE. Powstają nowe klany, graczy nowych jednak przybywa mała ilość. Stare klany znikają lub są na skraju upadku, powstają nowe, mające wysokie ambicje.
    Jednak życzyć powodzenia w ENL Wam muszę ! I to też czynię.

Btw. A Thranduil czemu nie w REF już :o Foch po porażce ?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #672 dnia: Listopada 25, 2011, 16:44:48 »
    Życzę PE i innym mniejszym klanom, żeby w ogóle grały z wymienionymi klanami, choć raz. Polecam, ciekawe doświadczenie. Łatwiej będzie wtedy dawać rady REF, i nie będzie to wyglądało tak zabawnie jak teraz.

Dla informacji : PE grało z klanami takimi jak : CoR, IG, TRR, RNGD - i potwierdzam , bardzo dobre doświadczenie

Wiesiek_PL zapomniałeś o Hiszpańskim klanie - LIXH myślę , że wyjdą z dywizji B na pierwszym miejscu, a co do REF vs VRNG - to myślę , że REF da radę

Edit: Kamillo - Minutkę wcześniej przede mną :D
    (click to show/hide)

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #673 dnia: Listopada 25, 2011, 18:00:32 »
    Po co się wtrącacie jak się mężczyźni kłócą?

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #674 dnia: Listopada 25, 2011, 19:07:58 »
    Chłopcy, zanim zaczniecie gdybać co REF potrafi i z kim przegra to zajmijcie się swoimi ligami, a to co się dzieje w dywizji A zostawcie Refowcom. Bo ja po ostatnich postach widzę typową polaczkowatość. Wiecie lepiej niż sami grający, jak to oni powinni zrobić. Każda z udzielających się tutaj osób wie jak się powinno grać i jak wygrywać. PE, macie swoje podwórko, zajmijcie się swoją kwestią awansu. Wasz szybki awans do Dywizji A, wróży też i szybki spadek. Bo szczerze różnica poziomów między tymi dywizjami powinna jeszcze jakaś jedna liga dzielić. Na pewno jest tu parę osób, których rady byłby cenne, ale większość z was to tacy polscy profesorowie po wódce. Znają się na wszystkim, tylko czasem internetu brakuje.

Kamillo, nawet jeżeli REF jest 4. a nie 2. jak ktoś mógł rzec, to nie zmienia faktu, że PE nadal wącha ogon tej całej stawki. Z drugiej strony ja wam zazdroszczę tego, że gracie w Dywizji B. Sam bym chętnie z wami tam pograł, dla przyjemności. Bo w dywizji A, mecz to wojna nerwów i przekleństw na TS. Teraz gdy już nie gram w WB, a tylko jestem obserwatorem tego całego bigosu, powiem wam tyle, że czasem dzieją się tu rzeczy ciekawsze i śmieszniejsze niż w polskim parlamencie. Kamilo poruszyłeś też bardzo ciekawą kwestię, nowych graczy przybywa bardzo mało, ale jeszcze więcej odchodzi. Niestety scena native'a dużo traci na rzecz modów, z jednej strony to dobrze, bo dzięki temu gra wciąż żyje.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl