Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #1110 dnia: Lutego 25, 2017, 11:36:30 »
    ma ktos linka do do jakiegos niedokonczonego (wiem ze skonczonego nie ma) spolszczenia nie z chomika?
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Qwestor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1111 dnia: Kwietnia 13, 2017, 21:47:55 »
    ma ktos linka do do jakiegos niedokonczonego (wiem ze skonczonego nie ma) spolszczenia nie z chomika?
    Znalezione na czyimś kanale YT
    http://file.fangame.ovh/Spolszczenie_MB-W-1257AD_Erevara.rar

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1112 dnia: Maja 23, 2017, 09:34:27 »
    Co zmienić w txt by morale było wiecznie wysokie?

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1113 dnia: Czerwca 13, 2017, 12:11:51 »
    Czy w tym modzie jest minimapa? I czy jak jest, to jak ją można załączyć.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1114 dnia: Czerwca 13, 2017, 15:49:39 »
    Nie wiem czy jest minimapa w tym modzie ale możesz to zobaczyć w obozie (chyba) masz opcje mod options i możesz sobie zobaczyć tam.

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1115 dnia: Czerwca 13, 2017, 15:53:24 »
    Nie wiem czy jest minimapa w tym modzie ale możesz to zobaczyć w obozie (chyba) masz opcje mod options i możesz sobie zobaczyć tam.
    Ok, dzięki za pomoc

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #1116 dnia: Lipca 21, 2017, 19:13:25 »
    Witam po długiej przerwie - bardzo długiej. Widzę, że popularność spolszczeń do AD1257 nie maleje toteż niedługo opublikuję moją stronę na moddb ze spolszczeniem do Anno Domini - które faktycznie działa i było sprawdzane przez blisko kilkaset użytkowników. Byłoby nadal dostępne, ale twórcy modyfikacji stwierdzili, że moje spolszczenie nie będzie widnieć u nich na głównej stronie i usunęli. ;)
    (click to show/hide)

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1117 dnia: Lipca 22, 2017, 08:55:14 »
    Witam

Tak jak kolega po bardzo długiej przerwie powróciłem do M&B oraz do AD1257 (jako że według mnie jest to jeden z najlepszych modów historycznych do Werbanda).
    Niestety nie ma za dobrze i jak zwykle wystąpił problem, może ktoś się z tym spotkał i wie jak to naprawić?
    Mianowicie chodzi o to że nie wyświetla się „herb” na heraldycznej tarczy i zbroi. Po wybraniu sztandaru z moją postacią jest wszystko w porządku, „herb” wyświetla się na zbroi i tarczy natomiast „bohaterowie” i reszta wojska są pozbawieni „herbu”. Co ciekawsze to na proporczykach lanc „herb” wyświetla się u wszystkich.
    Jak sięgam pamięcią to w 2014 gdy grałem w wersję bodajże 0.96 to miałem ten sam problem.
    Mój obecny system to Win10 64bit, mod pobrałem kilka dni temu i nie specjalnie w nim „grzebałem”, dla porównania sprawdzałem i np. w modzie Crusader-Deus Vult wszystko jest w porządku.

Proszę o pomoc może ktoś wie jak ten błąd naprawić.

Pozdrawiam

Ps. Oczywiście na spolszczenie czekam z „utęsknieniem”
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2017, 09:09:13 wysłana przez Scoot »

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1118 dnia: Lipca 22, 2017, 10:30:35 »
    Tak! Opublikujcie spolszczenie!

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1119 dnia: Lipca 23, 2017, 10:56:03 »
    O to spolszczenie mojego autorstwa w wersji 1.0 - http://www.moddb.com/games/mount-blade-warband/addons/anno-domini-1257-polish-language-pack
    Aktualizację będą się pojawiać nie regularnie.
    (click to show/hide)

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1120 dnia: Lipca 23, 2017, 13:38:06 »
    Witam

Ortan wielkie dzięki za spolszczenie, kawał dobrej i potrzebnej roboty jeszcze raz wielkie dzięki.

Ps. Znalazłem pewien błąd (błąd ten był również w spolszczeniu od Cziorta z 2012 roku) chodzi mianowicie o plik „parties” i wpis „p_town_6_4 Praga” a powinno być „p_town_6_4 Bazylea”.
    Błąd ten zapewne się powstał z tego powodu że miasta masz przetłumaczone do „p_town_31_3 Oran” natomiast w pliku parties jest ich aż do „p_town_42_2 Ołomuniec”. A Praha (Praga czeska) jest „p_town_42_1 Praha” . Rezultat tego jest taki że po wstawieniu Twojego spolszczenia mamy w zasadzie dwie takie same nazwy miast, Praha i Praga (a powinna być Bazylea w Świętym Imperium Rzymskim).

Jeszcze raz dzięki za spolszczenie i pozdrawiam.

Ps2. Następny błąd, jest p_town_10_5|Marseilles, a powinno być p_town_10_5|Rouen bo skąd na Boga Marsylia nad Kanałem Angielskim?

Ps3. Teraz się przyjrzałem mapie i masz dokładnie całą Francję „porąbaną”, miejscowości które są na południu Francji u Ciebie są na północy i „vice Versal” .
    Ja już sobie wszystko poprawiłem daj adres poczty na „skrzynkę” to podeślę Ci cały poprawiony plik „parties”. Będziesz miał mniej roboty.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2017, 15:12:07 wysłana przez Scoot »

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Lipca 23, 2017, 15:40:34 »
    Scoot, nie dotykałem plików parties.csv - dopiero teraz zaczynam tworzyć pełne spolszczenie tego pliku. Za tydzień, dwa pewnie pojawi się spora aktualizacja - gdyby ktoś znalazł kolejne błędy to piszcie w temacie tutaj lub do mnie na PW. Pozdrawiam! ;)

PS. Po prostu Scoot wyślij mi to na PW tutaj, na forum - wrzuć chociażby na zippyshare i jeśli możesz to oznacz mi jakie dokładnie miejscowości mają zostać poprawione - od którego do którego.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2017, 16:30:33 wysłana przez Ortan »
    (click to show/hide)

Offline Macix

• Użytkownik
    • Rocky Balboa
    « Odpowiedź #1122 dnia: Lipca 23, 2017, 18:21:11 »
    Witam. Chciałem zapytać o hasło do archiwum zawierającego spolszczenie moda. Nigdzie nie zostało ono podane.
    "Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!"

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Lipca 23, 2017, 18:26:23 »
    Jak otworzysz archiwum winrarem to jak byk po prawej stronie jest napisane wszystkie informacje dotyczące hasła.
    (click to show/hide)

Offline Macix

• Użytkownik
    • Rocky Balboa
    « Odpowiedź #1124 dnia: Lipca 23, 2017, 18:29:15 »
    Rzeczywiście. Dziękuję za szybką odpowiedz. Zawsze wypakowuję pliki z poziomu menu kontekstowego.
    "Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place, and I don't care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!"