Objaśnił by mi ktoś jak działa zbudowany własny zamek? Jak mogę zarządzić by ktoś mi mógł tam rekrutować jednostki, również jak wchodze do Garnizonu dodaje tam zołnierzy to oni znikają o co tutaj chodzi?
Własny zamek o ile dobrze wiem z własnego doświadczenia nazywany jest jako "manor" czyli po polsku "dwór". Jeśli mowa już o garnizonie zamku od początku gry działającego to w opcjach garnizonu są dwie możliwości werbunku: rekrutacja manualna (żołnierzy dodajesz tylko Ty) i automatyczna (zarządzana przez oficerów). Ta druga opcja co kilka dni wrzuca do garnizonu zamkowego iluś tam żołnierzy; rekrutuje; awansuje i radzi sobie całkowicie sam bez ingerencji gracza. Po zmianie trybów rekrutacji żołnierze znikają z garnizonu. Jeśli w mieście zmienisz tryb to dostaniesz z miejsca -10 relacji z miastem za zabranie kontroli nad garnizonem mieszczanom.
Zamek - kontrola garnizonu przez oficerów, żołnierzy
Miasto - kontrola garnizonu przez mieszczan, arystokrację | za zabranie im kontroli nad garnizonem relacje z miastem dramatycznie spadają.
Ortan na jakim etapie jesteś , chętnie bym powrócił do pracy nad spolszczeniem moje pliki sa na chomiku wolf885 mógłbyś je sobie użyczyć aby nie tłumaczyć wszystkiego od początku, nie robiłem kopiuj wklej z translatora wiec myślę ze poziom przetłumaczonych plików jest co najmniej dobry. Spolszczenie wkleja sie do module/AD1257/languages/pl .
Obecnie zwolniłem z pracami. Szczerze powiedziawszy to miałem już jakieś spolszczenie od kogoś (nie pamiętam niestety nicku, bym mógł wpisać do twórców), które siedziało w grze u mnie od kilku miesięcy i w końcu sam zacząłem robić własne. Na jakim etapie jestem... nie wiem, ale te najważniejsze kwestie gry są już w naszym ojczystym języku.
Mam problem, mianowicie instaluję wersję 1.13 i posiada ona głupie textury shadery, nie wiem jak to nazwać, jeśli zainstaluję wersję 0.97 nie ma takich niby super odblaskowych tekstur, które mi się nie podobają. Jest jakiś sposób aby te super usprawnienie graficzne z 1.13 pominąć w instalacji? Na YT widziałem, że w najnowszej wersji moda nie mają takich głupich wydziwień z modem graficznym, czy jest jakaś inna wersja?
Reinstalacja lub wyłączenie shaderów. Nie jestem aż nadto obeznany w tym temacie, ale sprawdź jak działa gra na najniższych ustawieniach i jeśli wszystko będzie względnie normalnie to progresywnie i powoli zwiększaj ustawienia graficzne.